O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
31 sij 2014, 09:01
ja sam sad sve preokrenula jer prvi put čujem za to jelo, na žapca mislim, i to radim sad za vikend ziher, samo bez gljiva

mislim da će im se svidjeti, a još kad kažem kak se zove jelo bit će
31 sij 2014, 11:10
Jučer pileći ražnjići, tikvice na trakice pa na naglo i kiseli feferoni na salatu.
Danas opet sarma.
31 sij 2014, 11:13
Meni niti kvrguša, niti žabac u rupi ne izgledaju baš primamljivo

.
Danas je dijete poželjelo tortilje s mesom i povrćem i kakva bih ja to bila majka kad mu to bolesnom ne bih napravila

.
Sutra će biti kuhana kisela repa u kojoj ću kuhati oveći komad kosti s malo mesa, a uz to budu valjušci.
31 sij 2014, 11:20
Juha od paradajza i zapečeno tijesto sa sirom.
31 sij 2014, 11:43
grah varivo, uz to skuhala posebno malo tijesta ako netko hoce
31 sij 2014, 13:02
Ja ću sutra grah s kobasicama, za cure još i ričet s mrkvicom i onda palačinke za navečer.
31 sij 2014, 14:20
Srdelice. I zelje s mrkvom na salatu. I cikla sa strane.
31 sij 2014, 14:37
i kod nas srdele
31 sij 2014, 15:03
TmamaKiN2 je napisao/la:grah varivo, uz to skuhala posebno malo tijesta ako netko hoce

zove me sin maloprije i pita ljuto: "kaj si samo 18 masnica skuhala?

"
31 sij 2014, 15:25
i kod nas srdele

i brokula i krompir na lešo! i juha od jučer!
31 sij 2014, 15:47
Ja sam totalno zabrijala na Adorablin poriluk s mascarponeom ali nisam nigdje našla mascarpone jučer.

Može li se mascarpone zamijeniti sa slatkim vrhnjem/mileramom/svježim sirom?
01 vel 2014, 08:42
Ajngemaht i zljevanka, jedna "obična" i jedna kukuruzna.
01 vel 2014, 10:02
Jučer: piletina, mlinci, cikla, kis. krastavci
Danas: povrtna juha, pire, špinat, pečena jaja
01 vel 2014, 11:21
Danas sniceli u bijelom saftu i riza. Sutra je curka pozeljela njoke i saft, pa cemo to.
01 vel 2014, 11:22
krumpirove pole sa domaćim špekom, kiselo zelje na salatu, štrudli od jabuka
sutra ću rižoto od vrganja, radič i pečenog piceka....juhu...mogla bih od muškatne tikve
02 vel 2014, 09:38
Pileća juha, pohana piletina, restani krumpir, kupus salata, savijača s višnjama, vafli
02 vel 2014, 18:38
Juha od rajcice s mozarelom,teletina,krumpir i povrce(luk,mrkva,celer)iz pecnice,matovilac
02 vel 2014, 20:22
Goveđa juha s gris knedlima, pohanci iz pećnice, pirjana hajdina kaša, zelena salata. Za desert - brzinski kolač od oraha s višnjama i kockicama čokolade.
02 vel 2014, 23:00
Danas sarma sa pireom. Sutra po mojem izboru istarska jota.
03 vel 2014, 10:24
Rimaithor je napisao/la:Ja sam totalno zabrijala na Adorablin poriluk s mascarponeom ali nisam nigdje našla mascarpone jučer.

Može li se mascarpone zamijeniti sa slatkim vrhnjem/mileramom/svježim sirom?

Mascarponea obicno ima u trgovinama samo je skup (cca 45 kuna pola kile Vindijinog). Ja obicno kupujem u Sparu jer mi je a) finiji Desparov b) jefitiniji cca 5 kuna

Inače sam primijetila da mascarponea konstantno fali u Billi
Ricotta je čista lutrija kad naletiš, ali opet interspar ju ima.
Ako mijenjaš možeš mješavinom milerama i abc sira recimo. I u to mozda dodati jos jedan trokutic topljenog ...
Ako stavis samo mileram moglo bi biti prerijetko
I kako si na kraju riješila problem
Kod nas danas ništa od žapca u rupi jer nije bilo pečenica kod mesara nego kuhane debrecinke i stammpot. Salata cikla i zelena ko šta voli i hoće
03 vel 2014, 10:30
opet moram guglat tvoj ručak

a kad ono prilog koji je kod nas non stop na meniju.
03 vel 2014, 11:19
Onda cu i ja napisati da smo jucer rucali hasselback potatoes
I pljeske koje ne morate guglati

Danas sarma. Ja cu sebi tikvice prepeci s malo cesnjaka.
03 vel 2014, 11:25
da stammpot

meni je najdraži s keljom ili blitvom. Jako volim, ali ne radim kao pire, već samo izgnjecim krumpir i kuhano povrće, možda mrvu maslaca stavljam ali bez mlijeka. Volim i češnjaka i limuna ubacit.
Poriluk još čeka da nađem sir

Jučer sam radila junetinu a la wild (htjedoh seljački napisat šnicle u saftu al vidim da se to ne radi

).
03 vel 2014, 11:26

opet vaši fensi recepti.
knedle sa šljivama (homemade)...juhica od jučer...ima i nešto mesa ....ma ja zapravo nisam gladna
03 vel 2014, 12:17
Jučer meksička- domaće pšenične tortilje i nadjev- povrće i svinjetina pa zapečeno u pećnici, preko toga umak od Dukatos jogurta i ketchupa. Zelena salata.
Danas pečeni picek i grah salata.
Sutra MM kuha pa će, uvjerena sam, biti bijeli saft s puretinom i tikvicama, riža i zelena salata.
03 vel 2014, 12:26
ok, kad smo tako fensi - danas seitan na saft a la Adorabla

prilog popečci od prosa i matovilac salata!
03 vel 2014, 14:02
jucer kineska piletina s rizinim rezancima, a bilo je i sarme s pireom i jetrica pa tko sto voli
danas spageti bolognese
sutra mahune varivo
03 vel 2014, 16:16
ih latice što je fensi šmensi kad napišeš a la Adorabla, bolje stavi neko iskrivljeno ime npr Adorablle
Aj baš javi kako su prihvatili ukućani
Moj fensi šmensi stammpot (s dva M

) je ispao katastrofa. Sad ga upravo pojedoh. Meni kao utjeha je da ga je MM radio i nije stavio ništa, baš ništa unutra; ni sol, ni limun ni češnjak a kamoli parmezan i vrhnje ili mlijeko i maslac

Već znam da ćemo za večeru imati krokete od tih ostataka ili recimo Stamcroquette s ukusnim tartarom
03 vel 2014, 16:17
Danas: mahune varivo
Sutra: pileće mljeveno, tjestenina, cikla