Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

trudna nakon prvog puta,il ne ? :S

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

trudna nakon prvog puta,il ne ? :S

PostPostao/la ivanaa » 27 ruj 2011, 22:53

Eh ovako,imam 16 godina,u vezi sam mjesec i pol dana s jednim dečkom. Spavali smo 5 dana nakon menge,znači menga mi je završila 11.9. i to mi je bilo prvi put.
Sad neznam al mislim da su to kao neplodni dani.TO Mi je BIO PRVI PUT.
Nisam krvarila samo me bolilo za poludit. Nismo koristili zaštitu,al nije svršio uopće,ja nisam htjela dalje jer je on izbio jednu šalu i meni je prisjelo sve više : tako da nije svršio.
Sutradan smo opet imali odnos al sa kondomom,al opet nije svršio u mene znači u to sam 100000% sigurna jer ga je izvadio dosta prije pa onda..i onda svršio.
I sad pošto je meni bio prvi put,ja imala strahove da sam možda nekim čudom zatrudnila tj.još uvjek ih imam.
Menga mi treba po pravilu doč zaa osam dana a ja sam danas u školi dobila prvo neki smeđi iscjedak onda malo veću mrlju na gaćicama onako ko od menstruacije.
A par dana prije su me sise bolile onako na dodir il sam si ja to možda od silnog straha umislila
I primjetila sam da imam neku sitnu kvržicu na desnoj dojci tj na aureoli kraj bradavice točno iznutra. Neznam šta je to,neznam ništa a mislila sam da znam sve o sebi o sexu itd.
I imala sam sve znakove pmsa tj simptome nekih dva tjedna pred mengu znači dva tjedna prije 5.10. računala sam da tad negdje trebam dobit.
Sise su me bolile onako i dobila sam prištiče itd. SIse me sad malo manje boli tj gotovo da i ne bole. Sad neznam,molila bih nekog starijeg iskusnog da mi kaže jel si ja to sve umišljam? i jel ima ikakva mogučnost da sam trudna bez obzira šta moj dragi tvrdi da nije u mene? i dal je ovo uranjena menstruacija ili? mislim,rijeđa je od menstruacije i nejde tako jako,malo po malo,kad piškim tj kad se naprežem onda ide i tamno crvenee boje je. I imam grčeve u donjem djelu trbuha kao kod prave menge i sve to skupa al je problem šta joj još nije vrijeme i nije tako obilata.
Usto,prehlađena sam i oduvjek imam čestu potrebu za mokrenjem,vjerovatno upala jajnika .

Help.
ivanaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: trudna nakon prvog puta,il ne ? :S

PostPostao/la thinkPINK » 27 ruj 2011, 23:13

Ivana na forumu ti nitko ne može sa sigurnošću reći jesi li trudna ili ne. To može jedino test za trudnoću i/ili pregled kod ginekologa...
Znakovi trudnoće su uglavnom slični PMS-u tako da je prema njima teško zaključiti radi li se o trudnoći ili ne.
No, osim moguće trudnoće seksualni odnosi nose i rizik mogućih zaraza seksualno prenosivim bolestima pa bi bilo svakako dobro da se o tome informiraš. Isto tako, pametno je uvijek koristiti zaštitu a ne se voditi logikom plodnih i neplodnih dana, prepustiti brigu oko kontracepcije partneru i slično.
Moj ti je prijedlog da odeš kod ginekologa koji će te pregledati, savjetovati te... Kad stupiš u seksualne odnose na tebi je da se brineš i na taj način o svome zdravlju.
Sretno!
:mah
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivanaa » 27 ruj 2011, 23:14

thinkPINK je napisao/la:Ivana na forumu ti nitko ne može sa sigurnošću reći jesi li trudna ili ne. To može jedino test za trudnoću i/ili pregled kod ginekologa...
Znakovi trudnoće su uglavnom slični PMS-u tako da je prema njima teško zaključiti radi li se o trudnoći ili ne.
No, osim moguće trudnoće seksualni odnosi nose i rizik mogućih zaraza seksualno prenosivim bolestima pa bi bilo svakako dobro da se o tome informiraš. Isto tako, pametno je uvijek koristiti zaštitu a ne se voditi logikom plodnih i neplodnih dana, prepustiti brigu oko kontracepcije partneru i slično.
Moj ti je prijedlog da odeš kod ginekologa koji će te pregledati, savjetovati te... Kad stupiš u seksualne odnose na tebi je da se brineš i na taj način o svome zdravlju.
Sretno!

ma nema šanse..pa možete bar na temelju ovog naslutit jel se radi o tome il ne :/
ivanaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 27 ruj 2011, 23:21

Ne znam kako ti slutnja nekoga koga niti ne poznaš može biti od koristi. Sa sigurnošću ti ne mogu reći, a nagađanjem se ne bi bavila kada je moguća trudnoća u pitanju.
Ako ne možeš/želiš ići na pregled, probaj s testom za trudnoću. Možeš slobodno kupiti najjeftiniji, svi rade po istom principu.
Ovo što pišeš da češće mokriš može biti znak upale mjehura i bakterija u mokraći što nije ništa strašno ali treba liječiti.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivanaa » 27 ruj 2011, 23:23

thinkPINK je napisao/la:Ne znam kako ti slutnja nekoga koga niti ne poznaš može biti od koristi. Sa sigurnošću ti ne mogu reći, a nagađanjem se ne bi bavila kada je moguća trudnoća u pitanju.
Ako ne možeš/želiš ići na pregled, probaj s testom za trudnoću. Možeš slobodno kupiti najjeftiniji, svi rade po istom principu.
Ovo što pišeš da češće mokriš može biti znak upale mjehura i bakterija u mokraći što nije ništa strašno ali treba liječiti.

alaaa.
ivanaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 27 ruj 2011, 23:26

Pogledaj si malo i ovdje.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MON » 27 ruj 2011, 23:26

Ivanaa, ako ti napišem da si vjerojatno trudna, hoćeš li onda otići ginekologu? Seks kakav si opisala lako može rezultirati trudnoćom. I kao što ti je TinkPink napisala, nema drugog načina nego pregled ili test.

A nakon što stupiš u seksualne odnose svakako moraš ginekologu, jer je to jedini način da ostaneš zdrava i sačuvaš mogućnost da jednog dana postaneš majka. I da ostaneš živa.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la ivanaa » 27 ruj 2011, 23:35

MON je napisao/la:Ivanaa, ako ti napišem da si vjerojatno trudna, hoćeš li onda otići ginekologu? Seks kakav si opisala lako može rezultirati trudnoćom. I kao što ti je TinkPink napisala, nema drugog načina nego pregled ili test.

A nakon što stupiš u seksualne odnose svakako moraš ginekologu, jer je to jedini način da ostaneš zdrava i sačuvaš mogućnost da jednog dana postaneš majka. I da ostaneš živa.

ma nema tih para
ivanaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 27 ruj 2011, 23:37

a zašto nas onda pitaš jesi li trudna? :dunno
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la ivanaa » 27 ruj 2011, 23:41

MON je napisao/la:a zašto nas onda pitaš jesi li trudna? :dunno

pa napisala sam šta mi je,trah me ić jer niko od mojih nezna da sam spavala s njim a i kaže da nije svršio u mene a i navodno su bili neplodni dani,kupit ću test al mislim daa je prerano. i neznam mući me ova 'menga'..
a imam i gripu tako da neke simptome njoj pripisujem
strah me svega toga i.. ma.. razumijete me valjda.
:S
ivanaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 27 ruj 2011, 23:51

razumijem strah :dada

a ti probaj razumjeti da smo ti rekli sve što i same znamo. druge pomoći osim ovih (dobrih) savjeta nemamo.

evo, možeš se raspitati i na ovoj stranici. http://www.edusex.org/reproduktivno-zdr ... egled.html

a ovdje se možeš javiti za pregled u Zagrebu (ako si iz Zagreba):

Ambulanta za djecju i adolescentnu ginekologiju.

U Zagrebu imaju čak dvije u Klaicevoj:

Služba za dječju i adolescentnu ginekologiju i dermatovenerologiju
mr.sc.dr. Nives Šikanić-Dugić, spec. ginekologije
dr. Mislav Luka Domljan, spec. ginekologije
dr. Nives Pustišek, spec. dermatovenerologije

i u Vinogradskoj:
KBC: Centar za dječju i adolescentnu ginekologiju

Ako nisi iz zagreba, sigurna sam da i u tvom gradu/mjestu postoji ginekološka ambulanta u koju se sa navrešnih 16 godina možeš javiti. Ne moraš reći roditeljima. Bar ne za sada.

Ipak se nadam da ćeš i sa roditeljima uskoro razgovarati o tome.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la ivanaa » 27 ruj 2011, 23:53

MON je napisao/la:razumijem strah :dada

a ti probaj razumjeti da smo ti rekli sve što i same znamo. druge pomoći osim ovih (dobrih) savjeta nemamo.

evo, možeš se raspitati i na ovoj stranici. http://www.edusex.org/reproduktivno-zdr ... egled.html

a ovdje se možeš javiti za pregled u Zagrebu (ako si iz Zagreba):

Ambulanta za djecju i adolescentnu ginekologiju.

U Zagrebu imaju čak dvije u Klaicevoj:

Služba za dječju i adolescentnu ginekologiju i dermatovenerologiju
mr.sc.dr. Nives Šikanić-Dugić, spec. ginekologije
dr. Mislav Luka Domljan, spec. ginekologije
dr. Nives Pustišek, spec. dermatovenerologije

i u Vinogradskoj:
KBC: Centar za dječju i adolescentnu ginekologiju

Ako nisi iz zagreba, sigurna sam da i u tvom gradu/mjestu postoji ginekološka ambulanta u koju se sa navrešnih 16 godina možeš javiti. Ne moraš reći roditeljima. Bar ne za sada.

Ipak se nadam da ćeš i sa roditeljima uskoro razgovarati o tome.

hvala vam,vaaljda ću uskoro skupt hrabrosti..
ivanaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 27 ruj 2011, 23:58

Ja sam neki dan bila u ovoj ambulanati u Klaićevoj sa svojom kćeri. I bilo je tamo dosta cura otprilike tvoje dobi, bez roditelja. Baš sam razmišljala o tome kak su super i kako je to očito dobra ambulanta tj dobra doktorica - bez straha su čekale na red, nisu bile nervozne, veselo su pričale međusobno.

Hoću reći - očito da su zadovoljne doktoricom i savjetima koje dobivaju tamo. Zato mislim da te ne bi trebalo biti strah. Dapače, dobit ćeš odgovore na svoja pitanja, brigu za tvoje zdravlje i dobre savjete :dada
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la ivanaa » 28 ruj 2011, 00:00

MON je napisao/la:Ja sam neki dan bila u ovoj ambulanati u Klaićevoj sa svojom kćeri. I bilo je tamo dosta cura otprilike tvoje dobi, bez roditelja. Baš sam razmišljala o tome kak su super i kako je to očito dobra ambulanta tj dobra doktorica - bez straha su čekale na red, nisu bile nervozne, veselo su pričale međusobno.

Hoću reći - očito da su zadovoljne doktoricom i savjetima koje dobivaju tamo. Zato mislim da te ne bi trebalo biti strah. Dapače, dobit ćeš odgovore na svoja pitanja, brigu za tvoje zdravlje i dobre savjete :dada

nije mene tog strah nego strah me da nebi bio potvrdan odgovor na moje pitanje gore,makar sumnjam da je al opet,to mi je sve novo :S
ivanaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 28 ruj 2011, 00:03

trudna ili ne, ako odeš tamo znat će ti savjetovati što dalje. ovako si sama sa svojim mukama i to je najgore.

i zato baš ako jesi možda trudna, važno je otići što prije, da što prije dobiješ potrebnu pomoć.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la skorpionka » 28 ruj 2011, 09:01

Mislim da trebaš poslušati savjete Thinkpink i MON.

KAžeš

Spavali smo 5 dana nakon menge,znači menga mi je završila 11.9. i to mi je bilo prvi put.
Sad neznam al mislim da su to kao neplodni dani.TO Mi je BIO PRVI PUT.

Dani ciklusa ti se računaju nakon menge, nego od prvog dana menstruacijskog krvarenja, to je prvi dan ciklusa, pa tako upravo tih famoznih 5 dana nakon menge kod kraćeg ciklusa mogu biti upravo plodni dani (ovisno o trajanju krvarenja to što pišeš je 9 ili 10 dan ciklusa otprilike).
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Hajdi » 28 ruj 2011, 09:11

Uz pretpostavku da je ovaj topik ozbiljan, i da uopće čitaš što ti pišemo, imaš nekoliko solucija:

1. ako se pokaže da nisi trudna
a) naučiš nešto iz ovog iskustva i od sada pa nadalje koristiš kontracepciju i odgovorno pristupaš spolnosti, što uključuje i posjet ginekologu
b) tjeraš dalje kao da ništa nije bilo do sljedećeg puta

2. ako se pokaže da si trudna
a) odlučiš se za prekid trudnoće, što uključuje posjet ginekologu
b) odlučiš se da zadržiš trudnoću, što uključuje posjet ginekologu

Prezirem osobe koje smatraju da su dovoljno zrele za spolni odnos, ali se ne žele brinuti za svoje reproduktivno zdravlje.
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.