Postao/la MalaSirena » 25 vel 2011, 21:26
Tko ne želi čitati cijelu storiju (to ja pišem da si olakšam muke), a želi pomoći, nek preskoči tekst i na kraju odgovori na pitanje iz naslova .
Daklem, u srijedu popodne zubarica mi je čistila kanale.
U četvrtak ujutro sam umirala od bolova toliko da sam prvo popila Lupocet, a nakon 2 sata i Ibuprofen jer skoro nisam mogla govoriti zato što bi dodir usnice ili jezika po zubu bio izrazito bolan. Poslije mi je bilo ok, ali sam prije spavanja popila još jednu protiv bolova (nisam sigurna, ali mislim da je to bio Knavon).
Također, zvala sam zubaricu u četvrtak prijepodne da je pitam je li to ok, a ona je rekla da je i da stavljam obloge, a ako bude otečeno da dođem po antibiotik.Imala sam i osjećaj da mi je malo otečen obraz, ali baš nisam bila sigurna pa nisam nikam išla (ionak je radila ujutro, a ja ujutro na poslu na drugom kraju grada).
Danas ujutro mi je bilo malo bolje, ali na poslu me počelo ubijati već oko 8 h pa sam ponovno popila jedan (valjda) Knavon (kako ja uopće ne pijem lijekove protiv bolova, osim jednom u sto godina kad imam luđački luđačku migrenu i tada uzmem Lupocet, tako doma nemam ničeg pa mi je dao frend...zato nemam pojma kaj (točno) pijem).
Mislila sam pod pauzom otići nekamo (Perkovčeva? to mi je blizu), ali mi je bilo skroz dobro, mogla sam čak i jesti (ne na tu stranu, naravno) i nisam zub niti osjetila. Čak sam ga mogla zagristi i nije me ništa boljelo.
Idila je potrajala do nekih 16 h popodne kad je počelo popuštati djelovanje tablete pa polako osjećam lične kosti iznad zuba + zubić.
Još uvijek nisam sigurna jesam li ili nisam otečena (jedan čas bih se kladila da jesam, drugi čas da nisam), ali kako mi ovo više ne vuče na dobro, treba mi savjet:
Kamo da odem ako mi se stanje pogorša, odn. ako oteknem da bude vidljivo i ako obnevidim od bolova (u međuvremenu sam se pomogla s još jednom plavom pilulicom)?
Mišonja 03.09.2003.