Sada je: 13 srp 2026, 14:54.

Lijekovi u trudnoći - pitanja

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

ginipral i apaurin i ostala pitanja :)

PostPostao/la jale » 14 tra 2009, 13:04

Drage moje,
prijateljica mi je trudna (nisam ja :mrgreen: ) pa joj pokusavam dati neke prakticne savjete tj pomoci joj da odagna strahove.
naime imala je 2 spontana u godini dana i sada je u 19 sedmici i sretna je jako :srca . ali kako je isprepadana tim spontanim ona bi spavala kod doktora da svako jutro vidi sta beba radi :ljubav

imam nekoliko pitanja jer se ja ne mogu sjetiti ili nisam imala takvo iskustvo pa molim friske trudnice a i one koje su to bile da mi prenesu iskustvo/znanje :)

1. radila je serklaz u 16. sedmici zbog predostroznosti. nisu joj rekli da mora mirovati strogo ali da se pripazi. dijagnozu kako sam shvatila nema neku konkretnu nego su to uradili iskljucivo predostroznosti radi (nije mi spominjala da se otvorila). kakva su vasa iskustva sa tijekom trudnoce nakon serklaza. sve normalno kao i uvijek ili ipak nije?
2. pije ginipral (4x1/4 - ne znam koja je mg)i ponekad apaurin (2mg) jer osjeca bolove u krstima neka jake nekad slabije. receno joj je da ima ceste lagane kontrakcije ali ona se isprepada ziva i samo se rasplace na te bolove. kad popije apaurin bude joj bolje ali joj je dr rekla da ne pije cesto (ne svaki dan) jer steti bebi. ja sam ga pila i ujutro i navece 2mg pa joj ne mogu reci da je stetilo mojoj bebi jer nije ok da joj ja dajem doktorski savjet jel. kakva su vasa iskustva sa kombinacijom ova dva lijeka, da li ima nekih negativnih uticaja na bebu ako se koriste zajedno.
3. ima ponekad lagane bolove ispod rebara i trticna kost ponekad malo boli ali ona kaze da moze biti i od lezanja/sjedenja jer se maksimalno trudi da se mnogo ne krece, cak samo do wc po nekoliko dana.

ona je moja dusa isprepadana :ljubav i stvarno se trudim da je "opustim" koliko god mogu sa rijecima da se opusti :mrgreen:

nema interneta kuci pa joj je pristup informacijama malo ogranicen pa se evo ja trudim da joj pomognem :)

hvala vam svima unaprijed na savjetima/informacijama :kiss
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: ginipral i apaurin i ostala pitanja :)

PostPostao/la Sreca najveca » 14 tra 2009, 13:11

sto se tice serklaze, prema mom bolnickom iskustvu kad sam upoznala nekoliko zena kojima je ona radjena, znam da je to uvijek bilo zbog preranog i prevelikog otvaranja, nikad samo zbog predostroznosti, tako da su one lezale cijelu trudnocu i pokusavale izgurati sto duze.
a za ove lijekove ne znam. ja sam od 16 tt imala propisane Normabele svaki dan, doza se smanjivala i povecavala, ovisilo je o situaciji.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Megan » 14 tra 2009, 13:38

jale je napisao/la:1. radila je serklaz u 16. sedmici zbog predostroznosti.
2. pije ginipral (4x1/4 - ne znam koja je mg)i ponekad apaurin (2mg) jer osjeca bolove u krstima
3. ima ponekad lagane bolove ispod rebara i trticna kost ponekad malo boli

Trudna je negdje kao i ja :dada
1. cure koje ja znam da su radile serklaz (izmedju ostalog mama i seka) su to ucinile zbog otvorenosti.
2. Nije dobro piti apaurine, ja sam pila normabele zbog prepara (zbog kontrakcija).
3. Bolovi ispod rebara su mozda od sirenja trbuha, a trticna kost je mene jako boljela nakon poroda, nikad prije :dunno

Kljucno je pitanje sto nije u redu s trudnocom, jer ako nije otvorena i ako nema precestih kontrakcija, ne kuzim cemu sve to (serklaza, apaurini...). Ako nije otvorena neka se sto vise seta.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la jale » 14 tra 2009, 14:11

vedi :kiss

:dunno razlozi koje su njoj naveli:
- kraci grlic materice
- beba zivahna
- predostroznosti radi zbog dva spontana

a jos su je dodatno isprepadali jer joj je dr rekla da joj je maternica jako tvrda i kao bebi ne da od kontrakcija da se razvija kako bi trebalo. bas su je isprepadali a jadna ona misli da ako se ne rasiri materica da ce je morati poroditi :( ma vise ne znam ni ja sta da joj kazem da je utjesim a da ima smisla :hug rekla sam joj, stvarno samo da je malo smirim, da nikad nisam cula da se materica nije sirila da bi beba imala mjesta barem ne u tako maloj trudnoci i da se proba ne brinuti...

sreca :zekomah hvala i tebi svakako...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Megan » 14 tra 2009, 14:14

jale je napisao/la: maternica jako tvrda i kao bebi ne da od kontrakcija da se razvija kako bi trebalo

Tako je meni bilo u prvoj trudnoci, a ova je vrlo slicna pa se toga i ja bojim.
No svejedno, serklazu mi nisu radili, iako sam bila otvorena.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Sreca najveca » 14 tra 2009, 14:20

jale, meni se sve cini da su oni njoj radili serklazu i dali te tablete da bi smirili nju, a sa sebe skinuli odgovornost u slucaju, ne daj Boze, loseg ishoda. ako je ona zatvorena, nek slobodno hoda i proba bar malo uzivati u trudnoci. vjerujem da joj nije lako, ali neka se bar malo krece da nije cijelo vrijeme u krevetu.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la jale » 14 tra 2009, 14:27

vedi :hug pa kako ide to sa "tvrdom matericom" koje su opasnosti? moze li stogod uraditi?uh.... :hug

sreco, i meni se cini ali opet znas kako je tesko nekome predloziti da radi suprotno od onog sto je dr rekao nakon 2 losa iskustva... mislim da bi je oni najradije strpali u bolnicu da prelezi cijelu trudnocu. iz predostroznosti :dunno toliko mi je to bezveze kao i kad dr daje antibiotik predostroznosti radi. :dunno
poslije su joj valjda rekli da je dijete malo nisko da je jadno stisnuto a ona se ziva pojede kako "ona stisce dijete" :/ mislim ona je razumna, nije glupa, nije neobrazovana ali jednostvno strah je jaci od racia... :hug
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Megan » 14 tra 2009, 14:49

jale je napisao/la:pa kako ide to sa "tvrdom matericom" koje su opasnosti

Oko 3-4. mjeseca sam pocela osjecati kontrakcije (kao i sada) koje su se pojacavale (sto jacina sto frekvencije javljanja) kako je trudnoca odmicala.
Prvi znaci su bili sto su kontrakcije "gurale" bebu dole jako nisko pa je beba ostala "ukljestena" u donjem dijelu trbuha i morala sam mirovati s jastukom ispod guze dok se beba nije izdigla. Kasnije se je beba normalno razvijala, ali su kontrakcije i dalje bile prisutne i otvorile me u 7. mjesecu.
Sada kada gledam, od 7. mjeseca do kraja se nisam otvorila vise od tih prst dva, pa sam na kraju isla radjati s dripom jer se nisam otvarala dovoljno za porod...
Trbuh je uvijek bio manji i tvrdji, a bebi su pripisivali manju velicinu i tezinu.
Iako, na kraju se je L. rodio dva-tri tjedna prije termina 3450 i 52 dugacak pa mislim da i nije bilo tako strasno na koncu, ali su doktori vjerojatno predostroznosti radi pripisivali mi prepare i normabele i drzali me u bolnici.
Ne znam...iako sam dobro informirana i iako znam da je svaka trudnoca drugacija, strepim od iduceg pregleda jer mi je tada, u prosloj trudnoci, pripisano strogo mirovanje...
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la TinkiVinki » 14 tra 2009, 14:55

Samo kratko - Apaurin i Normabel je jedno te isto samo od drugog proizvođača! ;)
U trudnoći se koristi za opuštanje mišića maternice i smirivanje kontrakcija.
Nije dokazana štetnost za bebu, a koristi se već jaaaaako dugo (moja mama u prvoj trudnoći prije 34 godine...)

Za ovo drugo što pije - Ginipral - nemam pojma. :dunno

Serklaža sigurno nije napravljena bezveze i zbog skidanja odgovornosti doktora sa sebe :roll: . S obzirom na medicinsku anamnezu i dva spontana, očito je problem bio popuštanje cervixa ili nešto slično i zato je sada napravljena serklaža. Po meni je to pametno i profesionalno od doktora, jer je serklaža ipak poprilično neinvazivna, a u ovom slučaju može biti vrlo važna i odlučujuća.
Apaurin (ili Normabel) ima svoju važnost više zbog sprečavanja kontrakcija i opuštanja maternice nego zbog psihičkog smirivanja trudnice.
Zbog svega toga vjerujem da je tvoja prijateljica u dobrim rukama i da doktori pristupaju sa veliki oprezom s razlogom.
Prijateljici savjetuj ipak lagano kretanje (naravno ne pretjerivanje), jer i pretjerano ležanje može loše djelovati zbog slabe cirkulacije krvi kako kod mame tako i kod bebe.
:mah
Zadnja izmjena: TinkiVinki; 14 tra 2009, 14:57; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 14 tra 2009, 14:55

Tvrda maternica su najvjerojatnije prijevremeni trudovi.
Serklaž nije rađen zbog ničega, nego vjerojatno zbog kontrakcijs, koje mogu dovesti do
otvaranja. Otvaranju prethodi faza u kojoj se skračuje grlić maternice- i to tvoja frendica ima.
Na njenom mjestu ja bi mirovala. Tako se smanjuje aktivnost maternice, a samim tim i
skračivanje cerviksa i eventualno otvaranje.
edit:tinki me prestigla. Slažem se osim o ovom kretanju.
Najbolji protoci krvi kroz posteljicu su u ležećem položaju, na lijevom boku...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jale » 14 tra 2009, 15:11

vi ste moje drage :kiss

prenijela joj sve, ona je presetna sto nije jedina (dusa moja draga) javice dr da popije ponekad apaurin jer se osjeca mnogo mnogo bolje poslije njega tj tegoba nema.
ah... bas mi je zao sto se ne moze pridruziti nasim curama na trudnoci da dijele iskustva i da se raduju svemu sto im se desava :ljubav

hvala vam jos jednom :kiss
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 14 tra 2009, 15:33

tinkice, vjeruj mi da doktori rade mnoge stvari da bi skinuli odgovornost sa sebe - u svom trudnickom bolnickom stazu dozivjela sam to i vise nego jednom :whew
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la TinkiVinki » 14 tra 2009, 16:20

Ma vjerujem Srećice da ime svega, ali zbilja po ovoj priči ne bi rekla je skidanje odgovornosti...meni se čini logično i pametno napraviti serklaž... :dunno
A da inače rade svašta, to je istina...
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ela di ami » 14 tra 2009, 16:24

jale, mojoj mami su poslije dva spontana radili serklazu, bile su dvojke, nije bila otvorena nego su se bojali zbog prethodnih spontanih a i taj put su bili blizanci
bila je na bolovanju i bila je mazena i pazena dok nije poceo rat, pa onda bjezanje, podrumi, spavanje na podu u djackom domu, nema hrane, puca se, poslije dolazimo u sloveniju gdje je vaginalno rodila mog brata i sestru, doduse skoro dva mjeseca prije i bilo je nekih komplikacija ali sad su super
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 14 tra 2009, 18:56

jale je napisao/la:1. radila je serklaz u 16. sedmici zbog predostroznosti. nisu joj rekli da mora mirovati strogo ali da se pripazi. dijagnozu kako sam shvatila nema neku konkretnu nego su to uradili iskljucivo predostroznosti radi (nije mi spominjala da se otvorila). kakva su vasa iskustva sa tijekom trudnoce nakon serklaza. sve normalno kao i uvijek ili ipak nije?
2. pije ginipral (4x1/4 - ne znam koja je mg)i ponekad apaurin (2mg) jer osjeca bolove u krstima neka jake nekad slabije. receno joj je da ima ceste lagane kontrakcije ali ona se isprepada ziva i samo se rasplace na te bolove. kad popije apaurin bude joj bolje ali joj je dr rekla da ne pije cesto (ne svaki dan) jer steti bebi. ja sam ga pila i ujutro i navece 2mg pa joj ne mogu reci da je stetilo mojoj bebi jer nije ok da joj ja dajem doktorski savjet jel. kakva su vasa iskustva sa kombinacijom ova dva lijeka, da li ima nekih negativnih uticaja na bebu ako se koriste zajedno.
3. ima ponekad lagane bolove ispod rebara i trticna kost ponekad malo boli ali ona kaze da moze biti i od lezanja/sjedenja jer se maksimalno trudi da se mnogo ne krece, cak samo do wc po nekoliko dana.

1. I ja sam radila serklaž sa 5, 5 mj. zbog preranog otvaranja. Nakon toga mi je gin. rekao da moram paziti na sebe, ne ići u more, jezero itd. Neka se čuvam. Ja sam ga slušala i nisam se forsirala, npr. nisam dizala teško, saginjala se itd., više sam odmarala.
2. Pila sam Gynipral 4 puta po 1 tabletu a dobivala sam i Normabel ali mi je rekao neka ga pijem po potrebi jer sam se znala tresti od Gyniprala pa da me Normabel smiri. Ja bih ga popil jednom tjedno kad mi je zbilja bio potreban jer sam se bojala navikavanja (možda zvučim glupo ali nisam se htjela još i njime kljukati).
3. Bolove ispod rebara i u stidnoj kosti sam imala a to je u biti sve normalno od toga što si dijete pravi mjesto za razvoj.
Neka se prijateljica čuva ali neka ne izludi od brige. Bitno je da barem 1 dan uđe u 9. mj. trudnoće a onda se može i poroditi. To je i meni bio cilj.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la jale » 15 tra 2009, 16:34

hvala vam drage moja. kaze da je pricala sa dr da je ok da popije apaurin kad osjeti potrebu tj kad osjeti da tegobe ne prolaze cak ni kad odmara.
ona se jadna bas cuva, nista ne radi, odmara se, cita i lagano seta.
rekla joj je dr da moze ici i na more, prethodno pregled naravno ali kao nema svrhe da se osjeca kao bolesnik vec je samo trudna :) naravno da putovanje nece biti 10 sati u cugu vec da odmaraju ako treba svakih 15 minuta itd na sta su oni vec i spremni, da ne smije naravno skakati i izvoditi vratolomije sto je takodjer vec jasno itd.

mislim da se smirila. ma znate kako je to, nema pristup internetu, zna da ima gdje pogledati a ne moze, dr joj se ne javlja itd... nezgodno malo ali eto snasla se :ljubav

hvala jos jednom drage moje
:kiss
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

ANTIDEPRESIVI U TRUDNOĆI???

PostPostao/la ST MAMA » 26 srp 2009, 09:08

U trinaestom sam tjednu trudnoće i prestala sam piti antidepresive čim sam doznala da sam trudna. Razlog uzimanja antidep. je anksioznost koja je završavala panikom. Sve je bilo dobro dok nisam u svojoj glavi razmotala neke stare filmove i onda su se ponovno pojavili svi strahovi koje su ljekovi zatomili. Doktorica mi preporuća normabel ali zbog straha da ću naškodit bebi ne pijem ga ali strašno loše se osjećam tako da uopće ne funkcioniram. Posljedna je opcija povratak na anidep. a ni to ne želim ,kako skupiti sve kockice u ovom osjetljivom razdoblju života? Ako netko ima slična iskustva molim da mi pomogne..........
ST MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: ANTIDEPRESIVI U TRUDNOĆI???

PostPostao/la mrava » 26 srp 2009, 09:17

Najprije, čestitam na trudnoći i želim ti da ti sve prođe u redu! Normabel često preporučaju u trudnoći kao sredstvo za smirenje, prije se davao Apaurin. Ja sam pila Normabel u kombinaciji s tabletama Gynipral jer sam išla na cerklaž pa sam se od Gyniprala tresla a Normabel me smirivao.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Arkana10 » 26 srp 2009, 09:30

Dobrodoslica i cestitke na trudnoci od nas :mah
sto se tice pitanja, dali imas mogucnosti potraziti strucni savjet, tipa, psihoterapeut/psiholog koji bi ti razgovorom i terapijom adekvatnom na trudnoci mogao pomoci?

Govorim od licne perspektive, jer ja ne volim puno ljekove, ali kada je ovakva situacija, rado preporucujem konzultacije ne samo ginekologa vec i ostale strucnjake.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la ST MAMA » 26 srp 2009, 12:35

Zahvaljujem na odgovorima a što se tiće pitanja dali sam potražila stručnu pomoć moram odgovoriti na to da jesam i da već dvije godine idem na psihoterapiju koja mi uvelike pomaže no psihijatri se drže samo metoda lječenja ljekovima šta u trudnoći baš i ne želim. Moj problem prema mišljenju doktora i nije tako strašan koliko se meni to čini ali hrabrost je trenutno ono šta mi nedostaje. Usput ovo mi je druga trudnoća , a u prvoj prije 5 god . sam se osjećala super.
ST MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 26 srp 2009, 13:26

Da li si proverila stitnjacu? Jedan od simptoma hipotireoze je anksioznost. Odes kod lekara opste prakse i izvade ti krv iz vene, treba da urade test na TSH, T3, T4 i antitela. Na osnovu rezultata trebao bi te po potrebi uputiti endokrinologu.

U trudnoci se stitnjaca zna dodatno poremetiti. Terapija je zamenski hormon (koji se moze piti u trudnoci bez posledica, ne prolazi kroz posteljicu). Nije tesko proveriti, ako nije trazi dalje opcije, a ako jeste lako je tretirati.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la TinkiVinki » 26 srp 2009, 21:46

Znam da kada psihoterapija ne pomaže u tolikoj mjeri, tj.kada se procijeni da je nužna terapija propisuje se i u trudnoći Apaurin ili Normabel.
Sastav lijekova je ISTI! Samo je proizvođeč različit, dakle to je isti lijek! I s obzirom da se propisuje zaista duuuugi niz godina, nisu uočene nikakve posljedice za bebu (ništa dokazano, ne govorim o naklapanjima jer bi po tome i držanje orhideja u istoj sobi gdje spava trudnica bilo štetno! :roll: )
Znači, iako je u trudnoći najbolje izbjegavati gotovo sve lijekove, postoje situacije kada je manja šteta i rizik da trudnica pije lijek, nego što je rizik da ga ne pije.
Prema tome, ako ti liječnici (psihoterapeut/psihijatar i ginekolog) preporučuju terapiju i ako osjećaš da ti treba usprkos trudu psihoterapeuta, onda mislim da je bolje uzeti terapiju nego se mučiti... SRETNO!
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 27 srp 2009, 11:37

Draga ST MAMA, dobro nam došla i čestitam ti na trudnoći.

Što se tiče lijekova, nemam što dodati onome što su curke napisale, posebice Tinkin post.

Razgovaraj sa svojim psihoterapeutom da ti možda u ovoj situaciji intenzivira malo seanse. Ako si do sada išla npr. jednom do dva puta mjesečno, neka sad bude jednom tjedno.

Možda ne bi bilo loše potražiti nekog tko te može podučiti nekim tehnikama relaksacije (relaksacijsko disanje, vođena imaginacija ili sl.) Tako možeš naučiti kako se opustiti u određenim situacijama, smanjiti ili zaustaviti napad panike...

Ovdje ti je link gdje ponešto piše o paničnim atakama i kako si pomoći. Vjerujem da si puno toga saznala tijekom psihoterapije, ali možda još nešto nađeš

http://www.mensana.hr/cms_view.asp?articleID=33
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la sunnymum » 27 srp 2009, 13:25

Hey!
Velike cestitke na trudnoci!
Moram ti reci da koliko ja znam puno zena pije Normabele tijekom trudnoce radi opustanja misica,i na kraju sve bude dobro s bebom.To spominjem radi toga da ne brines ako ces bas morati piti antidepresive tijekom cijele trudnoce.
Nisam bas neki ljubitelj lijekova,ali realno gledajuci ima puno trudnica koje boluju u startu od nekih bolesti zbog kojih su stalno pod lijekovima,i u trudnoci ne prekidaju terapiju,samo su pod vecom kontrolom!Znaci kad se mora,mora se!
Ja sam osobno imala manevre s napadima panike,prvi put sam zavrsila na hitnoj jer sam mislila da umirem!Koma!Ali kasnije kad sam se informirala i znala o cemu se radi,bilo bi mi lakse skuziti da me hvata i nekako s vremenom autosugestijom se smiriti.Imala sam i depresivnu epizodu i pila antidepresive,izvukla se ali najvise mi je pomogao razgovor s lijecnikom tradicionalne istocnjacke medicine!Puno pomaze da se olaksa dusa nekom tko te nece osudivati,i tko ce ti pomoci tako da nade razlog zasto ti se to uopce dogada!
Za turobne misli pomaze i caj od maticnjaka,samo provjeri koliko cesto ga sad smijes piti!
Drzi se i zelim ti puno srece i mira :) !
sunnymum
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nevenera » 27 srp 2009, 19:03

meni su u bolnici ito dali nešto za smirenje kad sam održavala trudnoću. bilo me strah da ne šteti no rekli su mi da bi bilo više štete da sam u panici.
bitno je samo da je sve u konzultaciji s liječnikom.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ST MAMA » 27 srp 2009, 19:38

Moram priznat da sam bila malo skeptična prilikom prijavljivanja na ovaj forum no sada osječam da se mame uistinu trude pružiti podršku jedne drugima.Neopisivo mi je drago što ste se potrudile odgovoriti na moje pitanje i zahvaljujem svima na pozitivnim vibrama. :D Eto pao je i smajlić.
ST MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvaV » 28 srp 2009, 12:16

ST MAMA- dobro nam dosla i cestitam na trudnoci :srca

Vjerujem da je tesko boriti se sa svime time, a uz to jos i strahovati za bebu, ali poslusaj cure, mudre su one ;) Mozes si pomoci i mogu ti pomoci, samo treba sve verbalizirati i ne bojati se priznati da imas problem.

Sretno! :mase
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

Re: Lijekovi u trudnoći - pitanja

PostPostao/la newyork » 06 srp 2011, 22:45

bok!meni je moja gin prepisala medazol vaginalete jel to preagresivno u 25 tj sam trudnoce?
newyork
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Lijekovi u trudnoći - pitanja

PostPostao/la MON » 06 srp 2011, 22:56

NY, ja bi vjerovala ginekologici. ona bolje od nas može procijeniti rizik, tj korist od takve terapije :dada
MON
Intelektualni snob

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.