Sada je: 13 srp 2026, 12:32.

Ljetne mame i bebe (15.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (15.dio)

PostPostao/la MamaMu » 14 svi 2012, 16:25

otkad smo na fejsu ja zaboravim ovdje svratiti:D

uglavnom,muz i ja kupili novi i nas prvi autic :yess (do sad smo vozili sluzbeno auto njegove firme)...samo da nas dobro posluzi...u pitanju je Ford C Max,sa veeeelikm prtljaznikom,sto ce nam i trebati za nase strumfove :) ...uglavnom ponosni smo na sebe,sto smo uspjeli sami,bez posudba i kredita(ja bjezim od njih k'o djavo od krsta,sto bi kod nas rekli)...ove sedmice ga preuzimamo :joy

sto se bebaca tice,juce sam prvi put osjetila otkucaje srca od jednog strumfa...divan osjecaj :ljubav
na pregledu smo 26og,jedva cekam da vidim jel sve ok i sta dr kaze
There is a voice that doesn't use words. Listen!

Proljetni cvijet 05.05.2009.
Duple ljetne oluje 02.08.2012.
MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamac2012 » 14 svi 2012, 18:39

bas se pocela osjecati napetost na topicu kako se termini blize :D
mene ne smeta trbuh niti sam gegava vec leda koja me rasturaju u svim pozama osim kad lezim (a to mi se nedaaaaaa :gaah ) i to je glavni razlog zasto zelim cim prije da dode i taj dan! :mala
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 14 svi 2012, 20:16

smršavila sam oko kilo, kilo ipo ima tjedan dana a jedem ko vuk. jel to normalno. Doduše trošim se (nemojte sad šporke misli :D )
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rajvos » 14 svi 2012, 20:32

Taman sam htjela prokomentirat a ti napisa zadnje riječi :mrgreen
Valjda je normalno kad se trosis, ja sam pretprosli mjesec skoro 3kg a nisam se trošila al sam bila na dijeti zbog cukra.
Mama mu cestitam na autu
Mamac sitno i ti brojis
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la nana44 » 14 svi 2012, 20:34

A draga moja Rusulice di nečeš smršavit sad kad ti je Lauru bolilo i nisi joj znala šta napravit, ti jesi jela al je taj stres u tebi jeo tu tvoju hranu i nije se zadržavala. Ne sekiraj se, to je normalno. :kiss

Mama Mu :zivili za auto!
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 14 svi 2012, 21:08

mamamu :5 super osjećaj jelda?
mi smo veliki auto uzeli kad sam bila drugi put trudna, odmah veći jer smo računali da ćemo imati i treće. doduše nismo očekivali tako brzo ali eto. barem smo s autom mirni. imamo zafiru.
a sad smo i kuću kupili, nju naravno na kredit ali eto i to smo morali srediti a sad je već bilo nužno.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la crna ofca » 14 svi 2012, 22:05

Pozdrav svima. :mah
Eto i mene nakon sto godina. Odužili se radovi u stanu pa sam bila odsječena od svijeta. Sad napokon kod kuće svoje skroz na skroz sređene :joy
Super za nove aute, dobre preglede i sve lijepo što vam se desilo proteklih tjedana. :srca
Da me netko pita bila bi trudna idućih godinu dana. Puna sam energije, obožavam kad se ovo malo stvorenje gnijezdi po meni. Kad se ne bi budila pet puta da odem na wc to mi ne bi bilo normalno. Uglavnom, super se osjećam. Još da smislim način kako smanjiti oticanje mojoj sreći nikad kraja.
U petak bila na pregledu i super je sve s bebačicom. Imala sam povišene ketone. Malo sam prosurflala i vidim da nije ništa strašno. Od onih vrućina nisam mogla jesti pa su valjda zbog toga podivljali. Doktorica naredila da jedem puno sladoleda kad je vruće :yess I dan nakon toga zahladi. To je moja sreća.
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la Stellina » 15 svi 2012, 07:35

MamaMu, super za autic! Mogu misliti koje veselje! Ja sam uvijek vozila neka pomocna auta sa 2033468232 kilometara , a onda sam prosle godine odlucila promjenit autic , uzet ga po svojoj mjeri, novog, sa svim opcijama koje se meni svidjaju , a ne koje je netko drugi izabrao , razmisljajuci o tome da bi uskoro mogla doci beba i zaista, nakon mjesec dana sam ostala trudna - inace bi uzela kabrio :mrgreen
Mi imamo dva autica tako da nam prijevozna sredstva nisu problem, al ipak imati novi auto je zaista super i siguran osjecaj. I :luv my Golf :mrgreen

Danas pregled :srca :srca Napokon je stigao i taj 15. Samo steta da je tek u 12 pa to znaci da ne smijem jesti do tad :hahaha - ajd nazovimo to prisilnom detoksinacijom :hahaha
Jedva cekam da ga vidim i danas definitivno trazim da mi napravi 3D :nokti
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamac2012 » 15 svi 2012, 09:00

sretno stellina danas :buket
crna ofca :mah , vidim imas super doktoricu! i meni se stalnooooo jede sladoled...njam :dada a nitko ne brani da pojedes koji i kad je zahladilo :p
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la renesmee » 15 svi 2012, 09:51

ooo, očito nas ima više ovisnih o sladoledu! :dada
evo i mene nakon dužeg vremena tu, krenuli s kućom pa sam više na gradilištu nego doma, zeza me dragi da će mi šator postaviti! :lol
jučer je bio pregled i imamo 1400g, sve ostalo pod kontrolom i meni najbitnije od zadnjeg pregleda ni kile više - još uvijek sam na +5 :mrgreen
uspjeli smo u međuvremenu kupiti krevetić i stol za prematanje :yess
slika i
slika
renesmee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana30 » 15 svi 2012, 12:49

renesmee super je krevetić i komodica,ako želiš pridruži nam se ljetnicama i na faceu imamo svoju zatvorenu grupu,ako si zainteresirana pošalji mi svoje podatke na pp i dodam te u grupu
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stellina » 15 svi 2012, 13:57

Samo da vam se brzinski javim poslije pregleda.
Sve super, malac je tezak kilu i 650 :luv Naravno, duzinu i dalje nismo izmjerili jer je izvodio vratolomije, cak ga opet ni u 3D nismo vidjeli :angry Uvijek gledamo na 3d il rebra il guzicu al lice neda balavac jedan :luv

Ja sam na +10 i gin je opet radila face ko da sam na plus 33 :roll Na kraju sam joj rekla da ja vise od ovog sto pazim ne mogu i da jedva cekam da se porodim da mogu normalno jesti, na sto se samo nasmijala i rekla da je onda ok tako kako je. :roll Krava jedna, valjda je skuzila koliki prtisak mi radi. Zato sam odmah u inat cim smo izasli otisli na pizzu i kasnije sam jos pojela sladoled od cokolade i bounty. :hahaha Ko nju hebe :nokti

Bitno da je pisonja ok!
Sljedeci pregled za tri i pol tjedna i to ce najvjerojatnije biti i zadnji , jer je rekla da ona nakon toga ide na odmor , a vraca se 5.7. , a meni termin 13.7. :nesvist

Ah da, zaboravila sam napisati . Kaze ona meni da je okrenuti al je malo prenisko sa glavom . :conf Pitam se zast je nisam pitala sto to znaci :conf
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 15 svi 2012, 14:11

super za pregled stellina :zivili
i ja sam obavila pregled jutros. sve je po peesu, školski. i mater i beba :lol
zatvorena sam. malac se spustio. plodne vode dovoljno. procijenjen je na skoro 2,5 kg. kaže gin da će do kraja namaknut još max kilo. meni dosta :lol
ja sam na +12.
trebam polako sredit sve oko matičnih stanica da me ne bi dočekalo nespremnu.
za dva tjedna ctg.

renesmee, sladak je kinderbet i presvlačilica :srca

crna ofco, javi se češće :mah
super za pregled :zivili

mamamu, super za auto :zivili
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la nana44 » 15 svi 2012, 14:24

:mah

Super za preglede Stellina i Silki :zivili
Stellina na ovoj stranici po mjerama možeš izračunat dužinu bebe, ja sam tako prije računala dok mi gin nije govorila, pa bar da okvirno znam kolika je spišulja http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... .html#lung

Renesmee baš ti je super i komoda i krevetić, jel to iz Adaxa?

Ostalim curama šaljem :kiss , odoh do dr po željezo, neko koje ne zatvra nadam se :oops:
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 15 svi 2012, 14:28

Silki to češ ćuvat matične za sebe? Ja bi ih donirala. znam da trebam ispunit papire al ne znam jeli trebam unaprid ili kad idem rodit. di ih mogu dobit (osim printat s neta)
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rajvos » 15 svi 2012, 14:38

Ja zvala zakladu neki dan,meni rekli da isprintam s neta,i porod mora biti iza 37tt jer do tada je kao mala kolicina mat. stanica, evo ti broj, bas su ljubazni sve ce ti objasniti 012388708, a obrazac mozes zatraziti i da ti dostave postom
Renesmee super krevetic
Silki i Stellina :zivili za preglede
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la rusulica » 15 svi 2012, 14:52

ma je znam im a na netu nego sam mislila da se možda može u rodilištu podignit obrazac pa bi usput prošetala i da vidim kakvo je i ubijem 2 muhe jednim udarcem.
evo ovdi ima o tome, šteta je ne pomoć nekome ako već ne možeš sebi i svojima a ništa ne košta
http://klubtrudnica-split.hr/www1/index ... &Itemid=88
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la silki » 15 svi 2012, 15:19

u privatne svrhe, da.
borine su pohranjene u grazu al' ove ću zahvaljujući lijepoj našoj morat pohraniti u hr.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la MamaMu » 15 svi 2012, 15:22

hvala vam curke :mrgreen

snow mi smo bili za zafiru i u zadnji cas odlucimo se za forda,mada su oboje predobri za vece porodice :)

imate li osjecaj kao da vam se kosti pomjeraju? :conf
ja recimo kad legnem da spavam i kad se okrecem sve mi se dole pomjera,isto kao da se rastavljam na komade,a ne boli me nista :conf

ja se danas frisko ofarbala,sredila obrve i nokkte,k'o nova zena,hebote!tako malo nam treba da se osjecamo dobro
There is a voice that doesn't use words. Listen!

Proljetni cvijet 05.05.2009.
Duple ljetne oluje 02.08.2012.
MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 15 svi 2012, 15:36

Silki ti ces u privatne svrhe? I mi smo mislili al se ove zime istrosili i nemamo i zato bi bar ovako, ako se mogne
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la DomiMama » 15 svi 2012, 15:50

iso miki poglecte mi ticker... :scared
:mrgreen eto mene u fotofinishu... ajks...
:mah svima...
poslali dijete u Grad mladih (vrticanca) pa nam sada cudno samo s jednim i duplo manje razvazanja po aktivnostima...
uhvatila me neka fjaka pa bih spavala po cijele dane, igrala igrice na ajpedu i (blago receno) djabalebarila...

na zadnjem pregledu bilo sve ok (prosli tjedan), malicka s glavicom prema dolje, ima oko 2.600... na 3D je sve buckastija u faci :)

uh... sad moram laganini poceti pakirati stvari za bolnicu, vidjeti oko maticnih, ajoooj :ajme
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Trabakulica » 15 svi 2012, 15:55

Vidim da pišete o pohrani matičnih stanica...
Kad sam bila u rodilištu platit tečaj rekli su mi da nikakve papire ne trebam ispunjavat, nego samo da naglasim da želim donirat maticne stanice i to je to. A vidim da vi ispunjavate neke papire, pa me zanima sta je sad to.
:mah
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nerica » 15 svi 2012, 16:59

super svima za preglede, nove krevetiće, komodice, aute,kuće i sve redom :lol

ja dans bila kod kume vidit njenu bebicu od mjesec dana. ma ja ne mogu vjerovati koliko je mala i da je i moj Matej bio toliko nekad. :shock totalno sam ostala na čudu kad sam ju vidjela. :ajme

trabakulice baš si me nasmijala. :hahaha
stelina dobro si joj rekla, koza jedna. samo ti jedi.

i nama rekli za doniranje stanica da samo naglasimo u rodilištu to. ni mi nemamo novčeka za privatnu pohranu nažalost. :/
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stellina » 15 svi 2012, 17:05

Cure jel se i vi osjecate hiperaktivno? Ja nemam pojma sta mi je. :ajme
Nikak da se zaustavim i nikad s mirom biti. Uvijek nesto nadjem. Dosla sam kuci u 14 h i do sad sam opeglala hrpu vesa, preslagala ormar(etinu) za cipele, oribala kupaonu, preslozila ormarice...namontirala suncobran :ajme Mislim da cemo se bas radi ovog suncobrana veceras svadjati m i ja jer se ne radi o normalnom malom suncobranu vec o nekom svemirskom koji nam pokrije cijeli krov kad ga otvorimo :hahaha Mislila sam jos auto usisati, a onda kucu...i otici u setnju... :ajme Ja nemam pojma gdje mi je kraj , al nemam pojma od kud mi ta sva volja. :ajme Kak vrijeme ide ja imam sve vise energije...
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 15 svi 2012, 21:01

Trabo piše ti sve na ovom mom gore linku iz kluba trudnica split
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la mamac2012 » 15 svi 2012, 21:06

nama su za maticne rekli da donesemo ispunjen obrazac taj s interneta :dunno
ja nisam hiperaktivna jer me vec par dana bole dosta zglobovi na rukama (pogotovo po noci i ujutro) i leđa tako da kaj god krenem radit nikako da izdrzim dugo... :kima
nemrem dugo peglat, nemrem dugo sjedit, a ni hodat...a bome mi se nedaaaaa lezat :gaah
boooring :loce
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la DomiMama » 15 svi 2012, 21:50

rene - super mi je krevetic :luv

stellina - tako je i mene drzalo do prije tjedan dana, a sada mi se bas nista ne da :nesvist
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamac2012 » 15 svi 2012, 22:11

ajme sad gledam malo tickere....rusulica 37+ :shock
wuhuhu pa ti si u terminu vec ;)

rene i meni je super krevetic, nice :luv
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trabakulica » 15 svi 2012, 22:18

rusulica je napisao/la:Trabo piše ti sve na ovom mom gore linku iz kluba trudnica split

Ma znam ja to, ali su mi u bolnici rekli da nista ne triba od papira, nego samo da kažemo da to želimo kad dođemo... :conf
Možda oni tamo daju papire, pa ispunjavamo dok čekamo red za klistir :lol

Rene krevetic i komoda su ti preslatki. ;)
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la crna ofca » 15 svi 2012, 23:46

Super su krevetić i komodu Rene.
Mene ko i Stellinu drži neka hiperaktivnost. Cijeli stan lickam već nekoliko dana dok ne padnem s nogu od umora. A onda mm ulječe s kremom za stopala i pada masaža prilikom ritualnog gledanja Farscapea. :dada Nakon toga spremna za :zzz Trebali bi potrajat ta faza jer još ništa nisam pripremila za bebačicu. Čeka me tona njezine robe, pelene i slaganje ormarića i krevetića. Jedino što sam se udostojila napravit je kupit sve stvari koje su mi potrebne za bolnicu. A vrijeme leti..........
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.