Sada je: 03 svi 2026, 03:03.

vrijeme je za dd

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: vrijeme je za dd

PostPostao/la mamashnita od noje » 01 kol 2011, 19:18

tako je nadice, tocno to.
pisat cu, svakako :dada
od mirovinskog, preko hzzo-a do milinovica. jer je ocito da je rijec o prospustu kojega su previdjeli. i ta "rupa" im uopce nije regulirana.
ali cu cekati rujan da se svi vrate s godisnjih odmora.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la nadicab » 01 kol 2011, 20:06

mojoj udruzi se obratila obiteljs upitom što s majkom njegovateljicom koja je napunila 65 godina staža i ima u svom životu svega 4 godine radnog staža jer se poslije brinula o kćerki - invalidu. Da li ima pravo na mirovinu?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamashnita od noje » 01 kol 2011, 20:33

:ne
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la danijela81 » 01 kol 2011, 21:46

aaaa, nisam :plavusa al kao da jesam. sad sam tek skužila da su sada posebne komisije, prije je sve išlo na temelju Nalaza i mišljenja, zar ne?
mislila sam da taj Nalaz imaš po defaultu :ajme
znači, sad se hoda na dvije komisije. lijepe li naše, tamo gdje bi se moglo prištedit, raspojasava se, nepotrebno zapošljava ljude, pišu dupli papiri, i vuče roditelje i djecu s pp na duplu komisiju :ajme krasna nam država
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la beammama » 02 kol 2011, 09:12

mamashnita od noje je napisao/la:da, naravno, ali ne bi se trebalo rjesavati pravo djeteta na osnovu prava roditelja. ja mogu biti i domacica i nezaposlena majka s djetetom s pp, zar ne?
i treba postojati nacin da se njegov status, odnosno njegovo pravo na dd rijesi i bez mog rjesenja o srv.
i jos nesto - nije normalno da te stvari nisu regulirane pa tako oni roditelji kojima srv istice u isto vrijeme kad i porodiljni dobivaju dd za dijete najnormalnije, dok one kojima jedno zavrsava u lipnju, a drugo npr. u prosincu (moj slucaj) nece dobivati dd tih zadnjih 6 mjeseci. znaci ne radi se o reguliranom pravu vec naprosto o tome kako je kome grah pao.

i nema smisla slati ga na vjestacenje u lipnju jer mi hzzo automatski otvara srv kojeg ne mogu koristiti jer sam na porodiljnom.
ne mogu birati datum od kada zelim da mi srv krene, ako mi ga komisija odobri on stupa na snagu odmah.

Od kad to? Jesu li i to promijenili kad se prešlo sa Socijalne skrbi na HZZO? Mi smo za Amadeja dobili rješenje o pravu korištenja Dopusta za njegu ili SRV-a u 3 mjesecu, a mm ga je počeo koristiti u 8. jer je Amadej u 7. izašao iz bolnice (u međuvremenu je bio na bolovanju dok se Dopust nije aktivirao. To je bilo 2007. godine i tada se to još rješavalo preko socijalne skrbi.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la mamashnita od noje » 02 kol 2011, 09:14

sad se rjesava preko hzzo-a. ja sam srv pocela koristiti 2009.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la beammama » 02 kol 2011, 09:21

mamashnita od noje je napisao/la:sad se rjesava preko hzzo-a. ja sam srv pocela koristiti 2009.

Znam. Jesu li onda promijenili i to da možeš početi koristiti pravo kad tebi paše? Mi smo mogli.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la mamashnita od noje » 02 kol 2011, 09:21

ma pisat cu na stotinu strana, ocito je nerijeseno pitanje jer je situacija koja nije svakodnevna. premda nije nista tako izvanserijski da majka koja koristi srv ostane trudna i ode na porodiljni :roll
bumo vidli. ali nece proci bez da podumem sve sto mogu i znam :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamashnita od noje » 02 kol 2011, 09:23

beammama je napisao/la:
mamashnita od noje je napisao/la:sad se rjesava preko hzzo-a. ja sam srv pocela koristiti 2009.

Znam. Jesu li onda promijenili i to da možeš početi koristiti pravo kad tebi paše? Mi smo mogli.

nisam nikad cula za tu mogucnost. a nisu mi to ni spomenuli jucer kad sam zvala hzzo. no svakako cu to pitati, jasno i glasno.
premda mi nema bas previse smisla da trazim novo rjesenje o srv usred porodiljnog i onda ga zamrzavam :dunno
ma problem je samo u vjestacenju jer je nama komisija hzzo-a jedino tijelo vjestacenja, a za dd je potreban papir nekog tijela vjestacanja. invalidninu nemamo, nismo trazili, sumnjam da bi je dobili.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la beammama » 02 kol 2011, 10:10

Mislim da bi ti to, ako se još uvijek može, moglo biti najjednostavnije i najelegantnije rješenje. Jer nastavljaš ići na komisije u određenom ritmu, bez obzira što si na porodiljnom.
Za invalidninu mora djete biti nesamostalno u svakodnevnim aktivnostima kao npr.: oblačenje, problem s inkontinencijom i sl. Amadej je dobio prvu godinu jer je imao u nalazu i inkontinenciju, prikopčan na infuzije..... već na slijedećem vještačenju su mu invalidninu skinuli jer je mogao sam jesti, obući se....
beammama
burek pod bor

PostPostao/la mamashnita od noje » 02 kol 2011, 10:20

beam, poslala sam upit i na hzzmo i na hzzo. ali otkad koristim pravo na rad u srv (znaci ovo je treca godina) rjesenje je stupilo na snagu s danom donosenja. nije bilo nikakve mogucnosti odgode / zamrzavanja. no, provjerit cu, svakako.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la beammama » 02 kol 2011, 11:00

Ne košta te pitat, ali opet napominjem da smo mi to rješavali kad je to sve bilo još u nadležnosti Socijalne skrbi i tada se moglo bez problema.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la mamashnita od noje » 02 kol 2011, 11:02

cekam odgovore :dada
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la nadicab » 02 kol 2011, 11:28

premda nije nista tako izvanserijski da majka koja koristi srv ostane trudna i ode na porodiljni

majka djeteta s pp-om nema vremena i volje za :hopcup barem tako misli naša država
Danas sam i ja slala dopise za majku njegovateljicu i penziju
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MBee » 02 kol 2011, 12:40

beammama je napisao/la:Za invalidninu mora djete biti nesamostalno u svakodnevnim aktivnostima kao npr.: oblačenje, problem s inkontinencijom i sl.

Ovo nije točno jer mi nemamo navedene probleme a primamo invalidninu (nismo ju tražili, sami su nam ju dali na osnovu "težeg oštećenja zdravlja").
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la beammama » 02 kol 2011, 13:26

MBee je napisao/la:
beammama je napisao/la:Za invalidninu mora djete biti nesamostalno u svakodnevnim aktivnostima kao npr.: oblačenje, problem s inkontinencijom i sl.

Ovo nije točno jer mi nemamo navedene probleme a primamo invalidninu (nismo ju tražili, sami su nam ju dali na osnovu "težeg oštećenja zdravlja").

Tako nešto je pisalo u nekakvom pravilniku i nama lječnička komisija na Krugama po tome skinula invalidninu za Amadeja. :dunno Bilo je: "Može hodat, obuć se - nema pravo na invalidninu"
beammama
burek pod bor

PostPostao/la MBee » 02 kol 2011, 15:27

Meni je soc. radnica rekla da pošto u Nalazu i mišljenju Komisije piše čl. 38 "teže oštećenje zdravlja" to automatski daje pravo na invalidninu.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 03 kol 2011, 13:43

da, čl 38 povlači pravo na invalidninu.
I npr. dijete s autizmom može hodati, oblačit se i samostalno jesti, ali nije sposobno samozbrinjavat se jednako kao i dijete u invalidskim kolicima
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamashnita od noje » 04 kol 2011, 15:15

dakle, email sam poslala na adresu glasnogovronice hzzo-a i na ured za dd u sredisnjoj sluzbi hzzmo-a (na predstojnika).
iz mirovinskog jos uvijek nista, ali sa glasnogovornicom hzzo-a imam prilicno intenzivnu prijepisku.

JA:
Poštovani,

obraćam Vam se ovim putem jer na svakom mjestu na kojemu sam do sada postvila pitanje o situaciji u kojoj smo se našli moje dijete i ja dobila sam drugačiji odgovor.
Isti dopis uputit ću i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Naime, majka sam šestogodišnjeg djeteta s posebnim potrebama i već treću godinu za redom koristim prvo na rad u skraćenom radnom vremenu. Tijelo koje je obavilo vještačenje nad medicinskom dokumentacijom moga sina je Liječnička komisija HZZO-a koja mi je i izdala Rješenje o pravu na rad u SRV.
Dijete je također korisnik uvećanog dječjeg doplatka, koji mu je odobren temeljem mog Rješenja o SRV, odnosno potvrde Liječničke komisije HZZO-a da je riječ o djetetu s težim oštećenjima, kako piše u Rješenju o SRV.

Ove godine odlazim na rodiljni dopust jer sam trudna i prekidam korištenje prava na rad u SRV jer ne mogu koristiti oba prava istovremeno. Inače, Rješenje o radu u SRV mi ističe u lipnju iduće godine (2012. godine), kada mi i sin treba ponovno ići na vještačenje. Međutim, s obzirom da ću na rodiljnom dopustu biti do prosinca 2012. godine, nisam imala namjeru tražiti novo Rješenje o pravu na rad u SRV sve do tada, jer svoje pravo na rad u SRV ionako do prosinca 2012. godine neću koristiti. To sam mislila učiniti pred istek svog rodiljnog dopusta, prije nego se vratim na posao.

Međutim, u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (Područni Ured u Zagrebu, Žajina 44) su mi rekli kako moje dijete gubi svoje pravo na uvećani dječji doplatak istekom mog Rješenja o pravu na rad u SRV u lipnju iduće godine (2012.) i da ga ne može ostvariti sve dok ja ne dobijem novo Rješenje o pravu na rad u SRV, a ono mogu dobiti najranije u prosincu 2012. jer do tada sam, kao što sam već rekla, na rodiljnom dopustu.

Dakle, radi se o vrmenskom periodu od šest mjeseci u kojemu će moje dijete, koje će i dalje imati iste poišteškoće i istu dijagnozu, iste posebne potrebe i koje će odlaziti na iste terapije, izgubiti svoje pravo na uvećani dječji doplatak zbog toga što ja gubim, odnosno prestajem koristiti svoje pravo na rad u SRV radi korištenje rodiljnog dopusta.

Taj dio očito nije pravno reguliran (barem mi nitko od svih osoba koje sam u vezi ovoga kontaktirala i u HZMMO i u HZZO nije znao odgovoriti kako rješiti tu situaciju), odnosno prepušten je čistom slučaju jer, npr., djeca majki kojima rodiljni dopust igrom slučaja ističe u isto vrijeme kada i Rješenje o pravu na rad u SRV za cijelo vrijeme majčinog rodiljnog dopusta ne gube svoje pravo na uvećani dječji doplatak.

Ljubazno Vas molim za odgovor kako riješiti ovu situaciju i kako mogu sinu omogućiti njegovo pravo na uvećani dječji doplatak nakon što istekne moje pravo na rad u SRV, a za vrijeme dok sam još uvijek na rodiljnom dopustu? Ponavljam, dijete ne prima invalidninu i jedino tijelo vještačenja u njegovom slučaju jest Liječnička komisija HZZO-a.

Unaprijed se srdačno zahvaljujem.
S poštovanjem,

ONA:

Poštovana,
obavještavamo Vas da smo Vaš upit poslali u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje budući da se radi o pravu na dječji doplatak. Inače, možda biste mogli pravo za dijete s posebnim potrebama prenijeti na oca djeteta. Obvezni rodiljni dopust trebate svakako Vi koristiti (28 dana prije planiranog datuma poroda i do 70 dana nakon poroda). Nakon proteka obveznog rodiljnog dopusta postoji mogućnost da otac djeteta nastavi korištenje rodiljnog i roditeljskog dopusta.
S poštovanjem,
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

JA:
Postovana,

zahvaljujem na brzom odgovoru.
Jasno mi je da je pitanje djecjeg doplatka u domeni HZZMO, zato sam upit poslala i njima, ali me zanima moze li mi HZZO izdati potvrdu, odnosno postoji li drugi nacin osim rjesenja o pravu na rad u SRV kojim bih dokazala status svog djeteta?

Znam i da otac djeteta moze koristiti rodiljni dopust, ali u nasem slucaju to nije moguce, nazalost.

Hvala i srdacan pozdrav,

ONA:
Poštovana,
budući da imate ocjenu našeg liječničkog povjerenstva da kod djeteta postoje zdravstveni problemi i da je potrebna pomoć za obavljanje osnovnih životnih potreba, osnovom te ocjene donosi se rješenje o pravu i kod Vašeg djeteta nije nastupila nikakva promjena u zdravstvenom stanju koja bi bila razlog za prekid prava. Ako bi Vam pravili probleme u Hrvatskim zavodu za mirovinsko osiguranje trebate im donijeti tu ocjenu, a i u rješenju o privremenoj obustavi prava za dijete sa posebnim potrebama će pisati da je to stoga što obvezno morate koristiti obvezni rodiljni dopust za drugo dijete (dakle da privremena obustava uopće nema veze s djetetom za koje koristite to pravo, odnosno da nije došlo do promjene u zdravstvenom stanju djeteta sa posebnim potrebama).
S poštovanjem,

JA:
Postovana,
i opet, hvala Vam na odgovoru!

Tocno je da ja imam ocjenu Vaseg lijecnickog povjerenstva da se radi o djetetu s tezim ostecenjema, ona je napisana u Rjesenju o SRV, ali u HZZMO mi rade problem upravo iz razloga sto mi rjesenje istice u lipnju 2012., a rodiljni dopust u prosincu 2012., pa prije isteka rodiljnog ne mogu i nema smisla slati dijete ponovno na vjestacenje radi novog prava na rad u SRV, kada ga necu koristiti do isteka rodiljnog.

Problem i jest u 'nepokrivenosti' djeteta, odnosno mene Rjesenjem o SRV tijekom tih 6 mjeseci (od isteka mog Rjesenja o SRV u lipnju 2012. do isteka mog rodiljnog dopusta i polaska na posao u SRV u prosincu 2012., ukoliko mi ga lijecnicko povjerenstvo ponovno odobri).
Barem mi je tako receno u HZZMO.

Jos jednom, veliko hvala na pomoci.
Srdacan pozdrav,

ONA:
Poštovana,

rodiljni dopust može se koristiti 45. dana prije očekivanog poroda, a mora se početi koristiti 28. dana prije očekivanog poroda i traje do šest mjeseci starosti djeteta. Od 28. dana prije poroda, pa do 70. dana nakon poroda traje obvezni rodiljni dopust koji može koristiti samo majka. Od 70. dana, pa do navršenih šest mjeseci života djeteta rodiljni dopust može koristiti otac djeteta.
Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj, nakon proteka rodiljnog dopusta ima pravo na roditeljski dopust (180 dana) koji može koristiti do osme godine života djeteta.
Roditelj može koristiti roditeljski dopust u cijelosti ili u njegovim dijelovima. Za slučaj da zaposleni ili samozaposleni roditelj roditeljski dopust koristi u dijelovima može ga koristiti najviše dva puta godišnje, svaki put u trajanju od najmanje 30 dana.
Nakon isteka obveznog rodiljnog dopusta bit će novo vještačenje, pa će Vam se izdati novo rješenje za skraćeno radno vrijeme za prvo dijete (naravno, ako će liječničko povjerenstvo ocijeniti da ostvarujete navedeno pravo). Sada vještačenje nije potrebno budući da Vam rješenje vrijedi do lipnja 2012. godine.

S poštovanjem,

JA:
Postovana,
jasno mi je da vjestacenje nije potrebno sada, vec u lipnju 2012.
Sto to znaci u mom slucaju, ako sam na rodiljnom godinu dana, odnosno do prosinca 1012.? Rjesenje o pravu na rad u SRV stupa na snagu odmah, po donosenju, a ja ga ne mogu koristiti jer se u lipnju 2012. jos uvijek necu vratiti na posao. Zaista ne razumijem.
Hvala puno na strpljenju i odgovorima.
Srdacan pozdrav,

lud zbunjenog, je l'?
cekam odgovor :kima
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la martina mama » 05 kol 2011, 23:14

Ovo je ko strip. Ja zaista nemam snage za ovakve borbe. Svaka cast, Shnita!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 05 kol 2011, 23:18

Sto se tice invalidnine, nista osim cl 38. ne prolazi. Marta se pri
jerice ne moze sama obuci i tu joj treba tudja pomoc. U pravilniku za dodjelu invalidnine je ta stavka navedena, ali su nas isto glatko odbili. To nije dovoljno. Nemamp cl. 38 i gotovo. Hvala Bogu da ga nemamo.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 06 kol 2011, 11:58

da, poznat mi je taj njihov stil - kada ne znaju što pametno reći tj kada su zbunjeni citiraju pravilnike koje već znaš i koje si već navela u samom početku
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamashnita od noje » 29 kol 2011, 10:13

bila sam na godisnjem, dugujem nastavak.

ONA:

Poštovana,

prema Pravilniku o uvjetima i postupku za stjecanje prava zaposlenog roditelja ili samozaposlenog roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju na dopust ili na rad u skraćenom radnom vremenu radi njege djeteta („Narodne novine“ 18/09. i 25/09. – Pravilnik se nalazi i na našim web stranicama http://www.hzzo-net.hr pod pravni akti, pravilnici, broj P30.) možete, ponavljamo, prenijeti pravo na oca djeteta dok se nalazite na rodiljnom i roditeljskom dopustu.

Kada u lipnju 2012. podnesete novi zahtjev za produženje prava biti će novo vještačenje i donijet će se novo rješenje s time da će ono stupiti na snagu prvoga dana nakon iskorištenog prava na roditeljski dopust. Akte Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ne možemo komentirati budući da s istima nismo niti upoznati.

S poštovanjem,

JA:

Postovana,
hvala Vam puno! Ako sam dobro shvatila to bi znacilo da u lipnju 2012. mozemo obaviti vjestacenje pri Lijecnickoj komisiji HZZO-a, ali ono moze stupiti na snagu i tek po mom povratku na posao, u prosincu 2012.?
To je odlicno, ako je tako.
S postovanjem,

ONA:

Poštovana,
sve Vam je to navedeno u Pravilniku.
S poštovanjem,

ja to ne vidim u pravilniku :dunno
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la IRENA » 29 kol 2011, 11:35

HZZlO je poznat po svojim pitijskim odgovorima - a često i po pajtonovskim. :lol
Da nije žalosnoi da ne komplicira život do bola bilo bi čak i smješno.
Kako hiperproduciraju podzakonske akte više ni sami ne znaju što je na snazi a što nije....
I još k tome svaki Područni ured i područna služba HZZlO tumači pravilnike na "svoj način".
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 30 kol 2011, 08:59

baš tako Irena - pajtonovski odgovori.
Ali, izgleda da je u svim strukturama tako - ja sam dobila 2 odgovora od gradskog ureda koje kada pročitaš prvo što pomisliš "tko je tu lud?"; ja pišem šumom, oni drumom. Jednostavno mi se čini da oni na taj način pokušavaju nama ubiti volju za bilo kakvo dopisivanje ...
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la brigita » 30 kol 2011, 09:02

zar se dječji doplatak ne produžuje u 2 mjesecu?
brigita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 30 kol 2011, 09:05

inace, nakon sto iz hzmo nisam dobila nikakav odgovor na isti dopis, nakon mjesec dana jucer sam ponovila upit. i dosao mi je odgovor da se ispricavaju i da ce mi odgovoriti cim prije.
teta iz hzzo-a mi nije odgovorila nakon sto sam joj napisala da iz pravilnika ne vidim odgovor na svoje pitanje.
:kima
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Dinkic » 30 kol 2011, 09:25

Cinjenica je da zakonodavstvo nije predvidjelo sve moguce slucajeve i sto da se u tim slucajevima napravi. Mirovinski fond ima od MZSS, dio socijala vec godinama (sigurno koliko je moj Filip star, ako ne i vise, jer smo se mi s njima lomili vec nekoliko puta) da uvecani dd mogu dobiti djeca s posebnim potrebama samo ako je:
- roditelj na SRV ili je na skrbi za dijete do 8 godine zivota djeteta
- ako dijete ima invalininu
- ako u rjesenju socijale je navedena pojacana skrb

Bilo je pokusaja od nekih zupanija da malo ublaze sve ovo no dobili su po prstima, srecom roditelji nisu morali vratiti dobivene iznose. Majke su radile puno radno vrijeme, djeca nisu imala invalidninu i nista od uvecanog dd.

Mi smo u MZSS ukazivali na ove probleme no nazalost nista. Mi imamo jednu obitelj s dvoje DS djece i jedno dijete ima invalidninu, a drugo nema invladininu no dok je majka do 8 godine doma je ok i kada krene na SRV oko dd. Ljudi se na slaterima u mirovinskom cude kako je to moguce, nazalost sve je moguce kod nas.

Sto se tice prepisivanja i vrlo zamrsenih odgovora je samo rezultat gore navedenog, moje misljenje, a od sluzbenika nema sanse da se dobije pokretanje prema gore situacija kao sto je ova ili slicno, jer se njih i ne slusa i vrlo brzo usutka ako ukazu na neke nelogicnosti. Dogadja da svi moraju "ustediti" pa onda stedimo na najslabijima.

Cinjenica je da jedino udruge i roditelji mogu svojim pritiskom mijenjati, a i za to treba puno truda i muke i vremena.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la mamashnita od noje » 14 ruj 2011, 10:32

preskocit cu prijepiske koje su uslijedile, a bilo ih je :loce
ukratko: mirovinsko mi je poslalo sluzbeni dopis u kojemu pisu kako bez potvrde lijecnicke komisje da se radi o djetetu s tezim smetnjama oni ne mogu isplacivati uvecani dd, a kako cu ja ostvariti tu ocjenu / procjenu / rjesenje / pravo naravno nije u njihovoj domeni, vec u domeni hzzo-a i da se obratim njima.
konacno sam uspjela doci do gdje. pap iz hzzo-a (na koju me, nakon dva mjeseca dopisivanja, konacno uputila glasnogovornica zavoda) i maloprije sam s njom razgovarala.
zena je :klanja
u pet minuta je shvatila bit i vrlo ljubazno odgovorila na sva moja pitanja i nedoumice.
uglavnom, prije isteka mog rjesenja o pravu na rad u srv dijete treba ponovno ici na vjestacenje (kako i pise u rjesenju) i tada samo trazim od komisije hzzo-a da izda procjenu stanja djeteta (radi ostvarivanja prava na uvecani dd). ukoliko komisija procijeni kako se i dalje radi o djetetu s tezim smetnjama, to rjesenje nosim u mirovinsko koje nastavlja s isplatom uvecanog dd.
prije povratka na posao, pred kraj roditeljskog dopusta, istoj komisiji, odnosno hzzo-u, saljem to rjesenje i med. dokumentaciju s molbom da mi se odobri pravo na rad u srv.
i to je to. jedna jedina zena u cijelom sustavu mi je znala odgovoriti tocno sto i kako.
majko mila.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la beammama » 14 ruj 2011, 11:04

shnito :5
Žena na HZZO-u se preziva Pap? Pitam jer mm je na SRV-u za Amadeja, a mislim da Benedikt sa svojom dijagnozom astme ima pravo na uvećani dd i SRV, ali naravno ne bi SRV koristili, pa znači da bi za uvećani dd trebali tražiti vještačenje HZZO-a?
beammama
burek pod bor

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.