Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

stanje straznje stjenke rodnice nakon poroda

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

stanje straznje stjenke rodnice nakon poroda

PostPostao/la † Sanika » 13 ožu 2009, 00:03

od poroda mi je proslo 5 tjedana i par dana, i jos mi se cini da mi se straznji dio rodnice, onaj blizu guze, nije skroz vratio, odnosno cini mi se kao da mi jedan dio ispada pa se vraca??? zvala sam doc, idem u utorak na pregled, ona sumnja na to da je otisla straznja stjenka rodnice sta god da to znacilo. ima li tko takvih iskustava nakon poroda?

Hvalaaa :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: stanje straznje stjenke rodnice nakon poroda

PostPostao/la † Sanika » 17 ožu 2009, 20:35

dakle da, bila sam na pregledu, to je to, spustila se bespovratno straznja stjenka rodnice i tak ce ostati :roll: moze se malo poboljsati Kegelovim vjezbama ili ugraditi neka plastika ali kako nakon toga ne bi smjela 6 mj ni casu dignuti, to otpada do daleko u buducnost...

eto .. sve je to od tiskanja i velike bebe i bolje na kraju ispada da su me rezali nego ovako, prosla bez epiziotomije ali s vecim s****** :svadja

kaj stvarno nema nikog s ovakvim iskustvom?????

editirala, nije maternica nego rodnica..bila sam malo fiju pa krivo napisala :roll:
Zadnja izmjena: † Sanika; 18 ožu 2009, 18:20; ukupno mijenjano 2 put/a.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Natasa36 » 18 ožu 2009, 15:34

Uh Sanika :hug
Ne znam ništa o tome, ali zvuči nelijepo, zbilja... nadam se da ćeš moći ispraviti vježbama :hug
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la ivana7997 » 18 ožu 2009, 15:36

Sanika je napisao/la:dakle da, bila sam na pregledu, to je to, spustila se bespovratno straznja stjenka maternice i tak ce ostati :roll: moze se malo poboljsati Kegelovim vjezbama ili ugraditi neka plastika ali kako nakon toga ne bi smjela 6 mj ni casu dignuti, to otpada do daleko u buducnost...

eto .. sve je to od tiskanja i velike bebe i bolje na kraju ispada da su me rezali nego ovako, prosla bez epiziotomije ali s vecim s****** :svadja

kaj stvarno nema nikog s ovakvim iskustvom?????

cek cek
straznja stijenka cega, na kraju?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Krumpirić » 18 ožu 2009, 15:42

em mi opis nije jasan, kakve rezanje međice ima veze s maternicom?
em, otkud ti informacija da bi išta izbjegla kad bi imala epizotomiju?Naprotiv.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Barbi » 18 ožu 2009, 15:45

A kako si to skužila? Osjetiš to "ispadanje" ili kako? Stvarno si ne mogu predočiti no svejedno mi ne zvuči lijepo. :/ Ja mislim da epiziotomija koja je samo urez međice nema ništa s tim. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Rimaithor » 18 ožu 2009, 15:48

Nema veze s epi Sanika, to se u vecini slucajeva javlja kod zena koje prerano i preaktivno stanu na noge nakon poroda.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la † Sanika » 18 ožu 2009, 18:18

jooj krivo sam napisala, ne maternice nego rodnice :) na pocetku pise dobro, evo idem editirati...
dakle straznja stjenka rodnice

nema veze s ranijim stajanjem na noge, vec iskljucivo s tiskanjem...i velicinom bebe
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 18 ožu 2009, 18:24

da pojasnim, zadnja faza poroda, izgon, je meni trajao jako dugo, to samo tiskanje preko 40 minuta, i nikako ga nisam mogla istisnuti, stiskala sam i u trudu i bez truda... i tak je ta stjenka opustila.
da sam imala epi, napor tiskanja ne bi bio takav .. i to se vrlo vjerojatno ne bi desilo

tako da opcenito mislim da imamo premalo informacija kad trazimo da nas "ne rezu" jer meni je oporavak nakon prvog poroda kad su me recnuli bio puno puno brzi nego nakon ovoga, od kojeg sad imam i trajne posljedice..
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 18 ožu 2009, 18:33

nisi u pravu.
problem nije u dugom tiskanju, problem br.1 je što si tiskala van truda, a nisi ti kriva nego su te vjerojatno navlačili "tiskaj, tiskaj!"
izgon u prirodnom porodu može trajati satima, bez ikakvih ikakvih posljedica na rodnicu ili međicu. 40 min je puno za bolnički nadripan urlaj holivudski filmovi izgon, i malo za prirodan izgon.
onda, pretpostavljam da si ležeći rađala, ležeći je rodnica sužena i povećan pritisak na stražnu stijenku rodnice.
drugo, daješ dezinformacije o epizotomiji, njome se ne reže rodnica nego međica ,međa među analnim otvorom i rodnicom. Tebi to nevbi pomoglo.

Da su te recnuli sad bi imala bolnu rodnicu i šav na međici, pa ti vidi.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la † Sanika » 18 ožu 2009, 20:24

Krumpirić, jesam plava al nisam glupa.

Dakle, radjala sam bez dripa i u sjedecem polozaju.

Nisam rekla da su rezali rodnicu i znam kaj se reze kad se reze i ne kuzim otkud ti to i ideja o dezinformacijama, ali sam sigurna da je zbog velike bebe i dugog izgona, i da naravno i tiskanja van truda, to tako zavrsilo.
Rezali su me pri prvom porodu, nemam od toga traume. Cak suprotno. Sav imam ionako jer sam malo pukla, pa imam jedan.

No temu sam otvorila radi toga da vidim ima li tko slicna iskustva i moze li se ista napraviti-popraviti.

Editiram..babica mi je sama naglasila da bi izgon bio brzi i laksi i kraci da su mi rezali naravno medjicu, ali kako to nisam htjela, bilo je kako je bilo. Nisam najsretnija svojom odlukom, ali sad kaj je tu je.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la veky32 » 18 ožu 2009, 20:31

mene su rezali i to dobro i nema veze sa straznjom stjenkom rodnice
i meni je oslabio straznji zid rodnice :/
ja na kraju nisam imala ili snage ili jednostavno nisam znala tisnuti bebu tako da sam imala pomoc 3 ruke tj, doktor je pogurao na stomaku
i mislim da mi je zbog toga ali nemora biti jer mi je i sestri tako a niko joj se nije naginjo na stomak kad je radala

ma grozno :roll:
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 18 ožu 2009, 20:36

pa šta se ljutiš, oprosti ako sam krivo shvaćena, al sad sam baš zainteresirana...stvarno, sorry, baš me zanima, inače, radi mene i ostalih...
jesi rađala sjedeći nagnuta prema naprijed ili polusjedeći?
mislim da ti izgon NIJE BIO DUG, mislim, jest za bolničke prilike, ali u prirodnom porodu izgon traje satima, tako se čuva međica, a ne ugrožava, pa mi nije jasno zašto misliš da je to bio problem?
Bio bi kraći izgon,to znam, ali ne vjerujem da bi izbjegla problem koji ti se dogodio...naprotiv, mislim da bi te zatekla oba problema, ja sam imala ogromnu epizotomiju, izgon je trajao 2 tiskaja (minute, zbog nalijeganja na trbuh) a imala sam sličnih problema (s mjehurom, crijevima,...ne s rodnicom...)

oprosti još jednom.
Nadam se da će bit sve okej.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la veky32 » 18 ožu 2009, 20:39

sanika mislim da nam nema pomoci :|
ej a meni je i mokrenje drugacije, polako i bez mlaza :roll:
kad sam negdje vani (kafic, gosti) kad sam na wc-u naravno ne sjedam na skoljku pa onako cuceci :lol znam mokriti :p i to traje i traje i traje noge me zabole :znoj joj grozno :)
sad je od poroda proslo 8 mjeseci a kako mi je prije bilo sad je super
nisam mogla zaustaviti mlaz u toku mokrenja- uzas
imas li ti problema sa mokrenjem?

i jos nesto u porodu sam dobila glupe hemeroide :roll:

ej krompiric jesi ti primalja? :D
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 18 ožu 2009, 20:42

ne nego se pravim pametna :lol
upravo čitam 3 knjige o prirodnom porodu, pa eto, zainteresirana sam.
hjedo reći, na prvom porodu sam prošla tako krasno ko i vi :place i želim to izbjeći pod svaku cijenu.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la tanjabb » 18 ožu 2009, 20:47

Ne znam nista o spustanju straznje stijenke rodnice i zelim ti Sanika da se to ipak na kraju nekako sredi. :hug
Htjela sam napisati da sam ja u prirodnom porodu bez dripa tiskala 2 sata, a recnuli su me na samom kraju kad su vec vidjeli glavicu koja nikako ne prolazi. Lukas je bio slicnih gabarita kao tvoj Maks.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la veky32 » 18 ožu 2009, 20:59

tanjabb epiziotomija i ide na kraju kad glava dode do kraja, kad se medica skroz nategne i to u trudu zato je zena ne osjeti ali ja sam je osjetila kao vrucinu jer sam znala kad ce me zarezati :znoj
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rachica » 18 ožu 2009, 21:02

Krumpirić je napisao/la:ne nego se pravim pametna :lol
upravo čitam 3 knjige o prirodnom porodu, pa eto, zainteresirana sam.
hjedo reći, na prvom porodu sam prošla tako krasno ko i vi :place i želim to izbjeći pod svaku cijenu.

krumpi - ja 1.put, kila dripa, epiziotomija - 24 šava i zašiven hemeroid za međicu :strah izgon nije trajao dugo, nisam mogla hodat ni stajat.
2.put - ušla u rodilište u 16h, u rađaonu u 16i50, rodila u 17:03, bez rezanja, bez dripa, izgon od 10 minuta. šetala sam oko rodilišta do zadnjeg trenutka. - želim ti isti ishod :)

za ovo sam čula već više puta. nadam se da će se kod tebe, sanika, stanje poboljšati čim prije.
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 18 ožu 2009, 22:31

za ovo sam čula već više puta. nadam se da će se kod tebe, sanika, stanje poboljšati čim prije.

Rachica, a jel u slucajevima za koje znas bilo poboljsanja?

Krumpiric, ma ne ljutim se :mase

Radjala sam na onom novom stolu na SD koji je neko novo cudo kod njih na koje su jako ponosni. Sjedi se u zaba polozaju, noge su u onim nekim podignutim stalcima za noge, skvrcene, ko da cucim ali na sjedecki. Je, moguce je da je to do tiskanja bez truda, ali nemrem njih optuzivati jer su rekle da tiskam kad trud dodje a bili su mi jako rijetki a htjela sam sto prije roditi pa sam tiskala i tiskala ni sama ne znam vise kad...no opet, ni do tog krivog tiskanja ne bi doslo da je krace trajalo jer sam ovako izgubila svu snagu...ma ne zagovaram ja sad epi. al bi radje da su me recnuli. Bar sam prvi puta bolje prosla. Znam da nije garancija da bi i sada, ali tko zna.

Veky nemam nikakve tegobe, ne bi to ni skuzila da se nisam dole s ogledalom pogledala :mrgreen:
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la škorpijica » 14 tra 2009, 15:23

Sanika hvala na prosvjetljenju! Izgleda da i ja imam to isto i mislila sam da je od poroda pa da će se s vremenom povući jer me ništa ne boli, a nije niti primjetno dok ne ideš pozorno gledati. Ne znam točan uzrok, ali može biti da je zbog velike bebe (moj je rođen s 4390g) i tiskanja van truda (kad više jednostavno nisam prepoznala trud od boli)...e sad izgon je meni trajao dosta kratko (3-4 jakog tiskanja), rađala sam ležećki i nisam bila rezana ni šivana.
Dino 07.11.08.
David 24.12.11.
škorpijica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la podocnjaci forever » 28 svi 2009, 13:10

...nije mi jasno ovo s izgonom, da traje tako dugo, satima čak :da?
...bijah uvjerena izgon mora biti ekstra kratak, da je to skroz zadnja faza, kad se glavica već vidi, pa "tiskaj, tiskaj" i gotovo
...moj izgon trajao je - svega 2 minute, možda i manje :shock:

...ili se radi o drugačijoj interpretaciji...
...meni su se trudovi zaista razvijali od blagih, jedva prepoznatljivih, do sve jačih... kako su se pojačavali, tako su više boljeli...(velika mudrost, ajme meni :lol) ...onda su bili ekstra jaki, ali nisu toliko boljeli, nego se javio nagon za tiskanjem...hm, to je onda valjda početak izgona? :da?
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 28 svi 2009, 13:15

idealno trajanje izgona je ono u kojem se rodnica stigne raširiti bez pucanja i beba izaći bez patnje. kod nekih su to dva truda, kod drugih i pola sata.

sanika, ne vidim da bi to imalo ikakve veze sa trudovima (oni "pucaju" maternicu, ne rodnicu). možda si manje elastična, beba je bila velika. sa vremenom bi se trebalo stanje poboljšati, ali zašto čekati kad možeš raditi kegla i sve ubrzati.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 28 svi 2009, 13:20

Imam isti problem, spuštenu stijenku rodnice. Uzroci neodređeni, velike bebe za moju građu :dunno Sva tri poroda vaginalna, izgon na leđima vrlo kratak, nikad rezana ni milimetar. Trebala bih na plastičnu operaciju ali se ne mogu još odlučiti. Smeta me kad sam umorna i kad nosim/dižem teško, kad skačem i trčim, osjećam dolje pritisak. Izgleda grozno kad se dole pogledam kad je baš akutno, ne bih vam to predočavala. Kad sam odmorna i bolje kontroliram mišiće ne vidi se ništa. Savjet ginekologa - Kegelove vježbe i vaginalni utezi - ne pomaže jer se vježbe s utezima ne mogu izvoditi pravilno i nema efekta. Pomaže samo operacija.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 28 svi 2009, 14:05

PF, ja sam u 1 ujutro bila otvorena 10cm, glavica se vidjela (odnosno kosica), nagon za tiskanje je bio tu. Medjutim ta glavica nikako nije prolazila nego se vozila gore dolje (jesam dovoljno plasticno opisala :mrgreen: ?). A bila je i krivo okrenuta. Zato sam nakon par neuspijelih pokusaja tiskanja morala odradjivati trudove na boku (jednom, drugom, pa na ledjima s ravnim ispruzenim nogama) jer je babica smatrala da se na takav nacin glavica moze zarotirati (iskustvo valjda :dunno ). Onda sam ponovo tiskala i ista prica. Pa ponovo trudovi u tim cudnovatim polozajevima, pa ponovo tiskanje. Nakon 2 sata takvog tiskanja dosle su na red skare (epiziotomija), ali ni tada glava nije prolazila (mozda ja nisam dovoljno jako tiskala, ne znam), i na kraju je dosla jos jedna babica koja se nalaktarila na trbuh i doslovno pogurala dijete. Rodio se u 3.05 ujutro. Po meni izgon pocinje kad je majka potpuno otvorena.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la † Sanika » 28 svi 2009, 22:17

Po meni izgon pocinje kad je majka potpuno otvorena.

To i kad je beba dovoljno spuštena.

Kod mene je stanje ock, sad ni ne kužim da se nešto dole zbilo, teško mi povjerovat da nije sve na svom mjestu, ali i ako nije, niš strašno. Kod mene ta plastična operacija ne dolazi u obzir bar još 5-6 godina jer ne znam kak bi 6 mjeseci mirovala i ne dizala niš teško :dunno

Hajdi :hug
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la iris » 28 svi 2009, 22:37

imam i ja to :loce
pet godina poslije :loce

isto kao kod većine, kombinacija velike bebe i dugog tiskanja . meni je doktorica općenito rekla da do kraja života ne bi trebala dići ništa teže od kile kruha ( aha, yeah right) , nikakvo teglenje vrećica i ostalog, kegelove uvijek i stalno iako mi je jasno rekla da se stanje ni sa čim ne može popraviti . :sumo
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la skorpionka » 29 svi 2009, 08:25

Po meni izgon pocinje kad je majka potpuno otvorena.

To je jedan od preduvjeta. Drugi je kao što je netko rekao adekvatno spustanje bebe u porodjajni kanal. Ako je bebica visoko i nepravilno izrotirane glavice (a da bi se uopce spustila to je osnovni preduvjet) uz potpunu otvorenost usca maternice, to još uvijek ne spada u fazu izgona.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la tanjabb » 29 svi 2009, 14:09

To je onda kod mene bio slucaj jer meni je trbuh (i beba) bio visoko i na sam dan poroda. Iako kazem, ja sam pocela tiskati kad sam bila potpuno otvorena medjutim to nije bilo nikako uspijesno i tako jos naredna dva sata. Jer sam i ja do tada bila uvjerena da jednom kad si ful otvoren i kad kazu "ajmo sad tiskati" da ce sve biti gotovo za cas. Medjutim...
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la skorpionka » 29 svi 2009, 14:54

Ma da, cudno da su ti dali da tiskas ako su vidili da se beba nije spustila.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Kolberg » 29 svi 2009, 15:28

meni je jedan privatnik rekao da kad rodim djece koliko si zelim da onda mogu se odlucit za neki prsten koji se stavlja unutra, a za sad keglove vježbe i općenito vjezbe koje jacaju taj dio tjela. Ja sam se prepala nakon jednog vremena poslije poroda sto mi to ispada van, no kako je od moje bake sestra to imala posumnjala sam na to.
Ja na porodu sam bila otvorena ful i beba spustena negdje oko 3 ujutro, tada sam prvi puta probala tiskati. Nije islo, rodila sam u 7.40, povremeno smo probali tiskati i na leđima i na boku ali nis. Beba velika, moj misicni tonus opcenito katastrofa. Mene su cvaknuli na 10 savova, tak da isto mislim da to nema veze sa spustanjem.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 41 gostiju.