Tema je zaključana

Re: Ljetna platnena parlaonica (20.dio)

30 srp 2012, 21:51

i_ja_sam_mama je napisao/la:Dajte mi molim recite što mislite o kupovanju polovnih pelena (preko njuškala).

vidi koja je marka, tj koje su pelene ok bi gledala i onda mi ne bi bio problem ih kupit, dobar dio (ako ne većina) mojih pelena je rabljena. ne bih kupovala neke lijeve i no name pelene jer ne bi znala kakve su.

01 kol 2012, 12:55

Koliko često mijenjate djetetu pelene?

01 kol 2012, 13:01

kad se pokaki odmah, inače svaka 2-3h. nekad i češće, ako skužim da se zapišao.
ako spava ne budim, ali kad se probudi promijenim. nekad to bude i do 5h.
preko noći ne mijenjam tako da bude nekih 10-12h u noćnoj peleni.

01 kol 2012, 21:46

Isto i ja...

01 kol 2012, 22:48

Drage moje cure, samo da vas pozdravim i čestitam vam na novim bebicama (kolko sam vidjela nevenera i silki imaju još po jednog malog platnenopelenaša :) i ostale koje nisam upratila ostajte mi zdravo i veselo sa platnenima!
Nama su naše platnene postale premale, te je mali u jednokratnim do konačnog (nadam se uskoro) skidanja pelena (sporo nam ide :znoj ) no, naše platnene neće ostati neiskorištene, proslijedila sam ih jednoj forumašici :joy
Šta još reći osim - koristite platnene, meni su one bile najbolji izbor za moju bebicu :dada

01 kol 2012, 22:59

Orchid, pa koliko je tezak i visok tvoj momak? I koliko je star?

01 kol 2012, 23:36

Maleni ima 2 godine i 4 mjeseca, 17 kila, visok ne znam zasigurno koliko. Platnene su mu se jako počele urezivati u nogice čak i sa najširenijim drukerima. Mislila sam investirati u veće modele, no umjesto toga, s obzirom da smo u procesu skidanja pelena, investirala sam u gaćice koje non stop perem :lol

02 kol 2012, 07:34

Dobro si odlucila...

02 kol 2012, 11:18

Javljam se kao dobrovoljac ako netko hoće svoje platnenuše prosljediti... Imam ih samo nekoliko a baš želim među platnenopelenaše :dada

02 kol 2012, 11:28

orchid, pravo vam je vrijeme - i mi smo u fazi odvikavanja :dada

02 kol 2012, 13:59

drage mame znam da nije mjesto odi za pitat al sam se pogubila neznam di bi...ovako ja sam kupila dvi pelene za sad rodinu prirodnu i njeznu pusu... i sad usred ljeta im je trebalo 10 sati susenja (uspuut ja sam iz splita dakle jaaakoo toplo) zanima me koliko vam se pelene po zimi suse??? jer ako to toliko dugo traje ne znam bili ih uzimala jer nevjerujem da cu uspit kupit dovoljno pelena do zime...malo sam se razduzila dakle kako i koliko dugo vam se suse pelene po zimi ( usput u stanu imam samo klimu...) hvalaaaa :lol :nata

02 kol 2012, 14:32

Ja sam susila pokraj radiatora, a na moru neznam...nevenera oće bura sve posusit? Nisam stručnjak za more. Mislim da je po zimi zgodno imati pocketice, vise ulozaka i mozda SIO (barem je to moje iskustvo). E pa sada svatko za sebe, iskreno ja sam cak i susilicu koristila. Mislim da vrijeme sušenja pelena poput Rodinih 8-10 sati to je još super. Ima pelena koje se suše i po dva dana :lol

02 kol 2012, 14:43

ma i ja mislim da bi bilo lakse sa vise ulozaka definitivno...ali me muci sta su se sad po ljeti susile 10 sati sta ce bit po zimi hahahaha trebat ce im tjedan dana pogotovo kad je jugo jao jaooo .... mislim da je susilica spas,jer u suprotnom treba bar 50 komada pelena hehehe

02 kol 2012, 14:58

zimi se suše 2-3 dana. kao i ostala roba. s tim da sam ja na četvrtom katu, sunce i vjetar non stop. i imam puno pelena :nokti

02 kol 2012, 15:28

Meni se rodine,flafi,kushies i natura sada direktno na suncu po ovim vrućinama na mreži osuše za 5h,naturine split i pocket za 4 h jer su najtanje. Za ME kažu iz pelenka da se njihove smiju sušiti na radijatoru zimi i da im treba za sušenje 24h -32h,e sad da li veličaju ili što.

02 kol 2012, 21:29

meni se najdeblja pelena sad na suncu osuši kroz jutro. istina nemam niti jednu rodinu al' imam stvarno svakojakih.
u vrijeme bez sušilice sušila sam ih na štenderu uz plinsku peć, trebalo im je 24 h i zato sam morala investirati u više pelena.

nevenera je napisao/la:kad se pokaki odmah, inače svaka 2-3h. nekad i češće, ako skužim da se zapišao.
ako spava ne budim, ali kad se probudi promijenim. nekad to bude i do 5h.
preko noći ne mijenjam tako da bude nekih 10-12h u noćnoj peleni.

isto ovako.

orchid, :mah
držim fige za odvikavanje :zivili

02 kol 2012, 22:42

nevenera je napisao/la:zimi se suše 2-3 dana. kao i ostala roba. s tim da sam ja na četvrtom katu, sunce i vjetar non stop. i imam puno pelena :nokti

tako je i kod mene...a nista ne preostaje mi nista drugo vec grande shoping hehehehe a koliko pelena cca imas??

03 kol 2012, 08:23

previše :hahaha

imam oko 20ak fitted, 20ak AIO i još 20ak po veličinama.

03 kol 2012, 09:39

Evo mene malo opet k vama...

nevenera, smijem li tvoj post proslijediti mužu :lol

Što se sušenja tiče... Meni su zato jako drage tetre. Imam hrpu mojih tetri koje je moja baka sačuvala. Da vi vidite tu mekoću... :dada Ove nove što sam kupila su mi nekako grebucave.

Nego, imam problem. Ne znam jeste li se neka od vas susrela sa sličnim problemom. Naime, prekjučer sam oprala pelene po noći. Jučer sam ih cijeli dan držala na suncu i stavila ih na večer malo u sušilicu da omekane. Jutros uzmem jednu pelenicu i otišli SVI drukeri na njoj. Uzmem drugu i otišlo pola drukera. Na trećoj isto nekoliko. Skoro sam se rasplakala. Riješ je o pelenicama od Gwen šivalice. Mogu li se promijeniti drukeri na peleni? Baš bi bilo šteta da mi propadnu.

Netko je pitao za polovne pelene... Isto kao i s cipelama i ostalom robicom za bebe. Nekom nije problem, nekom je.

Nasljedila sam nekoliko pelena od frendice, koristila s mojom curkom, sada s dečkićem... Pelene su još uvijek u izvrsnom stanju. Definitivno će moći ih još jedno, dvoje djece nositi. A ove nove što sam kupila će moći obljubiti još puuuuno malih guzičica :)

03 kol 2012, 11:52

Ajme to s drukerima je koma. Da li su ti to nove ili stare pelene? Ako su nove mozda mozes reklamirati...

03 kol 2012, 12:40

ja ima pelene od gwen i svi drukeri na mjestu a kod mene prži samo tako
jedini drukeri koji su otišli su oni koje je mm opeglao :ajme :lol
nemam pojma gdje to mijenjaju

Inkić je napisao/la:nevenera, smijem li tvoj post proslijediti mužu
nemoj, molim te :nata :hahaha

03 kol 2012, 13:54

nevenera, pa možda su otišli od sušilice... jesi ti svoje sušila u sušilici? pa ne kužim kako od jednom. već sam ih bila sušila u sušilici. Kod čička me živcira što se urezuje i cufa, al barem se može zamijeniti. Kako ću s drukerima? :/

To su stare pelene, ali su nove. Tj. nisu puno upotrebljavane jer su mi bile za specijalne prilike, doktora itd... Baš te tri najdraže :dunno

03 kol 2012, 14:11

Moram reć da sam oduševljena platnenim pelenama, a i njezina guza ih voli. :le Trenutno koristimo bambino mio i super su nam, ali nisu baš za noć jer je ona velika zapišanka. Sad tražim neke prefoldice koje bi se dale zakopčat snapijem da ju strpam u vuneni cover navečer. Znate li za neke? ili da složim tetru u origami, podebljam s uloškom i onda u vunu? :dunno

03 kol 2012, 14:15

nemam sušilicu :nesvist

03 kol 2012, 16:18

Inkić pa drikeri bi se morali moći zamjeniti.

Od silnog šivanja pelena ja danas naručila paket pelena :hahaha šta da radim kad sam nestrpljiva i nešto u bedu bila pa sam se razveselila pelenama - di ćeš bolje - razveselile me a i korisno je jeld :hahaha
Sad ih ne mogu dočekati, a di je sredina idućeg tjedna...

Edit: a onda očekujte navalu pitanja :oops:

03 kol 2012, 16:40

crna ofca a jel Bambino mio nemaju muslin pelene. Sta imas od njih? Nisam imala u rukama te tetra pelene ali nesto mi se cini da su najbolje na trzistu . Tu piše slinček :dunno , ali za malu bebu ne treba pelena 80x80

slika

miosquares (slinček)

Napravljen 100% od pamuka
prekrasno nježan
bitna stvar za kupnju svakog roditelja
jedna veličina: 70 cm x 70 cm
pakiranje sadrži 6 komada

03 kol 2012, 16:55

običan muslin prefold. probala sam ih zakopčat snapijem, ali joj snapy ide na kožu pa sam odustala. trenutno je u veličini 1 do 5kg, ona ima 4,5 kg pa je možda zbog toga. :dunno možda bude bolje kad prijeđe u veličinu 2.
edit: krivo sam napisala veličina 1 je do 7 kg tak da to nije razlog što snapy ne paše. možda je stvar u modelu ili u nespretnosti korisnice

03 kol 2012, 20:33

crna ofca, jel imaš bambino mio prefoldice? Ja sam te koristila kad je bebo bio skroz mali, i super su. Možeš uzet jednu običnu tetru (ja sam imala neke obične 80x80), složiti je u trokut a unutra staviti prefoldicu bambino mio složenu kao da će u njihov cover. Onda snapijem samo pokopčaš vanjsku tetru, i nemaš problem :lebdi još ubaciš bebu u dobar vuneni cover - ljepota!

03 kol 2012, 20:47

orchid je napisao/la:crna ofca, jel imaš bambino mio prefoldice? Ja sam te koristila kad je bebo bio skroz mali, i super su.
X

04 kol 2012, 02:01

hvala. ne znam kak mi to nije palo na pamet. još samo da dođe disana i milina :)
orchid je napisao/la:crna ofca, jel imaš bambino mio prefoldice? Ja sam te koristila kad je bebo bio skroz mali, i super su.

zakaj si ih kasnije prestala koristiti?
Tema je zaključana