Sada je: 22 srp 2026, 10:49.

Boli zub u petak popodne - kamo otići?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Boli zub u petak popodne - kamo otići?

PostPostao/la MalaSirena » 25 vel 2011, 21:26

Tko ne želi čitati cijelu storiju (to ja pišem da si olakšam muke), a želi pomoći, nek preskoči tekst i na kraju odgovori na pitanje iz naslova .

Daklem, u srijedu popodne zubarica mi je čistila kanale.

U četvrtak ujutro sam umirala od bolova toliko da sam prvo popila Lupocet, a nakon 2 sata i Ibuprofen jer skoro nisam mogla govoriti zato što bi dodir usnice ili jezika po zubu bio izrazito bolan. Poslije mi je bilo ok, ali sam prije spavanja popila još jednu protiv bolova (nisam sigurna, ali mislim da je to bio Knavon).
Također, zvala sam zubaricu u četvrtak prijepodne da je pitam je li to ok, a ona je rekla da je i da stavljam obloge, a ako bude otečeno da dođem po antibiotik.Imala sam i osjećaj da mi je malo otečen obraz, ali baš nisam bila sigurna pa nisam nikam išla (ionak je radila ujutro, a ja ujutro na poslu na drugom kraju grada).

Danas ujutro mi je bilo malo bolje, ali na poslu me počelo ubijati već oko 8 h pa sam ponovno popila jedan (valjda) Knavon (kako ja uopće ne pijem lijekove protiv bolova, osim jednom u sto godina kad imam luđački luđačku migrenu i tada uzmem Lupocet, tako doma nemam ničeg pa mi je dao frend...zato nemam pojma kaj (točno) pijem).
Mislila sam pod pauzom otići nekamo (Perkovčeva? to mi je blizu), ali mi je bilo skroz dobro, mogla sam čak i jesti (ne na tu stranu, naravno) i nisam zub niti osjetila. Čak sam ga mogla zagristi i nije me ništa boljelo.

Idila je potrajala do nekih 16 h popodne kad je počelo popuštati djelovanje tablete pa polako osjećam lične kosti iznad zuba + zubić.

Još uvijek nisam sigurna jesam li ili nisam otečena (jedan čas bih se kladila da jesam, drugi čas da nisam), ali kako mi ovo više ne vuče na dobro, treba mi savjet:

Kamo da odem ako mi se stanje pogorša, odn. ako oteknem da bude vidljivo i ako obnevidim od bolova (u međuvremenu sam se pomogla s još jednom plavom pilulicom)?
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

Re: Boli zub u petak popodne - kamo otići?

PostPostao/la mrs. eastwood » 25 vel 2011, 21:29

na hitnu?

a sad idem citati. :mah
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la alexandra » 25 vel 2011, 21:29

u perkovčevu.
s tim da bi ja već otišla bez obzira na otečenost ili ne.
zub koji se liječi ne bi smio tako bolit.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la MalaSirena » 25 vel 2011, 21:46

Hvala na brzim odgovorima! :kiss

A što to znači da rade od 22-6? Što onda preko dana, npr. subote?
Bi li me primili u Perkovčevoj ako ja spadam pod Dubravu? Slikaju li oni zube subotom?

Je li moguće da tablete tako jako djeluju da me ama baš ništa ne boli nakon što popijem jednu (to me i zavarava jer mi je toliko puno bolje nakon nje da mislim da mi je prošlo i onda me nakon par sati stvarnost ubode u zubalu :roll i zbog toga toliko oklijevam s odlaskom na hitnu)?
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la mrs. eastwood » 25 vel 2011, 21:57

zazovi i pitaj... :dunno

možešovdjeslikat zube i subotom, nije baš jeftino...
nisam shvatila je li ti ideš privatno ili ...?
mislim da bi bilo privatnika koji bi uskočili i subotom
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la MamaiSven » 26 vel 2011, 00:46

Imas li sada lijek u zubu ili ti je vec plomba? Mene je jako boljelo nakon ciscenja kanalica, zvala sam hitnu u Sigetu i prvo sto su mi rekli da izvadim lijek, doslovno da ga isceprkam čačkalicom. Ako se bol ne smanji da im dodem, ako prestane da cekam ponedjeljak svog zubara. Uglavnom to vadenje lijeka mi je puno smanjilo bol i sprijecilo oticanje.
slika

Sven 02.05.2004- Jednim osmjehom, ti puniš me
I daješ snage mi da ustanem ujutro
Kada je vani mračan dan...
MamaiSven
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MalaSirena » 26 vel 2011, 07:48

MamaiSven je napisao/la:Imas li sada lijek u zubu ili ti je vec plomba? Mene je jako boljelo nakon ciscenja kanalica, zvala sam hitnu u Sigetu i prvo sto su mi rekli da izvadim lijek, doslovno da ga isceprkam čačkalicom. Ako se bol ne smanji da im dodem, ako prestane da cekam ponedjeljak svog zubara. Uglavnom to vadenje lijeka mi je puno smanjilo bol i sprijecilo oticanje.

Imam lijek. Vidiš, budem ovo probala, a ako ne upali, preostaje mi hitna :/ .
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la pinky » 26 vel 2011, 09:13

u mome malome gradu možeš crknit od bolova od subote u 12 pa do ponedjeljka. nitko nikad nije dežuran
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la MalaSirena » 26 vel 2011, 10:45

Poslikala sam zub u Dentixu (50 kn) - za svaki slučaj da ima sliku ako bude frke, a ionak bih morala slikati zub (bila sam dobila uputnicu od zubarice).
Mislim da mi je danas već malo bolje jer još uvijek nisam trebala ništa protiv bolova.

Hvala na savjetima, nadam se da mi više neće trebati ;) :) .
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la VIPmama » 27 vel 2011, 16:12

Je li moguće da tablete tako jako djeluju da me ama baš ništa ne boli nakon što popijem jednu (to me i zavarava jer mi je toliko puno bolje nakon nje da mislim da mi je prošlo i onda me nakon par sati stvarnost ubode u zubalu

moguće je. Takav zub (kojem se kanali pripremaju za punjenje umjetno) može užasno jako boliti i to danima.
Izvaditi lijek, ALI ne čačkalicom, nego ušicom igle, čačkalica ti može puknuti.

Kažu da je dobro držati i trpiti koliko se može da lijek napravi svoje
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la montenegrina » 31 sij 2012, 01:46

Imam ovaj problem upravo sada :|
Dr mi je nocas stavila lijek u zub da umrtvi zivac i rekla mi da ako bude bolio izvadim lijek sama cackalicom. BOli me, al ne nesto prestrasno, al imam osjecaj da se bol polako pojacava. Da li da izvadim lijek ili da ga ostavim? aaaaaaaaaj pomagajte :kiss
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nekad bih samo da šetam po kiši… Da brojim korake i ćutim. Sama.
Nisu nam trebali pričati bajke o raju, sada od života očekujemo previše…
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
Život nema opravdanja. Eto, tek tako te razbije…
Spustim glavu i krenem…Ogrnem se mrakom…
Kao da pada kiša, iako pljušti tuga…
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 13 stu 2012, 23:58

evo i mene sa sličnim problemom.
jutros mi je stavila lijek u zub, i rekla ako bi neizdrživo boljelo da dođem.
e sad, mene boli, ali ne neizdrživo. ali boli konstantno, pa sam već i nervozna. jače zaboli na hladno (voda, hladan zrak).
jel to za vaditi lijek, ili čekati? za otići sutra opet kod nje, ili ipak nije?
ma jel uopće normalno da boli nakon stavljanja lijeka?
više se ni ne sjećam kako mi je bilo zadnji put
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Rimaithor » 14 stu 2012, 00:06

meni uvijek napomene da vadim sama ako počne jako boljeti. ako boli malo popijem neofen :mrgreen
u pravilu ne, ne bi trebalo :hug
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la VIPmama » 14 stu 2012, 13:05

stavila lijek u zub

pretpostavljam da si čistila kanale, odnosno da ti je stavila OTROV u zub, a ne lijek :lol sorry

Stavlja se kalcij pulpe (to ne ubija živac), ili se čiste kanali, a prije toga se stavlja "otrov".
Ako je ovo drugo, dakle da te čeka čišćenje kanala, ispun korijena zuba.. ona je "normalno" da boli, ali možeš otići da ti očisti opet i opet ti privremeno zatvori cementom.
Možeš to i sama, zadnjom stranom igle (ušicom), nikako čačkalicom!, otvoriti i pustiti plinove da te bol popusti.
A bolje je što duže izdržati bol ako možeš...
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la danijela81 » 14 stu 2012, 13:54

da, stavljen mi je toxavit, to je valjda taj otrov (ne kužim se baš, ona je to nazvala lijek).
zub je već bio plombiran, pa se počeo kvariti ispod plombe (ne znam kako je to moguće, ali ista priča je bila sa još jednim zubom, sad sa ovim, i izgleda da će biti i sa trećim jer ga "osjetim" na isti način), i sad ga mora unutra očistiti.
danas mi je oko njega natečeno, osjeti se "kuglica" u čeljusti ispod njega. još uvijek boli.
ona radi popodne, čekam svaku minutu ko ozebli sunce :zub
probala sam sama izvadit, ali ne ide :dunno
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la VIPmama » 16 stu 2012, 15:46

toxavit, to je valjda taj otrov

je, to je to.

Moguće je, naročito ako je to bila amalgamska plomba, ispod koje je i teže primijetiti da se kvari.
Ja sam pred koju godinu sve promijenila, dakle čega je sve ispod bilo... :ajme a čak me nisu svi ni boljeli, samo neki :lol :kima
Amalgam ne prima na spojevima kao bijeli ispuni, zato se hoće zavlačiti ispod i svašta...
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la danijela81 » 16 stu 2012, 16:31

je, amalgamska plomba...
kad sam se već ovdje krenula žaliti, onda ću nastavit. dakle, ovo boliiiiii :strah
stvorila mi se upala u tom zubu, a doktorica otišla na bolovanje :gaah
otišla sam kod zamjene koja mi je čačkala po živcima i čudila se kako to da su još "živi" a zub izgleda mrtvo :roll
rezultat: antibiotici + bolovi kao da mi pol glave puca iznutra :zub
nevjerojatno. ovu preostalu crnu plombu otvaram čim se završi saga s ovim, jer ovo je nešto prestrašno.

VIPmama je napisao/la:Amalgam ne prima na spojevima kao bijeli ispuni, zato se hoće zavlačiti ispod i svašta...

eh, da sam znala da je i to moguće
danijela81
(pre)fina gospoja

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 42 gostiju.