18 ruj 2008, 15:13
snowwhite je napisao/la:Krumpirić je napisao/la:s te strane ti pogotovo ne treba, i bebi i tebi će bit ljepše da budete "tijelo na tijelo" nego s preprekom
misliš i ako sva drhtim držeći bebu od straha ili pak sva ukočena da se slučajno nekaj ne desi...mislim ne znam. budem vidla kak bu mi bilo. možda sama sebe iznenadim i sve mi krene bez problema. jastuk je tu pa bumo vidli.
a za izdajalicu mislim onda da ipak ne budem
18 ruj 2008, 15:13
18 ruj 2008, 15:16
18 ruj 2008, 15:21
snowwhite je napisao/la:kak se mišljenja razlikuju... sve ne vjerujem.![]()
a budem vidla kak bu nam išlo...tnx krumpirić nadam se da će sve proći bez straha.
a već me sad strah na momente
i da je to skroz nešto drugo u odnosu na ono kad uzmeš frendicinu bebu na minut i sva ti se čini krhka
18 ruj 2008, 15:29
Krumpirić je napisao/la:TO je TVOJA beba, nemoj se bojat, kad je prvi put dobiš na sebe nakon poroda skužit ćeš da ti je savršeno prirodno uz nju se mazit, nosat je i radit sve inače totalno nepraktične stvari...
18 ruj 2008, 15:33
18 ruj 2008, 22:39
Plusic je napisao/la:nakon sto sam rodila imam isti savjet za svih - odite u ducan, napravite shoping listu svega sto vam se svidja i za sto mislite da bi mogli koristiti/trebati/malih luksuza koji vas uveseljavaju
kad rodite vidit cete sto vam treba, nedostaje i muz/mama/prijateljica se lako zaleti u ducan po tocno taj komad koji ste vi izabrali da vam se svidja
isto takosvi koji vam kupuju poklon mogu otici u taj isti ducan i kupiti vamesto (svoje platezne sposobnosti) a da je to nesto sto vam se uistinu svidja
ono sto primjetite da vam je visak na listi lako telefonom otkazete
mene ta shopping lista spasila, a na kraju sam od ducana dobila i vrlo lijepi,kvalitetan,koristan (i skup poklon)
18 ruj 2008, 22:42
18 ruj 2008, 22:57
sa svojom bebom uistinu dobijes neke valjda urodene majcinske instinkte, znas kako je primiti, kako je nositi, kako i sto raditi
19 ruj 2008, 06:41
19 ruj 2008, 08:06
19 ruj 2008, 08:20
IINA je napisao/la:Lako je pričat iz pozicije iskusne mame.
Po meni je strah sasvim normalan, kao i osjećaj da ćeš bebu povrijediti, strah od kupanja, ... Naravno da mi je SADA to možda i smiješno, kad
se sjetim čega sam se sve libila u toj najranijoj dobi, pa do komplikacija koje sam proizvodila oko dohrane...
Ja nisam držala bebu nikad dok svoju nisam rodila i koma mi je bilo prvih tjedan-dva.
a jastuk? Meni se čini dobro rješenje za spavanje u ovoj zimi![]()
Drugo, u bolnici je pedijatar pričao kako je najlakše smiriti novorođenče i to uključuje sputavanje pokreta,
pa ako to ne upali dovođenje bebe u fetus položaj. Znači evociranje sječanja na sigurnost maternice.
Najbolji način za mame koje se boje da ne povrijede bebu je da ju zamotaju u "jastuk". Za one koje se ne boje
treba dijete nasloniti leđima na svoj trbuh i uhvatiti ruke i noge i privuči ih na bebin trbuh. Mene to puno puta spasilo
19 ruj 2008, 08:28
19 ruj 2008, 08:36
sj je napisao/la:OFF: Krumpirić, je li se to meni čini ili si ti nešto češće tu

19 ruj 2008, 08:37
sj je napisao/la:OFF: Krumpirić, je li se to meni čini ili si ti nešto češće tu
19 ruj 2008, 08:44
19 ruj 2008, 08:48
Ina66 je napisao/la:ajde, ajde! pa nemoj se sad početi izmotavati. puno njih se počne "motati" po Trudnoći uz razne izlike, a onda - puf! - uslijedi objava
21 ruj 2008, 19:37
21 ruj 2008, 19:52
21 ruj 2008, 20:03
sa svojom bebom uistinu dobijes neke valjda urodene majcinske instinkte, znas kako je primiti, kako je nositi, kako i sto raditi![]()
21 ruj 2008, 20:14
22 ruj 2008, 09:31
22 ruj 2008, 12:08
23 ruj 2008, 09:53
23 ruj 2008, 10:03
zeezee je napisao/la:sad sam mišljenja da od opreme treba obavezno imati kolica, kinderbet ili gdje već bebe spavaju (moj, doduše, najviše spava s nama..) i AS, naravno i nešto robice. Sve ostalo se može kupiti i kasnije....

23 ruj 2008, 10:18
23 ruj 2008, 10:20
IINA je napisao/la:Ja sam 10. dan bila u šetnji![]()
23 ruj 2008, 19:47
Plusic je napisao/la:zeezee je napisao/la:sad sam mišljenja da od opreme treba obavezno imati kolica, kinderbet ili gdje već bebe spavaju (moj, doduše, najviše spava s nama..) i AS, naravno i nešto robice. Sve ostalo se može kupiti i kasnije....
ma cak ni kolica nisu bitna jer ionako prva tri tjedna ne idete van, tako da ako znate tocno koja zelite i to mozete kupiti poslije, premda sam ja i to htjela odmah
ja kad sam otisla u rodiliste nisam imala niti kinderbet slozen, niti madrac, niti ista od robice.... Robicu donijela moja mama kad je dosla (dan prije izlaska iz rodilista), madrac kuma isla kupovati dok sam ja bila u rodilistu, krevetic teta i mama skloppile prije nego smo dosli doma,bocicu i adaptirano MM kupio kad smo dosli doma,.....
ja sam rodila 2tjedna prije pa me sve iznenadilo tako da mi je lako sad pricati... a i znala sam da me sve ceka spremno (naslijedeno od necaka) tako da nisam uistinu trebala razmisljati o tome
moja kuma vec pokupovala cak i vlazne maramice a termin joj je tek 25.11.
najvaznije je da se vi osjecate sigurno, znacilo to da cete kupiti stvari 2mjeseca prije ili tjedan dana kasnije
23 ruj 2008, 21:01
29 ruj 2008, 09:08
i viper za koji sam govorila da ga neću (sad sam ga dobila pa budemo vidjeli). čak sam dobila i onu drugu po veličini as koja tko zna kada će mi trebati i hranilicu...sva sreća da imamo veliki podrum