Sada je: 06 lip 2026, 02:45.

Pelene i nakon 3 godine??

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Pelene i nakon 3 godine??

PostPostao/la kerry » 30 stu 2009, 20:52

Eto, zanima me što mislite od djetetu( tj. njegovim tj. roditeljima) koje sa 3 godine i par mjeseci još ima pelene?
Dal možda ima netko takvo iskustvo?
I ak netko zna koje su moguće posljedice ( i psihičke i fizičke) predugog nošenja pelena?
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Pelene i nakon 3 godine??

PostPostao/la JiA » 30 stu 2009, 20:54

moja djeca su skinula pelene kratko nakon treceg rodjendana.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la kerry » 30 stu 2009, 20:56

Onda da dodam još i pitanje-koja je po vašem mišljenju najkasnija dob u kojoj treba skinuti pelene?
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 30 stu 2009, 21:17

posljedice? nikakve.
krajnja dob? što je ranije moguće bez da se forsira dijete.
eli
Sveta krava

PostPostao/la kerry » 30 stu 2009, 21:48

da malo pojasnim...meni je uvijek ta krajnja dob bila 3 godine ili nedugo nakon toga...a sad imam u blizini situaciju takvu da dijete ima 3 godine i nešto sitno i još je u pelenama, a roditelji ni ne pokušavaju skinuti pelene...nekak mi je najgore u svemu tome što imam dojam da bi dijete bilo spremno, ali roditelji zbog vlastitog komfora i lijenosti ni ne pokušavaju...pa se pitam do kad će to dijete biti u pelenama?? :dunno
ok, svako pozna svoje dijete najbolje i svatko ga odgaja na svoj način i ko sam ja tu da se miješam, ali odma mi je u glavi ono da svatko svojem djetetu želi samo najbolje! Pa zar nebi to najbolje u ovom slučaju bilo da barem pokušaju?? :conf

Mislim, ak sam u krivu recite!! Zato i pitam, jer ni sama neznam kaj bi bilo "ispravno" u ovom slučaju?? ( osim toga da se ne mješam u tuđa posla :rolf )
I cure čija su djeca bila tak dugo u pelenama slobodno napišite razloge zašto, jer možda tu ima još neki razlog osim toga da roditelji ne žele da im dijete uništi tepihe, koji ja ne vidim...
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 30 stu 2009, 22:17

nisi u krivu, ali ne miješaj se u tuđa posla.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 30 stu 2009, 22:24

eli je napisao/la:nisi u krivu, ali ne miješaj se u tuđa posla.

nazalost ovo bi bio najispravniji odgovor
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la JiA » 01 pro 2009, 10:04

i moje misljenje.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Stefanova_mama » 01 pro 2009, 11:49

Potpisujem. Moj stariji je od osam meseci skoro sve radio na tutu, mladji nece ni da spusti cenjenu pozadinu na istu, fras dobije ako mu cesto nudim. Ja nudim i cekam klik i ne forsiram.

I zamislim neku "dobru dusu" koja bi se potrudila dati mi savet u datoj situaciji, koja nam je dosla u 5-minutnu posetu i misli da zna sve o odgoju moje dece... :mrgreen:
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la indijanka » 01 pro 2009, 14:01

kerry mislim da ne možeš sa sigurnošću reći da li su pokušavali ili nisu, možda jednostavno o tome ne govore.
Po meni ne postoji granica, ovisi o djetetu, netko je spreman sa 2 godine, netko sa 3,5 godina :dunno
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kerry » 01 pro 2009, 14:28

Bez brige, ne mislim se mješati i davati pametne savjete ak me se ne pita! Nisam takav tip, a i meni idu takvi dobronamjerni savjeti užasno na živce...samo sam se zamislila nad tim pitanjem i nije mi baš jasno, jer mi se to čini dosta kasno, pogotvo pošto to dijete pokazuje sve znakove da bi moglo krenuti sa odvikavanjem ...pa me zanimalo kakva su tu iskustva...
a ko zna, možda bude i nama trebalo tak dugo da ostavimo pelene, pa promjenim mišljenje o tome što je kasno :dunno
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la paolla » 01 pro 2009, 14:45

Ne mozes dijete nikako na silu natjerati da skine pelene i obavlja nuzdu u wc ili na tutu ukoliko fizicki i emocionalno nije samo na to spremno. Ja probavala preko nekoliko puta izmedju druge i trece godine, i kad se u njenoj glavici dogodio klik, sama je skinula pelenu i vise se nikad nije popiskila ni pokakala u gacice. Taman je napunila bila 3 g. :D
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mater » 01 pro 2009, 18:14

Iskreno, uz sve misli oko mojeg djeteta, muža, posla, i ostalih životnih aktivnosti ne stignem i ne vidim zašto bih i razmišljala o djeci koja nisu skinila pelene do 3 godine, a pogotovo ne o njihovim roditeljima. Tko zna kakva je čija priča?
Mater
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Carlito » 01 pro 2009, 19:04

Ja znam dijete koje je sa 4 godine skinulo pelene. Jednostavno roditelji su pokusavali i nisu uspjeli. Bio ih je strah da nesto sa njim nije u redu pa su se pred drugima pravili da i ne pokusavaju. Svi su mislili kako su grozni i neodgovorni i kakav je to nacin da djete od 4 godine nosi pelene. Nikakvih posljedica nema, nego jednostavno neko djete je spremno ranije a neko kasnije.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kerry » 01 pro 2009, 19:42

Mater je napisao/la:Iskreno, uz sve misli oko mojeg djeteta, muža, posla, i ostalih životnih aktivnosti ne stignem i ne vidim zašto bih i razmišljala o djeci koja nisu skinila pelene do 3 godine, a pogotovo ne o njihovim roditeljima. Tko zna kakva je čija priča?

Gle, ak nemaš nikakvo mišljenje netrebaš se ni javljati!
Ja ovdje nisam pisala kakav je konkretno moj odnos s njima, niti ne namjeravam, jer nije bitno (ja imam svoje razloge zašto razmišljam o tome i njima...)
tema je o odvikavanju od pelena-ko ima nešto za reći na tu temu ili može odgovoriti na moja pitanja, puno mu hvala, a ovakvi komentari nisu potrebni!
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kerry » 01 pro 2009, 19:45

Carlito je napisao/la: Nikakvih posljedica nema

To mi je drago za čuti i nadam se da je stvarno tako, jer meni je palo na pamet da bi produženo nošenje pelena moglo imati veze sa urinarnim infekcijama i sličnim :dunno
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Carlito » 02 pro 2009, 10:53

ja te u potpunosti razumijem, da je u pitanje neko meni blizak ni meni ne bi bilo svejedno. Ali uvjek se kaze da nisu sva djeca ista i svako ima svoje neke navike.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mimozice » 03 pro 2009, 12:09

Moj dečko će sad imati 3 godine i još uvijek nosi pelenu. I uopće nije spreman da je skine. Pokušali smo sa dvije i pol i to je bilo strašno tako da mi je žao što sam uopće to forsirala. On je bio pod tolikim pritiskom da noćima nije spavao, imao je strašne napadaje bijesa da čak mislim da sam to sve sa pelenom i pogoršala pokušavajući ga skinuti kada još nije bio spreman. Nije mi dao presvući pelenu dva mjeseca poslije, od straha da ću mu je skinuti. Jednostavno ću čekati da mu to klikne i gotovo. Što se tiče posljedica u našem slučaju posljedice su bile veće od forsiranja toga da se skine pelena nego zapravo pustiti dijete da to sazrije u njegovoj glavi.
Uhvati ritam
E.2002.
M.2007.
mimozice
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama141705 » 03 pro 2009, 19:35

moja necakinja pred treci rodjendan dosla na more i kako mi imamo bazen za svoju djecu i ona je uzivala s njima ali nije htjela uci bez pelene nego smo joj kupace navlacili preko jer je htjela gospodjica i kupaci .onda sam ja jedan dan poludila zapretjila da cu joj kupaci baciti u smece ako ne skine pelene i mala poslusala iz prve.sestra nije mogla vjerovat kad ju je vidila.nije vise nikad obukla pelenu a ja sam glumila pametnu tetu koja zna s djecom jer ih imam troje.ali prava istina je ....da ni ja nemam blage jer je svako dijete za sebe.maloj je valjda dosadila pelena...
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 18 pro 2009, 17:48

Cure obično ranije skinu pelene (moje su do 2.g.) dečki gotovo u pravilu kasnije. Koliko znam posljedica nema nikakvih osim kao što netko reće - po novčaniku.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.