Tema je zaključana

Re: LJETNA Platnena parlaonica (15. dio)

26 ruj 2010, 22:19

Tanja, kakve su ecobubs?
Ma morat ću i ja uskoro u trošak mada se suzdržavam ;)

26 ruj 2010, 22:32

Ecobubs jos cekam, vec jedno 3 tjedna.
Silki, mozemo zajedno narucit :mrgreen .

28 ruj 2010, 09:55

Nisam se mogla suzdržati pa sam uzela jamtots :p ...mislila sam da ćemo i mi do kraja ljetne parlaonice van iz pelena, ali ništa od toga. Javim dojmove.

28 ruj 2010, 10:04

tanjabb je napisao/la:Ecobubs jos cekam, vec jedno 3 tjedna.
Silki, mozemo zajedno narucit :mrgreen .

može :mrgreen
jel' ti stigla na kraju weehuggers? kakva je?
uloške kupuješ pride, nisu u cijeni?

28 ruj 2010, 10:07

Minna je napisao/la:...mislila sam da ćemo i mi do kraja ljetne parlaonice van iz pelena, ali ništa od toga.

ni mi još nismo spremni koliko god se ja trudila :/

28 ruj 2010, 10:41

Mrzim prelaze vremena, kad nema grijanja a hladno je i vlažno :angry Pelene koje sam oprala u nedelju još uvijek nisu sasvim suhe, razmišljam da upalim klimu da ih malo raspuše. Bah :ne

28 ruj 2010, 10:54

joj cure, ja vas često malo čituckam, ali nikako nemam volje nešto i napisat - ne dam si zapravo, jer ne bi stala pisat, a posla imam svakakvog drugog za napravit.
ali moram se pohvalit da su nam stigle i druga tura close parent pop in i da sam sada naručila i noćne uloške tako da ćemo se kada se osuše odvažit i na noćno platnenopelenaštvo. ne znam zašto sam to tako dugo odgađala, nisam ni imala neku dobru pelenu za cijelu noć, ali eto sada krećemo. javit ću dojmove!

ali htjela sam reć i to da kako vrijeme ide, ja pomalo sve više pelena kupujem i stalno se suzdržavam od gledanja puno po netu jer bi bankrotirala kad bi se pustila s uzde. šta ćemo mi na ljeto kad krenemo s odvikavanjem, ja ne znam, ali s ovoliko pelena bolje mi je da imam još ne jedno, nego barem dvoje djece :lol

28 ruj 2010, 10:58

e da - tanja ona pjesmica što ide uz reklamu za weehuggers pelenu - mislim da sam je jedno 100 puta preslušala, tako je divna :srca :srca :srca čak sam tražila na netu da si je skinem na mob, ali ne mogu nać po riječima, a ne znam čija je, možda je i napravljena samo za taj site?!
moram jednu tu pelenu naručit samo zbog toga, inače naravno ne bi :lol
odakle si je naručila, ja tamo nisam našla online shop?
tenks

28 ruj 2010, 11:02

kaže tanja:
tanjabb je napisao/la:Silki, narucivala sam s babi pur stranice. Uzela sam kod njih i Ecobubs i TB easyfit crnu s planetima, zgodna je jako :D .

28 ruj 2010, 13:13

hvala silki, nisam dobro gledala tamo na njihovim stranicama pa nisam skužila i te predivne šarene :srca
čekat ću da se još nešto odlučim da skupim više stvari jer je shipping isti za do 2 kg ili tako nešto

29 ruj 2010, 20:09

smrc :place
nama je maloprije propusttila kakicu AIO bum genius

29 ruj 2010, 20:20

kako?
koje bumg imaš? bila zategnuta ok?

29 ruj 2010, 20:54

cure jel pere koja pelene s onom kuglom za pranje? Vervita

30 ruj 2010, 08:18

Ja sam negdje pročitala da se i uz kuglu ipak stavlja praška, ali malo, pa mi je glupo jer ionako za pelene stavljam zbilja malo praška

30 ruj 2010, 10:04

da ali kugla "ubija" kamenac i dezinficira tim nekim sastojcima...
ja perem...nemre skoditi :dunno

30 ruj 2010, 10:23

Sanika, jel roba/pelenice stvarno poslije čiste? Ne stavljam ni ja kilu praška kad perem i za pelene koristim tekući...al opet samo kugla :dunno I kako to miriše? Taman sad ide reklama za kuglu :p

30 ruj 2010, 11:39

Minna ne stavljam ja samo kuglu, već kao i do sada za pelene, žlicu praška i kuglu, ali kugla u ovom slučaju odstranjuje (neutralizira) kamenac i dezinficira.

U drugi veš, šareni, ako nije jako zamazan stavim samo kuglu. U ostale uvijek malo praška i kuglu...
Preporuča se namazati fleke sapunom za fleke

Edit, ali probala budem jednu nepokakanu turu bez praška pa javim rezultate :mah

30 ruj 2010, 14:24

Čini se kao dobra fora.
Ja osim žlice praška stavljam žlicu sredstva za omekšavanje vode - protiv kamenca (a la Calgon, samo iz DM-a).

Minna, tekući deterdženti se teže ispiru.

30 ruj 2010, 14:48

petrovamama je napisao/la:.
Minna, tekući deterdženti se teže ispiru.

Ma da?? Ja sam baš negdje pročitala suprotno. :dunno
Mada nisam imala problema ni s jednim ni drugim.

30 ruj 2010, 21:38

ja koristim isključivo tekuće praškove

01 lis 2010, 17:02

Bok
Mi dobili dvije rabljene ME, obične frotirne.
Pa da pitam: što je kod te pelene vama dovoljno za dan, a što za noć?
Jel bi jedan snap-in liner presavijen naprijed (za dečka) i jedan stay-dry liner bio za dan puno ili malo prema vašem iskustvu? MEni se to nekako čini malo za noć, ali ne znam :conf

01 lis 2010, 17:39

Nisam vidjela da li je netko o tome pisao ili ne, no ipak ću se ovdje malo požaliti.
Kada smo krenuli s dohranom počela sam stavljati u pelenu Bambino mio linere. Bili su super, malo kruti, ali s vremenom su omekšali. Kad ne bi bili pokakani samo bi ih s popišanom pelenicom stavila u kantu za pelene i oprala. Nakon pranja su bili sasvim ok za još jednu upotrebu. Znači, mogla sam ih koristiti dva puta.
No, prije koji tjedan sam otišla kupiti novi paket i poskupili su za 20 kn, smanjili broj linera u roli sa 200 na 180, a kvaliteta im je :roll ...više ih ne mogu koristiti dva puta jer se u pranju totalno raspadnu.

01 lis 2010, 17:55

Ozbiljno? Pa to je grozno, ja sam isto pri kraju role i morat ću uskoro u nabavku. A gdje si ih kupila i po kojoj cijeni?

01 lis 2010, 18:51

AIO home made propustise mi vec drugi put. :/

01 lis 2010, 19:04

Prve sam kupila u apoteci u Mercatoru i mislim (nisam 100% sigurna) da su koštali 78kn, a ove druge sam kupila na istom mjestu, ali su koštali 98kn.

01 lis 2010, 20:18

ma daaj! :shock ja imam još jednu rolu linera. pa to je koma onda :ne

02 lis 2010, 08:43

Počali su nam i čičci odlaziti na pelenama, posebno na Dolisinim, a imamo ih čak deset takvih. :roll
Sve si nešto mislim da bih morala kupiti nekoliko novih pelena da obnovim zalihe.

02 lis 2010, 09:47

petrovamama, za noć ubaci tetru umjesto uloška, možeš stay dry na tetru.

02 lis 2010, 10:00

silki je napisao/la:kako?
koje bumg imaš? bila zategnuta ok?

evo malca u njoj http://i52.tinypic.com/talhfq.jpg
meni se činila ok zategnuta, iako stvarno može biti da mi je negdje malo promaklo i da nisam dobro postavila
vidjet ću hoće li se ponavljati

i kad se popiški treba odmah mijenjati jer stvarno ne drže puno
meni je on zaspao prije nego smo izašli vani, a bio je već u pelenici 1h
i mislim se, neću ga sad nego kad se probudi
za malo više od pola sata kad se probudio već je cijeli bio mokar i body i robica :roll

malo ću pripaziti s njima pa ću vidjeti još

02 lis 2010, 12:53

tako izgleda i tinu kad se namjesti
ja u nj stavim osim uloška i nekoliko dodatnih. bude 2h miran, duže baš i ne. ali nama su one za budni period popodne
Tema je zaključana