O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Zimska kuharica

19 sij 2019, 15:08

Jučer smo imali oslića a la bakalar, danas pizza, sutra juha i pečena kokoš s krumpirima.
Za desert imamo pišingerice (Mirci :daj5)

19 sij 2019, 18:05

http://volodsoje.blogspot.com/2015/04/s ... m.html?m=1
Latice, ja isto cesto poriluk i slanutak skuham, nesto slicno ovom receptu. Ponekad neko suho meso kuham sa slanutkom.

20 sij 2019, 16:26

Krem juha od vrganja, pečeni svinjski but premazan senfom, zapeceno povrće, kisela paprika

20 sij 2019, 20:14

Mi smo danas mesnu juhu, pecene batke s mlincima, odojak, dinstani grah, sopsku salatu i zelenu salatu. Poslije buhtle s pekmezom.
Sutra decki imaju curry piletinu sa rizom.

21 sij 2019, 09:01

i kod nas jucer peceni picek i mlinci
u subotu smo jeli salsu (blazeni zamrzivac i blazeni paradajz, kad nema sta za jesti uvijek ima kuhane salse od ljeta).
Danas cemo pecene kobase, kiseli kupus dinstani i krumpr u kori.
Sutra chilli con carne
dalje ne znam odnosno jos smisljam

21 sij 2019, 10:45

Mi smo uživali u jučerašnjem ručku. Mm je po receptu D. Skole kuhao osso bucco. To jelo kako bi moji primorci rekli ima sve gušte svita. :joy
Danas maneštra sa grahom i kukuruzom.
Zadnja izmjena: lara72; 21 sij 2019, 12:04; ukupno mijenjano 1 put/a.

21 sij 2019, 10:52

Mm i ja smo se jucer nakuhali :lol.
On je skuhao sekeli gulas, ja slozila lazanje za danas, ostatak bolonjeza u zamrzivac za krizne dane. Jos sam napravila i saft od teletine takodjer za zamrzivac, za rucak je bila bistra juha s noklicama, losos iz pecnice i krumpir i brokula.
Sad juhe imam jako puno, pa sam danas htjela zamrznuti barem dio od ovog sto nisam jucer zakuhala.

21 sij 2019, 11:06

danas kiseli kupus s kobasicama, tko neće, dobit će orzo s mrkvom i porilukom

21 sij 2019, 16:40

Kelj varivo i ostaci mesa od jučer
Sutra će vjerojatno biti grah sa slaninom

22 sij 2019, 08:35

pohanci, dinstana riža, cikla

22 sij 2019, 09:13

lara72 je napisao/la:Mi smo uživali u jučerašnjem ručku. Mm je po receptu D. Skole kuhao osso bucco. To jelo kako bi moji primorci rekli ima sve gušte svita. :joy

Ja jos nisam probala pravi tal osso sto me cudi jer obozavam koljenicu na klasične načine, pogotovo kuhanu, alli :dunno nikako da se odvazim (valjda neracionalni strah da mi se ne svidi obzirom da najvolim kuhanu :dunno)
Kak ste radili?

22 sij 2019, 09:46

mm jučer napravio prefino varivo od slanutka. za vikend sam ja filala paprike, moji se u tome dave, doslovno. osobno nisam ljubitelj, pojedem, ali tek zato da ne budem gladna :lol

22 sij 2019, 09:58

[quote="
Kak ste radili?[/quote]
https://www.24kitchen.com.hr/recept/telea-koljenica
Ako voliš koljenicu probaj i na ovaj način (okusi su intenzivni, treba paziti da se reducira tekućina). Dobar nedjeljni ručak u svakom slučaju. ;)

22 sij 2019, 10:04

gledala sam tu emisiju, meni recept izgleda predobro i da ne može fulati :D.
E, sad. Adorabla i Skoko... to je vec upitno :gigl

Jučer carbonara, danas domaće pečenice, dinstani kiseli kupus, palenta.

22 sij 2019, 10:07

:zivili hvala
uopce ne sumnjam da je fino.
Kaj je najgore, a sad tek kad sam citala recept, si me sjetila da tu vrstu (ali bez kosti, samo da očistim meso i to junetinu jer mi je teletina postala preskupa :nata ) vec radim :nata :ajme
Ja sam predodzbu osso bucca imala ono ko šnicl s finom srcikom u sredini i puno povrca okolo :ajme

22 sij 2019, 10:14

Mirci je napisao/la:E, sad. Adorabla i Skoko... to je vec upitno :gigl

Mirci produkcija mene najvise iritira. Jezivo mi je nemaštovit u kuhanju, dosadan u pricama pred kamerom, spor, nespretan pred kamerama..., a sto se recepata tice...
pa i corava koka nadje zrno :belji
Mislim da bi mu bolje bilo da se drzao restorana :nata Vise te za jelo zainteresira onaj neki Nenad iz Srbije koji radi domacu nedjelju juhu :lol nego Skoko

22 sij 2019, 10:35

joj meni Skoko na kraju isto nije nekako sjeo, ne znam, previše mi izgleda sve popeglano i umjetno, kao da to zapravo nije on, nema mi neke osobnosti, kao da je to mogao bit bilo tko - tako se nasmiješit u pravom trenu i pogledat u kameru i sve nekako, prazno. a puno sam očekivala. doduše samo jednu sam epizodu pogledala...

mi smo jučer juhu, rižu s povrćem i pečenu piletinu od vikenda. u subotu je naime bio domaći pečeni picek s pečenim korjenastim povrćem - krumpir zaklince, a za nas cikla, pastrnjak, batat.
danas imamo pileći perkelt što nam je sveki spakirala od nedjelje kad smo kod njih ručali. moram samo rezance sa sirom i slaninom napravit kad dođem doma. i zelenu satatu naravno.

22 sij 2019, 10:48

Interesantno kako ga različito doživaljavamo. Meni je on zakon (ok možda sam subjektivna jer sam ga osobno upoznala), fin i pristojan dečko koji zaista izvrsno kuha. Šteta što snimanje nije u njegovoj konobi, sve bi bilo više autentično, ovako zaista pomalo izgleda sterilno.

22 sij 2019, 14:09

meni je odličan :D
al li da - bilo bi jos bolje u njegovoj konobi.

23 sij 2019, 07:07

Oko Skoke nisam nekak načisto, nekak ne djeluje prirodno pred kamerom, previše maše rukama i onda se uhvatim da uopće ne znam što kuha, nego pratim koliko puta je napravio istu gestu.

Jučer sam skuhala stroganoff od lungića i uz to ječam, a danas će biti s tjesteninom. Uz to zelena salata. Za MMa prežgana juha.

23 sij 2019, 07:52

Meni je Skoko ufuran

23 sij 2019, 11:20

Ima paniranih šnicli za ispeći, moram neki prilog kad dođem doma, i skuhala sam ciklu za salatu.
I neka juha mi se jede, možda paradajz juhu napravim brzinski.

23 sij 2019, 11:30

Sirnica

23 sij 2019, 12:10

Provela nekoliko dana u dobrom hotelu pa sam se najela svakakvih delicija :drink vrhunac mi je bio doručak uz koji si mogao piti šampanjac (mi nismo). :drink

23 sij 2019, 16:04

mrava je napisao/la:Sirnica

mrava sad si mi dala ideju za krumpirušu

24 sij 2019, 19:02

Danas sam za svoj rođendan napravila domaću juhicu od povrća i kosti krmenadla, krmenadle u umaku od sampinjona, pire krumpir, a za desert ledene kocke

24 sij 2019, 19:23

Mrava, sretan rodjendan :buket

24 sij 2019, 20:47

sretan ti rođendan :buket

jučer je bio pileći paprikaš i njoki, cikla salata, a danas japrak i pire krumpir.

25 sij 2019, 01:14

:rodj Sretan rodendan :joy :buket

Ovo svi volimo i cesto radim, danas sam ponovila

https://www.coolinarika.com/recept/empanade-s-nadevom-od-mlevenog-mesa

25 sij 2019, 08:44

Sretan rođendan Mrava!
Još koju godinu pa će ti djeca raditi ručak za rođendan :zivili

Kod nas danas losos i brokula. Vidjet cemo za koju kombinaciju okusa i zacina te za koji prilog ce se kuharica odluciti :nata
Sutra cemo i mi perkelt s njokama.
Tema je zaključana