ok, Ronin i Buhtlice, ok
nemam nis pametnog za reci jer nisam procitala kurikulum, nego sam dosla samo packe dijeliti
ali... ne vjerujem u globalnu zavjeru faramaceutskih kompanija da su se infiltrirale ili lobirale da se provodi ovaj program da bi se nasa djeca navukla na kondome. Ne mogu vjerovati jer bih se onda mogla odmah baciti kroz prozor, zajedno sa svojom djecom.
Sto se nekih postova tice mislim isto kao i MON i mogla bih ih u slovo potpisati. Koliko god ja tupila i ugradjivala svojoj djeci neke moralne vrijednosti koje ja volim, zelim vidjeti kod njih, nazalost moja djeca su ljudi za sebe i dosada su me puno puta iznenadile svojim stavom (sto pozitivno sto negativno).
Smatram da u informaciji nema nista loseg. Opcenito smatram da nije strasno niti lose cuti razlicita misljenja pa iz njih izvuci svoj stav. I kako sam puno s ceri razgovarala u 8. razredu jer su imalil osebujnog profesora iz povijesti

, isto tako cu vjerojatno i razgovarati s njom po pitanju ovog zdravstvenog odgoja i nadati se da jednog dana cu moci s ponosom reci da se na temelju puno dostupnih informacija (koje sam mozda cak i ja smatrala pogubnima ili losima) izgradila u kompletnu osobu.
To bih ju u konacnici htjela i nauciti pa ne smatram losim cak ni vjeronauk niti zdravstveni odgoj. Zelim da ona argumentirano razvije svoj stav i misljenje. A vjerojatno zivim u zemlji cvijeca

Moja poanta je ta da neke stvari možeš usaditi samo praksom, a ne praznim pričama.
Jer ako već uzmemo u obzir da netko ne nauči svoje dijeteb prati zube, što uopće ne smatram nemogućim, da li će ih zaista to naučiti u školi, pričanjem?
da li to znači da je i suvišno učiti u školi djecu o karijesu?
Mala ja ne razumijem tvoj stav. Toliko si apriori negativistički raspoložena da jedino što isčitavam iz tvojih postova je da je svijet ružan, gadan i da je najbolje djecu ostaviti same jer ionako ništa ne možemo napraviti.
Ne mogu živjeti s tolikom količinom negativnosti, ja ne bih mogla. Poludila bih totalno.