Sada je: 06 lip 2026, 03:12.

jako zaštopan nos

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

jako zaštopan nos

PostPostao/la boba26 » 13 vel 2009, 16:21

Bokać svima evo noć nisam prespavala jer mi se miškica prehladila i nosić joj je jako, jako zaštopan.
Sa pumpicom na usisavać malo toga izvučem a nakon 5 min. nosić opet zaštopan.
Stime sam se i ja razbolila i koma sam.
Kako da joj pomognem, kako da joj ga očisti.
POMAGAJTE!!!!!!!!!!! :( :( :(
Sve je lako kad si mlad
boba26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: jako zaštopan nos

PostPostao/la Buhtlica » 13 vel 2009, 16:56

probaj s inhalacijama, spricaj puno fizioloske, mozda operil prije spavanja.
drzim vam fige da sto brze ozdravite.
:mah
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la BUBAMARICA » 13 vel 2009, 17:07

ne znam koliko je beba stara ali slazem se s buhtlicom,fizioloska ili aquamaris ili nesto slicno pa kad izvuces sve iz nosa pumpicom kapni kap operila u svaku nosnicu.osim ako je mala beba jer mislim da operil ne smiju bebe ispod godine dana.to nisam sigurna,provjeri.mislim da mi je netko tko rekao.
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la boba26 » 13 vel 2009, 19:58

bebica mi ima 6 mj. i evo ima temperaturu 38 sa 5 u guzi.
Ne mogu joj kapati sa poerilom jer nesmijem, a sirota se tako muči. Da odem na hitnu.
Ne znam kakva će mi biti noć? A kako da inhaliram sa fiziološkom??? :conf :conf :conf
Sve je lako kad si mlad
boba26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bebe » 13 vel 2009, 20:31

boba26 je napisao/la:bebica mi ima 6 mj. i evo ima temperaturu 38 sa 5 u guzi.
Ne mogu joj kapati sa poerilom jer nesmijem, a sirota se tako muči. Da odem na hitnu.
Ne znam kakva će mi biti noć? A kako da inhaliram sa fiziološkom??? :conf :conf :conf

Ako se bojis kakva ce joj biti noc,odi na hitnu da se umiris,mozda je viroza,prehlada ili gripa,kapaj fizioloske dosta u nos i sljeza ako ga imas pa pumpicom sto vise izvlaci,da joj omogucis sto lakse disanje,digni joj uzglavlje gdje spava i ako je temp preko 38.5 skidaj,panadol,lupocet,sto li vec,nadam se da ce maleckoj sto prije proci,a drzim fige,mi smo izasli iz gripe,bebica ima 5 i nesto mj ali smo morali sa antibiotikom,jer je na kraju bilo i grlo crveno,i usi blago,ma sve se skupilo jer smo doma bili svi koma,a ona je dobila najvise,vjerujem da neces proci ovako. :dunno
bebe
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buhtlica » 13 vel 2009, 20:37

onda nista od operila
probaj puno fizioloske, sterimara, nisite... takvih stvari.
drzim fige za mirnu noc
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la boba26 » 13 vel 2009, 20:55

Cure hvala sam svima ali ja sam koma i ne znam kaj da radim. :place :place :place
Mene pere upala uha i sve me boli, a nikako nemogu pomoći svojoj curici. :place :place :place
Koliko god kapala, iz nosića ništa nejde van samo malo sluzi a nos zaštopan totalka. :place :place :place
Sve je lako kad si mlad
boba26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunce » 13 vel 2009, 22:19

boba prvo ti popij nesto protiv bolova da mozes funkcionirati. ako je misici zastopan nos tako jako unatoc svemu s cim ga vlazis, ja bi stavila po kap operila u svaku nosnicu, nista se nece desiti od jednog kapanja, a malecka ce moci disati i spavati, pa sutra odite na dezurnu pedi i vidite kaj dalje. Mozes također probati staviti crveni luk prerezan uz njezin krevetic (zavezanog u gazi i objesenog) ili pored, smrdi strasno, ali pomaze!!! ili ako imas doma balzam dr.tais ili koji drugi da joj malo namazes po prsima (posto pise da nesmije u blizinu sluznice) i to bi takoder olaksalo disanje

sretno i tebi i bebici
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la SlucajniGost » 14 vel 2009, 00:00

Onda za prvu pomoć pusti vrelu vodu u kadi i nek ti se zapari dobro kupaona i budi s njom u kupaoni neko vrijeme. Topla vlaga bi joj trebala koliko toliko odštopati nosić da lakše povučeš van.
Sljedeće, kupi Nisita MAST za nos i to joj stavi. Isto tako za male bebe imaju Efedrin kapi 0,25%.
Ako nemaš Nisitu, stavi malo maslinovog ulja, na vrh prsta na vrh nosnice, ne u sluznicu skroz.
Dadada bapske priče koje su nas spasile. :mrgreen:
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la BUBAMARICA » 14 vel 2009, 01:25

bapske price dadada,ali kad se samo sjetim koliko su mi puta pomogle te bapske price,mogu samo reci hvala Bogu da ih ima!
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la boba26 » 14 vel 2009, 13:16

Evo curke bili smo na dežurstvu i malecka mi ima upalu desnog uha. :( :( . Pijemo Almacin sirup tj. još ga ne pije jer sada spava.
Samo sam vam to htjela javit :mah :mah
Hvala Vam. :klanja :kiss :kiss
Sve je lako kad si mlad
boba26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunce » 14 vel 2009, 15:59

Sada znate protiv cega se borite, terapija je tu i sad ce za cas biti bolje. nadam se i tebi.
ako misica bude jako razdrazljiva i pocne ti plakati onako od jednom glasno ili urlati po tebi iz cista mira, znaci da ju probada uho, to je gadna bol, bez obzira na temperaturu daj joj pola zlicice lupoceta ili sl. protiv bolova
Sretno :mah
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bebe » 14 vel 2009, 19:42

Samo da ti se nadovezem na sunce,cim popije dva puta antibiotik bit ce joj lakse,taj je pila i moja bebica,samo nastavi sa svime sto su curke ti pisale i sa bapskim pricama jer su ucinkovite i sve ce biti o.k.a ti pazi na sebe da mozes maleckoj biti od koristi,pusa i pozz za brz oporavak bebice i tebe :kiss
bebe
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 16 vel 2009, 15:06

boba26 je napisao/la:Evo curke bili smo na dežurstvu i malecka mi ima upalu desnog uha. :( :( . Pijemo Almacin sirup tj. još ga ne pije jer sada spava.
Samo sam vam to htjela javit :mah :mah
Hvala Vam. :klanja :kiss :kiss

Obavezno joj kapaj nos.
Već bebe od mjesec dana mogu kapati nosić efedrinom 0,25.
Važno je jer se sekret iz uha mora izliti van, a to je nemoguće dok je sluznica nosa natečena.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.