Beppa Joseph je napisao/la:Ne mislim ja raspravljati o vjeri. Ali riječ je o katoličkom vjeronauku.
Kada ste odlučili dijete krstiti dali ste svoju riječ da ćete ga odgajati u katoličkoj vjeri.
Ne znam zvuči li to dovoljno ozbiljno, ali dana riječ je stvarno ozbiljna stvar. Inače se dijete ne bi smjelo krstiti.
I isto tako, ako dajete dijete na katolički vjeronauk, znate što treba očekivati. Meni je stvar totalno jednostavna. Nitko ne mora tamo biti, a to zbog običaja, trebat će mu za vjenčanje i sl. gluposti samo idu na štetu djetetu.
Ako će mu trebati za vjenčanje neka ode na pripremu prije toga. I onda bi vam trebalo biti svejedno je li vjeronauk u školi ili u crkvi jer ionako ide tamo jer to smatrate ispravnim.
Nažalost, nije problem u previše sati, problem je u tome što tih sati uopće ni bi trebalo biti kad bi ta djeca znala kada se stoji, a kada sjedi u crkvi. Kada bi znala izmoliti Slava ocu, a ne znaju.
A to su stvari koje na vjeronauku uopće ne bi trebalo učiti, a mora se jer djeca jednostavno ne znaju. Iako su roditelji obećali prvo na vjenčanju da će ih odgajati tako, a onda na krštenju.
Potpis u potpunosti.
Ja se još uvijek čudim toj
ozbiljnosti davanja riječi pri sakramentima.
Sve je to ono kak je netko naveo
sad je to nova moda , pa zar nije upravo to srašno.
Svi se pravimo pametni a onda nas briga što netko upire prstom u nas ili naše dijete,
ma koga briga, pa upire se i zbog drugih gorih stvari, kao npr. gladne, zanemarivane, zlostavljane djece...
Mi svoju djecu odgajamo u vjeri, moj zna Slava ocu

, ali i od nas i od Crkve,
i vjeruj mi zabole me što netko ne ide na vjeronauk, ma njegova stvar, pravi vjernik gleda sebe i svoja posla,
ne bi trebao zadirati u tuđe.
E sad postoje drugi
vjernici , valjda oni koji zadiru prstom

, da i, u čemu je problem, ako roditelj ima
svoja stajališta i drži do njih.
A drugo je ako dijete želi na vjeronauk, ti si taj koji je spreman prihvatiti obaveze i odobriti što dijete želi ili ne,
evo moj hoće na judo, ja mu ne dam, em ima sto aktivnosti već, i ne odobravam više. I basta.