Hvalaaa

Sada je: 13 srp 2026, 11:19.
Moderator/ica: Diami

Sanika je napisao/la:dakle da, bila sam na pregledu, to je to, spustila se bespovratno straznja stjenka maternice i tak ce ostatimoze se malo poboljsati Kegelovim vjezbama ili ugraditi neka plastika ali kako nakon toga ne bi smjela 6 mj ni casu dignuti, to otpada do daleko u buducnost...
eto .. sve je to od tiskanja i velike bebe i bolje na kraju ispada da su me rezali nego ovako, prosla bez epiziotomije ali s vecim s******![]()
kaj stvarno nema nikog s ovakvim iskustvom?????
Ja mislim da epiziotomija koja je samo urez međice nema ništa s tim. 

na pocetku pise dobro, evo idem editirati...

znam mokriti
i to traje i traje i traje noge me zabole
joj grozno

i želim to izbjeći pod svaku cijenu.

Krumpirić je napisao/la:ne nego se pravim pametna![]()
upravo čitam 3 knjige o prirodnom porodu, pa eto, zainteresirana sam.
hjedo reći, na prvom porodu sam prošla tako krasno ko i vii želim to izbjeći pod svaku cijenu.
izgon nije trajao dugo, nisam mogla hodat ni stajat.

za ovo sam čula već više puta. nadam se da će se kod tebe, sanika, stanje poboljšati čim prije.

) ...onda su bili ekstra jaki, ali nisu toliko boljeli, nego se javio nagon za tiskanjem...hm, to je onda valjda početak izgona? 

Sva tri poroda vaginalna, izgon na leđima vrlo kratak, nikad rezana ni milimetar. Trebala bih na plastičnu operaciju ali se ne mogu još odlučiti. Smeta me kad sam umorna i kad nosim/dižem teško, kad skačem i trčim, osjećam dolje pritisak. Izgleda grozno kad se dole pogledam kad je baš akutno, ne bih vam to predočavala. Kad sam odmorna i bolje kontroliram mišiće ne vidi se ništa. Savjet ginekologa - Kegelove vježbe i vaginalni utezi - ne pomaže jer se vježbe s utezima ne mogu izvoditi pravilno i nema efekta. Pomaže samo operacija.
). Onda sam ponovo tiskala i ista prica. Pa ponovo trudovi u tim cudnovatim polozajevima, pa ponovo tiskanje. Nakon 2 sata takvog tiskanja dosle su na red skare (epiziotomija), ali ni tada glava nije prolazila (mozda ja nisam dovoljno jako tiskala, ne znam), i na kraju je dosla jos jedna babica koja se nalaktarila na trbuh i doslovno pogurala dijete. Rodio se u 3.05 ujutro. Po meni izgon pocinje kad je majka potpuno otvorena.Po meni izgon pocinje kad je majka potpuno otvorena.

Po meni izgon pocinje kad je majka potpuno otvorena.

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.