Malo je teže imati jako dobru ocjenu iz Latinskog jer gleda baš sitnice, ali uspoređujući s drugim gimnazijama što rade u isto vrijeme, oni u pola do jedne godine naprave što ostali naprave u dvije godine. Već u 2 razredu pišu zadaćnice iz Latinskog i prevode velike tekstove bez problema.
D je imala problem s Latinskim i Glazbenim
(mm se čak htio ići svađati s profesoricom iz Glazbenog, ali sam rekla da pusti da nema smisla).U V. je još jedan bauk navodno Etika, mi je nismo imali, ali svi su govorili da imamo sreće zbog toga.
Što se tiče pripreme za maturu, rijetko tko je iz njezinog razreda uzeo pripreme sastrane (mislim da se radi o njih dvoje), s obzirom da su im profesori stalno na raspolaganju na satu i izvan nastave, i mailom im šalju svaki problem ako naiđu tako da brzo dobiju odgovore.
Štoviše u sklopu nastave su pisali testove kao za maturu početkom nove godine tako da vide kako stoje.
Za Engleski se uopće nije pripremala jer su to odradili na satovima (eseje na engleskom pišu 4 puta godišnje)- u 5% najbolje napisanih je, Hrvatski je uzela B razinu i pripremala se doslovno 2 dana (tu je u 10% najboljih), Matematiku je pripremala tjedan dana - u 5% najboljih, Fiziku je najviše pripremala i najviše je se bojala, toliko da tjedan dana nije spavala i jako je nezadovoljna napisanim jer su ove godine stavili naglasak na teoriju, a ona je vježbala puno više zadatke, ali i tu je u 25% najboljih
Nema neupisanih na fakultete u njezinom razredu i uglavnom su u prva dva izbora (nije uspio upis na jedan umjetnički - slikanje, koji je bila velika želja, ali je zato mislim upisana PMF Matematika)

za cas bi u rasporedu ostao samo sat razrednika
.

.... Ili filozofija