Postao/la mamaSabina » 30 tra 2002, 02:04
za prvi porod mogu samo reci da sam bila relativno preplasena i nisam nista zahtijevala, iako sam kad su svi izasli iz boxa pila vodu i setala, makar su mi za
anili, bilo mi je lakse, ali su svaki put kad su me vidjeli prigovarali...na drugi porod sam dosla sa stavom"ako ne trazis jasno i glasno neces ni dobiti" i sve sam mogla- i piti vodu(male gutljaje, ne bas na litre) i pricati na telefon, i mijenjati polozaje, ali ono glavno ne- opet sam morala lezati i opet su me (babica je priznala-nepotrebno)razrezali.ali i ove sitne stvari smatram malom pobjedom dok se nesto od temelja ne promijeni<
>**********************************************<
>moram se vratiti na temu, jer sam nesto VAZNO ZABORAVILA:<
>kako se Lukas rodio sa samo 2180 g bio je na odjelu s nedonoscadi ali nije bio u inkubatoru.prvi dan mi uopce nisu dali da ga vidim, ja se ostro pobunila, i uspjela sam izboriti da ga vidim svaki dan u 13:00, cak su ga i tata i
aco vidjeli treci dan. ali najvaznije:nitko me nije pitao sto s dojenjem, ja sam svaki dan forsirala to pitanje, zao mi je bilo da ne dojim a da ne pricam kako sam se borila s navalom mlijeka.i treci dan mi dozvole da ga odem dojiti, kad ono sestre me potjerale. i ja na viziti pedijatrijskoj dignem galamu, i zahvaljujuci divnoj pedijatrici izborim se da idem dojiti svaka tri sata k njemu na odjel. oni uopce nisu pomislili na tu mogucnost jer sam bila jedina mama koja je dolazila, sjedila sam na drvenoj stolici idoslovce su mi suze tekle kako me rana bolila.zavidjela sam zenama u sobi koje su to obavljale lezecki. sedmi dan sam jedva usla u auto da idem kuci, a jos dugo nisam mogla normalno hodati. a sestre na odjelu neonatologije su me gledale poprijeko jer sam non stop dolazila i u biti im smetala u ispijanju kava itd...sve su tamo prave vjestice, nemrs vjerovat, bas na tom odjelu osim cetiri divne zene koje su mi kratile vrijeme i hra
ile me...znam da sam rastegla, ali eto,ako se jos koja mama izbori za pravo da bude kraj svoje bebe, neka, oprostit cete mi <i>Edited by: mamaSabina at: 4/30/02 11:25:56 pm<
></i>