Misericordia je napisao/la:Ne idem ni ja kod privatnog, nego kod tzv. ''socijalnog'' (mrzim taj izraz).
nije socijalni već odabrani.
Pregled je jednom mjesečno. Ne znam za vas, ali mene uvijek naruče. I da - doktor radi naizmjenično ujutro i popodne, tako da me sestra uvijek pita kada mi odgovara (dakle - kada sam SLOBODNA!)
moja odabrana nema običaj naručivati za podizanje uputnica ili recepata. dođem, sjednem i čekam.
zato preglede obavljam privatno.
Pregled traje 15 minuta. Mjerenje tlaka, vaganje, pregled (pipanje trbuha i cerviksa), par riječi (jel sve u redu, imate pitanja), ukuckavanje opservacija u računalo i u trudničku knjižicu, i doviđenja.
svaka čast na brzini, moj obično traje cca 45 minuta a vodim trudnoću privatno.
Krv se vadi 2 puta tijekom cijele trudnoće - na početku i na kraju. Krv vadim u bolnici, gdje - zamislite ovo - trudnice imaju prednost ! Dakle, nemojte mi o čekanju govoriti (te priče možete prodati šefovima).
krivo. krv vadiš ovisno o dijagnozi i RH faktoru možeš je vaditi i više puta tijekom trudnoće. u petrovoj sam zadnji put vađenje krvi (markeri na hepatitis) čekala, zajedno s hrpom trudnica, ravno 45 min.
Dakle, imam 2 pitanja :
- zašto pregled ne dogovarate izvan radnog vremena ?
- i zar nije više fer poslodavca zamoliti za malo dužu pauzu, umjesto za čitav radni dan (osam sati!) ?
nigdje ne stoji da moraš korisiti cijeli dan. možeš ga podijeliti na sate pa kad treba doći kasnije ili otići ranije. to ti sigurno nije palo napamet. pročitaj u uvodnom postu i ne donosi zaključke naprečac.
Što radite kada obavite pregled? Idete u šoping i na kavicu ?
Dajte molim vas...
ne, obično odem na posao jer sve preglede/vađenja i sl. obavljam u ranim jutarnjim terminima.
imaš još kakvo pitanje?
U inozemstvu rodiljni dopust traje 5 mjeseci - možete 2 mjeseca prije poroda i 3 mjeseca nakon, pa natrag na posao. Nema zafkrancije.
da, imaš pravo ovdje se trudnice zezaju samo tako. i zamisli, koriste slobodan dan na koji imaju pravo??!! cccccc