Barbi je napisao/la:
Ovo inzistiranje na pravu većine mi se ne sviđa nikako.
U redu,no ne možemo baš sve relativizirati i sasvim isključiti broj korisnika određene opcije kao irelevantan.
Sada je: 26 srp 2026, 18:43.
Moderator/ica: medo14
Barbi je napisao/la:
Barbi je napisao/la:ronin je napisao/la:ovo ti se sve i dalje radi.
Moguće, ali ne znam ni za jedno dijete koje ide na bilo kakvu aktivnost u crkvi, čak ni na zbor. A uzmite u obzir da su većina ti koji pohađaju vjeronauk, da sam ja jako društvena i da poznajem i kontaktiram sa užasno puno ljudi.

- ovo je toliko diskriminatorska i uvredljiva misao da sam osupnuta od kad sam ju pročitala.Prava manjine su sasvim u redu dok ne zadiru u prava većine
Krumpirić je napisao/la:dalo bi se i korisnike filtrirati bome, neće Hrvat bit manjina da ga okreneš kako oćeš
evo, već sam na početku rekla kako je baš veselo kod nas u ulici, predivno, sva se dječica igraju nedjeljom oko zgrade-nitko ne ide na misu jer je tamo (da parafraziram svoje prvorođeno: kako je tamo užasno dosadno i ništa ne kužim)
a svi idu na vjeronauk
definitivno će ić na misu u trećem razredu, jel, u četvrtom baš...![]()
još smo mi u ekstra poziciji, jer imamo salezijance, a oni zbilja vole raditi s djecom, šta bi da nema njih.

patkica je napisao/la:Ni meni. Ovako rečeno:- ovo je toliko diskriminatorska i uvredljiva misao da sam osupnuta od kad sam ju pročitala.Prava manjine su sasvim u redu dok ne zadiru u prava većine
Post 21,6Krumpirić je napisao/la:zacka nitko ne pljuje, samo je njima vjera nevažna, važno im je da dijete ide na vjeronauk jer svi idu.
ili da se izjasne ko katolici jer u suprotnom neće biti jedni od.
doduše, jasno da je to njihov problem, osim ako im se stavom da je vjeronauk dio obavezne izborne nastave i da se nema što škola brinuti za nepohađatelje jasno ne da do znanja da su ako nisu dio većine-manje vrijedna manjima.
ako mislite da nije tako, možda imate kontakta sa specifično uskim krugom ljudi, kao što kaže barbi.
inače,znam malo malo malo ništa ljudi koji vjeru promišljaju i žive. malo.ništa. ne koji "tu i tamo griješe" nego koji uopće kuže u što vjeruju. A išli su na vjeronauk.

ronin je napisao/la:diskriminacija prema onima ,kojih je velik broj,kojima jednostavno odogovara da djecu ne trebaju dva puta tjedno u njihovo slobodno vrijeme angažirati dodatnim obavezama,već jednom tjedno taj teorijski dio imaju pokriven u školi,a u župi su umjesto tri puta tjedno jedanput.dat ću ti svoj vlastiti primjer.meni Josip mora do crkve proći jednu baš prometnu cestu i to ne može sam,kao što ne može sam na trening.ja onda moram navlačiti dijete,stavljati je u sjedalicu,voziti ga,za sat vremena opet malu u auto i po njega.i tako tri puta tjedno?
vremena su takva da ljudi rade od jutra do sutra,nemamo vremena za ništa,djeca su nam opterećena i smatram ovo rješenje dobrim.a vjerojatno se vodilo računa o onih 80 % koji su se izjasnili vjernicima.

Beppa Joseph je napisao/la:Ne krećeš se među takvima.
Već si više puta to rekla, ja ću ti i ovaj put ponuditi da te upoznam s barem dvjestotinjak njih iz mojih krugova.

Buhtlica je napisao/la:
pa i meni bi odgovaralo da u školi imaju tae-kwon-do triput tjedno da ne moram sina navečer razvažati.
vama to tako odgovara i zato je to u redu?

ronin je napisao/la:Zacka?Kakvu istu knjigu?
Moj prvopričesnik u školi ima udžbenik,a u župnom vjerasu vježbenicu za prvopričesnike "Za stolom Gospodnjim"

boysmama je napisao/la:diskriminacije...
danas opet imamo kontra efekt... posebno među mladima, jako je IN biti ateist jer su to razumni ljudi i ako nisi ateist, onda si primitivan (naravno da karikiram i krajnje pojednostavljujem)... oću reći, sve više ljudi se javno boji reći svoje vjersko opredjeljenje jer ima strah od osude okoline, posebno među mladima koji nemaju jasno izgrađene svoje osobnosti pa će sve češće čuti: bože, samo daj da me nitko ne pita da li stvarno vjerujem u tebe jer ja svoju vjeru ne znam objasniti, ali ju osjećam! na popisu stanvništva za 20 godina će biti veliki broj i takvih slučajeva, a opet će biti nijansi

patkica je napisao/la:Slikovito rečeno - crnci nisu nikad imali tu mogućnost ili moć da kažu bijelcima da izađu iz autobusa - nego su hodali pješice dok ih bijelci nisu širokogrudno pustili u autobus, zgurali ih u zadnje i zmazane redove i zabusali se u prsa: šta se bunite - sad smo ravnopravni, jer smo vas pustili u autobus.

ronin je napisao/la:Buhtlica je napisao/la:
pa i meni bi odgovaralo da u školi imaju tae-kwon-do triput tjedno da ne moram sina navečer razvažati.
vama to tako odgovara i zato je to u redu?
zaista ćemo ići toliko daleko i uspoređivati loptanje i tekwando sa životnim svjetonazorom?
ja zaista poštujem,iako to vi ne mislite vjerojatno,vaš životni odabir i svjetonazor.poštujte onda i vi onda moj.

) napisala (nadam se, ili sam mislila napisati ha ha ha, sad bih morala provjeriti) da ne smatram da mi je dijete diskriminirano time što ne ide na vjeronauk. Možda griješim, možda je, al ja to ne kužim
i u svakom slučaju s obzirom da je činjenično stanje da se vjeronauk provodi u školi već dvajst godina, (u moje doba školovanja ga nije bilo, a tridesetih godina ipak nisam išla u školu još pa to ne računam kao nešto relevantno ovaj tren ) provodit će se i dalje, nemam nekog izbora nego prilagodit se tome (ili houmskulirat dijete
) i mislim da nam dobro ide
ali mislim da imam pravo (građansko he he he) misliti i izgovoriti da mi smeta vjeronauk u školi.Buhtlica je napisao/la:a što je s mojim svjetonazorom?

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.