Postao/la bubsek » 15 ožu 2013, 16:29
drage moje...vucemo neku prehladicu svi zajedno vec tjedan dana...nista strasno kasljucanje i smrcanje...
taman se oporavili malena jucer ujutro zakuri temp.nisam mogla spustiti sve dok nisam dala ibrufen...
odlucim pedici ona kaze nista strasno ,nevidi da je nesto upaljeno...nooo salje na vadenje krvi...hitno...
nismo stigli ni doci pravo kuci (muz mislio sam podic nalaze da mi ne cekamo) pedica zove da zvali iz labaratorija i da su leukociti ogromni,da hitno odemo na zaraznu..
otisli obavili ponovno krvnu sliku leukociti dalje visoko (mrvicu se spustili ali zanemarujuce)...
dali sve briseve,obavili rengen pluca...on uredan...
malenoj opce stanje vise nego dobro .(cak u nalazu pise snaga za zestoko opiranje)...
uveli nam onu cijevcicu (nemrem se sjetit kak se zove) u rukicu dali terapiju i poslali kuci jer smatraju da je u redu...
no danas nas ponovno narucili,za drugu dozu terapije...primili i nju...crp takoder povisen ...temperature od jucer nema...skinuli je s te terapije i prepisali antibiotik...rekli da pazimo u slucaju temp.,no misle da je vise nebude jer terapija vec pocela djelovati...
malena super raspolozenja,onu zadovoljni zato prepisuju sirup...
dijagnoza-pocetak upalu pluca...
ja se umirila nakon njihovih rijeci i krenula s malenom nasoj pedici koja me uzasno zabrinula...
nakon gledanja nalaza ona veli ...da je to menginokoka i da trebamo biti sretni sto smo izvukli glavu,da u svom stazu rada u nasoj ambulanti nije vidjela tolike leukocite,da su u toj bolesti sati bitni,da je jako opasno...u slucaju povisenja temp da se hitno javim u zaraznu...
cudi je sto su nas uopce pustili kuci...
da ima laksih i tezih oblika bolesti...no malena da je super prosla,jer unatoc tolikim leukocitima njeno stanje je bilo skoro pa super...
dala i antibiotik za kojeg rekla da nakon sto popuste ovi bolnici ljekovi mozda nece djelovati u tura se vratit...
te rijeci su me dotukle i sada doslovno bdijem nad malenom (pisem preko moba i lezim pored nje dok spava)...
ima li tko slicnih iskustva???
dal bi nas pustili kuci da je nesto opasnije????....to me najvise brine....
inace malecka je super razigrana,vesela,papa,pije no ja se i dalje brinem...
Kraljica-2005
Princeza-2010
Mala princezica-2015