Anni je napisao/la:Marjel, ide li vas mali u vrtic i koje terapije dobiva i sta se je sve kod Vas reduciralo ili nestalo od kada ste na dijeti i biomedicini? Ima li povisene vrijednosti na teske metale?
I dajete li mu Vit. B12 ( jako je vazan za mozak)?
I gluten bas i nije tako zdrav, ja bih i njega ukinula.
Pozdrav
Pozdrav Anni,
na deo vasih pitanja sam odgovorio vec
mama1969, pa ga paste-ujem: ;-)
Nas sincic ide 5 puta nedeljno po 3 sata u grupu (3-4 dece, kod Danijele Helc u Unionhealth), a dok jos nije bio za grupni rad (prvih 4-5 meseci, tj od 10-og meseca 2006 do cca 3-eg 2007), isli smo isto 5 puta sedmicno na 1 cas individualno... Rekose nam da je preporuka da se radi 4-6 sati dnevno sa detetom, tako da ga i mi kuci koristimo svaku priliku (kao verovatno i svako) da na razne nacine ga nesto ucimo ili propitujemo (mada kod kuce ne prihvata nista sto podseca na logopedski rad, tako da se trudimo na druge nacine, uglavnom kroz igru). Sad smo od skora dodali jos jednu kariku: posto Danijela Helc ima i privatan vrtic za obicnu decu, a mojoj zeni je proslo porodiljsko za drugo dete pa mora da radi, vodimo ga ujutro na 3 sata u taj obican vrtic pa onda na jos 3 sata grupnog rad kod logopeda.
To bas ne prihvata cesto sa odusevljenjem, pretpostavljamo da ga mrzi da uci... ne znamo tacno jer se on vrlo sturo samo-objasnjava.
Test na teske metale je kolko-tolko u granicama normale.
Kod naseg sina je bilo izrazena povucenost u sebe i ponavljajuce radnje, nezainteresovanost za igru sa drugom decom, neprestano gledanje crtaca, ponekad samo-udaranje u glavu, udaranje i drugih, 3-5 reci (da, ne, auto... sad se ne secam, imam zapisano)... hteo je samo sa nama roditeljima da ima kontakt, poprilicna neosteljivost na fizicki bol, nerazumevanje onog sta mu pricamo => samo ako mu se pricalo vrlo polako i birane reci => tad bi odgovarao sa da/ne.
Mislim da B12 (nisam sad siguran, pogledacu kod kuce) ima u Cod Liver Oil, a to mu dajemo, a ako nisam upravu => nabavicemo ga.
On sada u pune 4 godine (a posle 10-ak meseci svakodnevnog rada sa logopedom i uzimanja antifungicida i raznih suplemenata) koristi preko 100 reci, povezuje uglavnom 2-3, ne bira ni padez niti koristi predloge (na, u, iz, pod...) ni veznike, sebe uzima u 3-em licu, zeli da proba da se igra i sa drugom decom (mada je to vrlo jednostavno, neka jurnjava, gurkanje, dodavanje...) mada uglavnom mora biti po njegovom. Sa mnom (ocem) se najcesce igra sa dinosaurusima, krokodilima i tigrovima - oni se jure ruse, biju... samo da je akcija... mozda nije najbolje resenje ali sam bar poprilicno prebacio igru i desavanja sa nas dvojice na igracke - ranije bi se nas dvojica rvali, jurcali...
E da, skoro svake nedelje ga vodimo u crkvu na pricest, buduci da smo pravoslavni vernici, verujemo da kombinacija nauke i duhovnosti je za nas dobar put.
Eto tolko, verujem da sam drugima napisao jos neki podatak, pa da ne zatrpavam forum ponavljanjima (ako vas ne mrzi), vi pregledajte moje ranije odgovore. Umem ja da oduzim, a ne bi, pa se malo protiv toga borim... ;-)
Svako dobro