Moje mišljenje je bilo i ostalo da se u Zagrebu generalno previše drami oko bodova i gimnazija. Uključujući naravno i moju obitelj i okolinu, ne možeš ostati skroz imun na to koliko god htio.

Sada je: 30 srp 2026, 00:14.
Moderator/ica: medo14

Barbi je napisao/la:S jedne strane - suludo je. S druge strane, poklanjanjem ocjena i ishođenjem dodatnih bodova zapravo dobiješ hrpu opet raznolike djece u nekoj školi koja ih je upisala sa 80 i više bodova. Po čemu je ta škola i ta struktura bolja od neke druge škole i neke druge strukture učenika sa nešto manje bodova?
Moje mišljenje je bilo i ostalo da se u Zagrebu generalno previše drami oko bodova i gimnazija. Uključujući naravno i moju obitelj i okolinu, ne možeš ostati skroz imun na to koliko god htio.

MaminMacak je napisao/la:Kod nas pak u 8. razredu ih najmanje ima 5.0 (samo dvije).
Tako da to bas ovisi o profesorima i skoli.

skorpionka je napisao/la:A gle, ici ce na natjecanja iz informatike, vj ce i upisati takav neki fakultet. Ostaje samo za vidjeti hoce li imati strpljenja odraditi na fakultetu ono sto ce se od njega/nje traziti da odradi da bi diplomirao ili ce uvijek u zivotu raditi samo ono sto ga zanima i voli i nikad se nece ukalupiti u neki sustav. Nekako se ne brinem za takvoga da ce se snaci u vremenima koja dolaze. Vise me brinu oni s 5,00 koji se upisu i onda imaju cijelu godinu instrukcije iz par predmeta.

TiFilMama je napisao/la:Buhtlica, to dijete ima izravan upis?

Daniela32 je napisao/la:Buhtlice, sin mojih prijatelja je s otprilike takvim rezultatima s natjecanja iz fizike i odličnim iz matematike (a puno dvojki i trojki iz druugih predmeta) upisao prvo Mehatroniku u tehničkoj a sad uspješno studira Računarstvo na FESB-u u Split. Isto kao onaj iz MIOC-a.

skorpionka je napisao/la:A gle, ici ce na natjecanja iz informatike, vj ce i upisati takav neki fakultet. Ostaje samo za vidjeti hoce li imati strpljenja odraditi na fakultetu ono sto ce se od njega/nje traziti da odradi da bi diplomirao ili ce uvijek u zivotu raditi samo ono sto ga zanima i voli i nikad se nece ukalupiti u neki sustav. Nekako se ne brinem za takvoga da ce se snaci u vremenima koja dolaze. Vise me brinu oni s 5,00 koji se upisu i onda imaju cijelu godinu instrukcije iz par predmeta.

Buhtlica je napisao/la:TiFilMama je napisao/la:Buhtlica, to dijete ima izravan upis?
da, ima izravan. ja mislim da zaslužuje s tim uspjesima, ali pitam se kako će svladavati ostalo gradivo.
Da hoce vj bi imao bolje ocjene.skorpionka je napisao/la:Buhtlica je napisao/la:TiFilMama je napisao/la:Buhtlica, to dijete ima izravan upis?
da, ima izravan. ja mislim da zaslužuje s tim uspjesima, ali pitam se kako će svladavati ostalo gradivo.
Ja ti mislim da takvo dijete vj nema nikakav problem sa savladavanjem gradiva, vec svo vrijeme trosi na ono sto ga zanima i ne radi vj nista druge predmete. Moguce ni zadace ne pise iz drugih predmetaDa hoce vj bi imao bolje ocjene.

skorpionka je napisao/la:Buhtlica je napisao/la:TiFilMama je napisao/la:Buhtlica, to dijete ima izravan upis?
Ja ti mislim da takvo dijete vj nema nikakav problem sa savladavanjem gradiva, vec svo vrijeme trosi na ono sto ga zanima i ne radi vj nista druge predmete. Moguce ni zadace ne pise iz drugih predmetaDa hoce vj bi imao bolje ocjene.

skorpionka je napisao/la:

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.