Sada je: 01 svi 2026, 07:32.

Pušenje i dojenje?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Pušenje i dojenje?

PostPostao/la blondmamma » 17 sij 2006, 14:47

Još dojim, mala ima 14 i pol mjeseci... tu i tam zapalim koju cigaretu.... jel to jako grozno?<
>cicamo po noći, i navečer i kad dođem s posla malo <i></i>
blondmamma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Pušenje i dojenje?

PostPostao/la VIPmama » 17 sij 2006, 16:18

ja nisam pušač, ali netko je davno pisao na forumu da je bolje dojiti i pušiti nego ne dojiti uopće. <
><
><
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la jureiante » 17 sij 2006, 16:23

Ne mislim da je to tako grozno, iako bih ti savjetovala da smanjiš koliko god možeš, ako već ne možeš prestati. J&A 08-06-01<i></i>
jureiante
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 17 sij 2006, 16:23

ja sam, sram me bilo, kroz cijelu trudnoću i dojenje pušila. trudila sam se ne uvlačiti, tj. pušiti što pliće, koliko je to uopće moguće.kroz trudnoću i privih 7 mjeseci kad su razmaci između podoja bili mali, pušila sam 1-4 ultra light dnevno. <
>bitno je da zapališ onda kad znaš da će proći barem 90 min do slijedećeg podoja. <
>kako je mala rasla tako sam spontano povećavala
oj cigareta i do kraja dojenja, sa njenih godinu i po bila sam blizu pola kutije dnevno. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la blondmamma » 17 sij 2006, 16:23

ma da? ak je tak odoh ja na čik pauzu... <
>šala <i></i>
blondmamma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la blondmamma » 17 sij 2006, 16:26

nisam kronični pušač ali mi nekad stvarno treba... tj poželim si zapalit... to je max 5 cigareta dnevno i nije svaki dan,s tim da pušim samo na poslu i na kavi a doma nikad<
>kak se opravdavam <i></i>
blondmamma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kruznica » 17 sij 2006, 16:51

Pretpostavljam da to nije tako jako štetno kako ja smatram, ali ja sam zadrti nepušač i moram vam iskreno reći da se na te stvari grozim. Pa OK trovati sebe ako to želiš, ali to isto činiti malom krhkom biću!?<
> Eto, znam da će mi pušačice zamijeriti, ali morala sam to reći <
><
><
><
><
><
><i></i>
kruznica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la georgina » 17 sij 2006, 17:56

Ne znam sto tocno kaze medicina ali meni se cini da pusenje i dojenje bas ne idu zajedno, bas kao ni trudnoca i dojenje. <
>Kako ne pusim nisam ni imala slicnih dovojbi i problema, ali ako te to vec muci malo prosurfaj, sigurno ces naci neke konkretne informacije i pokazetelje pa se z
oji i na kraju odluci. Kaznjivo nije, nitko te prislit ne moze, dakle -radi se osobnom izboru <i></i>
georgina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 17 sij 2006, 20:01

Osobni izbor, da.<
>Ja sam s trudnocom prestala pusiti. <
>Al to je moj izbor.<
><
>AKo nemres prestat, pazi da nije prije dojenja. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

re

PostPostao/la Gizmo1976 » 18 sij 2006, 09:36

Procitaj sto vise mozes o tome, pa odluci! Pri tome mislim na strucnu literaturu sa fotkama.Te fotke znaju osvijestiti. <
>Ja sam kad sam planirala trudnocu naisla na snimke ultra zvuka sta pusenje uradi plodu, i pogadjas, prestala!<
><
>Ali ja sam tip koji nikome ne da da pusi u blizini mog dvogodisnjaka. MM , a i svi gosti su izgnani na balkon! <i></i>
Gizmo1976
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la blondmamma » 18 sij 2006, 11:15

sve stoji, ja sam prestala pušit kad sam se skinula s pilula da bi ostala trudna... počela sam prije mjesec dva od stresa na poslu i velim to je max 5 cigareta na dan, doma nema sanse da zapalim i isto se kod nas u stanu ne puši...<
><
>ma opravdanja opravdanja...... <i></i>
blondmamma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Schlatka » 18 sij 2006, 11:57

Ja zapalim tu i tamo koju iz gušta. Evo kutija koju sad imam je stara tjedan dana, ima više od pola i još mi mm ukrade koju kad nema svojih.<
>Mislim da ne može škoditi jedna u dva dana, a usto, to je uvijek kad Mokvica zaspe ili kad odem van iz kuće. <
><i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SandraSM » 18 sij 2006, 18:47

Ja sam bivsi oziljni pusac (pakla do dve crvenog dunhill-a dnevno), ostavila sam pusenje zbog trudnoce i nije da nisam imala kriza.<
><
>Ako zapalis tek tu i tamo, sta ce ti to, samim tim sto jedno malo zlato ovisi o tvom zdravlju ne samo dok dojis, nego i da joj duze trajes i srecno i zdravo zivis-pa zivot ima dovoljno opasnosti koje ugrozavaju zdravlje, bez da ih mi sami uvodimo kao rizican faktor.<
><
>U cigarete definitivno stavljaju droge zavisnosti i kad bi mi se desilo da zapalim npr. zbog glupog razloga iznervirala sam se, vracale bi mi se zavisnicke krize u istom ritmu, sutradan, na sedam dana, na mesec dana...tako da sam resila da to vise ne cinim i veruj mi apsolutno nije tesko. Tu kriznu cigaru sam zapalila kad je Stefan imao 15 meseci, jos uvek sam dojila i pojela me savest zbog toga, nista nije vrednije od mog sina.<
><
>Ne pusim vec 3 godine, moj MM pusi i ja smatram da gresi, ali svako mora doneti svoju odluku (naravno pusi na terasi i nikad u zatvorenom prostoru gde je Stefan cak i kad smo napolju). <
><
><
><
><
><
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana M » 19 sij 2006, 14:27

Ja dojim i zapalim tu i tamo(oko 5 cigareta dnevno)U mojim dvjema trudnocama nisam pusila ali sam i prvi i sad drugi put prvi put zapalila nakon njihovih 7,8 mj.Isto radi stresa.Nije pohvalno. <i></i>
ivana M
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Llea » 24 sij 2006, 14:24

Quote:Ali ja sam tip koji nikome ne da da pusi u blizini mog dvogodisnjaka. MM , a i svi gosti su izgnani na balkon! <
><
><
>Ja svoje pušače zatvorim u kuhinju i otvorim im prozor. Ali u blizini djece - nikada<
><
>Mm-ov frend je jednom rukom držao cigaretu, a drugom svoju bebu. Meni je odmah neka vrućina udarila u glavu od bijesa jer ja takve stvari ne podosim. Njegov komentar je bio: nek se navikava VELIKI BRAT<
><
><
>LJETNA BEBA<
><i></i>
Llea
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ponosni tata » 24 sij 2006, 21:57

Ja sam jednom vidio tipa kako stavlja bebicu od par mjeseci u autosjedalicu i zapali cigaretu a da nije ni prozor otvorio.<
>Katastrofa. <
>Ja sam pušač, ali kad beba stigne ne pada mi na pamet pušiti u njenoj blizini. <i></i>
ponosni tata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.