cure moje, šta vas čudi nekultura mladih, kad su stariji još gori! mi živimo u kući na uglu - ispred je slabo prometna cesta, a uz dvorište još slabije prometna, jednosmjerna uličica kojom prođu samo stanari malo kružnog toka iza naše kuće, ne više od 20-ak kuća. iza je pruga i livada. dakle, uz tu stranu imamo komad živice uz kuću i zid od dvorišta i neki dan nam je netko u živicu bacio stari kofer! da, kofer, kožni stari pun smeća

mm je poludio i bacio kofer na stazu, da bi netko ponovno prošao i bacio ga nama u živicu?! ne kužim. nosiš kofer pun smeća bacit nekome u živicu.
ako kanta za smeće nakon što je smetlari isprazne ostane do popodne vani na ulici, obavezno netko baci koju vrećicu smeća unutra
i redovito ispred kuće skupljamo papire od pekare koja nije nigdje u blizini, tetrapake od sokova, kojekakvo smeće, a nedavno smo došli doma i skužili da je netko od prolaznika na stepenicama ispred kućnog ulaza - dakle na tri stepenice očistio, tj. ostrugao blato s cipela?!?!? djeca gledaju i pitaju od kud blato na stepenicama, nisam časna riječ znala šta bi im rekla? ne mogu shvatit da netko dođe i očisti cipele na nečijem kućnom pragu. tak da, bolje da mlade ni ne komentiram...
ali ima ih i divnih - mladih mislim. jučer sam bila u jednoj strukovnoj školi - imali smo fokus grupu o čitanju i okolini u kojoj se čita, dakle žene kako su to divni klinci, kako oni čitaju, ostala sam totalno zatečena. koje je to zrelo divno razmišljanje! a danas sam pak bila na faksu, šta da kažem kad su mi studenti dobrovoljno nosili kutije s testovima, ma stvarno, ima divnih mladih ljudi!!!
mrvice meni je Rita predivno, posebno ako je to po Sv. Riti kojoj moliš, meni je uvijek lijepo kad ime ima neko osobno značenje za obitelj, bez obzira koje to bilo. i lijepo mi je da ih nema puno, kratko je, zvučno, ma baš divno
fancy, ja se sjećam kad sam bila drugi put trudna, trbuh do vrata, ja s malim djetetom u redu u Konzumu, vruće, jedva čekam da izađemo, i ne da me nitko ne pusti, ajde ako neće neće, ali se onda još guraju ispred nas u red, kao ne vide - e to je bilo stvarno da ne povjeruješ!!! sretan ročkas tm
mi smo zapeli s odlučivanjem, nikako da se odlučimo...