Sada je: 13 srp 2026, 14:56.

Ljetne mame i bebe (12.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (12.dio)

PostPostao/la Stellina » 20 tra 2012, 16:49

azzul slazem se s tobom. vidim proljetnice imaju takvo nesto i super se zabavljaju , a ja zavidim :ajme :mrgreen
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la titirlica » 20 tra 2012, 16:50

:mah upadam vam žemske malo u temu , ali čini mi se da je ovdje netko pio neki sok iz dm ? Kakav je i koji to sok bio , jel ono od šljive Ž? Ja sam danas njuškala po dm , ali ne nađoh ništa takvoga , osim onaj frutekov MAMA 0,5l - 15 kn :nesvist

e da super su vam ta imena :le
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 20 tra 2012, 17:13

das gesund sok od šljiva. 15kn 7,5dcl.
http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de ... trunk.html
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la titirlica » 20 tra 2012, 17:46

silki danke schon ;) a to sigurno ne stoji na policama sa dj. hranom , a ja sam naravno tamo tražila , ovo mi izgleda kao da stoji tamo gdje su im vitamini i sl. ...moram sutra ponovo .
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nana30 » 20 tra 2012, 18:37

Evo dobila nalaz od krvi ipak OGTT u redu nema šećerka,ali zato povišeni leukociti 10.7 (3,6-9,7),sniženi limfociti 0,16(0,20-0,46)
Nesegment 0,07(0.00-0.02) povišeno; Morf.promjene :toksične granule :conf :ajme urin u redu sada sam već zabrinuta da nije neka bakterijska infekcija ili tko zna šta pa ako me možete malo utješiti da li je netko imao tako u trudnoći
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la crna ofca » 20 tra 2012, 19:01

Eto i mene s pregleda. Sve pet kaže doktor. Curka je 1200g i glavom dole.
Kila do sad nakupljenih 9. Malo preveć budući da sam prije trudnoće bila pet u plusu. Tješim se kak bum to sve uspjela riješiti svakodnevnom šetnjom na četvrti kat. ;)
Čestitke na curki Azzul. :zivili
Sva imena su mi predivna. :srca
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la crna ofca » 20 tra 2012, 19:06

Zaboravila sam priupitat jel ima neka od vas problema s oticanjem nogu. Meni je već sad koma. Pred kraj dana više ne stanem u šlape. :gaah Strah me pomisliti kaj će biti do sedmog mjeseca. A inaće ljeti izgledam ko balon :bidan
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la Martunjak » 20 tra 2012, 19:08

I ja sam 9 kg u plusu s tim da sam krenula sa velikim plusem.

I svidja mi se ime Marijeta,
Moja mala je izabrala Katarina za curku a tata nam se baš ne slaže :roll
slika

slika
Martunjak
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la crna ofca » 20 tra 2012, 19:19

Martunjak sad sam tek skužila kak ti se zove prva curka. I naša pikulica će bit Marta :luv
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la silki » 20 tra 2012, 19:21

je, titi tamo gdje su vitamini :dada

crna ofca je napisao/la:Zaboravila sam priupitat jel ima neka od vas problema s oticanjem nogu. Meni je već sad koma. Pred kraj dana više ne stanem u šlape. :gaah Strah me pomisliti kaj će biti do sedmog mjeseca. A inaće ljeti izgledam ko balon :bidan

imam istih problema. jedino što možeš je smanjit unos soli, piti čaj od listova breze i što češće noge na povišenom držat.
ja tako i spavam. ujutro sam ok ali ako cijeli dan šalabajzam i ako je malo toplije :ajme
super za pregled :zivili
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la rusulica » 20 tra 2012, 19:25

O Martunjak da ja slušam svoju malu beba bi se zvala Odmar ili Gnjuza :lol Odmar je njen naziv za ormar a gnjuza je kako ona doživljava M(j)uzu iz Winxica. E i ima je Marieta, ne Marijeta. To bez J je ključno :D . i dobrodošla

Black sheep oliti Crna ofco dobrodošla i ti. Ja sam ti s prvom malom imala gležnjeve ko balon. Jedine patike u koje sam mogla uvuć nogu nisam mogla zakopčati čičak - nije moga dobaviti :oops: . U rodilište sam išla u muževim kućnim šlapama 5 brojeva većim :ajme
Mislim da je caka u magneziju. Sad sam pila i prenatal i dodatno povremeno šumeće magnezij i kalcij i fala bogu ni edemima ni grčevima ni traga. Prvo probaj s tim ali redovno pa ako ne pomaže nek ti izvadi i šećer.

Nano i meni su leukociti u urinu bili povišeni i pisalo da ima dosta bakterija no dr mi je rekao da može biti i od nekih bakterija koje su normalne svugdi u organizmu i bezopasne. Ja nisam imala nikakvih smetnji pri mokrenju ni slično i na sljhedećem vađenju urina sve se samo od sebe normaliziralo

Stellina šaljem ti podatke. Ko se još oće fejsat nek šalje meni, ja imam uobičajeno ime ko zna koliko nas ima na fejsu s istim imenom
Zadnja izmjena: rusulica; 20 tra 2012, 19:43; ukupno mijenjano 1 put/a.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la DomiMama » 20 tra 2012, 19:35

eto i mene :)

danas mi je bio zadnji dan na poslu... jos tjedan dana godisnjeg i onda porodiljni...
:yess

doduse, sada moram krenuti sredjivati neke druge stvari... Dominik - odgoda skole... pa neki pregledi... pa i oprema za bebacicu (nemam nista osim nekoliko bodyja i odjelca za izaci iz bolnice)... trebam kolica nabaviti... krevetic... a jos i gradimo tako da imam i plocice i parkete za pronaci... a samo jos jedno mjesec dana imam vremena :shock

pa smisliti ime... :mrgreen mm i ja imamo dijametralno suprotne ideje :p

na zadnjem pregledu (prije 2,5 tjedna) je imala oko 1,6 kg... i dobili smo slikicu na kojoj se mrsti i jednu na kojoj izgleda kao da kopa nos :p ... iduci pregled je u utorak...

eto, toliko od mene za sada... pisemo se vise sad kad cu biti malo vise doma :mrgreen
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la crna ofca » 20 tra 2012, 19:39

silki je napisao/la:imam istih problema. jedino što možeš je smanjit unos soli, piti čaj od listova breze i što češće noge na povišenom držat.
ja tako i spavam. ujutro sam ok ali ako cijeli dan šalabajzam i ako je malo toplije :ajme
super za pregled :zivili

Po cijele dane šalabajzam jer mi se ne da ležati, a i kad sam doma nemam mira. Valjda me uhvatio sindrom gnježđenja pa selim stvari s točke a na točku b pa do točke c. Probat ću s čajem. Soli i onak ne unosim puno. Hvala na savjetima :)
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la Stellina » 20 tra 2012, 19:44

Ja za sad nemam problema sa oticanjem smao zato jer je hladno kod mene jer ova kisa sere vec tri tjedna. Al smo imali toplo vrijeme prije mjesec dana, temperature preko 25 i noge su bile ko dva balvana. Vise nisam znala sto raditi kolko su me bolile i bile naotecene pa sam se mazala nekom kremicom za hladjenje prije spavanja. :ajme

Caj lista breze pomaze?Jel on ima neko diureticko djelovanje jelda, za izbacivanje viska vode?

Lijepa su vam imena. Prava 'rvacka :mrgreen Nas pisonja ce biti Ian :luv Nit po mami, nit po dedi, nit sestrinom bivsem , nit malom koji je isao u skolu sa mojom tetom i kopao nos itd. :roll :roll Jer prije cim bi spomenuli neko ime, odma bi svako imao nest za dodati, tipo : Jooooooj tak se zvao ovaj i onaj...znas onaj smotani sto je isao...bla bla"
Tak da ovaj put ime ostaje u tajnosti do daljnjega iako je sveki pokusala izvuci da joj ga kazemo al ja nisam dala :nokti
Zadnja izmjena: Stellina; 20 tra 2012, 19:54; ukupno mijenjano 2 put/a.
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la crna ofca » 20 tra 2012, 19:46

rusulica je napisao/la:Mislim da je caka u magneziju. Sad sam pila i prenatal i dodatno povremeno šumeće magnezij i kalcij i fala bogu ni edemima ni grčevima ni traga. Prvo probaj s tim ali redovno pa ako ne pomaže nek ti izvadi i šećer.

Pijem šumeći magnezij i prenatal (twin lab koji smrdi po pokvarenoj ribi :nesvist ) i ne pomaže. Magnezij sam počela pit zbog opstipacije i tu se pokazao djelotvornim. Probala bum s čajem.
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la Stellina » 20 tra 2012, 19:52

crna ofca je napisao/la:
rusulica je napisao/la:Mislim da je caka u magneziju. Sad sam pila i prenatal i dodatno povremeno šumeće magnezij i kalcij i fala bogu ni edemima ni grčevima ni traga. Prvo probaj s tim ali redovno pa ako ne pomaže nek ti izvadi i šećer.

Pijem šumeći magnezij i prenatal (twin lab koji smrdi po pokvarenoj ribi :nesvist ) i ne pomaže. Magnezij sam počela pit zbog opstipacije i tu se pokazao djelotvornim. Probala bum s čajem.

I meni je magnezij uzasan :roll Neznam sta je gore, magnezij il onaj sirup za zeljezo sta ima okus po krvi (a ja nisam vampir al znam :mrgreen )

Sto se kakanja tice, ja sam na zelenoj grani. :hahaha Od kad se vise ne brinem i ne brojim dane kolko sam puta bila, kolko nisam, kad cu itd. kakim ko grlica bez problema. :mrgreen Mislim da je to vise psiha kod mene igra :ajme A i pijem puno vode u zadnje vrijeme pa mozda i zbog toga :dunn
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 20 tra 2012, 19:55

ma ja pijem obični dm-ov šumeći magnezij, onaj jeftini. ima okus po naranči ili tako nešto, dođe mi ko sok
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Azzul » 20 tra 2012, 20:01

nema oticanja u mene
još
al to dolazi s toplijim danima?

btw vas šta san dodala na fejsu ste mi prave koke, zgodničke :cool
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la crna ofca » 20 tra 2012, 20:02

Magnezij mi je super. Baš sokić. Smrad pokvarene ribe ima twinlabov prenatal. Pregrozno :gaah Svaki put kad ga otvorim mi se digne želudac. Kaj ću kad mi on jedini paše. Imam povišeno željezo, pa mi je on bio jedini izbor jer su svi ostali vitamini za trudbenice puni željeza (200% RDA). Postojala je opasnost da od njih razbijem zahodsku školjku.
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la rajvos » 20 tra 2012, 20:07

Ja sam jucer ujutro šetala,pa na put od 450km i gležnjevi sinoć :ajme ,inače nemam problema,vjerojatno zato što ležim - mirujem,al mi problem trnjenje prstiju, :conf , i da jucer i danas me prepone rasturaju čim stanem na noge,muž jučer skužio da se gegam dok hodam,a na plus 10kg sam :) sto je super kako je bilo prvih 12tt(4kg) a i ja sam krenula sa dobrim viškom :ajme .Pijem mg 300 od dietpharma i prenatal od nw.
Što se tiče leukocita meni su od početka trudnoće oko 11,i dr mi kaže da je to normalno
Ideja za fejs mi je super,pa javite se,i ja sam vidjela da proljetnice imaju grupu,pa možemo i mi napraviti neku zatvorenu gdje možemo stavljati slike :kino
Rusulice i mi smo se odlučili za drugo ime Iva zato što je onaj dan kad smo čuli otkucaje srca umro moj svekar :(
Stellina i ja sam ti kao grlica :hahaha ,jedino u bolnici sam imala problema,valjda psiha
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la danna » 20 tra 2012, 21:56

cure,kakva su vaša stajališta o korištenju steznika nakon poroda, da li neka od vas ima s tim iskustva i da li se uopće preporučuju i od kada-odmah nakon poroda ili mjesec dana nakon poroda (zbog čišćenja), što doktori savjetuju?? U prvoj trudnoći, tj.nakon poroda nisam nosila, ali sad bi nakon drugog poroda . Prijedlozi, cijene??
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nana44 » 20 tra 2012, 22:35

Pozdrav cure!

I ja sam danas primjetila da se gegam,pogotovo navečer i od danas su mi počele oticati noge i čak mi se na desnoj vena nazire :gaah ,doduše ja nemam mira,non stop sam u pokretu.

Super ideja za fb,sutra vam pišem podatke,sad sam s moba.
Silki hvala za sok, kupila ga jučer i odmah sve proradilo.
Imena su vam super,mi se još dogovaramo.
Danna ja ću kupit onaj obični,čini mi se ok, i iskustva prija s njim su pozitivna,proljetnice su pisale kad se smi počet s njim,zaboravila sam kad, pa cu pronać negdi post njihov
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 20 tra 2012, 23:03

nikako sve pohvatati. još čitam na mahove malo na mob pa na lap pa zaboravim :ajme
noge mi još ne natiču ali znam, ima još vremena :roll
i ja moram ponoviti krvnu sliku, nikako uhvatiti vremena još i za to :/
imena su vam super :5
steznik imam chicco ovaj
slika
nosila sam ga po povratku iz bolnice max mjesec dana i neredovito. jel pomogao ili ne teško mi je prosuditi. tako sam brzo zaredala trudnoće da se niti nakon jedne nisam uspjela vratiti u normalu :ajme
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rajvos » 21 tra 2012, 06:18

Jutro
napokon se i ja naspavah,od deset i po sinoc do sest jutros sa samo jednim pisanjem iza kojeg sam odmah zaspala :yess .Zaboravila sam vam reci jucer kako mi se stomak okretao u valovima,mm i ja lezimo kad ono odjednom lijevo-desno-gore-dole.komedija,valjda se namjestala,mi smo od srece proplakali,predivan osjecaj :)

snowwhite je napisao/la:nosila sam ga po povratku iz bolnice max mjesec dana i neredovito. jel pomogao ili ne teško mi je prosuditi. tako sam brzo zaredala trudnoće da se niti nakon jedne nisam uspjela vratiti u normalu :ajme

:hahaha tek sad ti vidjeh potpis
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Nerica » 21 tra 2012, 09:07

ko bi vas polovio tuda. jedva sam vas našla a vi već s ovim djelom na kraju :lol lajušice :lol

pozdrav novim curama i curama koje će dobiti cure, vidim da vas je sve više.

mi i dalje nemam pojma za ime, meni se sviđa Franko, a mužu Andrej. ima ih još par u rukavu, stoje na frižideru i križamo i dodajemo kako nam paše.

ja sam počela sa ranim nestingom ( gnježđenjem) pa čistim sve u 16. i kuham. i baš uživam doma. krenula sam na pilates pa su mi leđa puno bolje. ja sam inače na +5 kg do sad. i ja sam morala na taj ogtt ovaj tjedan, i dobar je. nakon što sam izašla nakon 3 sata, smazala sendvič i došla doma i izbljuvala se sva. jedva sam uletila u kuću. odvratna mi je ona tekućina. :angry kaže moja gina da se to sad po novom šalju sve trudnice.pih.

idem vidit koja ima face pa vam se javim :dada

krenuli smo gledat pločice i parkete, mama mia, koji izbor i koje cijene. valda ćemo nać nešto. :conf
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nana30 » 21 tra 2012, 10:34

Pozdrav curke!
Meni isto tu i tamo oticu zglobovi na nogama čak sam primjetila i da mi lice malo naotekne pitam se što će biti kada jako zatopli :ajme
steznik mislim svakako nositi samo ne znam kada ga kupiti prije ili poslije poroda,sumljam ako se dan,dva nakon poroda može nositi da ću moći ići u kupovinu :conf meni su doktori potvrdili da idem na carski,meni je to ivf trudnoća maternica mi je i dalje straga i posteljica i za sada kažu carski i zbog operacije što sam imala prije trudnoće,više bih voljela roditi prirodno ali biti će onako kako oni kažu
I dalje me brine ta moja krvna slika ne znam što znači Morfološke promjene:toksične granule, i to što mi je povišeno nesegment i sniženi limfociti a malo povišeni leukociti što kažu da povišeni leukociti u trudnoći da je normalno do neke granice.Urin je ok. nema bakterija i nema leukocita, neču vas zamarati time nadam se da nije ništa strašnoga.
što se tice face na pp vam šaljem ime i prezime jel tako nisam sve čitala :kiss
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 21 tra 2012, 15:30

Ljetnice dodala sam pišulice i pišulince u popis pa dajte provjerite i recite ako tko još ima novosti! :mah
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 21 tra 2012, 19:07

AHAHAHHHHHAAAAAAAAAAA :hahaha svi citaju proljetnice :luv :le :kiss :mah
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trabakulica » 21 tra 2012, 20:28

sretna22 je napisao/la:AHAHAHHHHHAAAAAAAAAAA :hahaha svi citaju proljetnice :luv :le :kiss :mah

Ma gore smo nego Santa Barbara...samo lajemo...nigdi kraja, samo neki zapleti i puno smijanja! :hahaha :luv :kiss

A sorry na upadu! :mrgreen
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Azzul » 21 tra 2012, 20:58

sretna22 je napisao/la:AHAHAHHHHHAAAAAAAAAAA :hahaha svi citaju proljetnice :luv :le :kiss :mah

a bože moj :mrgreen
moramo znat šta nas čeka
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.