nisam pisala sigurno nikada recept jer ja to uvijek improviziram s onim čega imam ali se držim toga da mora biti minimalno 1/2 mora i 1/2 bijelog mesa
Uvijek pazim da stavim grašak i naravno arborio, vino i kurkumu. I nikada ne stavljam mrkvu. To sam jednom probala i bilo je katastrofa. Ispalo seljački rižoto umjesto paelle.
Ali mogu danas da dokumentiram ono kaj je danas dobro bilo
1 vrhom puna šalica Arborio riže
1 šalica bijelog vina
2 mlada luka
1 češanj češnjaka
1/4 crvene paprike
1/2 šalice graška
1/8 šalice kukuruza
1 pileći file izrezan na kockice (cca 350 gr)
350 gr Ledo gambera sa sniženja iz Bille, do sutra traje akcija
cca 200 grama filea smrznutog bakalara (ili bilo koje druge bijele ribe)
1 jušna žlica dobre mljevene kurkume (čiste, ako je iz shopping centara onda radje jedna do jedna i pol čajna)
Na malo maslinova dinstala piletinu, dodala smrznute gambere da puste vodu i poklopila. Dinstala sam tako par minuta i onda sam svu vodu izlila u šalicu (obavezno probati kakav je okus te vode, temeljca jer zna biti toliko gadan da se ne moze dalje upotrijebiti. Ovaj danas je bio mrak mrakova). Taj temeljac sam dopunila vodom do pune šalice i stavila na stranu.
Onda sam dodala nasjeckan mladi luk, češnjak i tanko rezanu papriku. Dva tri puta provrtila i odmah dodala grašak i opet poklopila da se cca 5 minuta dinsta na laganoj vatri.Onda sam pojacala, bacila rižu da se prošeta ali da ovo ne zagori, i zalila s punom šalicom vina, dodala šalicu temeljca s vodom i ulila još jednu šalicu vode. Dodala kukuruz i kad je sve prokuhalo, ribu prstima istrganu da budu fini komadi (da se ne raspadnu, nije dobro nožem nego rukom da poštuješ meso ribe).
Na cca kad je već na pola bilo gotovo dodala sam kurkumu, posolila još koliko je trebalo i ostavila na skroz laganoj vatri da se do kraja upije (bez miješanja, zatvoreni poklopac).
Inače znam dodavati i ljutkastu kobasu ali stvarno samo malo malo tipa dvije tri šnitice.
Možda zato kaj to nisam dodala ili zato kaj sam pogodila s gamberima i ribom
Evo sam vam i sliku stavila tak da molim sljedeće postove želim čitati samo veličanje mog lika i djela
To za moje najdraže Poti i Mirci da vide da slikam
Samo sam tako dobra da me strah staviti na natjecateljski da ne pobijedim u svakom krugu, to bi ih sigurno demotiviralo u daljnjem kuhanju