Sada je: 09 lip 2026, 13:48.
Moderator/ica: nadicab

IRENA je napisao/la:Interesantno je da su svoje misljenje iznijele samo mame odraslije djece, koje koriste SRV, imaju srecu imati posao.
Sto i kako razmisljaju roditelji mladje djece ..... ? Ili oni koji nemaju biti oboje zaposleni, ili one koje mozda traze posao, ili ......

lulamae je napisao/la:da bi n akraju shvatila da uzaludan sav moj trud oko tog faksa kad kao prvo-nitko mi ni nece zaposliti jer je opcenito tesko naci posao,kao drugo-nitko me nece zaposliti jer se zgroze kad shvate da imam dijete s pp i sigurno puno brige oko njega..kad bi me netko slucajno i zaposlio-gdje bi moje dijete bilo kad vec dvije godine pokusavam ga upisati u vrtic u mjestu gdje zivimo...ne da ga ne mogu upisati na 8 sati ako bi eventualno nasla neki normalan posao,nego ga ne mogu upisati ni na 4 sata a naci posao koji bi radila 4 sata mi je SF,ali stvarno..i gdje sam sad?

E sada možda ovo ne spada ovdje ali mene zanima ne bili bilo lakše da otpočetka nam dadu kvalitetne terapije i ne bili puno veći napredak bio za našu djecu, nego kad se ti vučeš pa čak i do 18 mj. žaleći se i moljakajući.... i tako dijete izgubi 18 prvih mj.?

jer oni nisu stručnjaci za ADHD. Za sve terapije se moraš boriti ili plaćati sam, odgovor poput, PA GOSPOĐO MOZAK MU JE OŠTEĆEN ON JE KO BILJKA..... previše....

Socijalne kategorije je najteže mijenjat!

Nama se često dešavalo, da ih otvoriš, i onda poslije tebe opet budu zatvorena!

Upitnik je australski

i
je prikladno
nadicab je napisao/la:od kuda nam novaca?
Nemam ušteđevinu, imam minuse na tekućem. Plaćam kamate banci
Starija djeca primaju najmanji mogući džeparac (gimnazijalac 80 kn, a brucošica 200 kn s čime si plaća prehranu na faksu). Ona je na maturalac išla s 150 € u džepu - znaju da nemamo novaca (za njih) jer sve ide na Denisa. Frizerka me skoro uvlači u frizeraj jer mi je šteta davati novac na frizuru; uvijek mi više odreže šiške jer zna da ću joj opet doći za pola godine. Djeci kupujem u outletu i na sniženju.
Dosta toga "užicam" moljakajući okolo donacije - uopće to ne volim i nije ugodno dokazivati npr. da botox neću ubrizgati sebi u bore, nego u djetetove noge (nakon takvog razgovora sam plakala od nemoći i poniženja).
Imam još 2 kredita![]()
U takvoj situaciji, mogućnost da mi smanje plaću mi je grozna![]()
A u cijeloj priči smo mm i ja magistri znanosti i očekivat je da imamo pristojna primanja, da možemo ići na putovanja, večere, izlaske ... možda bi i mogli da nema tih ogromnih troškova
nadicab je napisao/la:Dosta toga "užicam" moljakajući okolo donacije - uopće to ne volim i nije ugodno dokazivati npr. da botox neću ubrizgati sebi u bore, nego u djetetove noge (nakon takvog razgovora sam plakala od nemoći i poniženja).

osim na more, na koje ne bi mogli ići da njegovi starci nemaju dole kuću. 

mamashnita od noje je napisao/la: zaprijetiti sudom za ljudska prava u strasbourgu.

Lidija je napisao/la:
No, argumentacije radi - pitanja za raspravu-
- da li je dopust i/ili SRV izbor, ono stvarni izbor obitelji ?
- da li stimulirati ili destimulirati ostajanje/ulazak roditelja na trziste rada ? (ili stimulirati ovisnost o naknadama drzave)
- koliko vam znaci raditi ?
- koliko niske naknade utjecu ne samo na trenutni standard vec i na buducnost ovih obitelji i djece s težim smetnjama (mirovine, obiteljske mirovine nase djece koja nece imati radnu sposobnost (sto je razlicito od poslovne)
- kako ce se zaposliti ili s kojom kompetencijom vratiti na posao osoba ( obicno majka) koja 8 godina provede van rada

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.