Sada je: 21 tra 2026, 13:47.

Spasonosno za proljev

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Spasonosno za proljev

PostPostao/la Gloria's Mum » 27 ruj 2008, 16:12

Swenova mama-to mi ima logike..i prestali smo s mlijecnim..ovo za voce nisam znala..
No,svejedno slabo jede..tak da..Tebi puno hvala,tvoje mi iskustvo puno pomaze!Koliko ste vi dugo imali proljev?
I ja mislim da je kod nas neka preosjetljivost..ipak je sastrugana od silnih proljeva!
LiK mama-hvala ti sto si s nama :kiss
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 27 ruj 2008, 20:00

joj stvarno se muči, pojma nemam što bih

Postupak ti je dobar

:hug
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la swenova mama » 28 ruj 2008, 09:22

i ne moze dobro jesti, kad slomis ruku, ruku stave u gips, ovdje su crijeva stradala, treba ih imobilizirati dok se ne oporave.
Ja osobno, idem s umesokuzom, rizom i kupovnom vodom i nista izmedju. Eventualno ako dijete bas nece ume onda prezgana juha pomijesana s umesokuzom. Riza po jedna zlica svakih sat ili pola, ona obicno izidje iz crijeva van kako je i usla, ali ljepljiva je i pokupi bestije koje treba, da probavnom traktu vrijeme da se smiri. To je prvi dan. Drugi dan idem s dijetnim, tj. laganim, jos uvijek riza, sad s malo mrkve, banana, kuhana perad. Cijelo to vrijeme i s umesokuzom.
Kod vas je prob da to jako dugo traje i da su crijeva stvarno iziritirana do krajnjih granica. Kad se odmah na prvi znak proljeva krene s umesokuzom, to se zaustavi, ovdje je potrebna teska artiljerija. E da, jako je vazno da dobro procijenis koliko sljive stavis, sama sljiva izaziva proljev, smanji malo omjer sljive, stavi cetvrtinu.
Kod malog je meni bila rijec o 7-8 proljeva na dan, s tim da su zadnja dva- tri bila cista voda. I nista mu nije zaustavljalo, trajalo je skoro tri tjedna, dok mu gastroenterologinja nije skinula mlijeko. Onda je stalo za dva- tri dana samo.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Gloria's Mum » 28 ruj 2008, 15:53

Jucer je imala svega 3 stolice.
Strogo pazim ishranu i nacrtala sam i svekijima "u cemu sve to ima mlijecnoga"i sve su posakrivali.
Danas jos uvijek eto nema proljeva no ima jos vremena..obicno je pred spavanje i jako gladna i kaka joj se..
Inace,ona nikad nije imala bas tekuci proljev,vise je to bila kasasta stolica spuno,puno sluzi.I puno plinova.
I dobro velis ovo za sljivu!Prvi put sam ja nju oglodala skoro cijelu i stavila.
Sad sam smanjila i tamari i sljivu.Bude to dovoljno ogavno za pojest i onako,a vec je i peti dan kako smo poceli.
Hvala ti sto si me prosvijetlila!
Sad kad vratim film unatrag sjecam se da su ti prvi proljevi(2.8.)bili crni i jaaako neugodnog mirisa.Tada je imala u febru..nekih 10-tak dana.
Prvi nalaz stolice pokazao je salmonelu.Dva tj poslije,proljev se povukao,febra spala i pocela je u vrtic.Da bi nakon opet tj dana sve pocelo iznova.
Drugi nalaz stolice pokazuje opet salmonelu.Febre nema.A proljev,tj.ucestala, slinava, kasasta stolica pojavljuje se i do 10 puta na dan.
Dobila je antibiotik(bactrim 2x5ml)u trajanju od 10 dana.Sve vrijeme terapije nismo uocila ama bas nikakve promjene.
I dalje proljev.
I onda ja nadjem "spasonosno za proljev"rekoh hajde i to da vidim.Vidjela sam ja taj naslov i prije ali nisam mislila da je to nesto za nas.Jer smo mi zarazeni salmonelom.

Zato mislim da bi naslov ovog topica trebalo malo promjeniti, da je vise uocljiviji (tipa spasonosno za proljev-cisti cak i salmonelu!"ili tako nekako)

Jer vjerujem da sam odmah prvih dana pocela s ovim pripravkom,da bi postedjela djete 2 mj muke!
Sad smo zaista zaglibili..i bas ce trebati vremena da se oporavi.Najzalije mi je sto nemoze u vrtic-nedostaju joj djeca.. :(
I sto ju moram maltretirati da ovo pojede..Oplace..
Sinoc kad je progutala i zadnju zlicu,zalijeva vodom,ja joj brisem suze,ona veli nemoj mi mama to davati-udavicu se od toga!(jer guta a ono se vraca :roll: )
Idem joj opet napravit-sad je vrijeme.. :mah
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 28 ruj 2008, 21:15

:| sirotica mala. :hug
al ajde, zvuci kao da se ipak malo popravlja stanje. drzim fige i dalje, a ti javljaj kako ide. :proljece
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la firdevs » 29 ruj 2008, 01:36

Moj maleni ima skoro 9 jeseci i on se pati sa proljevom, jednom je imao u avgustu proljev i evo sad nakon mjesec opet gdje smo zavrsili na infektivnoj 7 dana, radili su nalaze nema baktreija, mada je on 3 puta popio antibiotik, mislim na tri puta a ne tri ture i kao to mu je i izazvalo proljev, e sad dobili smo od pedijatra da ponovimo nalaze.
Ukoliko bude neka bestija dali mu smijem ovo dali s obzirom da nema jos godinu jer pise za djecu od cca godine?
firdevs
firdevs
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la VIPmama » 29 ruj 2008, 12:55

Jadno dijete :(
Ja se iskreno nadam da ste gotovi s tim :hug

firdevs - mislim da ne bi smio s 9 mj, ali sw mama će bolje znati
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la Gloria's Mum » 29 ruj 2008, 13:20

Gloria jucer(5.dan)-nije imala ni jednu stolicu.
E da jutros odmah nije imala dvije bila bih stavila ovdje neki veseli smajlic,ovako cu samo :mah
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 29 ruj 2008, 13:22

:klanja
ma daj, pa mraaaaak!!! s min 3 na 0, pa to je super, bez obzira na danas.
drzite se.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la swenova mama » 29 ruj 2008, 23:49

dobro, kreni sad s nekim pripravkom za ojacanje crijevne flore, kod nas je to linux ili feryzim ili tako nekako.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la firdevs » 30 ruj 2008, 00:41

pa sta mislite dali da dam ovo djetetu ili?
SWmama ???
firdevs
firdevs
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la VIPmama » 30 ruj 2008, 09:02

Ja mu ne bih davala prije godine :dunno
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la Gloria's Mum » 30 ruj 2008, 09:05

fridevs-ja nebih dala,bas zbog toga sto pise da nije za djecu mladju od godine..
Ako nalazi nepokazu bakteriju,vjerojatno se radi samo o nekom viruscicu koji ce proci sam od sebe.

Glo je jucer imala 3 komada.
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 30 ruj 2008, 11:53

ne znam, fire, mozda da nazoves izravno u makronovu i pitas. Ja nisam imala taj slucaj i nisam nikad isla pitati. neko generalno pravilo je da se ne daje prije prve godine, al to sam cula od frendice, a nigdje procitala. Mozda ti pise i u knjizi Zdravo za djecu tako nekako, autorica je u Makronovi.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Gloria's Mum » 30 ruj 2008, 12:41

Ja mislim da je to previse slano za bebu od 9mj :dunno
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 30 ruj 2008, 13:20

na linku koji sam stavila na 3. stranici, cini mi se, na receptu za drugi napitak pise da moze
ovako, citiram:
Crush the meat of one umeboshi . Add ½ teaspoon shoyu soy sauce to it. Add boiling bancha tea (1/2 – 1 cup, according to individual taste). You may also add several drops of ginger juice. Stir well and drink. This preparation is not so suitable for babies or children; Better give tem umeboshi-kuzu, or ume-sho-ban without ginger and with less shoyu soy sauce.

ali smanji ili potpuno izbaci tamari.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Gloria's Mum » 01 lis 2008, 08:43

Isuse,cekam nalaze vec cijeli tj.Trebali su bit gotovi u petak. :baba
I popi**** i nazovem privatnog dr da se narucimo kod njega.Kod njih se ceka mj dana na red.
Zena na recepciji uzme Gloriine podatke i udje u komp i nadje da je nalaz stigao jos u proslu srijedu i da je NEGATIVAN!
Nema salmonele!!!
A moje dijete i dalje proljev ima!Danas cu je opet povesti i traziti da vidimo istog dr(stro inace nije praxa ovdje).
´Zasto me niko nije obavjestio?Vjerojatno neznaju sto bi sad s nama pa se ni ne javljaju!
Glo NIJE dobro!I nije normalno da ima stolicu 7x na dan(kao jucer :roll: ).Pa i mlijecno smo izbacili!Sta jos da izbacim?
Jooj kak sam ljuta!
I tuzna istovremeno.
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 01 lis 2008, 08:52

Ja bi je odvela gastroenterologu. Možda je neki drugi poremečaj probave (netolerancija glutena npr.?). :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Gloria's Mum » 01 lis 2008, 09:51

Ma tesko je to ovdje..!Gdje god da udarim nemrem na red doci prije mj-dva a meni terba pomoc hitno!
Primjetila sam da joj jezik ruzno izgleda..negdje sam citala da izgled jezika govori koliko nam je probava u redu..onako ima neku bijelu fleku na pola jezika druga polovina je upaljeno crvena(fleka se mjenja..)
Sad se digla i kaki(opet) i veli meni :"sto me mama nikad nisi odvela u dagis(vrtic)?"
I meni proleti kroz glavu:pa ona je doma 15 dana a nema bakteriju!!

Iste sekunde sam je spremila i odvela(a malu ostavila doma u kindacu),dagis nam je 5min od kuce(autom).Drage cure..ja vam nemogu opisati njenu srecu!!
Evo meni suze sad idu..Koliko se ona raduje da vidi frendice..Trci s parkinga u vrtic..Brzo skida jaknu..sama trazi papuce..
Idi ti kuci mama,seka je sama, necu bit bolesna moram u dagis! :3srca
Dijete zivnulo kao da sam joj neznam sta kupila!Grli me,ljubi i ode..!

Ajde bar nesto danas..rekla sam tetama iako se pokaki, da to nema nikakvog znacenja, jer je nalaz negativan.

A u petak neide u dagis pa cemo onda otici ovom drzavnom(jadi moja- uzalud) doktoru.A privatnom sam se narucila 21.10 to je najranije sto mi je mogla naci.

Ja vise nisam pametna..Vi ste mi bili oci i usi..Da bar tocno znam sto joj smeta..Mozda joj smeta sve..Ipak su joj crijeva "ranjena"..
Jucer sam joj dala jabuku..Trazila je..A prije toga nije nista jela..Nema apetita..i onda kad bi nesto i htjela pojesti to nesmije!

I dala sam joj.I kakala je 7 puta.Dal od jabuke,dal od neceg drugog :dunno Margo joj nemazem-jede pastetu.

Sta da joj napravim za rucak da je lako probavljivo?
Dajte mi malo inspiracije-ispucala sam sve fore(i sve ponudjeno njoj nakraju ja pojela :roll: )..!
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 01 lis 2008, 10:09

Sve kuhano je lako probavljivo, ali sad je već pitanje kaj dati.
Ja bi dala kuhano povrće i kuhanu perad. Bez riže, tijesta i sličnog. :dunno
Nevjerojatno da se toliko čeka na preglede...a mi se bunimo :roll:
A privatno?
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 01 lis 2008, 10:23

joj, glo, kak mi je zao. :hug
ja bih ju drzala i dalje na umeboshiju, a sto se hrane tice, ja sve vise citam da dijete nemaju smisla. znas kako se kad smo mi bili klinci prakticirala BRAT dijeta (bananas/rice/apple/toast), a onda su poceli govoriti da kao ne treba toliko rigorozno, e sad vec govore da se moze i normalno jesti jer se smece iz organizma tako i tako mora iscistiti da bi proljev stao, nema ga smisla zaustavljati. :dunno
ALI, veliko ali, vama je probavni trakt vec toliko iziritiran da nisam sigurna jel to vrijedi u vasem slucaju - vi vjerojatno stvarno trebate ici ab ovo, kak je swenki rekla, kao da pocinjes dohranu, ispocetka uciti probavljati.

pricekaj da se sw mama vrati na topic, sigurno ce ti reci tocno kako da ides.
znam da ti je uzasno tesko, ali sredit cete i to. drzi se. :hug
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Gloria's Mum » 01 lis 2008, 12:11

IINA je napisao/la:Nevjerojatno da se toliko čeka na preglede...a mi se bunimo :roll:
A privatno?

I privatno i neprivatno se CEKA!
Hitne slucajeve primaju samo infektivne.Na tu foru smo dosad i prolazili. u drzavnim.A privatno neprolaze ni infektivne bolesti.Stavis se u red.I cekas.
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 01 lis 2008, 13:08

grrr, napisala sam ogroman post i pojelo mi....

Ukratko.
U vasem je slucaju potrebna dijeta. Ona se svodi na jednolicnu prehranu u obliku rize, mesa peradi,bijelog i mrkve. Moze jedino banana i moze i suhi, prepeceni kruh. I to je sve. Sve kuhano. Od pica jedino voda i nezasladjeni caj. U potpunosti se izbacuje: aditivi, sunke, mlijecno, voce, secer, pastete i, da ne nabrajam, gotovo sve. jabuka koju si dala ima vocnog secera, secer nadrazuje tanko crijevo i logicno je da je imala proljev iza toga. Imali salmonelu jos uvijek ili ne, crijeva su iziritirana i dugotrajan proljev mopze ostati jos tjednima nakon bolesti. Premda jedna cista stolica ne znaci da salmonele nema vise. ovo je moglo biti i pokretac nekih drugih bolesti, poput celijakije ili alergije. U svakom slucaju, morat cete do gastroenterologa ne smiri li se stanje za kojih desetak dana. Ali strogog pridrzavanja dijete! Bez popustanja i davanja jabuke ili pastete.
Umesokuzo treba davati i dalje, pomijesaj ga s prezganom juhom, bit ce lakse.
Nije cudno da ti dijete kopni naocigled- crijeva ne apsorbiraju potrebne tvari iz hrane, malena je vjerojatno i anemicna trenutacno, a nedostatak teka pokazatelj je da organizam ne radi kako treba. Ove posljedice sanirat ces kad crijeva prorade.
Ako ti to nesto znaci znam kako ti je, prosle sam godine jednako tako trebala, nakon mjesec dana proljeva kod malenoga, cekati jos mjesec i pol da me prime. Srecom, nasla sam privatnicu koja nas je primila isti dan. Drzi se. Ovo ce proci, samo ces ti biti laksa za kilu i pol zivaca.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 01 lis 2008, 15:05

sw, a kaj ak se nedajbože radi o glutenopatiji? Mislim ovo sad zbilja dugo traje. Dva tjedna zdrava, a stolice još uvijek toliko učestale :dunno
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Gloria's Mum » 01 lis 2008, 18:01

sw-tebe treba nama dovesti i staviti za minstricu zdravstva :1
Puno ti hvala sto nam pomazes.Lijepo si nam to objasnila.Pokusacemo se drzati tvojih uputstava.Nije mi jasno zasto takve info nedobih od naseg dr?
Postom mi je poslao pismo danas u kojem pise,da zadnji nalaz stolice je ok i da moze ici u vrtic,te da joj do daljnjeg nedajem mlijeko(ostale proizv nije pominjao).
Taj cu papir odnjet sutra u dagis kao ispricnicu na uvid tetama.
U dagisu haraju vodene kozice :roll: moglo bi nas i to zakacit..
Glo po cijele dane oblijece oko kuhinje trazi nesto slatko,otvara i zatvara,cami pred friziderom..Raduje se gostima jer misli da cu onda izvadit kolace ili kexe.. :roll:
Krvava je ovo bitka..!
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 01 lis 2008, 19:15

IINA, zato i treba gastroenterologu ako se ne smiri na strogoj dijeti. Moguce je da ima proljeve tjednima nakon bolestine poput salmonele ili dizenterije, ne mora biti celijakija. Osobno mislim da nije, ona se obicno proljevima, tj. teskim, masnim, mekanim stolicama neugodnog mirisa pojavi do druge godine zivota, premda nije pravilo. Ali ako je tipicna, a tipican je simptom proljev, onda obicno jest ovako.
Nije neuobicajeno da se proljev nastavlja tjednima nakon bolesti, treba crijeva dovesti u red, ali svakako bih isla jako oprezno ovdje.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 02 lis 2008, 07:31

:(
I ja se nadam da nije ništa sličnog. I da vam brzo bude bolje :3srca
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Gloria's Mum » 05 lis 2008, 13:06

Moram prijaviti poboljsanje(a sve se bojim reci-kuc-kuc)..Glo zadnjih par dana ima svega 2-3 stolice dnevno! :party
I dalje smo na dijeti a umeboshi pojede u prezganoj juhi da bude manje traumaticno.
Valjda ide nabolje..
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 05 lis 2008, 13:23

necu nista reci da ne zacopram. :mrgreen: no znas sta mislim.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 30 lis 2008, 14:34

glo, jeste gotovi s kakanjem? kako je?
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.