O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

30 pro 2013, 10:20

jucer radila mahune varivo, ostatak od prekjucer (peceni picek) i mlinci, zelena salata
a napravila sam i interesantnu juhu, vidjela ju neki dan na DJH
skuha se do pola krumpir na sitne kockice, posebno preprziti spek i posebno izmijesati kiselo mlijeko i palentu (bijelu). kad je krumpir na pola kuhan ubaciti palentu i kis.mlijeko, ugustiti i na kraju dodati spek. iako mislim da sam na kraju malo previse ugustila s palentom ipak je fino :liza

30 pro 2013, 16:41

Domaća pizza

30 pro 2013, 17:23

konačno sam počela kuhati moje bundeve, dakle juha od bundeve, zapečeno tijesto sa sirom, domaće kobase i crveni radič na salatu.
sutra ćemo neki ajngemahtec....a onda janka :liza

30 pro 2013, 22:27

jučer špageti s račićima i zelena salata. večera sarma s palnetom (da riješimo te ostatke :lol )
danas piletina s povrćem u voku i stakleni rezanci, a za večeru zapečeni Camembert i pečeni češnjak na tostu :liza

30 pro 2013, 22:34

juha, musaka, kupus salata.
za sutra su naručili kiflice sa sirom i francusku salatu :lol valjda ne planiraju ručati uopće dok se navečer konačno ne bace na ovo navedeno :)

30 pro 2013, 23:08

latica je napisao/la: za večeru zapečeni Camembert i pečeni češnjak na tostu :liza

skromno dodajem, čašu merlota ili cabernet souvignona :zivili

30 pro 2013, 23:57

Mudro zboris malamaja, ali dok dojim nista od toga :lebdi ali bit ce, bit ce, doci ce moje vrijeme :lol

31 pro 2013, 11:26

Domaca pizza, hljeb sa sjemenkama, supa sa povrcem, marinirani pileci bataci.

31 pro 2013, 11:34

Danas kuham sarmu.

31 pro 2013, 15:35

Za doček će biti juha, pečeni komad odojka, mlinci, zelena salata i desert: krempita

31 pro 2013, 19:15

Za danas i sutra: pileća juha, lazanje i zelena salata

02 sij 2014, 14:26

Stara godina- ručak: pečeni krmenatli, kuhano povrće i radič salata, desert princes krafnice. :nokti
večera- kuhana šunka, francuska, salata od tune, dizane kiflice, naresci...
Nova godina- ručak: doma ispekli odojka, ostavili u pećnici i onda otišli na isto to na ručak k mojima :lol :hahaha plus pečeni krumpir, francuska, zelena i grah salata, juha s povrćem ,desert čokoladna torta.
-večera- odojak doma, došli nam prijatelji pa smo ubili i pol svoje pečene prasetine. Strašno nešto strašno. :rodj :ajme :nesvist :lol :drink

Plus dala mi mama i sarme, nju ćemo tam negdje za vikend.
Danas izjedamo ostatak odojka uz neku salatu.
Sutra će bit čušpajz. :kino

02 sij 2014, 20:05

mi dva dana tamanimo sarmu od moje mame, koja je super blaga i ne masna, ali brate, ne mogu ja to više

sutra pizzu pečem

02 sij 2014, 22:11

Pileca dzigerica sa crvenim lukom, vocni kolac.

03 sij 2014, 08:29

Jučer juha od junetine, saft od junetine s domaćim rezancima, zelena salata, kolači od Nove godine.
Za danas još nisam sigurna, možda neko varivo da malo predahnemo od mesine. :lol

03 sij 2014, 09:11

Danas repa varivo s heljdom i quinoom i ostaci odojka.
Sutra ćemo sarmu. :lebdi :lol

03 sij 2014, 13:57

jučer sarma :lol :lebdi ima i za danas....samo ne znam tko će :mrgreen
naravno, jučer su bili i zapečeni štrukli, od viška tijesta i štrudla od jabuka
danas će za izbirljivije biti kelj lešo s krumpirom i trljice :liza

03 sij 2014, 14:35

juha s knedlama, pileći paprikaš, kupus salata

03 sij 2014, 14:40

tortilje s piletinom i zelena salata :liza

malamajo, daj recept za štrukle, pliz! nisam još nikad pravila, a baš bi probala neke po provjernom receptu.

05 sij 2014, 09:29

Petak: slavili smo kćerin 3. rođendan, bilo je narezaka, svježeg sira s vrhnjem, francuske salate, reform torta
Subota: domaća slavonska pizza
Nedjelja: pileća juha s griz noklicama, pečeno pile, mlinci, zelena salata

05 sij 2014, 12:02

Juha od povrća, pohana piletina, rizi bizi i zelena salata/matovilac iz našeg vrta.

06 sij 2014, 09:23

Pileća juha, zapečeni makaroni sa svježim sirom

06 sij 2014, 12:05

Jucer juha i carbonara, danas grah s rebarcima

06 sij 2014, 18:56

Jučer juhica, pečena vratina, kuhani krumpir s povrćem, zelena salata,
danas isto juhica, janjetina, kuhani krumpir, rizi - bizi, matovilac, crna repa, pohana pureća prsa i razne kisele salate.

06 sij 2014, 19:29

Danas - špagete s umakom od piletine i pumo povrća s vrhnjem, cikla. Za desert - kukuruzna zlevanka sa sirom i vrhnjem.

Sutra - gulaš.

08 sij 2014, 16:29

Jučer: krem juha od šampinjona, pečeni kremadli na naglo, turšija, palačinke s pekmezom
Danas: kelj varivo

09 sij 2014, 12:30

teutonija je napisao/la:Danas repa varivo s heljdom i quinoom i ostaci odojka.
Sutra ćemo sarmu. :lebdi :lol

kaj bi ovo bilo? Brijem trenutno na heljdu pa molim postupi po naredjenju :nata

Mamajo šta su to trljice? Ako je samo lapsus onda znam da to ne volim :lol

Mala sirena i ja sam neki dan radila špagete s puno povrća ali bez piletine po nekakvom receptu na coolinarici i oduševila se totalno. Uglavnom svi smo se baš dobro najeli i to su bile prve i jedine špagete s povrćem koje su actually bile jestive i fine ;)
Kod nas danas nekakva izmišljotina od palačinki, blitve, čilija, sira i svega ostalog što mi je pod ruku došlo. Sve preliveno bešamelom naravno
Jučer smo tamanili njoke od ricotte s umakom od paradajza i čilija
Sutra na rasporedu i opet tjestenina (molim fanfare za maštovitost :nata ) s komoračem i ljutom kobasom.
Nadam se da primjećujete niz i da kod nas trenutno samo čili rules :lol
E da prekjuče sam radila popečke u stilu vegeburgera od prosa, tikvica i mrkvice i naravno da sam stavila čili papričicu unutra. Al šta mogu kad stvarno u svim ovim jelima savršeno pristaje.

09 sij 2014, 12:45

daj recept za te povrtne špagete, pliz :klanja

mi ćemo danas umak od purećih prsa i vrhnja, paštu, lešo karfiol s limunom i maslinovim i zelenu salatu. ili krastavac. vidjet ću još.
jučer smo imali dalmatinske šnicle s palentom i brokulu juhu.
sutra ćemo maneštru od miješanih grahorica i ječma. to klinci satru u nemiloj količini :znoj

09 sij 2014, 13:44

thalia je napisao/la:daj recept za te povrtne špagete, pliz

daj :dada

mi smo ovih dana jeli dalmatinske šnicle, i rižu, i zelenu salatu i rotkvice i kupus salatu i bolonjez i podvarak (to su jeli svi osim mene, ja sam jela proju ;) ) i gravče i neku pečenu ribu u foliji i henrijev krumpir... juhe neke silne s knedlama i bez knedli ... za danas sam stavila u pećnicu puretinu mariniranu u limunu, maslinovom ulju i senfu i dodaću vj. prokulice uz to, zelenu salatu i ništa više.

09 sij 2014, 13:58

Utorak- jaja s vrganjima za nas i jaja na oko s paradajzom za cure.
Srijeda- pečeni picek, krumpiri, zelena salata za cure, one su jele kod bake, mi grah s domaćom kobasicom.
Četvrtak- krvavice, restani krumpir, dinstano kiselo zelje-mi, cure grah.
Tema je zaključana