Draga trudnice,
Otvaram novu temu. Ja sam stranac s privremnim boravkom u svrhu spajanja obitelji. Vec 5 godina imam boravaK u RH. U braku s Hr državljaninom.Bila sam u radnom odnosu na određeno. Dok sam bila u radnom odnosu otvorila sam bolovanje s komplikacijama u trudnoći. Ugovor isteko i poslodavac me odjavio idem na hzzo da otvorim bolovanje kao nezaposlena.. Teta na hzzo mi govori da nemam nikakva prava te da se sve prekida s istekom ugovora. U šoki sam bila..... Zar se smije bolovanje zatvoriti ako je vec otvoreno. Odjavljeno zdrastveno i da jos moram plaćati zdrastveno u iznosu oko 400 kn.. Da li hzzo mi moze tako prekinuti bolovanje s komplikacijala u trudnoći. Nemam stalan boravak i zobg toga se sve prekida Zar svi ljudi a pogotovi trudnice nisu iste pred zakonom. Sada nemam nikakvi primanja. Kako sam radila 9 mjeseci jedino mogu dobiti naknadu od 3 mjeseca kao nezaposlena te hzz nema veze s trudnicama. Inace bi imala punu plaću jer ispunjavam uvjet od 18 mjeseci rada u 2 godine. Dajte mi dobre pouzdane savjete jer me ni su na sne strane daju različite... Poslodavac je me pokusao opet prijaviti ali nemoze prijaviti trudnicu s komplikacijama.. GROZNO JER NE MOGU PREZIVJETI S OVIM PRIMANJIMA o ovome se nisam uopće nadala sve info treba 100 puta provjeriti MOLIM SAVJETE