Sada je: 27 srp 2026, 22:46.

školski pribor

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

školski pribor

PostPostao/la nadicab » 08 kol 2002, 12:03

Moja iskustva s kupovinom školskih torbi i pernica.
1. Školska torba:kupili smo malome Winee Pooh, izgledala je jako čvrsta i solidna, šarena, s kvalitetnim kopčama (kod Monikine 1. školske torbe je pukla kopča i morali smo kupovati novu torbu 2 tjedna prije kraja školske godine). Ali, ima jedan problem koji nismo uočili u Turbo limaču: kada se napuni sa školskim knjigama, torba se ukosi tj. jako pritišće na struk, a odvoji se kod ramena. Takav bedasti raspored težišta tjera dijete da hoda nagnuto prema naprijed da bi smanjilo pritisak torbe na struk. Savjet: kupujte s djetetom i napunite torbu s knjigama u prodavaonici.
Do sada sam bila zadovoljna samo s jednom torbom koju sam kupila u knjižari na Trgu: ima oblik ruksaka ali nije tako dugačka kao ruksak, od čvrstog platna, s mnoštvom džepova i s 2 velika pretinca i s jednim manjim. Naime, dubina nije ni potrebna za OŠ jer ne postoje tako dugačke knjige, širina isto tako nije zgodna jer se teke koje su mekih omota valjaju po cijeloj torbi. Zgodno je da ima najmanje 2 pretinca: jedan za knjige,a drugi za teke i pernicu.<
2. pernica: lani je Monika dobila lijepu pernicu na 1 zip koja je bila s unutrašnjim preklopom. No, taj preklop je za pernicu bio vezan plastičnim materijalom koji je od puno presavijanja počeo pucati i na kraju se kompletno odvojio. Poučeni time, malome smo kupili isti oblik pernice ali je preklop bio sastavljen šivanjem trake za glavni dio pernice.
Ovaj vikend smo bili u Turbo limaču i ostali šokirani previsokim cijenama školskog pribora: naišli smo na pernicu (niš posebno) sa cijenom od 160 kn!!!
3. Teke kupujte u Getrou/Metrou, vrlo su povoljne, za manje od 1 kn.
4. Flomići: kupite jeftine jer će ih klinci tokom prve godine sigurno pogubiti.
5. Drvene bojice: obavezno kvalitetne: naime, klincima stalno oni padaju sa stola na pod i kada ih idu šiljiti, mina im stalno puca.
6. Šiljila, gumice: to klinci gube barem 1 na tjedan. Ja sam problem sa šiljilima riješila tako da sam kupila jeftine i šarene u NN za par kuna komad (prvo sam joj kupila kvalitetan Schneider, pa sam poludila kada je izgubila 3 komada), a gumice sam joj počela kupovati u obliku olovčice, pa mijenja nastavke (samo pazite da gumice budu mekane jer inače deru papir).
7. Omoti: uglavnom za knjige ne možeš naći originalne, nego kupiš one univerzalne (znanje) pa krojiš.
Zadnja izmjena: nadicab; 20 kol 2007, 08:52; ukupno mijenjano 2 put/a.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: školski pribor

PostPostao/la VK mama » 23 srp 2003, 10:04

Tvoji savjeti su nam dobro došli prošle godine kad smo kretali u 1. raz. Ono da torbu treba napunit prilikom kupnje je odličan savjet. A što se tiče torbe mi smo kupili u Pittarellu na točkiće, oko 150-170 kn. Njoj se sviđala i nije imala problema s nošenjem na leđima, a kad ima puno knjiga onda vuče. Torbu jedino nije vukla po mokrom vremenu jer onda ak je stavi na leđa uprlja jaknu. Zato je torbu ili nosila tamo-vamo, ili tamo nosila-vamo vukla a kad je vrijeme ok onda može vuć. Kad je mokro a točkići prljavi mama odmah opere točkiće i onda sutra neće prljat jaknu ak je stavi na leđa.Možda se čini komplicirano al nije.Torba je ostala super očuvana pa će moć i za 2.raz.
Barbara 1996
Antonija 2001

VK mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la inkac » 11 ruj 2003, 12:13

Help! <
><
>Evo mučim se već par dana, obilazeći sve moguće knjižare, ne bih li našla adekvatne omote za knjige, a moram naći otprilike 6-7 vrsta omota, koji su naravno nestandardni, odnosno nisu oni klasični A4, A5.<
>Moram napomenuti da one folije i omoti s ljepljivim trakicama ne dolaze u obzir, jer su moja djeca kao i svi zagrebački osnovnoškolci knjige dobili besplatno od grada, a navodno će ih morati vratiti neoštećene (tako kažu u našoj školi, možda i nije točno).<
>Dakle, ima li tko ideju kako da sama što jednostavnije napravim omote sa što manje petljanja, jer mi spretnost s rukama, škarama i ljepilom baš i nije jača strana <
><
> <i></i>
inkac
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana1971 » 09 stu 2003, 13:25

Ne znam gdje si doma, ali mala Abc papirnica kod mene u kvartu (Gajnice) ima 36 razlicitih formata omota pa vjerujem da i druge bolje obskrbljene papirnice imaju prave omote. Ja sam donijela knjige sa sobom (fakat je svaka drugi format ) i covjek ih je na licu mjesta stavio u omote. <
><
>ps. A omoti su skuplji od biljeznica biljeznice po kunu, omoti 1,5-2,5 kn
Zadnja izmjena: Nana1971; 24 svi 2007, 09:21; ukupno mijenjano 1 put/a.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la nikinola » 03 kol 2005, 00:08

Super topik i iako još nismo kupili ništa za školu (u 9. mjesecu Nikolina ide u 1. ) već sam upila tvoje pametne savjete za kupovinu.<
>Mislim da ću možda imati problem, normalno da bih htjela kupiti torbu "zdravu" za Nikolinina leđa, ali ona je zapela za neku barbi torbu..a ja ne znam koliko je ta torba do
a za nju. Torba je velika, četvrtasta, ma nisam je do
o ni pogledala jer sam joj rekla da moramo ići pa ćemo se vratiti drugi dan i pogledati i ostale, samo da je ne gleda više.<
>Da li je neka mama kupila sličnu torbu (ne znam da li sam je dovoljno opisala, nije jeftina, dođe oko 400 kuna) i kakvom se pokazala?<
>Ipak je to prvi razred i željela bih da joj se kupljena torba sviđa, ali ne želim kupiti torbu (za ne baš male novce) samo zato što je na barbi .<
> <
><
><i></i>
nikinola
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tajana » 03 kol 2005, 09:17

mi smo sve skolske stvari kupili u metrou<
>torbu smo platili 120 kuna, roza je sa sljokicama, ima ta neka "anatomska" ledja<
><
>inace, u prvom rayredu nije skoro uopce nosila torbu, a vjerojatno nece ni ove godine, tako da joj anatomija i nije bitna<
><
>recimo, drago mi je da nisam prosle godine dala previse novaca za torbu zato jer bi mi sad bilo zao kupiti novu, a ovak moze dobiti par torbi godisnje L. 97<
>A. 00<
><
><i></i>
tajana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tajana » 03 kol 2005, 09:18

i, da, kupili smo pernicu koja ima dosta mjesta za olovke, tak da si moze staviti dovoljno bojica ili flomastera i tri tehnicke i kaj vec zeli
omote smo za biljeznice kupili bas one koji pasu biljeznicama, a za knjige smo kupili prozirnu samlojepljivu foliju - super je, knjige su u njima bile super uscuvane prosle godine
gumice, nekoliko komada, moram ju pohvaliti da je vec sama znala koje joj packaju a koje su dobre
siljilo - ono koje ima spremnik za "smece" tak da se ne mora stalno ustajati od stola dok silji
tehnicke olovke (ima ih tek od kraja prvog razreda) - kvalitetne, vazno je da nisu neko sr... jer inace stalno pucaju mine
L. 97<
>A. 00<
tajana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vlasta » 23 kol 2005, 22:11

S obzirom da mi je sin ljevak molim ako netko zna da li postoji dućan za ljevake ili dućan sa školskim priborom a da u njemu imaju pribor za ljevake. <i></i>
vlasta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Webmama » 24 kol 2005, 20:46

ovo je izvrsno pitanje, ja sam se u njemackoj zacudila kad sam vidjela da imaju recimo skare za desnjake i ljevake a dok sam bila mala privikavanje na "desni" svijet mi je bio uzasan problem Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hajdi » 08 ruj 2005, 13:13

Kupili torbu Schneider i pripadajuću vrećicu za papuče, školske papuče i praznu pernicu.<
>U školi su dobili:<
>drvene bojice<
>vodene bojice<
>tri kista različitih debljina<
>flomasteri<
>kolaž<
>ljepilo<
>dvije prazne mape<
>plastični prozirni ovici za bilježnice<
>plastelin<
>ravnalo<
>blok za crtanje<
>olovka<
>šiljilo<
>škare<
>bilježnice
Nina (7.7.1999)
Lucija (21.6.2001)
Jakob (4.8.2005)
><i></i>
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 17 sij 2006, 23:47

Vlasta, sad vidim ovo pitanje za ljevake .. MM je nedavno greškom kupio škare za ljevake u običnom supermarketu (Tuš u Lj).
Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
Hajdi
Sveta krava

škare za ljevake

PostPostao/la belzebub » 09 vel 2006, 16:39

ima ih, ima, u puno knjižara, npr. u Narodnim novinama... <i></i>
belzebub
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: škare za ljevake

PostPostao/la Tina » 12 srp 2006, 09:05

Mi jeftine olovke, gumice, flomiće, pastele i ostale takve stvari kupujemo u Offertissimi. Tamo ima stvarno jeftinih stvari, pogotovo ovih koje klinci gube. Leon (04.02.2000.)<i></i>
Tina
hub guru

PostPostao/la ALEX » 09 kol 2006, 22:08

Ima li kakvih novih spoznaja o školskom priboru?<
>Naime bliži se nova školska godina i vjerujem da sve roditelje novopečenih školaraca zanima puno toga.<
>Nisam naišla ni na jedan noviji poforum o ovoj temi, ako gdje ima, ispričavam se....uputite me tamo.<
><
>Kako će moje dijete silom prilika zadnja 3 tjedna prije škole biti kod bake, jer vrtića više nema, morali smo ići potražiti školsku torbu, kako bi je ona isprobala. Obišli smo par mjesta i mogu reći da ima svašta. I oblika, veličina, težina, a o cijenama da ne govorim.<
><
>Premišljali smo se oko dosta njih i kupili na kraju neku, iako mi to nije bilo prvotno u planu, sličnu ruksaku. To je ABB supersonic torba/ruksak. Bila sam sigurna da ćemo kupiti kockicu, ali sve su bile preskupe i jako teške. Čak sam bila spremna dati 800kn za scouticu ako bi joj odgovarala, a ona nije tip koji bi tražio sljedeće godine novu (tko zna) tako da sam mislila da bi trajala bar 2 godine, ali ta torba mi je jako teška. Ok bi bilo da je nosi praznu, ali s knjigama <
>I tako smo isprobali desetke torbi i na kraju se odlučili za tu ABB. Ima antomski oblikovan i tvrd dio koji prilježe uz leđa, navodno je skroz nepropusna, dolje ima plastični tvrdi dio (tako da nije klasični gužvljivi ruksak) i prilično je lagana -bar u odnosu na ostale.<
>U TL je 399kn.<
>Kasnije sam vidjela jednu solidnu u ipercopu, kockica, unutra prekrasno pregledna, 490kn. Malo sam se zapitala jesam li dobro postupila s onom prvom, ali kad ju je probala nije joj baš dobro "legla". Tako da mislim da ćemo obje biti zadovoljne s ovom, a nadam se i njena kralježnica. <
><
>Ima li netko iskustva s takvom torbom? <
>Sad sam baš zabrinuta nisam li pogriješila. A njoj se tako sviđa da je rekla da će je nositi 4 godine. <
><
>Bilo kakva iskustva su dobro došla. Torbu smo morali rješiti, a ostalo mogu i ja sama kupovati, pa čitam savjete iskusnih
T 25.07.2000.<
ALEX
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tina » 14 kol 2006, 11:37

Ja sam prema savjetu Nadice kupila ruksak-torbu. Slučajno sam naletila na nju, Leon ju je probao, djeluje mi čvrsto i praktično jer ima ispred dva pretinca i dva džepa sa strane i još malu torbicu-pernicu za osnovno (olovka, gumica, šiljilo ...). A cijena 58,00 kn. Tako da ako se i skrši nije mi žao. Leon (04.02.2000.)<i></i>
Tina
hub guru

PostPostao/la Nana1971 » 24 svi 2007, 09:18

Kopiram od Adorable:
Izbor torbi i kupovinja pocinje negdje krajem skolske godine, znaci ako hoces najbolji izbor torbe biras u lipnju. Od torbi s imenima imas Scoutt koja kosta oko 700-900 kuna ili Samsonite koji kosta isto toliko (ali moras provjeriti kod Samsonitea da li ima certifikat originala jer ima previse Samsonite kopija ili sa sivog trzista, koje se onda mogu dobiti i za 350 kuna, npr u Profil megastoru). I Scout i Samsonite su tvrde, imaju anatomska ledja, savrseno napravljene naramenice da dijete sto manje osjeti pritisak na ledja a i dobra je stvar sto imaju tri godine garancije.
Ovakvu torbu ces kupiti ako ti je dijete jace i teze od 25 kila (sama torba tezi nekih 75dag plus knjige ne smije preci tezinu od 10% djetetove tezine). Bonus kada kupis ovu torbu su besplatna pernica i torbica za tjelesni.

Jeftinije torbe ali s imenom su npr Herlitz. Jednostavna izrada, plasticni pretinci iznutra, anatomski rijesena ledja, torba jako lagana (do pola kile tezine) a cijena izmedju 250 i 400 kuna. Ovisno da li imaju pojacanja da se torba ne raspadne. U principu ovo je dobra kupovina, izdrzat ce sigurno godinu dana a mozda i duze ali torba nije tako fancy kao ove prve dvije. Mogu se naci jako fini dezeni, jako fini uzorci. Moja preporuka za djecu koja cesto vole mijenjati stvari pa i torbu i koja su laksa od 25 kila.

Fancy zgodne torbe tipa Benetton. Jako zgodne, jako simpaticne ne nesto pretjerano anatomski oblikovane ali to u principu nije niti bitno jer je bitno da su lagane i da ih dijete zeli. Kupuje se ako dijete strasno zeli bas tu torbu. Cijena oko 400 kuna. Moja preporuka za djecu koja su starija, umjesto ruksaka.

Torbe na kotace. Izgleda jako zgodno i jako prakticno a zapravo je dvosjekli mac. Takve torbe moraju imati relativno velike kotace (promjer cca 5 i vise cm) i aluminijsku konstrukciju. Torbe su super za suho vrijeme, problem nastaje kod pljuskova, snijega i loseg vremena. Klinac vuce torbu pa ne moze niti potrcati za vrsnjacima a ako stavi na ledja onda dodatno nosi tezinu kotaca i konstrukcije ugradjene u torbu. Cijena od 200 do 1000 kuna ovisno o ljepoti i prakticnosti torbe. Najpovoljniji izbor je recimo po sportskim trgovinama tipa Hervis, Intersport gdje ima finih, odlicnih ruksaka s kotacicima. Moja preporuka je da je to ipak za starije klince tipa 4 i visi razred jer ti klinci imaju kilazu ponijeti i torbu i kotace na ledjima a doma u principu se vuku i idu s noge na nogu pa im i ovo vucenje ne predstavlja problem. Zgodno je imati jos jednu torbu viska kada pada snijeg da klinac nosi zamjensku torbu.

Ruksaci za starije klince. Postoje anatomski ruksaci (jos nisam zapamtila sve marke ali recimo Kappa ima takve) koji imaju anatomski rjesena ledja a opet su sportski i stariji klinci ih vole. Pumini ruksaci su navodno losije kvalitete i brzo se raspadnu. Treba paziti na dno ruksaka da je pojacano (i materijalom i kartonom) da se ruksak nakon mjesec dana nosenja ne izvjesi. Isto tako treba paziti da ciferslus nije usiven nego da je robustan i da se nece srediti u dva poteza. Cijena od 250 do 500 kuna. Moja preporuka kupiti u Znanju ili nekoj manjoj knjizari gdje ce prodavaci imati vremena i strpljenja objasnjavati vam u detalje zasto koji ruksak koliko kosta. Ipak glavnu rijec nosi klinac jer je ovaj ruksak ipak za klince koji su stariji do 2.gog ili 3.ceg razreda.

Ha, kak se od svega moze nauka napraviti
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la silki » 14 kol 2007, 14:06

savršen mi je ovaj topik o školskim torbama koji je nana kopirala od adorable. e sad, ja bi trebala nešto slično ali za školski pribor :mrgreen:
prošle godine istresla sam hrpu love na nekvalitetne flomiće i bojice.
webi je spominjala faber castel i maped. u kojim knjižarama može se nabaviti njihov pribor? kakva su vaša iskustva?
koju pernicu kupiti? gdje?

:klanja
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la VIPmama » 14 kol 2007, 15:04

baš danas gledala Maped pribor, turbo povoljan u Narodnim novinama u Vukovarskoj. :5
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Imge » 14 kol 2007, 16:38

zanima me jel istina da se u Metrou moze povoljno kupiti kpl biljeznica/mapa i pribora - po razredima.
konkretno, kolega mi se kune da on tako svake godine napravi i da je to savrseno - ode u metro, uzme kpl za 1. razred i stvar rijesena. jel i vi tako radite (iskusni roditelji skolaraca?)

mene najvise u tome muci cinjenica da li taj kpl zadovoljava potrebe u svim skolama? desi li se da recimo uciteljica traziti neke egzoticne biljeznice? jel imate spoznaje da li su ti kpl u metrou nekvalitetniji od ostalih (pa su zato jeftiniji)?

aku su pitanja bedasta, skuzajte :oops: , ovo mi je prvi skolarac, iduce cu godine biti pametnija
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 14 kol 2007, 16:48

ma kakva bedasta pitanja, nema takvih kad su školarci u pitanju ;-)

moj savjet ti je da ne kupuješ ništa od bilježnica do prvog roditeljskog, koji je obično već prvi tjdan.
naši već drugu godinu za redom prvi set bilježnica dobivaju na prvom satu. prošle godine sponzor je bila cedevita :mrgreen:
na roditeljskom dobiješ jasnu uputu od učiteljice koja mapa za likovni, kakav pribor itd.
s pisankama ne možeš fulat. dođeš u knjižaru i tražiš crtančice i pisanke za prvi razred.
ja sam kupila taj čarobni paket i nadokupila još hrpu svega :mrgreen:
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Luantaro » 14 kol 2007, 17:42

jednom sam kupila komplet omota za prvi razred i u tom kompletu NI JEDAN omot nije odgovarao bilo kojoj knjizi ili bilježnici

od tad ne kupujem komplete

ali na početku svake godine ( tj prije početka) kupim u metrou vodene boje, tempere, dva glinamola, bojice, pastele, flomastere, plastelin, šteku olovaka nekoliko gumica, nekoliko šiljila, hrpu bilježnica, kolaž papir i likovnu mapu

u prvom razredu - barem 10 crtančica, dvije matematike, nekoliko pisanki A, informativku

u ostalim razredima po deset pisanki koje koriste, geometriju, matematiku...

onda nemam panike oko odlaska u dućan i sve skupa me bitno jeftinije košta
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Patagonia » 16 kol 2007, 20:01

Čitam i bilježim. Spremamo se u šoping a ni sama ne znam šta kupiti. :dunno
slika slika slika
Patagonia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la beammama » 16 kol 2007, 20:41

Ja nisam planirala nista kupovati prije pocetka skole :dunno Mislim da bi nam uciteljica trebala reci sto trebamo kupiti, ali sad si mislim da bi se i meni moglo dogoditi da mi B veli navecer prije spavanja da nesto treba sutra u skoli.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la folne » 16 kol 2007, 20:50

naša učiteljica si je dala truda, pripremila popis stvari koje moramo kupiti i podijelila ga na roditeljskom. barem s tim glavu ne moram razbijat.
folne
Mladenka

PostPostao/la Patagonia » 16 kol 2007, 21:12

folne, pa kaj ste imali roditeljski :conf
slika slika slika
Patagonia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ALEX » 16 kol 2007, 23:42

Mi smo za prvi razred kupili nekoliko crtančica i pisanki A i B. To se jako brzo troši, jako su tanke pa ih ne možete kupiti previše, a ako i ostanu mogu se iskoristiti za crtanje doma. Uglavnom nisu skupe, pa da kupite po 5 od svake nećete pogriješiti, a ako usfali lako je nadokupiti.
Poželjno je kupiti s različitim uzorcima tako da budu uočljive za svaki predmet, a i djeci je zanimljivije. Moja je pomno birala kada će i za koji predmet koju upotrijebiti, da paše uz knjige :-)
Što se tiče kompleta omota, to sam naivno kupila za knjige, ali niti jedan nije odgovarao, tako da to nema smisla kupovati. Najboljim su mi se pokazali omoti koji se lijepe na rubovima i odrežu na veličinu koja odgovara. Super prianjaju uz knjige i pisanke tako da ih dobro održavaju i dobro izgledaju - nenapadno, neutralno i uredno. A i mogu se prilagociti raznim veličinama. Toga smo uvijek imali u rezervi jer se pisanke brzo istroše pa uvijek treba novu omotati. Neomotane se jako gužvaju :-(

E sad i jedno pitanje - koje pisanke koriste u 2.razredu? U prvom su koristili A i B, pretpostavljam da će B biti i u drugom. Jesu li potrebne C ili da ih ne kupujemo?

Od ostalog pribora treba svega i svačega : tempere, vodene, tuš, flomići, drvene, plastelin, glinamol, škarice, kolaž.....to imaju u školi u svojoj kutiji. Osim toga pernica sa cjelokupnom opremom. Klinci vole te pernice na što više katova, ali za to nema potrebe a i nakupi se tu težine, pa malo po malo torba postane nevjerojatno teška. zato bolje što više reducirati gdje god je moguće.
Po mom iskustvu, jako su važne olovke, obične, za pisanje. Moja je voljela pisati i s tehničkom, ali uglavnom pišu s običnim i trebaju ih imati uvijek dovoljno, jer bez obzira što u pernici stoji šiljilo, ako nema zašiljene olovke pisat će s tupom i onda je sve vrlo ružno i neuredno. Dakle dosta olovaka.
Evo to su naša iskustva s priborom.
ALEX
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Imge » 17 kol 2007, 09:22

hvala za super savjete :juhu
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mirci » 17 kol 2007, 11:56

je, i mi smo imali roditeljski i dobili popis pribora :juhu
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la borninamama2 » 22 kol 2007, 09:32

Nama su rekli da će roditeljski biti krajem kolovoza, ali još nema nikakve obavijesti :cool

Samo se nadam da neće upasti kad sam na sl putu, jer ako pošaljem mm, sigurna sam da će zaboraviti barem jednu stvar mi prenijeti. On toliko mirno to sve prihvaća da sam ponekad ljubomorna kako to uspijeva.
borninamama2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bubidea » 22 kol 2007, 09:56

alex, u drugom ide samo pisanka C, barem je tako bilo kod nas
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.