Sada je: 06 lip 2026, 01:20.

Sportski vrtić - molim iskustva

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Sportski vrtić - molim iskustva

PostPostao/la melita » 04 lip 2008, 08:39

U Zitinom vrtiću (na Srednjacima) na oglasnoj ploči vidjela sam da postoji mogućnost upisati dijete u sportski vrtić. Radi se o posebno formiranoj grupi koja ima drugačiji program od ostalih. Mislim da svakodnevno imaju vježbe u gimnastičkoj dvorani pod vodstvom stručnih trenera i poseban, malo pojačan jelovnik (iako, čini mi se da je jelovnik u ovom vrtiću već dosta dobar). Plaća se 800 kn mjesečno u što, čini mi se, nisu uključene aktivnosti izvan vrtića (škola klizanja, plivanja, možda skijanja) - to se sve dodatno plaća. Prije nego odem na razgovor u vrtić voljela bih čuti forumska iskustava. Ide li koje dijete u ovaj vrtić i kako ste zadovoljni? Ovako, na prvu, čini mi se da upišem li Ziticu u ovu grupu, do osnovne škole ne moram razmišljati o nekoj izvanvrtićkoj sportskoj aktivnosti.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Sportski vrtić - molim iskustva

PostPostao/la Krumpirić » 04 lip 2008, 08:45

SPortska grupa ili zagi sport?
Mi imamo zagi sport. M može krenut na jesen.To je okej, nekoliko puta tjedno oko 3ipo počinju treninzi, tako da dijete nakon treninga ide doma, ne stoji takvo prljavo u vrtiću. Samo je meni malo čudno gledat kako se te tete i barbe difovci deru na djecu. Znam ja da je tim trenerima deranje u krvi, al brate....
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la melita » 04 lip 2008, 08:57

Krumpi, kaj je to Zagi sport? Ovo je baš sportska grupa u vrtiću. Normalno dođe ujutro u vrtić i bude tamo dok ne dođem po nju, samo što se u tih 8 do 9 sati bave i sportom. :dunno Nego, ovaj barba koji vodi sportsku grupu u Zitinom vrtiću (jednom sam škicala dok je radio s klincima u dvorani) djeluje vrlo dobroćudno i nije galamio na klince. ;) Znam još jednog genijalnog trenera, trenira klince judo na Mladosti. E taj je bogu s krila ispal! :nata Čim krenemo u prvi razred Ziticu upisujem na judo samo zbog njega!
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 04 lip 2008, 09:06

Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la medo14 » 04 lip 2008, 09:13

Kod nas je bila ponuda za tim sportskim vrticem, ali nisu skupili minimalni broj djece (oko 20 je minimum). Mozda je to isto. Inace taj Zagi sport vodi jedna predivna teta Katarina, a i taj sportski vrtic je trebao biti pod njenim vodstvom. Ako ona to vodi, onda je ona stvarno osoba za preporuciti.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la borninamama2 » 04 lip 2008, 10:17

Mislim da se radi o nekom novom gradskom projektu. Tako mi je bar teta iz vrtića pričala. Svaki vrtić se kao treba specijalizirati za nešto - sportski, etno....- i kaže da više neće biti upisi po mjestu stanovanja nego biraš po vrsti vrtića. Tako da mislim da je to baš sportska grupa (koja već jako dugo postoji na Mihaljevcu), naš vrtić ima od jeseni pilot projekt - etno grupa. I s obzirom da je pilot projekt sljedeće godine će biti cijena kao i inače, a nakon toga ide neka druga, pretpostavljam skuplja tarifa.
borninamama2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 04 lip 2008, 10:57

mi smo u sportskoj grupi već drugu godinu :hop
plaćamo 400 kn dodatno, znači 800 kn nas dođe vrtić, vježbaju 4 puta tjedno pod vodstvom trenera s difa
i super nam je :trio
pitaj što te još zanima
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la melita » 04 lip 2008, 11:25

Lara, jeste na Srednjacima?

Zita ima tzv. fiziološko stopalo (iliti laički, bebi stopalo, mekano) zbog kojeg gazi prema unutra. Idemo na Goljak i fizijatrica je rekla da se treba raditi na jačanju mišića stopala. Osim vježbi koje se rade po njezinim naputcima, predložila je bavljenje sportom, pogotovo staviti naglasak na vježbe ravnoteže i sl. Zanima me, mogu li pričati s trenerom o tome, pitati ga kakve vježbe dječica rade, zamoliti ga neka obrati pažnju na to?

Onda, jelovnik. Čime se razlikuje od klasičnog vrtićkog jelovnika?

Jeste li išli u školu klizanja, rolanja, skijanja...?

Jesu li svi klinciu iz sportske grupe zajedno ili budu svaki u svojoj grupi, a onda u vrijeme vježbanja idu dolje u dvoranu? To mi je još jedna dilema, jer znači da bi Zitica mijenjala tete, a teta Silvija je tako :3srca
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lastavica » 04 lip 2008, 11:55

Sportske grupe su ti posebne grupe, znači vrtićka grupa = sportska grupa, kod nas ih imaju dvije i to je mješovita grupa od 4-7 godina. Tako da će vjerojatno i u vašem vrtiću to biti posebna grupa.
Što se tiče programa sigurno možeš razgovarati s trenerom o tome. Mi nemamo posebnih zahtjeva, pa se informiram na sportskoj ploči gdje piše za svaki tjedan koje vrste vježba rade i koji sport prolaze. Dva puta godišnje je pokazni sat gdje roditelji mogu vidjeti kako izgleda tipičan sat vježbanja. Na početku svi zajedno imaju vježbe zagrijavanja, onda ih podijele u dvije grupice po starosti ili visini :mrgreen:. Svaka grupa radi na svom poligonu i onda se zamjene. Recimo na zadnjem pokaznom satu su jedni radili elemente rukometa, a drugi su bosi vjezbali vjezbice na drugom poligonu, bilo je i hodanje po nekakvim kuglicama. Na kraju je opet zajednicka igra. U svemu tome osim dva trenera sudjeluje i teta koja je ujutro jer je vjezbanje u jutarnjim satima.
U sklopu programa znaju ići par puta godišnje na sportsko događanje, recimo išli su nedavno na teniski turnir Zagreb Open i trenirali s Ljubičićem i nakon toga išli na "pijaču" . Tak mi je dijete reklo :mrgreen: . I još je rekla da su pili neki jako, jako fini sokić. Već sam pomislila da je cola, ali ipak je bio multivitaminski. :drink
Što se tiče jelovnika, imaju pahuljice, musle i neki namaz na kruhu ili sir ili ...

Od dodatnih mogućnosti, naše tete svake godine organiziraju sedmodnevna skijanja i ljetovanja. Na skijanje ide obično i jedan od trenera. Mi smo propustili dva skijanja i jedno ljetovanje, no sad je jako zeljela ici na ljetovanje, tako da ce i to probati.
Zadnja izmjena: lastavica; 04 lip 2008, 13:52; ukupno mijenjano 1 put/a.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la IINA » 04 lip 2008, 11:58

Meni se 400 kuna čini puno.
Kod nas u vrtiću imaju tjelesni jednom tjedno, a postoji i dodatni sportski program dva puta tjedno koji se plača 150 kuna.
Znači vježbanje tri puta tjedno za dodatnih 150 kuna.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 04 lip 2008, 12:07

IINA je napisao/la:Meni se 400 kuna čini puno.
Kod nas u vrtiću imaju tjelesni jednom tjedno, a postoji i dodatni sportski program dva puta tjedno koji se plača 150 kuna.
Znači vježbanje tri puta tjedno za dodatnih 150 kuna.

Ako imate ovu ponudu u vrtiću, onda se čini puno. U našoj situaciji ne . Recimo kad smo išli na plivanje, tri puta tjedno koštalo nas je 350 kn. I još k tome par puta mjesečno izostanemo zbog razno raznih razloga. Ovdje nema odustajanja i sve obavi dok dođemo po nju.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la eli » 04 lip 2008, 12:50

meni se čini zgodno, ali i skupo. moja ide na atletiku izvan vrtića i 3xtj po sat i po dođe 120 kn.
eli
Sveta krava

PostPostao/la melita » 04 lip 2008, 13:08

Lara, plaća li se škola plivanja zasebno ili ulazi u cijenu 800 kn mjesečno?
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lastavica » 04 lip 2008, 13:13

mislim da si me krivo skužila, samo ne znam iz kojeg posta :mrgreen:

ovo za plivanje smo isli na bebe vidre na Mladost, to nije u sklopu vrtića

a ovo što sam pisla za zimovanja i ljetovanja, to je isto poseban aranžman, to su ona vrtićka ljetovanja i zimovanja bez roditelja

znači u tih 400kn nema nikakvih dodatnih aktivnosti izvan vrtića
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la melita » 04 lip 2008, 13:19

Ma, skužila sam ja da ste vi išli na plivanje u privatnom aranžmanu, ali pretpostavila sam da i taj sportski vrtić ima tečajeve plivanja, klizanja i sl. Moj nećak je išao u običnu grupu, pa su ih vodili na Šalatu u školu klizanja. E sad, oni su to, dakako, morali platiti, a ovdje sam pomislila da možda i to ulazi u cijenu od 800 kn mjesečno... Ku'iš?!
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lastavica » 04 lip 2008, 13:21

Ku'im! :)
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la melita » 04 lip 2008, 13:36

A niš, onda ćemo i mi valjda u sportaše! :mrgreen: Kontam da je skupo, ali ako krenemo naokolo po izvanvrtićkim aktivnostima doći će nas skoro pa na isto, a tu je i ušteda vremena, logistika, potrošnja benzina, rizik od dodatnog boravka na krcatim prometnicama... :gigl
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunce » 04 lip 2008, 22:58

da mi imamo tu mogucnost/ponudu ja bi bez razmisljanja pristala (sportska grupa)
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lastavica » 05 lip 2008, 09:14

zaboravila sam napisati i da sam zadovoljna sportskom grupom zato sto nam se poklopilo da su i tete u sportskoj grupi odlične, no naravno to nisam znala kad sam ju upisivala
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Krumpirić » 05 lip 2008, 09:20

a meni bi bilo koma mijenjat mu grupu... :(
makar mi je ideja ko ideja super
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la lastavica » 05 lip 2008, 09:40

Nama se osim mojih razmisljanja da bi ju bilo dobro upisati u neku grupu s dodatnim programom poklopilo još par stvari
Njena grupa se selila u novi objekt tako da je dio grupe ostao u starom objektu zbog lokacije (između ostalih i njena najbolja prijateljica ), osim toga dvoje njenih vanvrtickih prijatelja se isto odlucilo za sportsku grupu.
A dodatni za za promjenu je bio to sto nisam s nekim stvarima bila zadovoljna kod jedne tete, čak sam imala s njom "okrsaj" oko gledanja crtica :roll:
I nisam požalila, nijednom se nije potuzila da bi u staru grupu. Par mjeseci ju se nisam ni usudila pitati, a onda kad sam ju pitala koja joj je grupa bolja i zasto ? Rekla je ova nova i to zbog toga sto idu vjezbati. :hop Nakon toga vise nisam imala dilema da li sam dobro napravila.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la melita » 07 lip 2008, 10:01

Lara, s koliko je godina tvoja račica krenula u sportsku grupu? Jučer sam razgovarala s tetom i ona mi je rekla kako klinci u mlađoj vrtićkoj grupi ne mogu u sportski vrtić, da su još premali. Također, veli da za njih nema ni bilo kakvih drugih aktivnosti u vrtiću tipa ritmika, sport dvaput tjedno, jezici... sve to može tek u srednjoj grupi. A ja se baš zagrijala! :(
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 07 lip 2008, 10:05

al pa Zita će u srednju grupu na jesen (imat će 3ipo godine), šta neće?!?
M je sad u mladjoj, dogodine je srednja...je da je najmladji u grupi, al opet... :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la lastavica » 07 lip 2008, 19:45

melita je napisao/la:Lara, s koliko je godina tvoja račica krenula u sportsku grupu? Jučer sam razgovarala s tetom i ona mi je rekla kako klinci u mlađoj vrtićkoj grupi ne mogu u sportski vrtić, da su još premali. Također, veli da za njih nema ni bilo kakvih drugih aktivnosti u vrtiću tipa ritmika, sport dvaput tjedno, jezici... sve to može tek u srednjoj grupi. A ja se baš zagrijala! :(

Sam program se oglašava za djecu od 4-7 godina tako ga je autor verificirao u Ministarstvu.
Moja s obzirom da je racica :) je krenula s 4 godine, najmlađi koji su se te godine upisali su bili rođeni u 3. mjesecu, tako da su krenuli s 3,5 godine.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la melita » 08 lip 2008, 19:17

Krumpi, Zita je u starijoj jasličkoj. Ujesen ide u mlađu vrtićku. :dunno Imat će pune 3,5 godine.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 08 lip 2008, 20:02

šteta. M je iz srednje jasličke išao ravno u mladju vrtićku, mislim sva njegova grupa s tetama je išla tamo jer su se sve 3 jasličke napunile.meni je jako drago, jer je program obilatiji, ima samo možda 2 pelenaša pa se teta ne bavi čitav dan samo praktični stvarima, a i mislim da dogodine može na aktivnosti. Mislim da i objektivno može, on i Luc su bili na probnom satu na gimnastici s tatama, i kažu tate da su se nakon nekog vremena opustili i vježbali s drugim klincima. Vjerujem da će isto tako ako bude u kompletu s ostalim vrtićkim frendovima moći vježbati i u Zagiju.
što ranije to bolje. :dj
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la melita » 08 lip 2008, 21:43

Mali je genijalac već počeo preskakati razrede, ha?! :pimp

A ništ, mi ćemo onda na bebe ribe ove godine, pa dogodine u športsku grupu. :whew
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Vrijeska » 06 tra 2010, 22:27

Podižem temu - imate li novijih info za Vjevericu?
Ide li netko u sportsku grupu u tom vrtiću?

Kakvi su vam dojmovi?
3 proljetne srećice
Vrijeska
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tanjabb » 06 tra 2010, 22:58

Mi znamo puno djece koja idu u sportske grupe u Vjeverici (mi smo u istom vrticu ali druga grupa) i svi su prezadovoljni.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Dudley » 23 tra 2010, 22:24

Ide li netko u sportsku grupu u vrtiću Travno?
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.