O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

doooobra torta od čokolade s nescafeom

27 stu 2009, 22:39

Recept mame moje frendice, žena radi fantastične kolače. ovaj je težak i jak ali ga dođe puno i užasno, užasno je ukusan.

Tijesto
ispeći 2 kore :
U svaku ide 5 bjelanjaka koje izradiš sa 20 dkg šećera te dodaš 15 dkg mljevenih oraha i 2 žlice čokolade (ili kakaa)
Peći na masnom papiru oko 10-15 minuta na 190 c

Krema: 10 žutanjaka miksati sa 20 dkg šećera u prahu i kuhati na pari, te dodati 20 dkg čokolade u prahu ili rastoljene i 2 žlice nescafe ili kave. U ohlađenu kremu dodati 20 dkg izrađenog maslaca.

Tko prvi proba, javi dal mu se svidjelo. Odlična stvar za božić/NG jer može stajati.

Re: doooobra torta od čokolade s nescafeom

27 stu 2009, 22:42

omiljena torta moje sveki :mrgreen:

27 stu 2009, 22:52

dakle, sigurno će bit na božićnom meniju u tvojoj kući :wink

27 stu 2009, 22:55

neće, u mojoj se kući za božić pravi splitska torta

27 stu 2009, 22:58

joj ina meni je ta splitska torta jako fina, jela sam je prekonekoliko puta ali nikad je nisam radila
imam neki recept sa coolinarike, daj mi svoj napiši
mislim da bi se i mm-u dopala

27 stu 2009, 23:00

dunja - idem vidit taj s coolinarike, ako je 15+15+15 (oraha, grožđica, smokava) i s 9 jaja, onda je to taj

edit:
http://www.coolinarika.com/recept/splitska-torta
je, to je dobar recept osim što ja kremu radim sa 7 žumanjaka, 7 žlica šećera i 20 dag maslaca i ne stavljam čokoladu

27 stu 2009, 23:59

Kimama,odlicno zvuci,vrlo jednostavno,probam ja drugi tjedan,opet imam goste :mrgreen:

A ovu Splitski sam sinoc gledala,prefina torta ali sam se ipak odlucila za Nugat!

01 pro 2009, 15:39

Ina, sad sam se sjetila pogledati. da to je taj recepet. Znači bolje da za kremu napravim od 7 jaja - imaš pravo, bolje da bude kreme malo više.
Uf uf možda je napravim sad ovaj vikend kao za Sv. nNkolu :)

02 pro 2009, 00:06

kima, ja radim nesto jako slicno i jako je dobro.
i idu ljesnjaci u koru.

07 pro 2009, 15:48

da ne bojkotiram nestle napravila bi ovu tortu ;)

07 pro 2009, 16:03

ma daj arkana, ne budi streber, napravi s bilo kojom instant kavom. evo, mozes s frankovom :lol al imas sigurno i neki svoj omiljeni brend :)

07 pro 2009, 17:21

ček, ček, ček.... vidim li ja dobro da u ovu kiminu tortu uopšte ne ide brašno? znači ovo dođu tamne puslica kore?

07 pro 2009, 18:07

Solea je napisao/la:ma daj arkana, ne budi streber, napravi s bilo kojom instant kavom. evo, mozes s frankovom :lol al imas sigurno i neki svoj omiljeni brend :)

:lol
aj probacu (sto se tice omiljenog brenda, sada nemam, jer od trudnoce do danas kavu ne pijem.)

07 pro 2009, 19:48

arkana stavi neku beskofeinsku i stvar riješena

08 pro 2009, 09:44

pulse je napisao/la:ček, ček, ček.... vidim li ja dobro da u ovu kiminu tortu uopšte ne ide brašno? znači ovo dođu tamne puslica kore?

dada, kao tamni beze ;)

13 pro 2009, 13:25

super zvuci. bas cu je praviti za Bozic. Splitsku nisam nikada probala ali je zato Nugat zakon u nasoj kuci.

13 pro 2009, 19:58

dunja je napisao/la:arkana stavi neku beskofeinsku i stvar riješena

to mi je gore, probacu sa onu koju imamo doma, mm pije instant kafu, cini mi se da je jacobs.

22 pro 2009, 15:37

evo odlucila ja ovu tortu napraviti za NG, umjesto orahe idu ljesnaci, jer ih vise volim. ;)

22 pro 2009, 19:07

ma radila ih je frendicina mama i s običnom kavom. mljac

23 pro 2009, 15:01

Ina66 je napisao/la:dunja - idem vidit taj s coolinarike, ako je 15+15+15 (oraha, grožđica, smokava) i s 9 jaja, onda je to taj

edit:
http://www.coolinarika.com/recept/splitska-torta
je, to je dobar recept osim što ja kremu radim sa 7 žumanjaka, 7 žlica šećera i 20 dag maslaca i ne stavljam čokoladu

Kolika bude ova torta? Meni izgleda na ovoj slici sa Coolinarike da je rađena dupla doza (6 kora). Imam namjeru da je pravim za praznike, pa samo da provjerim hoće li biti dovoljna.

EDIT: sad tek vidim da na Coolinarici stoji komentar koji kaže da se torta ogleda u dnu tacne pa izgleda duplo, što se i vidi kad se pažljivo pogleda slika.
Zadnja izmjena: pulse; 25 pro 2009, 22:42; ukupno mijenjano 1 put/a.

23 pro 2009, 15:50

kima, ja cu ovu tvoju praviti. javim se s dojmovima tek nakon bozica :mrgreen:

kore okrugle ili cetvrtaste?

23 pro 2009, 16:01

Možda glupo pitanje,ali ne kužim idu dvije žlice kave,one u granulama? :conf

29 pro 2009, 19:36

Evo ja napravila, još samo da je pospem odozgo mljevenim orasima, čim ih MM očisti :mrgreen:

E sad, krema mi je ispala jako tvrda i teška. Dodala sam joj jedan puding od vanilije da je razrijedi i ublaži, i čini mi se da je ispala taman. Sjutra ću probati, pa javim utisak.

30 pro 2009, 20:52

Dakle, torta sa nescafeom je isprobana i super je. Krema je modifikovana, kao što sam gore napisala i jako sam zadovoljna rezultatom.

Danas sam još napravila i splitsku tortu i tek mi je ona otkrovenje!

Živio forum :drink

31 pro 2009, 18:51

nocas sam je pravila do jedan:D malo se oduljilo, no nadam se da ce svi biti zadovoljni, meni je bar krema njami :mrgreen:

presusila mi se gornja kora, pa je bila teza za izrezat, ne onako mekana i da se topi u ustima kao i donja. da li sam pogrijesila jer sam je pekla u plehu iz pecnice? ili sam trebala u okrugli kalup?

edit: pitanje

05 sij 2010, 10:42

ja pokunjeno sutim :mrgreen:
nisam napravila ovu gore tortu vec kombinaciju nje i tartuf torte.
ostalo mi je od princez krafni brdo bjelanjaka, 10!, pa sam napravila ove beze kore (btw - odlicne, odlicne!!!) i premazala ih cokoladnom kremom (cokolada + slatko vrhnje) al dodala sam i malo nescafea :lol
:liza

07 sij 2010, 23:49

mama lavica je napisao/la:Možda glupo pitanje,ali ne kužim idu dvije žlice kave,one u granulama? :conf

I mene zanima :oops:

08 sij 2010, 21:07

Da podnesem izvjestaj. Pravila Kimaminu kafe tortu (tako joj je sada zvanican naziv u nasoj kuci) i super je.

No, prvo mi se ucinilo da je malo fila pa sam mislila necim je okolo mazati - šlagom ili cokoladnom glazurom. Na kraju mi se toliko jela a nije mi se mutio jos jedan fil pa sam je nacela nepremazanu. I super je. Samo sto je rezem kao kolac. Vjerujte - vrlo ukusna.

Kafu sam u granulama stavljala. Tako sam skontala :dunno

Kore sam pekla u onim plehovima od sporeta i na pola rezala. Tako da sam dobila cetiri kore, spojila ih filom i na vrh taj isti fil stavila i na gornju koru.

Preporucujem je svima. Jede je cak i mm koji ne voli kafu niti ista sto ima ukus tog napitka. Ali kolac mu je skroz dobar.

Suma sumarum - za Kimu i njenu tortu - cista desetka
Odgovori