alexandra je napisao/la:i da skratimo - darove ne donosi ni isusek, ni sveta tri kralja, ni djed mraz, nego ih mi svi-ateisti, katolici, pravoslavci i ini - lijepo kupimo u shopping centru, stavimo pod bor i pricamo djeci bajke o isuseku, sveta tri kralja, djedu mrazu, vec po izboru.dakle, malo lagimo djeci, dok nas ne provale.
vecina nas ipak lagi svojoj djeci. I svatko ima svoj razlog zasto to radi ili ne radi
Moj stariji je krenuo u skolu i vjerujem da ce nas vrlo brzo provaliti. Jos ne znam tocno kako cu mu objasniti tu laz
.
Kako cete vi svojoj djeci objasniti zasto ste im lagali?
Ili kako ste im objasnili i kako su oni to primili?

). javljam se zato sto sam upravo danas razmisljala o tome (iako smo mi daaaleko od toga, mi tek pricamo o tome tko, sta, kako i zasto) i jedino sto mi je palo na pamet je zapravo istina: zato sto djecu vise veseli da im darove donese neki tajnoviti stricek koji leta nebom preko cijele zem. kugle, nego mama i tata. 

)

A meni u glavi nista drugo osim : a - ha, sad sam te ulovila!
I ja mu kažem da ne može tražiti od Djeda Mraza tako velike igračke jer kad bi sva djeca htjela nešto tako veliko ne bi mu stalo u vreću i ne bi mogao svima donijeti igračke pa treba tražiti nešto manje.