Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

Ljetne mame i bebe (8.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (8.dio)

PostPostao/la suncica77 » 11 ožu 2012, 16:10

ajme ajme
ja juce popila onaj sirup DUPHALAC , uvalili me grcevi za cca. 3h , na wc me tjeralo ali opet tvrdo, grcevi mi se javljali jos par puta preko noci poludila sam :gaah , sad me strah dalje ga piti :ajme
mogu li grcevi stetit bebici ?
ne pomaze mi nista protiv ovoga glupog zatvora :gaah
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MamaMu » 11 ožu 2012, 18:05

suncice meni je dr u prvoj trudnoci govorio da ujutro nataste popijem casu hladne vode i sjedim na solji,svaki dan u isto vrijeme,nekoliko minuta da se misici izvjezbaju i opuste,pa ce to krenuti,mozda ne odmah al meni zaista pomogne kad malo duze odsjedim,pa krene koliko toliko...

isto sam cula da navece pojedes kiwi,al da to bude posljednje sto si pojela(to nisam probala)
moja svekrva vec duze vremena pije sjemenke lana natopljene preko noci u jogurtu...veli ona nekad moze,nekad opet ne :conf
There is a voice that doesn't use words. Listen!

Proljetni cvijet 05.05.2009.
Duple ljetne oluje 02.08.2012.
MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 11 ožu 2012, 18:29

Suncice probaj navečer prije spavanja popiti tople vode i ujutro natašte, meni bi pomoglo, a evo hvala Bogu zadnjih tjedan dana nemam problema s probavom, a do sada bih znala i po tjedan dana ne ići na wc. Pila sam i Donat Mg, ujutro natašte mlakog bi popila, ili crnu kavu natašte. Znam i sada dugo sjediti i čekati da krene i gčiti se, na jedvite jade bi obavila to, al bolje ikako nego nikako. Mislim da ti ne mogu naštetiti, al svakako nije dobro da imaš takvih problema. Jesi pokušala s voćnim kockama?
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 11 ožu 2012, 19:56

ma sve sam probala i na kraju idem probat sirup i dobijem grceve, ne jedan bilo ih sigurno 6 x svaki 30min :ajme

svako koliko idete na uzv-preglede ?
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 11 ožu 2012, 20:17

Suncice nadam se da će ti biti bolje :hug

Na preglede idem svako 4 tjedna, tj.jednom mjesečno.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danna » 11 ožu 2012, 21:40

sunčica
na preglede idem svakih 4 tjedna, a uzv se radi min 3x, po jednom u svakom tromjesečju ako je uredna trudnoća, ne brojim uzv preglede one zadnje tjedne pred porod.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nana30 » 11 ožu 2012, 22:25

Suncice meni kod zatvora pomaže magnezij sumeći pijem ga svaki dan kiwi mi pomaže i donat mg.
Na uzv idem svaka 4tjedna.
Ja se svako jutro budim u strahu zbog one glupe čudne glavobolje, jer nakon buđenja pocinje me probadati u jednom djelu glave iznad oka i dole prema zatiljku kao da me netko pika sa iglama i tako već danima i samo poslije buđenja i traje kratko do sat vremena, nekad manje, jedan dan je cijeli trajala ili se ponavljala.Svašta mi pada na pamet od aneurizme do tumora :ajme
Znam da su u trudnoći glavobolje pod normalno zbog hormona i većeg volumena krvi,ali ovo mi ne spada pod neku normalnu glavobolju :conf
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 12 ožu 2012, 00:08

Nana30 nemoj odmah misliti tako loše, vjerojatno nije ništa, možda si malo uhvatila upalu sinusa pa te zato boli ili si ružan položaj tokom spavanja imala, pa te zato boli. Biometeorološke prognoze su ovih dana bilo lošije i možda ti i to utječe.
Kako bi odagnala ružne misli otiđi do svoje dr opće prakse pa nek ti pogleda šta je. :hug
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stellina » 12 ožu 2012, 08:52

suncica77 je napisao/la:ajme ajme
ja juce popila onaj sirup DUPHALAC , uvalili me grcevi za cca. 3h , na wc me tjeralo ali opet tvrdo, grcevi mi se javljali jos par puta preko noci poludila sam :gaah , sad me strah dalje ga piti :ajme
mogu li grcevi stetit bebici ?
ne pomaze mi nista protiv ovoga glupog zatvora :gaah

Draga pa Duphalac trebas piti tru puta na dan, ovisno o tome koliko dana nemas stolicu idu i mililitri sirupa.
Sta ti je rekla doktorica? Uostalom imas i etiketu sa tablicom pa vidis koliko trebas piti.

Ja isto nisam isla istog trena vec nakon jednog dana. Posto ja nisam isla oko 5 dana, morala sam ha uzimati 3X20 ml na dan.

Nemas se cega bojati, nastavi piti, samo se nadam da pijes tocnu dozu.

Ja nocas nisam nista spavala, mene kicma rastura , u neko gluha doba noci sam se rasplakala jer se nisam mogla nikako namjestiti. Nemam pojma sta cu sa tim ledjima...Imam problema jos od prije, a sad u zadnjih dana se stanje jako pogorsalo :place

Cekam 8 sati da nazovem svoju gin da je pitam sta mogu raditi. Dal mogu kod kiroprakticara il ima neka masaza jer ja ne mogu tako dalje...a gdje mi je jos kraj :(
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suncica77 » 12 ožu 2012, 09:38

popila samo jednu dozu od 40ml i dobila grceve :roll

dr. rekla 3 dana po jednu dozu (vjerovatno jedan cep) i dalje po pola
na etiketi ne pise koliko trudnice smiju piti, a za odrasle pise 45ml dnevno prva tri dana
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 12 ožu 2012, 09:56

Stellina ako je trudnoćd uredna smiješ ići na masažu,poznam dosta trudnica koje su išle.
Probaj spavati s jastukom između nogu ili bez jastuka pod glavom da ti sve bude ravno. Mene je od boli još prije trudnoće spasio anatomski jastuk, a sad me spašava jastuk za dojenje. Javi šta ti je dr rekla. :mah
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 12 ožu 2012, 10:07

nana44 je napisao/la: sad me spašava jastuk za dojenje

i mene isto,samo ja imam problem sto ne mogu nikako lezati na lijevom boku,nocas sam se zaboravila i okrenula lijevo,poslije sam proplakala od boli,vec mi se to desavalo,dr kaze beba pritisne neki zivac a ona ko namjerno najcesce je tamo
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 12 ožu 2012, 12:08

suncica77 je napisao/la:popila samo jednu dozu od 40ml i dobila grceve :roll

na etiketi ne pise koliko trudnice smiju piti, a za odrasle pise 45ml dnevno prva tri dana

Joj draga mislim da je to previse od jednom. Probaj danas podjeliti tih 45 ml na tri puta kroz dana. Moj sirup ima etiketicu i pise gore kako se pije, al opet sigurno tvoj i moj sirup imaju samo isto ime ali ne i ambalazu posto sam ja "vani".

Probaj piti 3x15 ml jer mislim da je 40-45 od jednom previse i onda ti samo provocira nadutost.

Nana spavam sa jastukom bas onim za trudnice al ne pomaze. Joj kako me depra pere radi toga. Zvala sam gin i poslala me osteopatu koja me tek moze uzeti 2.4 :roll Ja cu krepat do tad.
Sad cu nazvati svoju dr.opce medicine nek me posalje nekud il nek mi da nest. :place
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 12 ožu 2012, 13:04

ja se osjećam bolje nego ikad. Ništa me više ne bolucka, žgaravica se smirila, nemam grčeve i ne otičem još uvijek(u prvoj trudnoći jesam već puno ranije) a drob mi nije prevelik pa sam sva pokretna i agilna. čak me prolazi i pospanost, napokon se budim u 7 ponovo (nisam mogla prije 8 ipo jedno vrijeme a leć sam išla navečer s kokoškama.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la suncica77 » 12 ožu 2012, 13:52

Stellina je napisao/la:
suncica77 je napisao/la:popila samo jednu dozu od 40ml i dobila grceve :roll

Joj draga mislim da je to previse od jednom. Probaj danas podjeliti tih 45 ml na tri puta kroz dana. Moj sirup ima etiketicu i pise gore kako se pije, al opet sigurno tvoj i moj sirup imaju samo isto ime ali ne i ambalazu posto sam ja "vani".

Probaj piti 3x15 ml jer mislim da je 40-45 od jednom previse i onda ti samo provocira nadutost.

Nana spavam sa jastukom bas onim za trudnice al ne pomaze. Joj kako me depra pere radi toga. Zvala sam gin i poslala me osteopatu koja me tek moze uzeti 2.4 :roll Ja cu krepat do tad.
Sad cu nazvati svoju dr.opce medicine nek me posalje nekud il nek mi da nest. :place

pise i na mom sirupu sve, ima etiketu ... pila sam po mjerama, mislis da je bolje tih 40ml podijelit na 3 tokom dana ? to ne pise na etiketi ...probat cu tako
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la suncica77 » 12 ožu 2012, 13:57

ja sam se vratila sa pregleda i hdB sve ok
tlak ok, urin ok, posteljica sprijeda ili je straga hm ..mislim straga :da?
kg +2
samo me zanima ovaj BPD 4,34 pise da je mjera za 19 tj ....moze netko stavit svoje u 18tt da usporedim
i također ovaj AC i FL

kaze dr curica je :D ja presretna :joy
Zadnja izmjena: suncica77; 12 ožu 2012, 14:12; ukupno mijenjano 1 put/a.
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stellina » 12 ožu 2012, 13:58

Probaj tako bar 2-3 dana pa ces vidjeti. Ja mislim da bi ti bolje trebalo biti jer tih 40 ml odjednom je zbilja shock za crijeva.

Ja danas u 16 imam kod doktorice, jedva cekam i nadam se da ce mi pomoci nekako :ajme Kad sjednem rastura me sve otraga, najlakse mi je kad hodam...

Cestitke Sunci na curki:joy :joy :joy :joy
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nana44 » 12 ožu 2012, 14:03

ja se osjećam bolje nego ikad. Ništa me više ne bolucka, žgaravica se smirila, nemam grčeve i ne otičem još uvijek(u prvoj trudnoći jesam već puno ranije) a drob mi nije prevelik pa sam sva pokretna i agilna. čak me prolazi i pospanost, napokon se budim u 7 ponovo (nisam mogla prije 8 ipo jedno vrijeme a leć sam išla navečer s kokoškama

Rusulice to je vjerojatno došlo sa sunčanim vremenima, ja se isto osjećam sva nekako puna energije, danas me uhvatilo presađivat cvijeće u vrtlu, baš sam guštala. Još da bura stane pa da mogu u šetnju, bilo bi savršeno, čak mi se i probava poboljšala :yess . Nadam se da će tako i ostati, ponekad mi nakon cjelodnevne šetnje noge postanu teške al brzo prođe.
Kažu da inače i drugom tromjesečju prestaju trudničke tegobe i da je to tromjesječje za uživanje u trudnoći jer treće opet donosi manje poteškoće, jer se više širiš, bebea raste pa i trbuh skupa s njom, zato dok ne počmu vrućine i te tegobe triba iskoristit svaki dan. :dada

Sunci čestitke na princezici :joy

BPD 4,1 FL 2,7 i AC 13,0, po Uzv to ispada 18+4. Tako mi je napisala, a po zadnjoj mjesečnici tada sam bila 19+5.
Pogledaj ovdje te mjere pa ćeš vidjeti kada što odgovara i uvijek postoje mala odstupanja http://www.poliklinika-harni.hr/teme/tr ... 04_bpd.asp
Zadnja izmjena: nana44; 12 ožu 2012, 14:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stellina » 12 ožu 2012, 14:06

Evo moja duga napreduje, danas sam je zavrsila. Sad mi jos fali da napravim nekako spoj izmedju beige boje i plave i pri kraju smo skoro. :joyslika

Uploaded with ImageShack.us
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suncica77 » 12 ožu 2012, 14:17

nana 44 mislim da je prije 2
jer i meni pise AC 12,9
FL 2,9

ja sam 18+1 danas po mengi i mjere su mi malo vece od tvojih osim ovoga AC

a po uzv 19+3 ako to znaci ono sto napise pored mjera
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 12 ožu 2012, 14:19

Upravo sam ispravila, bila sam an ovom linku pa sam vidila da je 2, http://www.poliklinika-harni.hr/teme/tr ... 04_bpd.asp. To ti je sve ok onda :kiss

Stellina duga je prekrasna, bebač će guštat gledat ju
Zadnja izmjena: nana44; 12 ožu 2012, 14:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 12 ožu 2012, 14:21

stellina bas si lijepo to napravila :5
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 12 ožu 2012, 14:24

Meni pored mjera piše 18+4, imaš naprednog bebača, ne brini se, da je nešto dr. bi ti rekao. :faca
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 12 ožu 2012, 14:28

nana44 je napisao/la:Meni pored mjera piše 18+4, imaš naprednog bebača, ne brini se, da je nešto dr. bi ti rekao. :faca

samo da ne bude prekrupan bebac , tko ce rodit vaginalno :mrgreen
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danna » 12 ožu 2012, 15:33

sunčica,
čestitam na curici :proljece

stellina, duga je prekrasna :mah
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MamaMu » 12 ožu 2012, 16:20

suncice cestitke na curici...nek je ziva i zdrava...

mi smo veceras u 6 na pregledu,mogli bismo saznati i mi sta nosimo u pupi :nokti

dr je spominjao i nekakvu serklazu(kaze to se kod blizanaca nekad radi nekad pak ne)pa cemo da vidimo sta je tacno to...
znate li vi sta je to i jel ko radio?
There is a voice that doesn't use words. Listen!

Proljetni cvijet 05.05.2009.
Duple ljetne oluje 02.08.2012.
MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 12 ožu 2012, 17:01

nana44 je napisao/la:
ja se osjećam bolje nego ikad. Ništa me više ne bolucka, žgaravica se smirila, nemam grčeve i ne otičem još uvijek(u prvoj trudnoći jesam već puno ranije) a drob mi nije prevelik pa sam sva pokretna i agilna. čak me prolazi i pospanost, napokon se budim u 7 ponovo (nisam mogla prije 8 ipo jedno vrijeme a leć sam išla navečer s kokoškama

Rusulice to je vjerojatno došlo sa sunčanim vremenima, ja se isto osjećam sva nekako puna energije, danas me uhvatilo presađivat cvijeće u vrtlu, baš sam guštala. Još da bura stane pa da mogu u šetnju, bilo bi savršeno, čak mi se i probava poboljšala :yess . Nadam se da će tako i ostati, ponekad mi nakon cjelodnevne šetnje noge postanu teške al brzo prođe.
Kažu da inače i drugom tromjesečju prestaju trudničke tegobe i da je to tromjesječje za uživanje u trudnoći jer treće opet donosi manje poteškoće, jer se više širiš, bebea raste pa i trbuh skupa s njom, zato dok ne počmu vrućine i te tegobe triba iskoristit svaki

Ali ja jesam u trećem tromjesečju i osjećam se bolje nego u drugom :D Može bit da je proljeće u zraku a može bit da se i "gnijezdim" pa sam već obavila pola predporođajnih pospremanja, preslagivanja i organiziranja. Baš me uhvatilo :le

Sunči čestitam na curi
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la suncica77 » 12 ožu 2012, 17:12

MamaMu je napisao/la:suncice cestitke na curici...nek je ziva i zdrava...

mi smo veceras u 6 na pregledu,mogli bismo saznati i mi sta nosimo u pupi :nokti

dr je spominjao i nekakvu serklazu(kaze to se kod blizanaca nekad radi nekad pak ne)pa cemo da vidimo sta je tacno to...
znate li vi sta je to i jel ko radio?

a koliko ja znam sivanje pod opcom da se ne otvaras ...bolje da ne dođe do toga :jadnimi
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 12 ožu 2012, 17:37

Rusulice uopće nisam gledala tvoj ticker kad sam pisala :ajme Super šta se tako osječaš i nek potraje do kraja :le
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stellina » 12 ožu 2012, 17:56

Evo mene s pregleda... :ajme Hitno moram specijalistu sutra jer mi je cijela desna strana gdje me i boli zablokirana . Hvala Bpgu dr mi je uspjela srediti termin vec za sutra inace bi morala cekati u takvom stanju bar 2 tjedna. Pa kad cu biti s mirom? :place
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.