Sada je: 03 svi 2026, 03:06.

produljenje njege ili SRV preko HZZO-a

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: produljenje njege ili SRV preko HZZO-a

PostPostao/la lulamae » 18 lis 2011, 19:31

da,ima ali se obicno treba natezati s njima kao i inace..prave se blesavi...

ja sam cak cula od jednih roditelja iz udruge da kad su dosli s tom idejom (svojim pravom) na czsss da su im odgovorili da ako daju njima da ce se onda svi sjetiti i svi htjeti isto to :roll
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 18 lis 2011, 19:36

ja za to nisam znala, rekla mi je jedna mama koja ostvaruje to pravo za svoje dijete školarca. jedino je natezanje s papirima, ali funkcionira.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 19 lis 2011, 09:16

Koristi Sandra28 jer ima trojceke s pp
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 19 lis 2011, 14:02

Luka je 2 razred tako da nas sada ne diraju ali imam prijateljicu kojoj su smanjili a preko ljeta ostaje isto. Jest istina da nije niti tražila jer misli da će za ta dva-tri mjeseca samo zavuči sa papirima.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lucky » 11 stu 2011, 12:00

Hitno vas molim za odgovor.
Koristim SRV koje mi istječe za nekoliko dana. Rečeno mi je (na HZZO) da bez obzira da li ću tražiti produženje SRV ili ne ja moram podnijeti zahtjev na HZZO (ili za produženje SRV ili za povratak na puno radno vrijeme). Ja sam podnijela zahtjev za prekid SRV i povratak na puno radno vrijeme. E sad pitanje je: da li ja čekam novo rješenje (ozirom da sam podnijela zahtjev) i na posao se vraćam po nekom datumu koji će stajati u tom rješenju, ili moram ići raditi odmah po isteku starog rješenja tj. sutradan po datumu koji je tu naveden, a novo rješenje ću dobiti samo formalno.
lucky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la beammama » 11 stu 2011, 12:23

Ne znam odgovor.
Mi smo početkom 9. predali zahtjev za produženje SRV jer nam je u prošlom pisalo da vještačenje treba biti u 10. i da trebamo zahtjev trebamo predati mjesec dana ranije. Još nismo dobili nikakvo rješenje, a iz HZMO-a me traže zbog dječjeg da donesem rješenje :angry
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Otocanka » 11 stu 2011, 12:56

beammama je napisao/la:Ne znam odgovor.
Mi smo početkom 9. predali zahtjev za produženje SRV jer nam je u prošlom pisalo da vještačenje treba biti u 10. i da trebamo zahtjev trebamo predati mjesec dana ranije. Još nismo dobili nikakvo rješenje, a iz HZMO-a me traže zbog dječjeg da donesem rješenje :angry

Imala sam identičnu situaciju prošli mjesec. U 9. mj. je trebalo biti vještačenje, a HZMO mi je početkom 10. mj. poslao da pošaljem rješenje jer u protivnom u 11. mj. neću dobiti DD. Zvala sam referenticu u HZMO zaduženu za nas, rekla joj kako stvari stoje, a ona je rekla da joj sve to pošaljem na pismeno ako mi do početka 11.mjeseca ne dostave novo rješenje. Srećom, rješenje je stiglo 30.10. :mrgreen . Sad se samo nadam da su ga i oni u HZMO-u primili, pa da ću u 11.mj. dobiti DD.
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alexandra » 11 stu 2011, 14:24

otočanka, HZZO ne šalje rješenje u HZMO :ajme dosta nevjerojatno, ali istinito. kopiju rješenja, nalaza i mišljenja pošalji poštom s povratnicom u HZMO pod hitno i nazovi referenticu i javi joj da si poslala.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 stu 2011, 14:37

lucky je napisao/la:Hitno vas molim za odgovor.
Koristim SRV koje mi istječe za nekoliko dana. Rečeno mi je (na HZZO) da bez obzira da li ću tražiti produženje SRV ili ne ja moram podnijeti zahtjev na HZZO (ili za produženje SRV ili za povratak na puno radno vrijeme). Ja sam podnijela zahtjev za prekid SRV i povratak na puno radno vrijeme. E sad pitanje je: da li ja čekam novo rješenje (ozirom da sam podnijela zahtjev) i na posao se vraćam po nekom datumu koji će stajati u tom rješenju, ili moram ići raditi odmah po isteku starog rješenja tj. sutradan po datumu koji je tu naveden, a novo rješenje ću dobiti samo formalno.

kada sam slala zahtjev za prekid koristenja prava i povratak na posao u punom radnom vremenu napisala sam i s kojim datumom pocinjem raditi u p.r.v.
taj su mi datum onda i napisali u rjesenju.
ako je rijec o ISTEKU rjesenja o radu u SRV onda pocinjes raditi u PRV s datumom isteka rjesenja.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la lucky » 11 stu 2011, 15:47

mamashnita hvala na preciznom odgovoru
lucky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Fantasy » 11 stu 2011, 17:34

Meni istječe SRV početkom 12. i napisali su mi što da im dostavim ako želim produljenje prava na SRV, a ako neću produljivati da im to samo telefonski javim.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Otocanka » 11 stu 2011, 18:46

alexandra je napisao/la:otočanka, HZZO ne šalje rješenje u HZMO :ajme dosta nevjerojatno, ali istinito. kopiju rješenja, nalaza i mišljenja pošalji poštom s povratnicom u HZMO pod hitno i nazovi referenticu i javi joj da si poslala.

Pridružujem se sa :ajme i hvala za info. :hug
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lea.marijela » 23 ožu 2012, 11:49

Pozdrav ekipa dugo me nije bilo a sad trebam nečije iskustvo.
Dakle imam rješenje do 8 godine za dopust radi njege djeteta(Lea je sad 5,5 g.), sad bih htjela preći na pola radnog vremena (između ostalog mjenjam firmu).
Zanima me:
1. procedura
2. da li mi poslodavac odmah izdaje plaču za pola radnog vremena ili tek po primitku rješenja

i sve ostalo kaj mi možete napomenuto

HVALA PUNO, PUNO :kiss
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 23 ožu 2012, 19:23

procedura ti je ista kao kad prvi put ostvaruješ pravo.
samo što se u međuvr. promijenilo pa papire predaješ na czss i na hzzo. iste. promjeniš samo adresu u zaglavlju zahtjeva.
dakle: zahtjev za vještačenje prvostepene komisije u svrhu ostvarivanja prava na rad na pola radnog vremena zbog djeteta s pp, odnosno za njegova prava, ako ih ima.
priložiš kopije rodnog lista djeteta, vaših osobnih, svu medicinsku dokumentaciju (zadnji nalazi ne smiju biti stariji od 3 mjeseca - oni za osnovnu vašu dijagnozu) plus nalaz okuliste i otorinolaringologa.
dokaz, tj. potvrdu od firme i za tebe i za tvog supruga da ste oboje zaposleni na puno radno vrijeme.
i to je to.

kad predaješ papire u czss, odi direktno svom socijalnom radniku jer tamo još on mora popuniti neki obrazac.
u hzzo možeš predat osobno ili poslat poštom.

onda čekaš oko mjesec dana termin za komisiju czss (za zg govorim) i isto tolko za hzzo. mi smo s djetetom išli samo na ovu prvu, ova druga je odradila samo iz papira.

ako imate pravo na dd uvećani, kad dobiješ nalaz komisija šalješ ga uz zahtjev za dd u hzmo.

budući se tako dugo čeka na komisiju (od predaje zahtjeva do izdavanja rješenja računaj na tri mjeseca) moj prijedlog je da to sve kreneš obavljat minimum tri, a bolje 4 mjeseca prije povratka na posao. tako da imaš rješenje kad dođeš raditi jer ti ne mogu obračunavati plaću bez rješenja jer nemaju temelj kako i što će ti obračunati. i da ti oko toga ne rade probleme.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Fantasy » 23 ožu 2012, 22:54

Alex jel to neki novi propis u međuvremenu?
Ja ti mogu reći svoje (nedavno) iskustvo- imala sam rješenje za njegu lani do prosinca. Onda sam ljetos odlučila da ću najesen početi raditi SRV i predala sam SAMO zahtjev za SRV u HZZO-u s navedenim datum da želim početi raditi od prvog rujna. To sam doslovno predala 10-ak dana prije 1.9. jer nisam do onda našla tetu čuvalicu (ali Vž HZZO je prilično ekspeditivan i prije toga sam se čula s njima- rekli su da je poželjno mjesec dana ranije predati, no ipak im je i 10 dana bilo dosta). Uglavnom,nisam predavala apsolutno nikakvu drugu niti novu dokumentaciju kad mi je njega još vrijedila, nego sam samo kod njih potpisala zahtjev za SRV, i tražili su suglasnost poslodavca da se vraćam raditi SRV (što navodno po zakonu ne smiju tražiti, ali eto...). I to je bilo to. DOšlo mi je rješenje koje je važilo do prosinca- e onda kad je isteklo onda sam slala novu dokumentaciju- ali samo medic. papire, ništa drugo.
Dakle, nisam išla niti na centar niti ikakve druge papire nosila. Jedino ne znam ako mijenjaš firmu- to s emoraš na HZZO raspitati. Mislim da ne smiješ imati niti dana prekida kod tog prijelaza.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 23 ožu 2012, 23:20

nije novi propis. napisala sam proceduru za obje institucije, ne znam do kad ima rješenje centra za dijete, tj. do kad traje.
mislim meni rješenje hzzo-a traje do 2013., a rješenje centra do 2015., za isto dijete, što znači da ću je morat dva puta vuć na preglede. i da za hzzo su me tražili i medicinsku dokumentaciju. mada sam na svr već 8 godina. i rješenje hzzo-a, mada je situacija vrlo čista sam čekala mjesec i pol jer ga prvo nije imao tko natipkat, a onda tko potpisat. :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la lea.marijela » 24 ožu 2012, 12:22

Hvala cure, potpisujem Fantasy tako su mi rekli na Hzzo-u da trebam radit obzirom da mi vještačenje za naknadu za njegu djeteta vrijedi još 3 godine nema potrebe za vještačenjem već samo predajem zahtjev za SRV a u Jukićevu moram zvat vidjet što sad sa rješenjem koje vrijedi. Al nisam dobila nikog u pravnoj službi, telefon zvoni do besvjesti i cjeli se dan nitko ne javlja. Javim kako sam dobila upute
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 24 ožu 2012, 12:36

Za Zg su već pričali da je teško tj. nemoguće dobiti te službe jer se namjerno ne javljaju, bojim se da moraš uzeti jedno jutro i otići tamo i daviti ih dokad ti ne kažu sve kaj trebaš. Sretno!
I samo napomena- kad počneš raditi, poslodavac mora poslati HZZO kopiju tvoje isplatne liste i zahtjev za naknadu koja će ti biti jednaka iznosu dobivenom od firme (bez putnih troškova ako će ih dobivati). To je po zakonu od ožujka lani, prije se dobivalo od HZZO nešto manje, pa su i meni kod prve naknade nešto zeznuli, ali sam to istjerala i sad je sve ok.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 26 ožu 2012, 19:27

Fantasy je napisao/la:zahtjev za naknadu koja će ti biti jednaka iznosu dobivenom od firme

Nije slučaj. Ja i dalje dobivam manju naknadu od HZZO nego što mi je iznos na platnoj listi (bez putnih troškova), moji s posla još uvijek "tjeraju po starom" tj. razliku do 100% plaće upisuju u obrazac koji šalju u HZZO. Nema izmjene Pravilnika - nema novog obračuna naknade. :mrgreen
Sve dok dišem, nadam se!
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 27 ožu 2012, 07:37

Baš sam se tebe sjetila kad smo kod ove teme. Znači nisi uspjela istjerati??? Onda odsad šutim, da meni ne počnu smanjivati :p .Ja dobivam uredno iste svote.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 ožu 2012, 09:29

i ja dobivam iste svote, ali možda nije problem u načinu popunjavanja nego u HZZO-voj služenici?
ne znam da li sam već keljila ovdje, ali po ovom Obrascu se popunjava obrazac plaća.
Treba gledati primjer za radnicu 6
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 28 ožu 2012, 23:41

ja sam imala problema kod promjene firme, morali su svi potpisivati izjave da se slažu da sam ja na 4 sata, inače je procedura da sam morala prebaciti pravo na SRV na muža, promjeniti firmu bez da imam prekid staža i onda nakon određenog perioda vratiti pravo na sebe..uff koja katastrofa..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 30 ožu 2012, 12:30

Ovakav obrazac moji šalju u HZZO http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_osig/PotSRV.pdf i ne odstupaju od njega dok se ne promijeni Pravilnik. :mrgreen
Sve dok dišem, nadam se!
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 06 tra 2012, 08:03

Plava je napisao/la:ja sam imala problema kod promjene firme, morali su svi potpisivati izjave da se slažu da sam ja na 4 sata, inače je procedura da sam morala prebaciti pravo na SRV na muža, promjeniti firmu bez da imam prekid staža i onda nakon određenog perioda vratiti pravo na sebe..uff koja katastrofa..

Mene isto zanima ovo vezano za izjavu,jer i ja prelazim raditi u drugu firmu ; imam pravo na SRV ( 4 sata),o kakvoj je izjavi riječ ,jer mi je nitko nije spominjao.kada sam zvala pravnicu u hzzo,ona mi je rekla da kada prelazim u novu firmu ,da moram paziti na datum ,jer ne smije biti prekida i da ćak ništa ne treba nositi na hzzo o promijeni poslodavca.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 10 tra 2012, 07:38

možda se nešto u međevremenu promjenilo...
ja sam trebala donijeti izjavu od drugog poslodavca, to smo pisali na memorandumu (s tim da su te dvije firme iste vlasničke strukture) i nisam imala prekid..da je bio drugi poslodavac morala bi pravo prenijeti na muža, pa nakon 3 mjeseca opet na sebe..
možeš nazvati RRIF i njihovu pravnu službu ..oni ti mogu pružiti sve informacije, ili da nazoveš HZZO i njihovu pravnu službu, i oni ti mogu dati najtočnije podatke..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 03 svi 2012, 11:11

pitanje: koliko tocno stari mogu biti nalazi koje saljem komisiji hzzo-a radi vjestacanja za srv?
pitam jer imam nalaze iz veljace o ozujka, a papire cu im slati u rujnu.
na posao se vracam u prosincu.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la MBee » 03 svi 2012, 11:51

Mislim 6 mjeseci. Imam istu situaciju pa ću papire dostaviti u kolovozu :mrgreen
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Otocanka » 03 svi 2012, 11:52

Meni su rekli zadnji koje imate (naši su prvi iz siječnja), a produljenje je ovaj mjesec. Nisu ništa spominjali da ne smiju biti "stariji od ...".
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plava » 03 svi 2012, 21:37

mi uvijek nosimo sve nalaze koje imamo od zadnjeg vještačenja, dakle sve što nisu vidjeli...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 03 svi 2012, 21:59

Otocanka je napisao/la:Meni su rekli zadnji koje imate (naši su prvi iz siječnja), a produljenje je ovaj mjesec. Nisu ništa spominjali da ne smiju biti "stariji od ...".

Bilo bi logično tako .. a ne da se "generiraju" friški nalazi za potrebe "komisije" - ako je npr. na prethodnom nalazu psihologa napisano "kontrola za 1 god" onda ne treba samo za potrebe vještačenja ići prije.. No to je po logici .. a Hazo i logika baš nisu u suglasju :(
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.