Sada je: 29 tra 2026, 20:18.
Adorabla je napisao/la:i kod nas subota dan za pizzu. Jucer lasagne danas rižoto s kozicama i komoračem.
Nego počela sam razmišljati o Badnjaku i željela bih ove godine ponovno kupiti sušeni bakalar i močiti ga. Radila bih ga po baltički a oni moče u lužini (pepeo baš posebnog drveta, pročišćen da bude najbolje itd). E sad bih i ja močila u lužini ali nemam pojma kaj da upotrijebim. Prvo i osnovno mi je pala na pamet soda bikarbona, ali jela znaju biti od nje tako sodasta. Ima li neka bolja solucija lužine?
) kaže da se riba moci 3 dana u vodi pa onda još 2 dana u lužini (navode u engl receptima lye) i onda opet u vodi.The first step is soaking the stockfish in cold water for five to six days (with the water changed daily). The saturated stockfish is then soaked in an unchanged solution of cold water and lye for an additional two days. The fish swells during this soaking, and its protein content decreases by more than 50 percent, producing a jelly-like consistency.

Margot je napisao/la:Vege ponedjeljak. Gusta povrtna juhica i orzoto s gljivama.
)

JiA je napisao/la:Sutra ono sto si sami mogu napraviti: riblji stapici i leso slani krumpir i tartar umak.
pokazao se kao nezahtjevna biljka. većina se sama zasijala
Adorabla je napisao/la:ultra mlade tikvice s limunom i putrom

ali meni su tako fine. Mislim tako mlade tikvice niti veličine prsta možeš jesti sirove.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.