Sada je: 03 svi 2026, 02:04.

produljenje njege ili SRV preko HZZO-a

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: produljenje njege ili SRV preko HZZO-a

PostPostao/la alexandra » 18 sij 2011, 23:45

mmama, jel predaješ samo u hzzo ili i na centar? jer za centar ti trebaju i drugi nalazi :lol :ajme
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Plava » 19 sij 2011, 08:35

ja kad sam prelazila na SRV...onda mi je pedi dala uputnicu za hzzo i na jednom običnom papiru je napisala preporuku -kratki opis dijagnoze i djeteta i da majka prelazi na SRV ...i ond su mi u hzzo-u upunicu vratili a preporuku zadržali...to je ustvari uputnica za kakti lijećnićku komisiju...i to govorim o zagrebu..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 19 sij 2011, 09:04

I ja sam prilikom svakog produženja SRV-a preko HZZO-a (2 puta) predavala povijest bolesti od pedijatra u kojem su navedene dijagnoze i preporuka da se "zbog nužnosti intenzivne stimulacije razvoja, redovitih kontrola...preporučuje odobriti majci SRV do 8. godine".
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 19 sij 2011, 09:36

Kad smo nazvali pedijatricu da nam to napise, zena je sve znala sto treba. Danas ce biti gotova preporuka. Mene vise zabavlja kako nam na hzzo-u to nisu ni spomenuli. A, sto reci nego zivile mame i bebe!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 19 sij 2011, 09:52

Alex, centar smo odradili na proljece. Pisala sam o tome. Ukinuli nam invalidninu, a sve ostalo su dobro zakljucili. Mi smo se za tu invalidninu malo pravili blesavi jos od prosle komisije jer centar nije izdao rjesenje o ukidanju. Zato smo isli na proljece da nam konacno to rjesenje i napisu jer na sva nasa upozorenja, nisu napisali rjesenje i invalidnina nam je tekla skoro tri godine. Nisu trazili da vratimo novce. Nismo dobili onaj famozni clanak 38. Ili 36., ne sjecam se vise, ali u rjesenju sve lijepo pise da marta ima visestruko ostecenje zdravlja, da treba konstantnu nasu pomoc, da nema ment ostecenje i da ima osnove biti radno sposobna i jos da je ostecenje trajno. Predatcemo i to. Na osnovu tog nalaza smo dobili uvecani djecji. Rekli nam da ga predamo i na hzzo.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 19 sij 2011, 19:58

Daisy je napisao/la:
IRENA je napisao/la:.. koje HZZOva mašinerija štanca ko Saruman orke ..
:hahaha Ovo mi je bilo super...

Ja imam malo pitanje, dijete mi ima rješenje na 6 sati boravka u ustanovi i dobiva samo pola invalidnine...s obzirom da se s vremenom ukazala potreba da ostaje 8 sati, zanima me jel to utječe na moj SRV? (mislim da se radi o boravku djeteta više od 8 sati dnevno). Jel bi onda bilo problem rješenje na 8 sati ili ipak mora biti manje??? :da?

Nitko?? :basnecu :conf

Znam da je to bilo u prijašnjim postovima tisuću puta, ali očito mi je isparilo, a i zakoni se ns mijenjaju. Znači, konkretno me zanima jel rješenje o boravku djeteta u ustanovi može biti na osam sati da ne gubim pravo na SRV ili mora bit manje. Pomoć :znoj
Sve dok dišem, nadam se!
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daisy » 19 sij 2011, 20:05

Našla...Zakon o srv (čini mi se čl. 5 st. 2) kaže o toj tematici ... boravak djeteta u predškolskoj i ...ustanovi svakodnevno duže od 8 sati (to bi značilo da je 8 sati ok :mrgreen ) Jesam li u pravu??
Sve dok dišem, nadam se!
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 19 sij 2011, 20:14

to bi ti prema svemu sudeći značilo 7.59 minuta. znaš da su jako precizni kad je u pitanju rezanje prava djeteta i roditelja. neka on boravi 7 i po sati pa neće bit problema.
znam da su neka djeca u našoj školi tamo 8 sati, odnosno 7.59 i da su roditelji na srv.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la IRENA » 19 sij 2011, 22:08

Evo da imamo link ( opet sam ga sada tražila pol vure :roll )
na važeći PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU ZA STJECANJE PRAVA ZAPOSLENOG RODITELJA ILI SAMOZAPOSLENOG RODITELJA DJETETA S TEŽIM SMETNJAMA U RAZVOJU NA DOPUST ILI NA RAD U SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI NJEGE DJETETA
http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/30_01.pdf
Pa kaže Daisy dobro - (samo čl. 6 točka 2) - "odnosno ako dijete boravi u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete, svakodnevno duže od 8 sati."
Po toj formulaciji bi bilo ok 8 sati ali kako reče alexandra - napisati 7 i po pa da si sigurna da netko tko piše rješenje neće protuumačiti da je 8 too much...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 20 sij 2011, 22:35

Hvala na odgovorima...Najbolje da nazovem svoj CZSC (soc. radnica je ok) pa je priupitam. Javim odgovor! ;)
Sve dok dišem, nadam se!
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 20 sij 2011, 23:37

bolje da ne zoveš Centar..nek ti napišu 6 ili 7 sati...jer ako bude pisalo 8 sigurno ostaješ bez prava a SRV..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fantasy » 21 sij 2011, 00:04

Nadice hvala na odgovoru, sad si mi stavila bubu u uho da razmislim o prelasku na SRV na jesen - koliko sam shvatila iz ovog pravilnika, kad se radi na SRV onda bi mi zbroj plaće i ove državne naknade bio isti kao puna plaća inače? Jelda? I dobiva se i pola putnih npr.? A kaj je sa regresom :gace ?
To mi je onda s financijske strane ok, a i sa strane očuvanja mog (preostalog :lol ) mentalnog zdravlja.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 21 sij 2011, 00:10

fantasy, plaća će ti biti parsto kuna manja, jer je dio koji isplaćuje država za taj iznos manji od ovog koji isplaćuje firma.
prava ostala su ti ista kao i kod svih ostalih zaposlenika na puno radno vrijeme, dakle broj dana godišnjeg, bolovanje, regres, božićnica.....jedino nemaš pravo na pauzu (dnevnu), za nju moraš raditi najmanje 6 sati.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Fantasy » 21 sij 2011, 00:57

Ok, hvala alex, sad mi je sinulo da poznam ženu koja je nedavno počela raditi na SRV, pa budem nju pitala za plaću još. ALi sve u svemu, nije loša opcija. A recite mi ako se hoću prebaciti s njege na SRV, kaj trebam onda-predati zahtjev na HZZO? I koliko se čeka njihovo rješenje?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 21 sij 2011, 09:02

moraš samo otići u czss i dati izjavu u zapisnik da prekidaš njegu i prelaziš na srv.
rješenje ćeš čekat 150 godina :lol
mislim pisano rješenje ćeš dobit za mjesec, dva, tri, isto koliko im treba da natipkaju nalaz i mišljenje nakon komisije.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Fantasy » 21 sij 2011, 11:08

A kad onda mogu početi raditi- tek kad dobijem to rješenje?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 21 sij 2011, 13:36

eh, jedina mana (ali tko če to dočekati pa :whew ) je da će nam mirovine biti katastrofalno male jer nam država ne uplaćuje u mirovinski fond (1. stup). Istina, ne uplaćuje ni kada si na njezi, ovako ipak dobiješ bar nešto jer firma uplaćuje.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 21 sij 2011, 14:26

Fantasy je napisao/la:A kad onda mogu početi raditi- tek kad dobijem to rješenje?

u principu da, jer poslodavac to ne zna dok ne dobije papir...dotle koristiš njegu. ali kažem procedura je jednostavna bar ne trebaš skupljat nikakve papire.

nadice, a šta je bilo s onim ustavnim tužbama i tim stvarima? propalo?
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 21 sij 2011, 14:44

tja, previše bi novaca morali nam vratiti, a i ne mogu se dogovoriti koliko bi nam trebali vratiti jer je u međuvremenu došao i PDV, pa onda razna ministarstva, pa se mijenjaju ljudi u ministarstvima - ma, gordijev čvor :ne
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 21 sij 2011, 15:28

al valjda ipak ima neke nade, ili piši kući, ko i obično :ajme
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la ronin » 03 vel 2011, 12:03

sad kad smo na kraju puta oko kategorizacije,i kad suma sumarum zbrojim što nam je sve trebalo,zaboli me glava.

i za sve imam samo jednu riječ:katastrofa

dijagnozu smo dobili 25.10.
poslije Svih svetih otišla sam na CZSS po papir s uputama koju dokumentaciju treba skupiti za pokretanje postupka

toga je bilo puno i previše.da ne spominjem fizijatra i okulista koji su irelevantni za njenu dijagnozu,i da ne spominjem da je fizijatar bio tjednima na godišnjem i da smo baš njega najdulje čekali

i tako smo pribavili:rodne listove djece,domovnicu malene,potvrde o radnom odnosu oba roditelja,porezno uvjerenje oba roditelja,katastarsko uvjerenje da dijete ništa ne posjeduje,vjenčani list,primanja roditelja zadnja tri mjeseca,rješenje o dječjem doplatku za djecu,
medicinsku dokumentaciju za dijete + obavezan friški nalaz od neuropedijatra,oRL-a,okulista i fizijatra

dokumente smo predali 20 12.(drugi posjet CZSS).sve je bilo u redu i dobili smo termin kod socijalne radnice poslije Nove godine

4.1 obavili smo taj razgovor(treći posjet CZSS),odgovorili na tisuću i jedno pitanje i rečeno nam je da će nas pozvati ponovno za neko vrijeme sa datumima i terminima posjete svakom članu tročlane komisije ponaosob

kroz 15 dana pozvani smo po to(četvrti posjet CZSS)i ne da smo dobili tri nova mjesta na koja moramo ići,već 5!!!!!!dakle,osim tri člana komisije(neuropedijatar,psiholog i neka deseta socijalna radnica)morala sam vući dijete defektologinji koju su oni odredili i fizijatru(opet!!!!! :loce )kojeg su oni odredili.

sve sam obavila i u ponedjeljak nosim sve to na CZSS(peti posjet),i čekam datum kad se sastaje prvostupanjska komisija

recite,živimo li mi u normalnoj uređenoj državi ili sam ja luda?i tko je tu lud?
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la MBee » 03 vel 2011, 12:09

Prije tri godine pola toga nije trebalo (i što se tiče papira i što se tiče nalaza) :conf
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ronin » 03 vel 2011, 12:15

eto.stvari se mijenjaju nabolje :loce
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la nadicab » 03 vel 2011, 12:34

porezno uvjerenje oba roditelja,katastarsko uvjerenje da dijete ništa ne posjeduje,vjenčani list,primanja roditelja zadnja tri mjeseca,rješenje o dječjem doplatku za djecu,

ovo definitivno niste trebali i trebali ste odbiti jer toga nema po zakonu da to morate dati :ne

A sada znaš o čemu mi sve pričamo kada se grozimo odlaska na komisiju :angry
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la ronin » 03 vel 2011, 12:45

a nije nebitno spomenuti da smo dijagnoze dobili pravodobno i nismo se vucarali od stručnjaka do stručnjaka,da nam je jučer predsjednik komisije u svoj nalaz stavio čl 38 i potrebu za pojačanom obiteljskom skrbi...dakle po svemu sudeći ostvariti će sva svoja prava...dakle,bar taj dio nam je išao glatko.
hoću reći,da je i tu zapinjalo,živci bi mi već davno ošli u kupus :roll
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la alexandra » 03 vel 2011, 19:11

ronin, nama je u 11. mj. bila, neznamveć koja komisija. i morali smo sve ko i vi, osim što je komisija bila na jednom mjestu i što nismo morali na dodatne preglede (što bi ja itekako odbila i tražila ih da vidim gdje to piše u famoznom Pravilniku). dakle, nju poznaju praktično od rođenja i uvijek im nosim iste papire (a trebalo bi po meni samo friške potvrde o zaposlenju). i uvijek ispalim. i kad su mi ove godine rekli da moramo obaviti i ORL i okulistu i kad sam se počela histerično smijati u slušalicu i pitala zašto, kad to nema veze s njenom dijagnozom rekli su mi da "zato jer to piše u Pravilniku". :lol i kad sam ih također pitala da zašto sad treba trećinu više papira, da "zato jer je bila reforma". možeš se samo smijat. bolje nego plakat. :|
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Sanja » 16 vel 2011, 09:08

martina mama je napisao/la:Alex, centar smo odradili na proljece. Pisala sam o tome. Ukinuli nam invalidninu, a sve ostalo su dobro zakljucili. Mi smo se za tu invalidninu malo pravili blesavi jos od prosle komisije jer centar nije izdao rjesenje o ukidanju. Zato smo isli na proljece da nam konacno to rjesenje i napisu jer na sva nasa upozorenja, nisu napisali rjesenje i invalidnina nam je tekla skoro tri godine. Nisu trazili da vratimo novce. Nismo dobili onaj famozni clanak 38. Ili 36., ne sjecam se vise, ali u rjesenju sve lijepo pise da marta ima visestruko ostecenje zdravlja, da treba konstantnu nasu pomoc, da nema ment ostecenje i da ima osnove biti radno sposobna i jos da je ostecenje trajno. Predatcemo i to. Na osnovu tog nalaza smo dobili uvecani djecji. Rekli nam da ga predamo i na hzzo.

Meni se javila prijateljica da su joj ukinuli iducih par mijeseci invalidninu radi propusta. Radi skraceno radno vrijeme i djete boravi 4 sata u skoli, dakle trebala je dobivati pola invalidnine. I sad zbog njihovog propusta iducih par mjeseci corak.
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 16 vel 2011, 12:27

Sanja, ako dijete ide u niže razrede OŠ, invalidnina se ne smanjuje!
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 16 vel 2011, 15:40

Sanjo, marta po pravilniku nema osnove za invalidninu. Nama je ista bila dodijeljena s tri godine jer marta tada nije hodala. Mi smo s pet kad je prohodala uredno obavijestili centar o toj promjeni. Sa sest su nam na komisiji ukinuli invalidninu, ali ti ona prestaje teci tek kad napisu rjesenje o ukidanju. To nisu napravili pune tri godine. Tada nam je bila nova komisija. Tek tada su se na centru uskomesali jer je njihova greska sto nisu donijeli rjesenje. Odlucili su ga kao ponovo donijeti na toj zadnjoj komisiji jer te papire i tko ima i tko nema pravo, to ionako nitko ne kontrolira. Sad sam predavala na hzzo papire i gle cuda, naseg dosjea nema. Kazu da je zbrka. Ok, ali meni sve mirise na to da su se dokumenti cudom izgubili.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 16 vel 2011, 23:59

Ma uzasno su nestrucni. Svasta se dogadja.

@nadicab prijateljicino djete ide u spec. skolu, zaboravila sam napisati :ajme , mislim da su druga pravila tako da tvoje stoji!
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju.