Sada je: 14 srp 2026, 03:12.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: oprema za neznalice

PostPostao/la Krumpirić » 18 ruj 2008, 15:13

snowwhite je napisao/la:
Krumpirić je napisao/la:s te strane ti pogotovo ne treba, i bebi i tebi će bit ljepše da budete "tijelo na tijelo" nego s preprekom :dunno

misliš i ako sva drhtim držeći bebu od straha ili pak sva ukočena da se slučajno nekaj ne desi...mislim ne znam. budem vidla kak bu mi bilo. možda sama sebe iznenadim i sve mi krene bez problema. jastuk je tu pa bumo vidli.
a za izdajalicu mislim onda da ipak ne budem

ja nisam nikad vidila bebu mladju od 6mj prije poroda, ne brini, nikakvi me strah nije čopio nit će tebe :kiss
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 18 ruj 2008, 15:13

meni je teze bilo sa jastukom jer sam morala paziti da mi ne klizne dijete u ili iz jastuka, pa dami jastuk pravilno stoji u ruci... ma u konacnici je teze sa jastukom :(
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la snowwhite » 18 ruj 2008, 15:16

kak se mišljenja razlikuju... sve ne vjerujem. :dunno
a budem vidla kak bu nam išlo...tnx krumpirić nadam se da će sve proći bez straha.
a već me sad strah na momente :mrgreen:
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Krumpirić » 18 ruj 2008, 15:21

snowwhite je napisao/la:kak se mišljenja razlikuju... sve ne vjerujem. :dunno
a budem vidla kak bu nam išlo...tnx krumpirić nadam se da će sve proći bez straha.
a već me sad strah na momente :mrgreen:

nemoj se bojat, uf što mene nerva kad ljudi prestraše mamu, pa misli da bebe padaju i da je nesposobna bebu nosit, dojit, uspavat, i onda dodju mudre babe i svojom pameću riješe sve tegobe nesposobne mame :roll:
TO je TVOJA beba, nemoj se bojat, kad je prvi put dobiš na sebe nakon poroda skužit ćeš da ti je savršeno prirodno uz nju se mazit, nosat je i radit sve inače totalno nepraktične stvari... :3srca i da je to skroz nešto drugo u odnosu na ono kad uzmeš frendicinu bebu na minut i sva ti se čini krhka :bye
Drž se :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 18 ruj 2008, 15:29

Krumpirić je napisao/la:TO je TVOJA beba, nemoj se bojat, kad je prvi put dobiš na sebe nakon poroda skužit ćeš da ti je savršeno prirodno uz nju se mazit, nosat je i radit sve inače totalno nepraktične stvari...

ovo potpisujem!!!!
sa svojom bebom uistinu dobijes neke valjda urodene majcinske instinkte, znas kako je primiti, kako je nositi, kako i sto raditi :)
nemoj strahovati jer ces vidjeti da ce sve biti super!!!!!
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la snowwhite » 18 ruj 2008, 15:33

baš ste srca :3srca
tnx
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Ina66 » 18 ruj 2008, 22:39

Plusic je napisao/la:nakon sto sam rodila imam isti savjet za svih - odite u ducan, napravite shoping listu svega sto vam se svidja i za sto mislite da bi mogli koristiti/trebati/malih luksuza koji vas uveseljavaju :)
kad rodite vidit cete sto vam treba, nedostaje i muz/mama/prijateljica se lako zaleti u ducan po tocno taj komad koji ste vi izabrali da vam se svidja :)
isto takosvi koji vam kupuju poklon mogu otici u taj isti ducan i kupiti vamesto (svoje platezne sposobnosti) a da je to nesto sto vam se uistinu svidja :)
ono sto primjetite da vam je visak na listi lako telefonom otkazete :)

mene ta shopping lista spasila, a na kraju sam od ducana dobila i vrlo lijepi,kvalitetan,koristan (i skup poklon) :mah

Plusić - sve ovo stoji kad možeš ono što ti treba/želiš kupiti u jednoj trgovini. ja nisam takav tip, volim obilaziti dućane i uzimati ono što mi se sviđa na različitim mjestima.
a u Splitu ili nekom drugom manjem gradu ćeš teško i naći takav dućan gdje možeš kupiti baš sve (osim možda TLa)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Plusic » 18 ruj 2008, 22:42

istina Ina, ali npr ja sam kombinirala Baby Media Shop u Splitu i Zagrebu , jer mi je trebao u oba grada.... oni su mi mogli naruciti puno stvari koje TL nije htio ni cuti..... a ovako mi je bilo lakse :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la eli » 18 ruj 2008, 22:57

sa svojom bebom uistinu dobijes neke valjda urodene majcinske instinkte, znas kako je primiti, kako je nositi, kako i sto raditi

ovo je uvriježeno mišljenje koje jako obeshrabruje mame kojima se ti instinkti ne jave odmah. sam porod ne čini ženu sigurnu u svoju sposobnost brige za dijete. većina žena se brzo snađe, ali ne i sve. najdelikatnije je dojenje koje često nije instinktivno, ni sa strane majke, ni sa strane bebe.
problemi i nesigurnosti i nakon rođenja bebe su normalni i bitno je za sve tražiti objašnjenje ili pomoć, a ne se gristi i paničariti. treba vremena. i griješi se. ne samo sa malom bebom već u cijelom razdoblju majčinstva. to je ljudski.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 19 ruj 2008, 06:41

eli dobro zbori.
ja sam prvu držala u jastuku prvih nekoliko dana dok me nije prošao strah da će se slomiti ili ne znam što. i prva (ili druga) noć doma mi je bila koma jer sam se užasno bojala svega.
s drugom jastuk nisam koristila uopće iako je bila sitnija (kilu lakša), ali tada sam već imala tu sigurnost, instinkt
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la IINA » 19 ruj 2008, 08:06

Lako je pričat iz pozicije iskusne mame.
Po meni je strah sasvim normalan, kao i osjećaj da ćeš bebu povrijediti, strah od kupanja, ... Naravno da mi je SADA to možda i smiješno, kad
se sjetim čega sam se sve libila u toj najranijoj dobi, pa do komplikacija koje sam proizvodila oko dohrane...
Ja nisam držala bebu nikad dok svoju nisam rodila i koma mi je bilo prvih tjedan-dva.
a jastuk? Meni se čini dobro rješenje za spavanje u ovoj zimi :dunno
Drugo, u bolnici je pedijatar pričao kako je najlakše smiriti novorođenče i to uključuje sputavanje pokreta,
pa ako to ne upali dovođenje bebe u fetus položaj. Znači evociranje sječanja na sigurnost maternice.
Najbolji način za mame koje se boje da ne povrijede bebu je da ju zamotaju u "jastuk". Za one koje se ne boje
treba dijete nasloniti leđima na svoj trbuh i uhvatiti ruke i noge i privuči ih na bebin trbuh. Mene to puno puta spasilo :proljece
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 19 ruj 2008, 08:20

IINA je napisao/la:Lako je pričat iz pozicije iskusne mame.
Po meni je strah sasvim normalan, kao i osjećaj da ćeš bebu povrijediti, strah od kupanja, ... Naravno da mi je SADA to možda i smiješno, kad
se sjetim čega sam se sve libila u toj najranijoj dobi, pa do komplikacija koje sam proizvodila oko dohrane...
Ja nisam držala bebu nikad dok svoju nisam rodila i koma mi je bilo prvih tjedan-dva.
a jastuk? Meni se čini dobro rješenje za spavanje u ovoj zimi :dunno
Drugo, u bolnici je pedijatar pričao kako je najlakše smiriti novorođenče i to uključuje sputavanje pokreta,
pa ako to ne upali dovođenje bebe u fetus položaj. Znači evociranje sječanja na sigurnost maternice.
Najbolji način za mame koje se boje da ne povrijede bebu je da ju zamotaju u "jastuk". Za one koje se ne boje
treba dijete nasloniti leđima na svoj trbuh i uhvatiti ruke i noge i privuči ih na bebin trbuh. Mene to puno puta spasilo :proljece

Slažem se sa funkcijom jastuka kao vreće za spavanje, al nebi nikad nosila bebu u tome stalno :dunno
Inače, eli je u pravu šta se tiče toga da se instikti možda ni ne jave. MENI NISU. Al me nije bilo STRAH. A nikad nisam prije držala bebu. Solucija u kojoj se mamu plaši mogućim problemima i strahovima, gora mi je od one da joj se kaže da zbilja beba nije lomljiva ni teška za hendlanje i da je zapravo odmah "osjetiš" u smislu da "kužiš" da se neće polomit i da joj je lijepo uz tebe. :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la sj » 19 ruj 2008, 08:28

OFF: Krumpirić, je li se to meni čini ili si ti nešto češće tu :liza
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Snježa » 19 ruj 2008, 08:36

sj je napisao/la:OFF: Krumpirić, je li se to meni čini ili si ti nešto češće tu :liza

dobro pitanje :up

A i ja se nekak tu motam :D
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 19 ruj 2008, 08:37

sj je napisao/la:OFF: Krumpirić, je li se to meni čini ili si ti nešto češće tu :liza

četvrta koja me to pita u zadnja dva dana, vještice ste :belji
ja samo upalim "view new posts" pa odgovaram tamo di se mogu pravit pametna :rolf
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ina66 » 19 ruj 2008, 08:44

ajde, ajde! pa nemoj se sad početi izmotavati. puno njih se počne "motati" po Trudnoći uz razne izlike, a onda - puf! - uslijedi objava ;)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Krumpirić » 19 ruj 2008, 08:48

Ina66 je napisao/la:ajde, ajde! pa nemoj se sad početi izmotavati. puno njih se počne "motati" po Trudnoći uz razne izlike, a onda - puf! - uslijedi objava ;)

iz tvojih usta... :rolf
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la REBECCA » 21 ruj 2008, 19:37

Upravo sam zaključila da nam treba novi madrac za kinderbet. Vidjela sam da se negdje spominjalo, ali sad ne mogu naći. Ako je netko u zadnje vrijeme kupovao, može preporuke. Gdje da pogledam u Zagrebu i da obavim to u jednom danu? Kakav ste kupile i otprilike cijene? :mah
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 21 ruj 2008, 19:52

ja sam neki dan kupila novi madrac u adaxu, onaj deblji od 18 cm.
koštao je nešto manje od 300kn.
ima opruge i punjenje je od poliuretanska pjene.
čini mi se ok.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la IvaV » 21 ruj 2008, 20:03

sa svojom bebom uistinu dobijes neke valjda urodene majcinske instinkte, znas kako je primiti, kako je nositi, kako i sto raditi :)

Ovo mos komotno objesit' macku o rep, tj ja sam mogla nakon dolaska kuci. Mislim, sve je divno i super ako dojenje savladate jos u rodilistu i ako ti beba papa i spava i onak malo bude buda. To ti sve zelim od srca.
Ja nisam bila te srece :mrgreen: , pa da mi nije bilo pomoci, savjeta, mislim da bih bila prosvikala.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 21 ruj 2008, 20:14

mi uzeli (prema preporuci od necaka i prijatelja-malih beba) antialergijski , oko 300kn, super je :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 22 ruj 2008, 09:31

Madrac uzeli isto taj antialergijski. Nemamo zamjerki, mada nemam pojma kakve bi i bile zamjerke za novi madrac... :mrgreen:
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la REBECCA » 22 ruj 2008, 12:08

Hvala drage moje!
Adax mi je blizu, pa ću pogledati ovih dana. :bye
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zeezee » 23 ruj 2008, 09:53

Ajme, ovdje sam se i ja prije par mjeseci načitavala i strahovala kako ću, šta ću. pa sad malo mogu i ja pametovat.

Jastuk smo koristili skroz kratko, i to uglavnom kad bi doošli svekiji ili moji, pa se bojali maloga primit bez jastuka jer im je bio presitn (a on 4200).Ali, susjeda svoju malu od četiri mjeseca još uvijek stvalja unutra kad ide u šetnju! Mala u jastuk, jastuk u kolica (on je jako sitna beba). Ljetos ju je stvaljal na taj jastuk pa u kolica, jer su kolica ful niska. ona kaže da se njoj jastuk definitivno isplatio :dunno
Kupila sam još u trudnoći par benkica, kad sam mu to prvi put probala obuć, zavezat...odustala sam skroz. odustala sam i od onih bodića na preklop i kopčanje, najpraktičniji su mi bili ono koji odmah idu preko glave, iako si to nisam prije mislila..mislim, krhka beba, kako ću joj to na glavu navuć..sve se brzo nauči.
Nas su spasili bodiji iz Getroa, ne bi vjerovali -jeftini, a dobri, pamučni i dosta rastezljivi.

Madrac smo kupili Hespov, mi zadovoljni, koštao je s popustom na gotovinu oko 250kn.Ima na Velesajmu i u Merctoneu.

Za izdajalicu se slažem da ne treba odmah..ja sam je imala od početka i stvarno mi je trebala kad sam dobila mastitis, ali ne da mi nije pomola nego sam si s njom nabilAa i hematom oko bradavice, pa je bol bila još gora i nepodnošljivija. u par navrata kasnije sam pokušala izdajati - minimalne količine, mali ionak neće bocu, a ni žlica mu nije draga. bolje mi ide ručno (nije ni to nešto), ali sam od izdajanja u potpunosti odustala, mali ide svuda sa mnom , a i cica ide sa mnom pa smo svi sretni.

sad sam mišljenja da od opreme treba obavezno imati kolica, kinderbet ili gdje već bebe spavaju (moj, doduše, najviše spava s nama..) i AS, naravno i nešto robice. Sve ostalo se može kupiti i kasnije....
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 23 ruj 2008, 10:03

zeezee je napisao/la:sad sam mišljenja da od opreme treba obavezno imati kolica, kinderbet ili gdje već bebe spavaju (moj, doduše, najviše spava s nama..) i AS, naravno i nešto robice. Sve ostalo se može kupiti i kasnije....

ma cak ni kolica nisu bitna jer ionako prva tri tjedna ne idete van, tako da ako znate tocno koja zelite i to mozete kupiti poslije, premda sam ja i to htjela odmah :)
ja kad sam otisla u rodiliste nisam imala niti kinderbet slozen, niti madrac, niti ista od robice.... Robicu donijela moja mama kad je dosla (dan prije izlaska iz rodilista), madrac kuma isla kupovati dok sam ja bila u rodilistu, krevetic teta i mama skloppile prije nego smo dosli doma,bocicu i adaptirano MM kupio kad smo dosli doma,.....
ja sam rodila 2tjedna prije pa me sve iznenadilo tako da mi je lako sad pricati... a i znala sam da me sve ceka spremno (naslijedeno od necaka) tako da nisam uistinu trebala razmisljati o tome :)
moja kuma vec pokupovala cak i vlazne maramice a termin joj je tek 25.11. :)

najvaznije je da se vi osjecate sigurno, znacilo to da cete kupiti stvari 2mjeseca prije ili tjedan dana kasnije :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 23 ruj 2008, 10:18

Ja sam 10. dan bila u šetnji :mah
Slažem se sa zee-zee, još bi tome dodala kućnu apoteku - čepiće, antiseptik, ...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 23 ruj 2008, 10:20

IINA je napisao/la:Ja sam 10. dan bila u šetnji :mah

na ovom ti zavidim :)
ja sam i nakon tri tjedna stisnula zube za skale (treci kat)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Maslacak » 23 ruj 2008, 19:47

Plusic je napisao/la:
zeezee je napisao/la:sad sam mišljenja da od opreme treba obavezno imati kolica, kinderbet ili gdje već bebe spavaju (moj, doduše, najviše spava s nama..) i AS, naravno i nešto robice. Sve ostalo se može kupiti i kasnije....

ma cak ni kolica nisu bitna jer ionako prva tri tjedna ne idete van, tako da ako znate tocno koja zelite i to mozete kupiti poslije, premda sam ja i to htjela odmah :)
ja kad sam otisla u rodiliste nisam imala niti kinderbet slozen, niti madrac, niti ista od robice.... Robicu donijela moja mama kad je dosla (dan prije izlaska iz rodilista), madrac kuma isla kupovati dok sam ja bila u rodilistu, krevetic teta i mama skloppile prije nego smo dosli doma,bocicu i adaptirano MM kupio kad smo dosli doma,.....
ja sam rodila 2tjedna prije pa me sve iznenadilo tako da mi je lako sad pricati... a i znala sam da me sve ceka spremno (naslijedeno od necaka) tako da nisam uistinu trebala razmisljati o tome :)
moja kuma vec pokupovala cak i vlazne maramice a termin joj je tek 25.11. :)

najvaznije je da se vi osjecate sigurno, znacilo to da cete kupiti stvari 2mjeseca prije ili tjedan dana kasnije :)

Ja bi se slozila sa zeezee- nama su kolica trebala vec drugi dan po izlasku iz rodilista- jer je J. otpusten iz bolnice sa povecanim bilirubinom- i onda smo morali na kontrolu u bolnicu- a MM je radio i nisam imala auto- pa smo tako javnim prijevozom... Ali to zavisi o situaciji.. Ja sam sve imala spremno- oba puta jer u mom slucaju nije postojao plan B- da netko drugi sve obavi umjesto mene- ukljucujuci pranje robice i peglanje.. Sto opet zavisi o situaciji- moja sogorica nije imala nista spremljeno- a bas je rodila na Bozic- i trgovine su bile vise zatvorene nego otvorene- ali smo sveki i ja sve uspjele kupiti i pripremiti u par dana.. A onda je ona kasnije kupila namjestaj za sobicu.. Sreca je i da sam ja bila friska u tomer pa sam znala di, sta kako i koliko..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 23 ruj 2008, 21:01

mislim da je moja zadnja recenica bila kljucna za svaku "novu" mamu :3srca
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 29 ruj 2008, 09:08

imam još skoro 3 tjedna do termina a na kraju imam sve. :mrgreen:
ono što nisam kupila sam dobila tako da na kraju imam i izdajalicu :) i viper za koji sam govorila da ga neću (sad sam ga dobila pa budemo vidjeli). čak sam dobila i onu drugu po veličini as koja tko zna kada će mi trebati i hranilicu...sva sreća da imamo veliki podrum :)
a madrac smo uzeli antialergijski no on je također za sada u podrumu jer još nismo složili kinderbet.

za dojenje imam neki ful pozitivan stav i mislim si da će mi to ići...budemo vidjeli :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.