Sada je: 13 srp 2026, 13:47.
Moderator/ica: Diami

thinkPINK je napisao/la:Ivana na forumu ti nitko ne može sa sigurnošću reći jesi li trudna ili ne. To može jedino test za trudnoću i/ili pregled kod ginekologa...
Znakovi trudnoće su uglavnom slični PMS-u tako da je prema njima teško zaključiti radi li se o trudnoći ili ne.
No, osim moguće trudnoće seksualni odnosi nose i rizik mogućih zaraza seksualno prenosivim bolestima pa bi bilo svakako dobro da se o tome informiraš. Isto tako, pametno je uvijek koristiti zaštitu a ne se voditi logikom plodnih i neplodnih dana, prepustiti brigu oko kontracepcije partneru i slično.
Moj ti je prijedlog da odeš kod ginekologa koji će te pregledati, savjetovati te... Kad stupiš u seksualne odnose na tebi je da se brineš i na taj način o svome zdravlju.
Sretno!

thinkPINK je napisao/la:Ne znam kako ti slutnja nekoga koga niti ne poznaš može biti od koristi. Sa sigurnošću ti ne mogu reći, a nagađanjem se ne bi bavila kada je moguća trudnoća u pitanju.
Ako ne možeš/želiš ići na pregled, probaj s testom za trudnoću. Možeš slobodno kupiti najjeftiniji, svi rade po istom principu.
Ovo što pišeš da češće mokriš može biti znak upale mjehura i bakterija u mokraći što nije ništa strašno ali treba liječiti.

MON je napisao/la:Ivanaa, ako ti napišem da si vjerojatno trudna, hoćeš li onda otići ginekologu? Seks kakav si opisala lako može rezultirati trudnoćom. I kao što ti je TinkPink napisala, nema drugog načina nego pregled ili test.
A nakon što stupiš u seksualne odnose svakako moraš ginekologu, jer je to jedini način da ostaneš zdrava i sačuvaš mogućnost da jednog dana postaneš majka. I da ostaneš živa.

MON je napisao/la:a zašto nas onda pitaš jesi li trudna?

MON je napisao/la:razumijem strah![]()
a ti probaj razumjeti da smo ti rekli sve što i same znamo. druge pomoći osim ovih (dobrih) savjeta nemamo.
evo, možeš se raspitati i na ovoj stranici. http://www.edusex.org/reproduktivno-zdr ... egled.html
a ovdje se možeš javiti za pregled u Zagrebu (ako si iz Zagreba):
Ambulanta za djecju i adolescentnu ginekologiju.
U Zagrebu imaju čak dvije u Klaicevoj:
Služba za dječju i adolescentnu ginekologiju i dermatovenerologiju
mr.sc.dr. Nives Šikanić-Dugić, spec. ginekologije
dr. Mislav Luka Domljan, spec. ginekologije
dr. Nives Pustišek, spec. dermatovenerologije
i u Vinogradskoj:
KBC: Centar za dječju i adolescentnu ginekologiju
Ako nisi iz zagreba, sigurna sam da i u tvom gradu/mjestu postoji ginekološka ambulanta u koju se sa navrešnih 16 godina možeš javiti. Ne moraš reći roditeljima. Bar ne za sada.
Ipak se nadam da ćeš i sa roditeljima uskoro razgovarati o tome.

MON je napisao/la:Ja sam neki dan bila u ovoj ambulanati u Klaićevoj sa svojom kćeri. I bilo je tamo dosta cura otprilike tvoje dobi, bez roditelja. Baš sam razmišljala o tome kak su super i kako je to očito dobra ambulanta tj dobra doktorica - bez straha su čekale na red, nisu bile nervozne, veselo su pričale međusobno.
Hoću reći - očito da su zadovoljne doktoricom i savjetima koje dobivaju tamo. Zato mislim da te ne bi trebalo biti strah. Dapače, dobit ćeš odgovore na svoja pitanja, brigu za tvoje zdravlje i dobre savjete

Spavali smo 5 dana nakon menge,znači menga mi je završila 11.9. i to mi je bilo prvi put.
Sad neznam al mislim da su to kao neplodni dani.TO Mi je BIO PRVI PUT.
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.