Sada je: 21 tra 2026, 14:46.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la Hrvachica » 09 sij 2008, 13:11

i ja sam isto kao friška i budića mama imala mali milion nedoumica i nije mi zaista bilo jasno što ja to sve djetetu moram obući

body, benkica, štramplice, tuta, kombinezon, hlačice, odjelce........i tako unedogled

a dilema je bila još veća jer frendice koje žive gore na kontinentu pričaju bitno drugačije od ovih ovdje u Dalmaciji

pa sam onda isprintala slike sa raznih foruma i pisala kako se što zove, došla do sljedećih zaključaka

benkica- ima varijanta benkica (sve je sa vezicama, na 4 mjesta, ima dugi ili kratki rukav, na preklop je i samo je do struka ili pelene, nije između nogu):
bodi- uglavnom na drukere i kopča se i između nogu: može imati preklop na ramenima ili drukere, duge ili kratke rukave: ima i varijanta samo na tregere pa onda ima kao malo veći izrez oko vrata
bodi-benkica- e, to je kombinacija i bodija i benkice: ima preklop kao benkica ali nema vezice već drukere i kopča se i između nogu, to mi se čini nekako najjednostavnije za obući ali meni (barem ovdje u Zd) najteže za kupiti ( nisam uopće to niti našla iako sam tražila)
tutica-zvana još i kombinezon, odjelce, tuta i štojaznamkakojoš: izrađena je od pliša ili pamuka, ima kopčanje skroz od vrata pa do nogu, ima stopala iako nije isključena i varijanta bez stopala: ima i varijanti sa kopčanjem na leđima (iskusne mame kažu da to izbjegavamo) jer je vrlo nepraktično i žulja bebacha
odjelce je nešto što je iz dva dijela, znači to je moja interpretacija, i onda donji dio uglavnom nema stopala
ja još nisam našla nešto što je iz dva dijela i ima stopala
tutica još može biti i bez rukava a onda se oblači sa majicom ispod
štramplice- su ipak samo štramplice, znači ono što smo mi nosili na primanju u pionire i raznim drugim svečanostima u našim životima, kod nas su bile bijele, plave, crvene i to je uglavnom to a njihovih ima u raznim bojama i raznim čudima šarenim: mogu biti i na tregere i bez tregera (špalina u Dalmaciji)

jesam rješila sve nedoumice tko zna?
štreber sam pa sam dosađivala svima

poprilično sam bila isfrustrirana sa kupovinom jer mi je strašno što je sve roza ili plavo; roza nikada nije bila moja omiljena boja i ta grozna uniformiranost se odražava već od najranijih dana (a ja tak želim nešto jako ljubičasto, narandžasto, jako crveno ali ništa od toga za sada)
u zadnjem šopingu je doslovno sve ispalo bijelo (što mi je ok) i roza jer druga varijanta kao da ne postoji
kada sam došla doma bebachica se jako ritala, ono baš baš, kaže MM to ona sada govori stara, neću roza, neću roza....

i mislim da sam završila sa šopingom iako je termin 03.03.
jel da nabrojim ......moram, nemrem si pomoći :proljece

-kolica 3 u 1 (znači auto sjedalica, košara i kišobran, kupljeno polovno)
-kimbić + madrac
-komoda za presvlačenje
-kada anatomska
-sterilizator za bočice (dobili na poklon za Božić)
-jedno 6 kapica
-5 pari čarapica u najmanjoj veličini 00
-skafander
-jaknica vel 62
-bodići vel 56 12 komada
-bodići vel 62 13 komada: ima i sa kratkim i dugim rukavima i jednih i drugih
-tutice vel 56 8 komada
-tutice vel 62 13 komada
-3 dekice
-4 ručnika sa onom kapuljačom
-dvije kombinacije posteljine za kimbić (štitnik, plahta, poplunić, navlaka za jastuk) i još 2 nepromočive plahte, štep deka za madrac, i mali jastuk (on je samo za figuriranje, to znam), tri plahte još +
-i onda onaj popratni sadržaj za ne daj bože da ne trčimo po dućanima: jedna mala Avent bočica, jedan par duda, četka za pranje boca, termometar za vodu, toplomjer obični živin, brdo vlažnih maramica, vate nekoliko paketa, nepromočive podloge za presvlačenje, 20 tetra pelena, ono za nos nemam pojma kak se to zove, mast za guzu JGL, sebi 4 komada glupih spavaćica (to mi najviše žao love jer to nikada ne nosim)

....i valjda bi to bilo to....onak, jesam štreber, ha? ja uvijek tak u životu računam na varijantu ne daj bože, jednostavno mi se ne da ak nešto krene prije vremena na mobitel objašnjavati MM to izgleda ovako ili onako a on Pale, sam na svijetu, izgubljen

dugo se nisam javljala, nisam skoro imala pristupa do kompa, imala sam dugo goste i tak.....
prehlađena sam ali to mi nije problem, užasno me bole noge, kukovi
problemi sa spavanjem i tak
pa si onda mislim ako se više krećem bude prestalo a ono ništa
redovito svaka 4 tjedna idem kod ginića i tek sa 29 tjedana sam saznala spol - djevojčica - a ja cijelo vrijeme brijala da je dečko
udavila sam znam ali eto......to sam ja
cure, pusa svima, svima, svima, svima...........
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Jewel » 09 sij 2008, 13:56

Evo ja sam napravila spisak što sve idem kupiti...

ako sam što zaboravila, molim savjet i pomoć :3srca

Bodi kratkih rukava – 10 kom, vel. 56 i 62
Bodi bez rukava – 10 kom, vel. 56 i 62
Majčica kratkih rukava – 6 kom, vel. 56 i 62
Donji dio – 6 kom, vel. 56 i 62
Čarapica – 5 kom, vel. 00
Piđamica – 2 kom, vel. 56 i 62
Kombinezon bez rukava (hlačice na tregere) – 4 kom, vel. 56 i 62
Vestice – 4 kom, vel. 62
Ručnik s kapuljačom - 2 kom
Aimpidekl
Kolica 3 u 1
Kolljevka s baldahinom + 2 posteljine
Viper sjedalica/nosilica
Anatomska kadica
Jastuk za presvlačenje
Bočice, dudice, izdajalica, sterilizator, pelene tetra
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la plavooka12 » 09 sij 2008, 13:57

Hrvachica,

....i valjda bi to bilo to....onak, jesam štreber, ha? ja uvijek tak u životu računam na varijantu ne daj bože, jednostavno mi se ne da ak nešto krene prije vremena na mobitel objašnjavati MM to izgleda ovako ili onako a on Pale, sam na svijetu, izgubljen

:lol :lol :lol
potpuno mi je poznata ta situacija! Ja sam MM povela u DM i Konzum prije nego sam rodila, da mu pokažem gdje što stoji, i to u više navrata, pa opet nije znao razliku između paketa pelena i paketa podloga za presvlačenje, kaj je to tetra pelena, debela ili tanka!
dakle, koliko god ti tupila oni to neće kužit i točka!

kad si se tak štreberski pripremila, mislim da ti fale stvari za njegu pupka (alkohol ili još bolje Octeinsept sprej i Bivacin prašak i sterilne komprese), štapići za uši, grudnjaci za dojenje, ulošci za grudnjak (obavezno u većim količinama), mast za bradavice (ja sam imala Purelan, malo je skulja ali vrijedi svake kune, a možeš i usnice njome mazati) i veeeelike količine Vir 80 uložaka (ti su najnajbolji, a rijetko gdje ih ima za kupiti, pa se unaprijed baci u potrgu) ;-)

mislim da će ti u početku biti malo 20 tetrica, kupi za svaki slučaj još jedan paket ili posudi od nekoga ako imaš! Jer, bebe puno bljuckaju, a nije niti isključeno da će te zapišati, trebati će ti i za kupanje, da ti beba ne isklizne dok se ne uhodaš. možda će i tebi trebati za izdajanje i sl.
nisam vidjela na tvom popisu švedske pelene, trebati će ti za široko povijanje barem 3-4 kom.

sretno :3srca
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la plavooka12 » 09 sij 2008, 14:09

jewel, ako sam dobro shvatila, trebaš roditi na ljeto? Mislim da ti ne treba toliko bodića bez rukava, samo par kom., a kupi za svaki slučaj, koji i sa dugim rukavima.

jastuk za novorođenče (aimpidekl) kupi neki jeftiniji. Ja sam kupila u Tintiliniću za 100 kn na čičak, i dobro da jesam jer mala nije htjela biti u njemu a rođena je u 10. mj. tako da sumnjam da ćeš ga dugo koristiti jer će bebi biti vruće u njemu.

ako kupuješ jastuk za presvlačenje tj. prematalicu bez ormarića, kupi i postolje koje se stavlja na kinderbet pa na to prematalica, jer će ti kičma otpasti od presvlačenja na kauču ili krevetu!

švedske pelene ti fale i nepromočive plahtice za madrac.
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MATEJA » 09 sij 2008, 14:15

ono što če možda zvučati smješno,no ja sam prije rođenja kupila spužvu za pranje flašica,ima ih u trgovinama dječje opreme!!
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la frrr » 09 sij 2008, 14:25

Jewel je napisao/la:Bodi bez rukava – 10 kom, vel. 56 i 62
Donji dio – 6 kom, vel. 56 i 62

ja ne bih kupovala bodije bez rukava (razmišljala sam i zaključila da mi to ne treba) i ne bi kupovala za preko rasparenu odjeću - sastavljenu od gornjih i donjih dijelova jer mislim da je odjećica u jednom dijelu praktičnija
ja za prva tri mjeseca neću kupovat nikakve majice, ni dugih ni kratkih rukava - za to mi služe bodići

hm...za što bi mu uopće trebao bodi bez rukava?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 09 sij 2008, 14:28

Jewel imaš preveč vesti, a nemaš npr. škarice za nokte, sterilu gazu, kapi fiziološke, kremu za guzu ili o kozmetici još ne razmišljaš?
U svakom slučaju četiri veste su ti too much :mah
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 09 sij 2008, 14:32

Meni su u bodičima bez rukava bile cijela ljeta, obje kad su bile bebe. Samo u tome i soknice. Spavale su u bodičima sa kratkim i tankoj vreči.
Ti češ rodit u zimi, pa ti u startu neče trebat, ali kasnije iduču jesen će ti bodiči bez rukava biti potkošulje.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Bubidea » 09 sij 2008, 14:34

hm...za što bi mu uopće trebao bodi bez rukava?

ja ih isto nisam imala(zimsko dijete) ...meni su bodici dugih rukava (bodi benkice ili benkice, u moje vrijeme) za zimu, oni kratkih i bez rukava za ljeto (bili, naravno)..to govorim za malu bebicu, kad su vec veci, onda mi je bodic s kratkim/bez rukava sluzio umjesto potkosuljice
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Krumpirić » 09 sij 2008, 14:47

ako ćemo o potrebama :mrgreen:
krevetić nam nije trebao
kolica isto jako malo:),al inače uzela bi neka lagana,nikad ova koja imamo(dobili)
viperi i sl (bez uvrede) gluposti nikad
nego...
inače eli ima pravo,po meni, mislim,ja se s njom slažem, viperi i sl nisu zdravi,dijete mora bit il na ravnom podu il nošeno
autosjedalica je nužna,ne štedit na sigurnosti djeteta
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Nikina mama » 09 sij 2008, 14:51

Bočice, dudice, izdajalica, sterilizator

Možda da ovo još ne kupuješ. Ja sam jako kratko dojila (3 tjedna) i sve ovo sam kupila naknadno. Otišla sam u prvu ljekarnu i kupila kaj mi treba.
A izdajalica je prilično skupa i možda ti neće uopće trebati. :dunno
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Deirdre1 » 09 sij 2008, 14:53

Hrvachica ti si ko ja, i ja zazirem od roze. Nakupovala sam sve boje osim te :mrgreen:
slika
Deirdre1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ina66 » 09 sij 2008, 14:57

Jewel
Vestice – 4 kom, vel. 62

majičice ti ne trebaju, pogotovu ne ove 56, a ni vestice ti ne trebaju 4, eventualno dvije
bodi bez rukava u vel. 56/62 također nemoj uzimati - uzmi radije dugi rukav. ove bez rukava ćeš uzimati kad ti dijete bude imalo cca godinu dana (za drugo ljeto9
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Jewel » 09 sij 2008, 14:59

Nikina mama je napisao/la:A izdajalica je prilično skupa i možda ti neće uopće trebati. :dunno

Ma ja sam jako osjetljiva na bradavice i nisam ih nikad
dala dirati, a ni ljubiti kod sexa :mrgreen:
pošto je mene to dosta neugodno bolilo :(
tako da ne vjerujem da ću izdržati dojiti svoju bebicu :(
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 09 sij 2008, 15:01

IINA je napisao/la:Meni su u bodičima bez rukava bile cijela ljeta, obje kad su bile bebe. Samo u tome i soknice. Spavale su u bodičima sa kratkim i tankoj vreči.
Ti češ rodit u zimi, pa ti u startu neče trebat, ali kasnije iduču jesen će ti bodiči bez rukava biti potkošulje.

ja bum rodila skoro pa na početku proljeća!!!
kužim to za ljeto, al ja ne bih to kupovala u ovoj prvoj turi - to ću kasnije kad vidim što ću i koliko dobiti + kad vidim kolika će mi beba biti zapravo

kao što netko reče - a to je stvarno savjet koji zlata vrijedi - neće svijet stati i neće dućani prestati raditi, ne trebam godišnju zalihu sad
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jewel » 09 sij 2008, 15:05

krumpirić - kako to misliš da ti krevetić nije trebao?
di je bebica pajkila? s vama u krevetu?

IINA - hvala za savjete i nadopunu ;-)

e sad što se tiče bodia bez rukava, neki su za neki protiv :conf
ja ću roditi krajem 6., početkom 7. mjeseca LJETNA BEBA
Šta joj nebu bilo vruće u bodiu s dugim rukavima?
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 09 sij 2008, 15:08

Jewel je napisao/la:Šta joj nebu bilo vruće u bodiu s dugim rukavima?

pa kupi one kratkih rukava
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 09 sij 2008, 15:10

Ma jasno da bude. Moje su kraj 5 i kraj 6. Glavna obleka su bili bodiči. Možeš i kratki rukav uzeti. Eventualno za noć dugi rukav, vreča tanka i gole nogice :juhu
Nekaj prestrašno pamtim. Sa starijom sam išla na prvi pregled, znači to je bio kraj 7. mjeseca. Došli ljudi sa bebom, isto na prvi pregled :roll: , u AS, deka (normalna, mucasta), kapa (zimska), rukavice :shock: :shock: , i frotir kombinezon, sa boijem ispod i soknama. Sestra ih je skoro skalpirala. Jadno dijete :|
edit: odgovor je bio- pa njemu je zima, stalno su mu hladne rukice i noge :shock: Tu ide korisna informacija za neznalice- bebama su uvijek šake i stopala dosta hladnija od ostatka tijela- zbog nerazvijene periferne cirkulacije, a ne zbog hladnoće!!!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 09 sij 2008, 15:13

Jewel je napisao/la:e sad što se tiče bodia bez rukava, neki su za neki protiv :conf

tek rođenu bebu nećeš oblačiti u bodi bez rukava. tako male bebe nemaju razvijenu termoregulaciju i za početak ćeš je obući u bodi dugih rukava i neće joj biti vruće
pravilo je oduvijek bilo da se maloj djeci (tek rođenoj) oblači jedan sloj/rukav više nego što imaš na sebi
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Jewel » 09 sij 2008, 15:18

Ina66 je napisao/la:pravilo je oduvijek bilo da se maloj djeci (tek rođenoj) oblači jedan sloj/rukav više nego što imaš na sebi

ja ljeti nemam niš na sebi :mrgreen: :drink :rolf
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 09 sij 2008, 15:21

Ina ja mislim da je ovo zastarjelo :dunno ko i puno drugih stvari. Mojima je itekako bilo vruče. Ruke hladne, a vrat vruč i znojan. Samo za noć dok nije bilo pakleno, imali smo dugi rukav.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 09 sij 2008, 15:59

ne znam koliko je zastarjelo, ali moje su obe jesenske i tako sam ih oblačila - tanki bodić dugih rukava i gore tutica tj. kombinezon dugih rukava :dunno
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Ina66 » 09 sij 2008, 16:00

i odgovor za Jewel koja kaže
ja ljeti nemam niš na sebi

ti gola, a dijete jedan rukav na sebi. ima logike, jel' tako?
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la IINA » 09 sij 2008, 16:07

Pa to je ok, ak su jesenske. I ja u jesen nosim potkošulju i majcu :dunno . Možda je poanta u ljetu, koje više nije ljeto, nego turbotropic ljeto. Mislim, temperature koje se javljaju kod nas zadnjih 5-6 godina, one 35-39°C baš i nisu tipične za naše podneblje. Možda je tu nastao raskorak u tom sloju, jer i ja sam čula to sa jednim slojem više.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 09 sij 2008, 16:15

hej!

da vas vraim na temu kolica....
vec sam jednom pitala ali bez odgovora :(
ima netko iskustvo sa quinny kolicima, zna gdje ih mogu pogledati,....?

hvala :mah
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Hrvachica » 09 sij 2008, 18:55

plavooka, imam i popis za ljekarnu
znam da moram za sebe kupiti bivacin sprej za epiziotomiju (ziher bude) i prašak za pupak
štapiće za uši tj. čišćenje pupka imam
imam i jedan grudnjak za dojenje, kupim još jedan jeftiniji
jastučiće za grudnjak kupila jedno pakiranje: daklem, jel mi treba još?
uloške kupila obične, najobičnije vir jer znam da je to skoro pa jedino ok
još moram jednokratne gaćice, nisam našla veličinu u DM-u pa ću ga opet pohoditi
mast za bradavice - hm, jel može obični melem za to, on je meni zakon od lica pa sve do hemića i peta na nogama (a i čula sam da su se žemske mazale sa tim i po bradavicama i cicama i da se ne mora prati ako dojiš)

pomognite oko švedskih pelena
di to kupim? znam da služe za široko povijanje ali ne kužim kak se to izvodi i jel to baš, baš obavezno? ono, jel to ide po preporuci pedijatra prije neg izađeš iz bolnice doma ili se odnosi na sve bebe?

i jedan of topic - obične (moje privatne) gaćice mi uopće ne trebaju za rodilište, ha? za tu svrhu koristim isključivo te jednokratne? :conf :conf :roll: :roll:
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MALA2006 » 09 sij 2008, 19:09

Hrvachica je napisao/la:jastučiće za grudnjak kupila jedno pakiranje: daklem, jel mi treba još?

Nemoj ni sa tim pretjerivati jer ja sam kupila 3 paketa, evo 2 su još neraspakirana, a u jednom fale 4kom jer mi niti jedna kap mlijeka nikad nije iscurila samoinicijativno :mrgreen: a još uvijek dojim
Kao što je već rečeno, neće se dućani zatvoriti, pa lako nekog pošalješ po još ;-)

Hrvachica je napisao/la:još moram jednokratne gaćice, nisam našla veličinu u DM-u pa ću ga opet pohoditi

i jedan of topic - obične (moje privatne) gaćice mi uopće ne trebaju za rodilište, ha? za tu svrhu koristim isključivo te jednokratne?

Gaćice imaš za kupiti u TL, 4 kom u paketu 30kn.
Neznam di ćeš roditi ali ja sam imala svoje normalne pamučne gaćice (ali sam rodila na carski, dakle nisam imala epi), pa se raspitaj kako funkcionira tamo gdje misliš roditi (ako to ima veze sa rodilištem :da? )
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la plavooka12 » 09 sij 2008, 20:17

hrvachica, jednokratne gaćice od DM-a su najugodnije i najjeftinije. Možeš koristiti i svoje obične pamučne ali ćeš ih nakon uporabe vjerojatno morati baciti u smeće. Ja sam imala jednokratne, i kad bih mijenjala uloške sve bi fino bacila u smeće i uzela friško! ;-)

švedska pelena je ona s dvije špagice ili modernija verzija na čičak. Stavlja se švedska, pa preko nje tetra po dužini, pa na to bebač u pampesici, onda u to sve fino poviješ malca, zavežeš špagice i onda ti beba izgleda kao da ima tri kile više :mrgreen: Umjesto švedske pelene možeš koristiti i tetru presavijenu u trokut, nek ti patronažna pokaže kak se to radi!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 09 sij 2008, 20:28

Jewel je napisao/la:krumpirić - kako to misliš da ti krevetić nije trebao?
di je bebica pajkila? s vama u krevetu?

IINA - hvala za savjete i nadopunu ;-)

e sad što se tiče bodia bez rukava, neki su za neki protiv :conf

da,i još to radi,dobro sad u kombinaciji sa svojim krevetom...
eto,ja vjerujem da je dojeću bebu najlakše sebi stavit u krevet.
Mom je djetetu taman dosta bio odmah pravi krevet u kojem sad spava(dio noći)
Naravno da ne govorim da ne treba kupit krevetac,daleko od toga,samo kažem da nikad ne znaš šta će ti trebat.
:mrgreen:

Sad iskreno mislim da neko ko nema novaca zbilja može proć s home-made maramom il slingom, bez kolica, krevetca...i bez puno drugih stvarčica.(opet reko,nije da to promoviram

:mrgreen: )
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 09 sij 2008, 20:40

Da napišem što mislim da je ok ako baš želiš kupit sve što ti treba,naravno da se niko ne mora složit sa mnom:) :
-krevetac bi odma kupila onaj šta mu se skinu ograde i postane veći krevet-korisno
-ako imate mjesta u kupatilu,radije bi tamo stavila podlogu za presvlačenje i opremu(kremice,pelenice),a u sobu ormarić,praktičnije nego komplet ormarić+podloga
-jedna draga forumašica i njm su super namjestili nekakav držač za kadicu na svoju kadu,nešto najpraktičnije što vidjeh,kao spusti se daska za stavit kadicu i ne moraš se saginjat kad kupaš bebu
-kolica drugi put(dao Bog da ih druga beba voli više od M) kupujem lagana,al da imaju za shopping košaru, tipa peg perego pliko,super kolica.
-marama je zakon kad je negdje gužva i sve a moraš ić,tipa u tramvaj
-AS za mene nema cjenovno ograničenje,samo najbolje prolazi,nova obavezno,s ISOFIXOM nije sigurnija,al si siguran da je dobro montirana
-drugi put ću koristit platnene,kolko god nekom nepraktične bile,pogotovo ako budem imala dječaka,zbog zdravlja,a i zbog love
-najbolji od odjeće su mi bodiji koji se kopčaju i naprijed i dolje za male bebce,za veće mi je ok i oblačenje preko glave

E,btw,savjetovala bi ne kupovanje boca,duda ni izdajalica unaprijed,ako trebaju trkneš u dućan/ljekarnu.Ako ne trebaju-super.
Isto mislim i za tetra pelene i švedske.Većini ne trebaju.Ja ih nikad vidla nisam.Tj.dobila,ostale neotpakirane.
:dunno
Krumpirić
Cobra 11

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.