Sada je: 09 lip 2026, 12:44.

ekvinovarus

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ekvinovarus

PostPostao/la nadicab » 29 lip 2010, 11:23

pa zato ti mi iskusne i veliko kamo da odeš :mrgreen gdje ćeš za dijete dobiti baš po mjeri
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 11:26

nadicab je napisao/la: S tom razlikom da nekada zbunjeni roditelj se niti ne usudi ništa promijeniti,a dijete plače i vrišti od bolova. Ortoze ne smiju boliti ni smetati!

ovo si super rekla nadice :dada

jucer pricamo sa fizio i kazem ja njoj kako neznam kako da namjestimo ove cipelice, jednostavno neznamo sta da radimo a nema nam nitko za reci. i pitam je jel nam moze dati koji savjet - naravno ne moze...
i kazem ja tako njoj, onako u razgovoru, kako smo narucili ponsetti ortoze iz londona, navodno su puno mekse i ugodnije za nogicu, a ona me mrko pogleda sa negodovanjem i kaze kako misli da to nece moci tek tako, da ne mozemo mi tako naruciti ortoze, da ne vjeruje da ce nam to doktori odobriti :dunno
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 11:29

nadicab je napisao/la:pa zato ti mi iskusne i veliko kamo da odeš :mrgreen gdje ćeš za dijete dobiti baš po mjeri

za ove sam zakasnila ali za iduce cu svakako konzultirati SLO :buket
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Mama Mia28 » 29 lip 2010, 11:34

meni ovo zvuči tako nestručno... Nemože vam pokazat kako namjestit cipelice :ne (ili ni sama nezna :/ )
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 29 lip 2010, 11:46

ona me mrko pogleda sa negodovanjem i kaze kako misli da to nece moci tek tako, da ne mozemo mi tako naruciti ortoze, da ne vjeruje da ce nam to doktori odobriti

nema veze s temom ali ima veze s kvotanim

Bila jučer kod pedijatrice za doznaku za pelene; bila mlada pedijatrica i mlada sestra. Pedijatrica odbila mi nasopisati na doznaku pelene za dan jer da joj fali preporuka subspecijaliste, a sestra drekne na mene"Od kuda vam šifre za doznake?"
Ja velim iz Pravilnika o ortopedskim pomagalima a ona na mene "kako ste se usudilo to gledati?! To je zabranjeno!!"
Ma nemoj, HZZO ima na svojim stranicama taj pravilnik za download i na kraju krajeva - nije to vojna tajna.
Znači, sestra me napala iz neznanja, a doktorica nije napisala doznaku - isto iz neznanja.
Danas im nosim isprinatu stranicu pravilnika da se uče :baba
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 12:32

ja sam svaki dan zahvalna sto imam vas jer bi inace stvarno bila u potpunosti izgubljena ....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la LTL » 29 lip 2010, 13:14

plusić,tako mi je drago za ove druge cipelice,joj,žao mi je kaj se toliko mučite,ali ste tako divni u svemu tome i ti se toliko trudiš,mama zakon si!stalno to ponavljam! :kiss
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Carlito » 29 lip 2010, 13:23

nadice zar je moguce da su tako odvratni??? :shock
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 13:36

LTL je napisao/la:plusić,tako mi je drago za ove druge cipelice,joj,žao mi je kaj se toliko mučite,ali ste tako divni u svemu tome i ti se toliko trudiš,mama zakon si!stalno to ponavljam! :kiss

:kiss

Carlito nazalost mogu tocno zamisliti..... uistinu su uzasni....

jedino mi nije jasno, naime ja sam zbog svog vrata godinama hodala po bolnicama i fizikalnima..... svi su prema meni bili uistinu OK.... vjerovatno je moja mama prolazila ovu ruznu stranu :/ (premda je bila 400km daleko)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la zmajic » 29 lip 2010, 16:41

Nadice ne mogu vjerovati! To je vaša pedica? Svaka ti čast na strpljenju, razumu i živcima, ja bih izašla vjerojatno s kartonom iz te ambulante i onda bi ih još prijavila nadležnoj inspekciji i ministarstvu,a na kraju bi ih dala u novine :baba
Oprosti, ali stvarno ne mogu vjerovati da netko može biti takav....
A ne mogu bolivit ni da fizioterapeutica nema blage veze o toj temi, a radi vježbice s bebama koje imaju taj problem... I Plusic sljedeći put je pitaj zašto te mrko gleda i reci joj da znaš i ti imati bondovskoterminatorskiSF pogled :jadnimi
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 01 srp 2010, 22:39

plusic kako je na vježbicama? Učite?
što je dapic rekao za cipelice (ako ste ga ulovili)? Kako je maleni? :kiss
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 02 srp 2010, 13:39

MM i Roman idu svaki dan u 12:30 na Salatu na vjezbe, MM se vec skompao sa fizio (sreca jer meni nije nesto posebno draga, ili je taj dan samo imala jako naporan raspored nakon povratka sa GO pa joj nije bilo vise do nicega- priznajem da imaju stvarno ludu guzvu gore, tako da joj ne mogu zamjeriti da je svaki dan jadna namrgodjena)
svaki dan sve bolje podnosi vjezbice, svaki dan dodaju po jednu novu vjezbicu...
MM vjezba s njim ujutro i navecer i fizio u podne, tako da smo nekako rasporedili ritam ;)

Jucer smo ja i Roman bili cijeli dan solo (MM bio na putu) i moram vam priznati da me bilo malo frka raditi neke od vjezbica... mozda zato jer nisam svaki dan gore, ipak ona MMu pokazuje vjezbice, onda ih on radi,.....
imam jos dosta vremena za uhodati se... ipak ne mozemo svaki dan oboje gore....

u srijedu sam ulovila djapica privatno, uletila sam ja sama sa cipelicama u vrecici :lol
on ih je pogledao, rekao da je to sasvim OK, da ih on ne moze preporuciti jer ne idu preko HZZOa ali da su OK.
MM ih je doma namjestio prema ovima koje smo dobili, Djapic je samo pogledao i rekao da je to OK namjesteno.
Smatram to zelenim svjetlom i dijete vec 2 dana uziva u novim cipelicama :joy
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 02 srp 2010, 13:42

:joy nadam se da mu sad nogice nece vise biti plave.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Plusic » 02 srp 2010, 13:47

jucer smo ih pregledavali cijeli dan - nema ni traga plavilu ;)
jos smo ispod trakica (na rist) stavili onaj silikonski umetak (party feet ;)) tako da ga ne bi slucajno nesto nazuljalo.
i napokon mu nogice malo disu, u onim cipelama su bile upaljene i rekla nam fizio da mu moramo stavljati hladne obloge :roll
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Viva42 » 02 srp 2010, 14:01

Super za nove cipelice :joy :joy
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 02 srp 2010, 14:42

bravo za nove cipelice :zivili , sad mu je lakše.
u onim cipelama su bile upaljene i rekla nam fizio da mu moramo stavljati hladne obloge
:shock
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Carlito » 02 srp 2010, 14:54

Super bas se radujem da su nove cipelice dobre. :joy
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Jewel » 02 srp 2010, 15:09

:klanja :joy
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja » 02 srp 2010, 15:10

Super, Plusic :joy
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la nadicab » 02 srp 2010, 15:21

super za cipelice :joy
ali ... tko će odgovarati za one 1., plaćene od strane svih nas poreznika + mogle su uništiti djetetove nogice :baba
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Carlito » 02 srp 2010, 15:23

Eh ko ce odgovarati, niko. Kao sto niko nikad ne odgovara u ovoj drzavi za sve gluposti koje naprave. :ne
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bebaimama » 02 srp 2010, 15:39

Baš mi je drago da ste riješili cipelice...bravo plusic :joy
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 02 srp 2010, 17:34

nadicab je napisao/la:ali ... tko će odgovarati za one 1., plaćene od strane svih nas poreznika + mogle su uništiti djetetove nogice :baba

e ovo isto smo se i mi zapitali, htjeli smo nekome ocitati bukvicu za to!
a s druge strane sto da radimo sa tim cipelama? vratimo ih, zadrzim ih,.... ?
i sto kad dodje vrijeme za nove?
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Imge » 03 srp 2010, 15:52

puse hrabrom bebolincu :kiss
krece se to pomalo...
sporo, ali ipak se krece... nabolje :)
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zmajic » 03 srp 2010, 16:11

Plusic postoji od hansaplasta mala tubica kao neki balzamčić, lanolin ili tak nekaj imaš ga svugdje npr. DM, to je da namažeš mjesta koja su sklona iritaciji (npr. obuješ nove cipele pa te negdje mora malo smetati). Odlična stvar mene i klince (velike) to spašava kad nosimo nešto što dugo nismo ili novo, pa vrijedi mu malkice namazati dio koji je najviše u kontaktu ili iziritiran. I daj mu PUSEKA :kiss
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 10 srp 2010, 16:32

hvala ti draga na ovim savjetima...
nazalost mislim da ce on svako malo morati imati laganih crvenih podrucja cak i sa ovim najmeksim cipelicama, jer ipak po ovoj vrucini neznam sta da ima na nogama smetalo bi ga (ipak se radi o 23sata dnevno).

sad nestrpljivo iscekujem pregled 19.07. kod Djapica, nadam se da cemo cuti rijec dvije, nadam se onima - ovo izgleda dobro ili ovo ide na bolje....
nisam prezahtjevna ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Carlito » 10 srp 2010, 16:46

Plusic ja vjerujem iskreno i nadam se da cete cuti dosta ljepih rijec. I da ce to sve biti super. :kiss
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mama Mia28 » 10 srp 2010, 21:50

Crvenila će biti, jer ipak te cipelice drže stopalo u drugačijem položaju nego bi to stopalce inače bilo, samo ono s plavim nogicama to ne.
Vibram da čujete dobre vijesti :kiss
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 11 srp 2010, 07:51

Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Potica » 11 srp 2010, 08:23

Plusic je napisao/la:a ja vam ne mogu opisati kako se ja divim toj bebi kako to sve skupa podnosi , uistinu mu se divim :srca :ljubav

Divim se i maloj srećici i njegovim roditeljima :hug
Potica
No. 1 baka

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.