pukla mi traka, nova, pa sam se vratila na staru, slabiju

Sada je: 02 svi 2026, 17:34.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

, glavno da si obavila. Drzim fige da se sto prije oporavis i opet nam se pridruzis.
.
.
. zbog nje sam kupila teze utege, bilo je i vrijeme da ih pocnem uz nju koristiti
.

. vrlo rado bi ih imala doma, jako mi se svidjaju. do 24kg (mislim da mi tako nesto tesko nece nikad trebati ali svejedno). cijena, prava sitnica: 4.200kn + 1.000kn stalak. vidim na netu da ima i duplo jeftinije, ali ovi koje sam gledala su valjda jako dobra marka, neka na B, zaboravila sam koja.
Odradila sam 5 treninga Asylum-a do sad, poprilično je zahtjevno (u zaostatku sam par dana). Zapravo smo nekako cijeli dnevni raspored pomaknuli na kasnije, i često mi bude prekasno za vježbanje, ali preskočiti koji dan nije mi toliko kritično, nego me prehrana muči. Imala sam poprilično dobro složen jelovnik, a u zadnje vrijeme ima tu kruha na bacanje (koji inače jedem jako štedljivo), pokoja čokolada, jedenje u 23 navečer, a neke dane preskočim obrok pa u slijedećem nadoknađujem...

, do potpunog oporavka, mozda do kraja mjeseca. Mogu mislit koliko ce mi trebat da dodjem u neku formu opet. Bas sam bez snage, djelomicno i zbog ogranicenog izbora hrane koju mogu progutat. Sutra ce bit tjedan dana od operacije. Ali glavno da oporavak ide svojim tijekom.
neće ti dugo trebati jer si ipak dugo vježbala
.ovisi o tome koliko si kalorija potrošilanevenera je napisao/la:Jel se i to računa
.
nevenera je napisao/la:Ananeće ti dugo trebati jer si ipak dugo vježbala
Ali opravak mora biti potpun
Ja sam jučer ono trčala ujutro s navecer sam se svađala s mužem
Jel se i to računa
So what’s the problem with forward lunges?
When you step forward and land your foot on the floor, the knee joint has to provide a hand brake to the movement, causing extra pressure. Your quad muscles have to contract strongly to slow you down which also adds to this pressure because they are attached to the knee cap.
And what’s so great about stepping backward?
Just like with a forward lunge, with a backward stepping lunge the target leg is still the front leg. The muscles do the same amount of work but without the joint pressure because the impact, and therefore the hand brake action, is removed. The back foot taps down lightly and returns to the front keeping the load on the target muscles of the front leg.
Professor Jinger Gottschall from Penn State University discovered that without any significant difference in muscle activation, the backward stepping lunge reduces the loads on the front knee by a staggering 50 per cent.
And the benefits just keep going; backward stepping lunges are safer for the lower back than front lunges because you’re able to maintain an upright posture. With the first action of the reverse lunge being a backward step it’s much easier to keep your trunk vertical.

.

, imala sam veliku volju da istrcim 5km i jos se sjecam zadnjih 2km kad sam prvi puta uspjela, a i srece kad sam skuzila da stvarno jesam
. a vjerojatno i jesam imala neki program, ali meni je bilo previse hodanja ukljuceno, jednom kad sam potrcala nisam htjela hodati
.
.Your main goal is to get fit without getting hurt. Going too far too fast, before your body is ready is one of the most common causes of injuries like shin splints, IT band syndrome, and runner’s knee, which sideline many people. You can stay injury-free by gradually building up the time you spend walking and running, increasing the time by no more than 10 percent from week to week.
. bolje je tako
. ja i sada kad se sjetim ici trcati, a ne trcim vec dugo, idem na 5km bez hodanja.

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.