body, benkica, štramplice, tuta, kombinezon, hlačice, odjelce........i tako unedogled
a dilema je bila još veća jer frendice koje žive gore na kontinentu pričaju bitno drugačije od ovih ovdje u Dalmaciji
pa sam onda isprintala slike sa raznih foruma i pisala kako se što zove, došla do sljedećih zaključaka
benkica- ima varijanta benkica (sve je sa vezicama, na 4 mjesta, ima dugi ili kratki rukav, na preklop je i samo je do struka ili pelene, nije između nogu):
bodi- uglavnom na drukere i kopča se i između nogu: može imati preklop na ramenima ili drukere, duge ili kratke rukave: ima i varijanta samo na tregere pa onda ima kao malo veći izrez oko vrata
bodi-benkica- e, to je kombinacija i bodija i benkice: ima preklop kao benkica ali nema vezice već drukere i kopča se i između nogu, to mi se čini nekako najjednostavnije za obući ali meni (barem ovdje u Zd) najteže za kupiti ( nisam uopće to niti našla iako sam tražila)
tutica-zvana još i kombinezon, odjelce, tuta i štojaznamkakojoš: izrađena je od pliša ili pamuka, ima kopčanje skroz od vrata pa do nogu, ima stopala iako nije isključena i varijanta bez stopala: ima i varijanti sa kopčanjem na leđima (iskusne mame kažu da to izbjegavamo) jer je vrlo nepraktično i žulja bebacha
odjelce je nešto što je iz dva dijela, znači to je moja interpretacija, i onda donji dio uglavnom nema stopala
ja još nisam našla nešto što je iz dva dijela i ima stopala
tutica još može biti i bez rukava a onda se oblači sa majicom ispod
štramplice- su ipak samo štramplice, znači ono što smo mi nosili na primanju u pionire i raznim drugim svečanostima u našim životima, kod nas su bile bijele, plave, crvene i to je uglavnom to a njihovih ima u raznim bojama i raznim čudima šarenim: mogu biti i na tregere i bez tregera (špalina u Dalmaciji)
jesam rješila sve nedoumice tko zna?
štreber sam pa sam dosađivala svima
poprilično sam bila isfrustrirana sa kupovinom jer mi je strašno što je sve roza ili plavo; roza nikada nije bila moja omiljena boja i ta grozna uniformiranost se odražava već od najranijih dana (a ja tak želim nešto jako ljubičasto, narandžasto, jako crveno ali ništa od toga za sada)
u zadnjem šopingu je doslovno sve ispalo bijelo (što mi je ok) i roza jer druga varijanta kao da ne postoji
kada sam došla doma bebachica se jako ritala, ono baš baš, kaže MM to ona sada govori stara, neću roza, neću roza....
i mislim da sam završila sa šopingom iako je termin 03.03.
jel da nabrojim ......moram, nemrem si pomoći
-kolica 3 u 1 (znači auto sjedalica, košara i kišobran, kupljeno polovno)
-kimbić + madrac
-komoda za presvlačenje
-kada anatomska
-sterilizator za bočice (dobili na poklon za Božić)
-jedno 6 kapica
-5 pari čarapica u najmanjoj veličini 00
-skafander
-jaknica vel 62
-bodići vel 56 12 komada
-bodići vel 62 13 komada: ima i sa kratkim i dugim rukavima i jednih i drugih
-tutice vel 56 8 komada
-tutice vel 62 13 komada
-3 dekice
-4 ručnika sa onom kapuljačom
-dvije kombinacije posteljine za kimbić (štitnik, plahta, poplunić, navlaka za jastuk) i još 2 nepromočive plahte, štep deka za madrac, i mali jastuk (on je samo za figuriranje, to znam), tri plahte još +
-i onda onaj popratni sadržaj za ne daj bože da ne trčimo po dućanima: jedna mala Avent bočica, jedan par duda, četka za pranje boca, termometar za vodu, toplomjer obični živin, brdo vlažnih maramica, vate nekoliko paketa, nepromočive podloge za presvlačenje, 20 tetra pelena, ono za nos nemam pojma kak se to zove, mast za guzu JGL, sebi 4 komada glupih spavaćica (to mi najviše žao love jer to nikada ne nosim)
....i valjda bi to bilo to....onak, jesam štreber, ha? ja uvijek tak u životu računam na varijantu ne daj bože, jednostavno mi se ne da ak nešto krene prije vremena na mobitel objašnjavati MM to izgleda ovako ili onako a on Pale, sam na svijetu, izgubljen
dugo se nisam javljala, nisam skoro imala pristupa do kompa, imala sam dugo goste i tak.....
prehlađena sam ali to mi nije problem, užasno me bole noge, kukovi
problemi sa spavanjem i tak
pa si onda mislim ako se više krećem bude prestalo a ono ništa
redovito svaka 4 tjedna idem kod ginića i tek sa 29 tjedana sam saznala spol - djevojčica - a ja cijelo vrijeme brijala da je dečko
udavila sam znam ali eto......to sam ja
cure, pusa svima, svima, svima, svima...........

)