Tema je zaključana

Re: Jesenska platnena parlaonica (24. dio)

17 sij 2013, 20:46

Evo saznalismo da se schluepfi mogu koristiti i kao nocna pelena kod manjih. Meni se ovi drukeri čine ok , jesi li mu probala navuci kao gacice?

19 sij 2013, 14:19

hvala na savjetima :kiss.
ja imam storchenkinder na vezanje. ok mi je.

19 sij 2013, 15:51

Ana2010 je napisao/la:pozdrav!
je probao netko miosolo (AIO od bambino mio)? kakve su vam?
kako nam se priblizava godina dana (mada jos ima vremena), razmisljam o jaslicama - valjda će pristati koristiti platnene... sve mi se cini da će to kod nas biti 1. slucaj (a mozda se i varam). zato planiram nabaviti jos pouzdanih AIO pelena, da im ipak bude jednostavnije, da im mogu rec - pa to vam je isto ko da stavite pampersicu.
sad imam 1 mother ease i 3 rodine AIO. zadovoljna sam s oboje. rodine su mi super, ali kad u njih stavi tetru i eventualno još 1 uložak. nabavit ću i 2 polovne (malo koristene) close parentsice.
imate još koju preporuku (od ovih kojih ima za kupiti u HR)? stvarno bi trebale biti pouzdane, da mogu duže izdržati bez mijenjanja.

Ja imam Miosolo, i nisu loše. Jako su mekane, stvarno. Jedino sa AIO u vrtiću baš nemam predobra iskustva jer ipak prije procure nego sa ekstra zaštitnim jer tete to baš ne mijenjaju tako cesto kao ja doma, odnosno koliko bi trebale :(
Ali mene još zanima kako si zadovoljna sa ME AIO?? Izgledaju mi malo cudne, ali sam vidjela jako dobre recenzije, kao da uopce na propustaju cak preko noci :conf
Još sam htjela dodati da su mi najgore AIO od Kushies :/ Vanjski dio je onako kao od kisobrana materijal nekako cudno :| Glomazne su i kapacitet im je nula... I njihove fitted mi se ne svidaju ali AIO su ufff... :roll Mozda netko ima drugacija iskustva..
Moja najpouzdanija AIO, odnosno pocket je zapravo ME Wizard. Malo je drugacija, ali nema propustanja i guza je suha :dada a stavim obicnu tetra. Jako me i zanima i BG, ali neda mi se izvana narucivati...
Zadnja izmjena: tastatura; 19 sij 2013, 16:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

19 sij 2013, 16:34

ME aio su mi kad sam se navikla na kroj koji mi bas nije sjeo, medju drazim aio pelenama. Pouzdane su. I nisu glomazne, a mozes ih napuniti sa dosta ulozaka. U svakom slucaju treba dodatni ulozak, uz pelenu se ne dobije.

19 sij 2013, 16:37

tastatura je napisao/la:Još sam htjela dodati da su mi najgore AIO od Kushies :/

meni su s tinom bile koma, popuštale su uredno
s damjanom sam ih baš dosta koristila
ali kad je imao oko 6-8 kg, prije toga, su popuštale. sad sam ih proslijedila dalje.

19 sij 2013, 16:37

to su one nove me aio? :svrbemeprstići:

19 sij 2013, 16:39

e da, kushies su mi bile ok kad je nosio M veličinu, znači s cca 8/9 kg. ni prije ni poslije mi nisu bile dobre bez obzira što su bile OS :dunno
al' da su supersuper nisu. postoje puno bolje/pouzdanije/ljepše aio.
teško je kad se guzica razmazi hrpom brendova i materijala, teško ju je zadovoljit :lol

19 sij 2013, 16:44

:lol
Silki, me wizzard. Ostavljaju malo jaci trag od npr. Bum genius. Ali nis strasno.

Ja bi sada samo aio mogla odlicno funkcionirati...
Nocu smo ipak na jednokratnim, bas mu se zacrveni guza ako je duze mokar u platnenoj, bez obzira na stay dry linere :dunno . Ali nema veze...

19 sij 2013, 17:39

tastatura ovdje imamo običaj nakon izmjene posta reći što smo mjenjali :ajme

edit: tipfeler

19 sij 2013, 17:46

jel to ove?

http://www.mother-ease.com/default.aspx/122 bas su krasne :)

19 sij 2013, 18:19

mene zanima imali tko ove pelene jer mi se vec jako dugo motaju po glavi, znam da su usper i neka me netko razuvjeri...jer su skupeeeeeee

http://www.blueberrydiapers.com/

19 sij 2013, 18:30

ma ja od mother ease-a imam ove (dezen ocean) ME Wizard Easy Stuff:
http://pelenko.com/Platnene-pelene/All- ... ket-afrika
znači, imaju stay dry sloj, a ispod njega u džep (koji je bočno s obje strane otvoren) stavim tetru. nikad mi nije procurila. za noć nisam probala staviti. ova je one size.
da, kroj je možda malo čudan, tj. u struku izgleda nekako ko da ga stišće, ali mislim da zapravo ne :dunno.

nije mi baš jasno koja je razlika između te i ove ME Wizard Uno System: http://www.mother-ease.com/cloth-diaper ... o%20System
ova nije OS, nego po veličinama, al ne znam da li je uložak već unutra :dunno

19 sij 2013, 18:41

tastatura je napisao/la: Ja imam Miosolo, i nisu loše. Jako su mekane, stvarno. Jedino sa AIO u vrtiću baš nemam predobra iskustva jer ipak prije procure nego sa ekstra zaštitnim jer tete to baš ne mijenjaju tako cesto kao ja doma, odnosno koliko bi trebale :(
Ali mene još zanima kako si zadovoljna sa ME AIO?? Izgledaju mi malo cudne, ali sam vidjela jako dobre recenzije, kao da uopce na propustaju cak preko noci :conf
(...)
Moja najpouzdanija AIO, odnosno pocket je zapravo ME Wizard. Malo je drugacija, ali nema propustanja i guza je suha :dada a stavim obicnu tetra. Jako me i zanima i BG, ali neda mi se izvana narucivati...

Izgleda da mi zapravo imamo istu pelenu od ME :conf, koju sam prokomentirala u pethodnom postu.
Hvala na komentaru za Miosolo, a što se tiče AIO u vrtiću... hm... znam da su fitted + zaštitne pouzdanije od AIO, ali nekako mislim da će mi lakše pristat koristit platnene ako to budu pouzdane AIO, nego da moraju stavljat i zaštitne :dunno. Kod nas - koliko ja znam - malo ljudi koristi platnene. Bojim se da bi mi mogli biti 1. pa se bojim da ne naiđem na otpor... Morat ću malo pitati u vrtiću i uvjeriti ih da nije problem...

19 sij 2013, 19:28

Kolberg je napisao/la:tastatura ovdje imamo običaj nakon izmjene posta reći što smo mjenjali :ajme

edit: tipfeler

Sory, nisam nista mijenjala nego sam se sjetila jos nekih stvari pa sam nadopisala. Nisam znala za taj obicaj

19 sij 2013, 19:43

Ana, tako sam i ja nosila prva dva mjeseca jednokratne jer sam mislila da se u vrtic ne smiju nositi platnene radi higijene itd., onda sam ipak pitala tetu a njoj je to bilo sasvim normalno da se nose platnene :lol Zapravo trebas vidjeti sto pise u ugovoru koji potpises sa vrticem, ako ne pise doslovno da moras nositi jednokratne onda ti teta ne moze nista reci protiv.
Medutim, meni je nazalost prosla euforija sto mogu nositi pp jer vidim da one to ne presvlace redovito, nekad je pelena tako puna mokrace da je teska valjda kilu i samo sto se ne cijedi iz nje... :place Kad pomislim da mi je dijete satima u takvoj peleni... :gaah

19 sij 2013, 19:47

Kolberg je napisao/la:mene zanima imali tko ove pelene jer mi se vec jako dugo motaju po glavi, znam da su usper i neka me netko razuvjeri...jer su skupeeeeeee

http://www.blueberrydiapers.com/

otvorim link i crknem od smijeha na citat, sad ću si ga u potpis stavit :lol

ne mogu te razuvjerit kad su stvarno super.
imam par komada aio, bluberry minky i dva minky covera.
super aio pelena :5

oooooooo zašto nemam vagon para, oooo zašto?

19 sij 2013, 19:49

tasatura, mislim da bumgenius ni ne možeš naručit u hr.

19 sij 2013, 19:56

tastatura je napisao/la:Ana, tako sam i ja nosila prva dva mjeseca jednokratne jer sam mislila da se u vrtic ne smiju nositi platnene radi higijene itd., onda sam ipak pitala tetu a njoj je to bilo sasvim normalno da se nose platnene :lol Zapravo trebas vidjeti sto pise u ugovoru koji potpises sa vrticem, ako ne pise doslovno da moras nositi jednokratne onda ti teta ne moze nista reci protiv.
Medutim, meni je nazalost prosla euforija sto mogu nositi pp jer vidim da one to ne presvlace redovito, nekad je pelena tako puna mokrace da je teska valjda kilu i samo sto se ne cijedi iz nje... :place Kad pomislim da mi je dijete satima u takvoj peleni... :gaah

sad si me utješila, a onda i rastužila :/. najbolje onda da imaju stay dry sloj... :hug

19 sij 2013, 20:22

Ana, to su samo moje tete, ne mora znacit da su sve takve :dada Ali stay-dry bi sigurno bio koristan ;)

Sto se tice BG, u pravo si Silki, svugdje pise da ne salju izvan svoje zemlje :|

19 sij 2013, 20:34

Meni su tete rekle da je ok. Presvlačili su kao i jednokratne, jednom il dva put. Tako da mi je fitted+ zaštitne bila najbolja opcija. A po doma aio.
Jedna je teta čak prešla na platnene s trećim djetetom nakon što je tina presvlačila. Imala je s drugom svojom djecom probleme s e.coli..pa je odlučila probati

Meni i jednom i drugim smetaju jednokratne. Kad su ih imali presvlačila sam ih često ali dva dana i eto nekog osipa.točno na nekim pregibima sitne sitne crvene točkice
damjan ih je nosio u bolnici npr.

19 sij 2013, 21:52

Blueberry minky imam i ja, i nakon nespretnog pocetka (curilo je) zadovoljna sam. Ali su mi bum genius i me wizzard bolje.

Silky, davno sam to procitala, i svako malo mi padne na pamet 'ne mozes imati previse pelena'. Kad nisam sigurna da li da kupim jos, to mi je mantra :lol.

U nasem vrticu ne zele pp, barem koliko sam neobavezno s tetama pricala (a mozda su me u naprijed pripremile na to da bas ne zele da ih time gnjavim pa da ni ne pitam kad dodje vrijeme :lol).

19 sij 2013, 22:00

tastatura ja moram nesto narucit izvana pa ti mogu uzet i BG, samo reci koju. A i uskoro idem u Brežice pa ti mogu isto kupit.

19 sij 2013, 23:47

bornice, ja sam na prvi razgovor odfurala rodine letke o pp i par šarenih aio da ih pokažem. tad mi je psihologinja rekla da imaju već iskustva s platnenima tak da nije bilo frke.
naravno, tete su me pitale zašto jadan mora koristiti platnene pokraj predivnih jednokratnih pa sam rekla da je imao grozne alergijske reakcije na gel iz jednokratnih :oops:
onda su mi rekli da imaju još jednu takvu curicu u grupi. naravno da se ispostavilo da je i njezina mama muljala :lol
uglavnom presvačile su ga stvarno često. minimalno 4 puta od 8 - 15:30 -16 jer su skužile da ako ga puste dulje aio procuri pa ga moraju kompletnog presvlačit. praktične žene :)

19 sij 2013, 23:49

Blago onima koji kupuju pp,nama će još malo pa godina i pol i mislim da mi se ne isplati kupiti niti jednu pp,jer ih imam 28, a ne namjeravamo na treće,baš zavidim shopingačima platnenih pelena.
Mi smo se pred dva tjedna vratili noćnoj plat.pel. i nogice su mu čiste bez crvenila :joy , nadam se da će tako ostati. :proljece

21 sij 2013, 22:46

Cure, kod mokrog cuvanja pelena - koliko otprilike octa stavite u vodu? Pocinjem borbu protiv smrdljivih pelena (nakon pranja). Povremeno ih operem bez detergenta, ponekad sa sodom bikarbonom, skoro uvijek stavim ocat umjesto omeksivaca, uvijek stavim sredstvo protiv kamenca... U zadnje vrijeme bas smrde :gaah. Citala sam na ovom pdf-u razne savjete... Probat cu neko vrijeme za promjenu s mokrom cuvanjem.

21 sij 2013, 22:52

čitala sam da najčešće smrde zbog viška deterđenta i kombinacije s urinom.
stavljaš li malo praška? jel staviš na dodatno ispiranje?
probaj iuh oprat čiste, kad se osuše, samo dodaj octa, i 2x ispiranje

meni se čini da bi mokrim čuvanjem više smrdilo, ali nemam pojma, nisam probala. ja bih stavila jedan čep octa + čajevac

21 sij 2013, 23:02

potrpaj u mašinu, ulij octa i sode onako odokativnp i operi ih na 60. puni program. onda ih operi ponovno bez ičeg.
svoje sam znala zavrtit i po dva, tri kompletna ciklusa bez praška kad bi se usmrdile.
i pjenilo bi uvijek. čudo praška ostane po njima, čudo.

22 sij 2013, 11:35

Počeli su mi propustati coveri :baja uz nogicu i gore kraj pupka - il ja stvarno neznam kako da ih namjestim a da poslije ne budu natopljeni i smoce i bodi i robic :baja . Treba mi pomoc :gaah

22 sij 2013, 12:20

Mrđi pul coveri? Možda je faza zapišavanja kako su već ovdje cure pričale nedavno o tome. Možda mu je negdje premali ili preveliki. Jesi li mjenjala veličinu? Koju koristite i o kojim je coverima rječ?

22 sij 2013, 12:22

I još jel ti se to događa kod svake pelene ili kod određene vrste, možda pelena je previše mokra, možda negdje curi sa strane ili dečko baš ima fazu zapišavanja, to ti nemre izdržat nijedan cover ;) :lol
Tema je zaključana