Sada je: 03 svi 2026, 00:44.

osobe bez srca

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

osobe bez srca

PostPostao/la marija30 » 05 vel 2014, 11:14

Ja sam Marija30,zelim da mi netko objasni kakva je to osoba kad mi moze nesto ovako reci:!
Prica ide ovako,u siroj obitelji se rodilo 5djevojcica i tada sam ja rodila sina zdravog,kojem je u 10mj.
dijagnosticirana Duchenne misicna distrofija.Prije par tjedana jedna osoba iz obitelji mi je kao ono iz daleka
rekla"ma treba radat djecu mozda bude koje musko M.je ionako bolestan"dok ovo pisem srce mi se para
mene je to jako pogodilo i mislim da joj to nikad necu oprostiti.
Znaci ako je on bolestan on je po njoj vec otpisan,evo voljela bih da mi netko samo netko kaze dali je to
normalno ,tako mi reci pa da je neznam kako bolestan on je moje dijete i ja se borim za njega,
I ta doticna gospoda je sad trudna i rodit ce sina,vec ima problema u trudnoci ali i dalje prica gluposti
i bode ljude oko sebe u srce,ja joj zelim da prode sve nejbolje i da rodi zdravo dijete,a sto se mene tice
ona je kod mene zavrsila.
Razocarana sam i srce me boli ,
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: osobe bez srca

PostPostao/la walter » 05 vel 2014, 11:28

Marija, zelim ti puno snage i volje, i da se mozes fokusirati na ono zaista vaznom a to je tvoje dijete i obitelj. Ostali i njihovi komentari, nek idu u persun!!! :hug
slika

Švrćo 2010.
walter
sve ja to mogu

PostPostao/la IRENA » 06 vel 2014, 18:02

draga Marija30 , svoju ćete borbu nastaviti bez obzira na to što bilo tko kaže , zar ne ? A taj koji nešto bubne pa živ ostane , samo više ( ružno) kaže o sebi nego o drugome. Psi laju, karavane prolaze .
Bole .. fakat bole kojekakve izreke drugih.. Na nama je da svoje srce učinimo kamenim protiv takvih i da ostavimo puno mjesta za ljubav, brigu i trud za one koji našu ljubav, brigu i trud zaslužuju !
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 06 vel 2014, 18:52

:hug :hug
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la marija30 » 06 vel 2014, 20:54

Draga Irena naravno da cu nastaviti svoju borbu ne obaziruci se puno na ruzne komentare,
ali boli to kad ti kaze netko s kim se moras svakodnevno vidat i nakon ovoga nasilu razgovarat s njom
ali ja cu kao i uvijek glavu gore i idemo,,,ali nemogu joj to zaboravit,hvala na potpori,,
Hvala i tebi Moj(a) djeca(k),na potpori
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nikky » 06 vel 2014, 20:58

Ogranici kontakte s takvim osobama na minimum, distanciraj se i okruzi sa pozitivnim ljudima. Ne treba ti taj otrov u zivotu.
Brzić 17.04.2011.
BaBa 11.07.2014.
Nikky
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 06 vel 2014, 21:01

ljudi često trpaju u kalupe, i ne razumiju kako je to kada se u njih ne uklapaš.
ja zanemarim, okrenem glavu, pokušam zaboraviti, nekad i opravdati neki ružni komentar neznanjem...
teško se staviti u tuđe cipele, vjerujem da neki ljudi to niti ne pokušavaju.
boli kada dolazi od nekog bliskog, zbilja boli, zato ne treba dozvoliti da nas ta bol preuzme. treba ju istrpiti kao kad se popravlja zub - zaboli na trenutak, i začas prođe, zaboravimo na nju.
inače bi bilo preteško živjeti
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 06 vel 2014, 22:56

ali boli to kad ti kaze netko s kim se moras svakodnevno vidat i nakon ovoga nasilu razgovarat s njom

jednostavno je distancirati nekoga ko te povrijedio, zavrsiti pricu sa njim za sva vremena, ali sta kada moras svakodnevno da se vidjas i budes u kontaktu sa osobom koja te je povrijedila???
tesko iskusenje koje jako dobro razumijem.
imala bih svega napisati o slicnim situacijama, ali bolje ne, jer se mogu prepoznati. :znoj

savjet, pokusaj sto manje baviti se tom osobom, osim toga 'sve se vraca, sve se placa', ima Onaj ko ce kad tad naplatiti svaku ucinjenu nepravdu.
ti se bori za svoje dijete i voli ga svim srcem jer je naljepsi Boziji dar.

ko zna, moguce je da tu osobu trudnicki hormoni 'drmaju' pa ne zna sta govori.
daj Boze da su samo hormoni.....

sretno
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la marija30 » 07 vel 2014, 09:28

Joj da su to trudnicki hormoni barem,ona otkad znam za nju pljuje po svima iz muzeve familije ,
to bice negativno u svakom pogledu,uziva u tudoj nesreci,ja neznam kakva je to osoba,
uglavnom po mojoj obitelji i po mojoj djeci definitivno vise nece,vise nista ne toleriram sto se nj tice,
nadam se da Bog to sve vidi,ne zelim joj zlo ,ne zelim nikome,samo je zalosno sto takve osobe ne.
prestaju dok im se ne dogodi nesto da moram reci ruzno i bolno u zivotu,ali ona ni tad nebi prestsla,
uzas uzas jedan,ali dobro sad cemo biti na distanci pa neka si misli,nek uziva....
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la black_lady » 08 vel 2014, 10:06

znaš kako kažu: ne gledaj šta govori, nego tko govori :hug
Najbolje ti je udrit u kontru, ne u vezi zdravlja i djeteta, ali nešto drugo s čim ona uvik podbada.
Ima još jedna, da se svak češe di ga najviše svrbi. Ako je podbodeš di joj smeta možda te prestane pilat s tvojom mukom ;)
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marija30 » 08 vel 2014, 16:05

:basnecu ma udarir cu ja njoj kontru,samo nema je otkad mi je to rekla,nisam ju vidjela mj.dana ali vec ce ona dolijati ima se i njoj puno toga za reci ,hvala svima koji misle isto kao i ja, :basnecu
uvrijedena
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 09 vel 2014, 18:11

Draga, to je jos beningno sto sam ja sve cula, a neke izjave su bile od meni najblizih osoba ...
Lijepo je vec receno - bitno je tko govori.
A sto donosi buducnost, to nitko ne zna. I najzdravije dijete moze nastradati i postati invalid ...
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la marija30 » 09 vel 2014, 22:39

Hvala ti nadica,jako mi puno znace vase por.,i svatko od vas je dozivio nesto slicno,
kakvi su to ljudi,gdje ce im dusa (ako ju uopce imaju),,
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Denny » 21 vel 2014, 20:25

To su ljudi koji očito u životu nisu prošli tako teške trenutke, a usto i ne misle što govore. Mene više takvi komentari ne bole toliko kao prije. Što je Nadica rekla, tko od nas može znati što mu budućnost nosi? Koliko divne i zdrave djece i mladeži nastrada u prometu, koliko iz završi na drogi, alkoholu, raznim bolestima? Ljudi bi trebali dobro promisliti kad kažu tako nešto, jer sreća je na žalost jako krhka, samo mnogi toga nisu svjesni.

Kad sam ja rodila malo je tko od rodbine došao vidjeti curice. Neki su mi otvoreno rekli da nisu mogli, za druge mogu samo pretpostavljati što im je bilo u glavi. Ali iskreno, nisam se niti stigla živcirati oko toga, jer sam svaki trenutak nastojala iskoristiti da curama bude što bolje. A malo je njih znalo koliko sreće i radosti nama pružaju ta naša djeca, i kako dijagnoze postoje zato da se ruše, i kako ni jedan doktor i ni jedna knjiga ne mogu predvidjeti u kojem će se smjeru razviti vaše dijete.
Malo je njih skužilo zašto smo otvorili šampanjac kad se Laura prvi put popela na kauč... ili zašto na rečenicu "ova ti je mala nemoguća!" odgovaram sa "Hvala Bogu". :)
Kad sve zbrojim, ja sam naučila uživati i biti sretna s malim stvarima. Ljudi koji kroz život putuju kao po traci to nikad neće razumjeti. Kad bolje promislim, ni ne moraju. Oni gube, ne mi.
slika slika
Denny
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marija30 » 04 svi 2014, 14:36

Drage moje,evo me nakon dugo vremena.Bilo je jako tesko prihvatiti teske rijeci doticne osobe,ali uz sve ostale pozitivne osobe uspjela sam to preziviti.Psihicki sam bila lose,jer me to jako povrijedilo nisam mogla vjerovati kakkvi ljudi mogu biti,ali sam se naucila brzo .Najjednostavnije je izbaciti ih iz zivota pa makar to bilo ili se cinilo nemogucim.Izbacila sam ju jer je ovom izjavom kod mene izgubila svaku sansu da se promijeni,trpila sam svakakve njene izjave,ali ovo je bio vrhunac svega,i uopce mi netreba takva zmija u zivotu.Covjek svasta moze trpjeti ali kad netko dirne u nesto najvrijednije u zivotu za mene su to djeca,onda je izbrisan,jer drugacije se nemoze zaustaviti taj bezobrazluk i takvo ponasanje.Gospoda si je malo previse uzela za pravo ali meni vise nece unosit nemir u zivot,a moje djete je prvenstveno moja briga,a tko su ostali da se svojim jezicinamavrijedaju i ponizavaju sve oko sebe,Idemo dalje,zivot je previse lijep i kratak da bismo se zamarali kojekakvim idiotima,.
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.