Sada je: 01 svi 2026, 07:29.

spava 6h!!!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

spava 6h!!!

PostPostao/la loba » 25 srp 2005, 11:33

Drage mame,<
><
>Moj jednomjesecni sin (tacnije star je 5 i pol sedmica) spava po 6h nocu. Inace dojim ga i u prvih mjesec dana povecao je tezinu sa 3500 po izlasku iz rodilista (sa 3650 rodjen) na 4260. Pedijatrica nam je narucila ponovno vaganje za 12 dana od prve kontrole, misleci da nije dovoljno dobio. Pitam se da ga smijem pustiti nocu da spava toliko (inace ako se sam ne probudi ne zeli da sisa odmah zaspi). Danju ga dojim 10 puta. Molim vas za savjet !!! <i></i>
loba
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: spava 6h!!!

PostPostao/la VIPmama » 25 srp 2005, 12:06

ajme, ja ni sada ne mogu podoje pre
ojiti a imamo 13 mj!<
><
>760 g - meni se čini da je dosta dobio, ali ima na ovom podforumu puno kompetentnijih dojilja od mene, sigurno će ti se javiti <
><
>i ja ga ne bih budila po noći.<
> proljece 2000.<
>moj mali andeo 2003. <
>ljeto 2004.<i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la LedinaMama » 25 srp 2005, 12:46

Beba bi tjedno trebala dobijati minimalno 113 g, odnosno mjesecno 450 g. Meni se, prema tome, cini da je dobio vise nego dovoljno. Cak i da je na adaptiranom bilo bi dovoljno, a ovako je super! Inace, bolji pokazatelj napredovanja na tezini bi bile mokre i poakkane pelene. Vage koje pedijatri obicno imaju nisu tako pouzdane. <
><
>Ne znam sto ped. misli o napredovanju u visini i opsegu glave? Ako je za
inuta samo zbog tezine, to je bezveze, jer moraju 2 od 3 faktora lose stimati da bi bilo razloga za neke vece za
inutosti. Za tvoju informaciju, tijekom prvih 6 mjeseci bebinog zivota prosjecan porast duzine je 2.54 cm, a opsega glave 1.27 cm mjesecno.<
><
>Znaci, ako su visina i opseg glave OK i ako beba tijekom dana ima barem 6 mokrih, a od tog 3-4 jos i pokakane pelene, nemas razloga ni za
igu ni za budjenje bebe. Ako to nije tako, javi se pa cemo se jos malo dopisivati. Leda 24.12.2001.<
>beba 14.03.2006.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la loba » 29 srp 2005, 14:02

vratili se sa mjerenja!<
><
>dobili 510g za 11dana!!!<
><
>ovaj put je mjerila i duzinu i porastao je (od rodjenja) 3cm, <
>sada je dugacak 56cm!<
>inace sinoc je odspavao ~8h u komadu, a ja odlucila da ga ne budim samo sam se do
o izdojila pred spavanje i jos jednom se budila u toku noci da "vidim kakvo je stanje".<
>Hvala na podrsci!<
> <i></i>
loba
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 29 srp 2005, 15:01

evo mene, konta struje.<
>da bebač do
o napreduje, to je sigurno. no na dosta sam mjesta pročitala da bi dojene bebe trebale jesti minimalno svakih onoliko sati koliko su teške. uz to, noćni podoji jako utječu na količinu mlijeka tokom slijedećeg dana, posebno jutra. na tvom mjestu, ne bi ga još pustila da spava 8 sati bez jela. sigurno se tokom noći budiš za popiti vode. ja bi pri jednom od tih buđenja, koje je otprilike 5 sati nakon zadnjeg podoja uzela polako bebu i ponudila sisu bez buđenja. vrlo je vjerojatno da bi ako mu
adavicom dotakneš usne, on uhvatio dojku i počeo vući bez da se probudi. ako vam to upali, garant će odspavati još pet sati bez buđena, a to je, <
>hej-haj, više od cijele noći. <
>ja sam zbog malih i prepunjenih grudi bila prisiljena po noći dojiti svaka tri sata, no mala mi je gulila 12-ku bez buđenja. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la ivanaCH » 31 srp 2005, 22:06

ja se malo ubacujem zbog ovog o kolicini mlijeka sutradan...Naime, D. gotovo da nocu ne sisa, ili sisa 1-2 puta vrlo kratko. Prvi mjesec je dobio 1100 grama (ali je sisao puno cesce), a mislim da je i ovaj mjesec prirast slican. Ja ga dojim na zahtjev... Dakle, treba li me sta za
injavati zbog tog nocnog nejedenja? <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 31 srp 2005, 23:12

ivana, 1-2 noćna podoja su više nego dovoljna. duljina sisanja nema velike veze s efikasnošću. neke bebe polako guštaju, a druge vuku kao puno bolje od električne izdajalice. zdrava gladna beba u pet može popapati cijeli o
ok, ako je takav karakter. <i></i>
eli
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.