Sada je: 13 srp 2026, 12:34.

Ljetne mame i bebe (11.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (11.dio)

PostPostao/la Azzul » 11 tra 2012, 11:35

Stellina je napisao/la:Na kraju dana sam se jos posvadajala sa prijateljicom koja mi je digla tlak svojim vjencanjem u Los Angelesu . Narucila je neku blesavu vjencanicu, tek tolko da se uda tamo za majmuna koji joj je rekao da je nikad nebi ozenio i imao djecu sa njom :ajme ali eto, ipak bi je u LA ozenio jer ionako brak ne vrijedi..Isuse boze :moli .
I ona meni posalje sliku vjencanice u kojoj ce izgledati ni manje ni vise nego kao ogromna torta, na sto sam joj napisala da je ne vidim u takvoj vjencanici vec u necem vise jednostavnijem, na sto mi je doticna odgovorila da ja uopce nemam pojma sto znaci biti prijateljica :conf

Ostala sam sa otvorenim ustima, bez teksta i recite mi vi sad sto da ja mislim. Pa ona se sad moze bacati ispred mene i pricati da nije tako mislila, al ja joj to ne mogu oprostiti. Ne zato jer sam trudna, osjetljiva i cendrava nego zato jer ne mogu vjerovati da moglo takvo nesto izaci sa njezine strane. Znaci, ti me cijelo vrijeme smatras kretenom :dunno

‎"Ljudi će vam oprostiti sve osim iskrenosti " A.G.Matoš

iman takvih oko sebe kolko oš, očekuju da se svaki njihov izbor poprati sa "bravo" a kad kažeš iskreno mišljenje onda nisi pravi prijatelj, jer nisi pazio na osjećaje dotičnih - imala san gotovo identičnu situaciju tvojoj prije nekih pola godine

takve ljude, barem ja, otpišen, ne trebaju mi neiskreni laskavci

a šta se tiče opekline - list aloe vere presječeš i namažeš onom sluzi (uz pretpostavku da imaš na raspolaganju biljku) - za koji dan bit će ko da opekline nikad nije bilo, isprobano liječi ogromne plikove od opekotina u vrlo kratkom roku

btw - kakva je to percepcija da brak sklopljen u LA ne vrijedi :conf jedino ako se ne sklapa na kakvom setu serije/filma :mrgreen
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la Stellina » 11 tra 2012, 11:52

Hvala vam cure :hug :hug

Iskreno, cijelo jutro ocekujem njezinu poruku iako sam sigurna da ni sama nezna sto bi napisala jer sam joj fino u zadnjoj poruci napisala da mi ispada glupo da mi takvo nesto napise nakon sto sam joj dala svoj iskren odgovor. Nisam napisala da mi se gadi haljina, ni ideja nje u njoj vec da je ne vidim u takvoj vec u necem jednostavnijem. Hebem ti prijatelje takve :gaah

Vec sam x puta rekla da mi prijateljice ne trebaju i uvijek na natalasam na neku hibridnu kojoj moram govoriti i davati odgovore koje ona ocekuje i bas ko sto kazete, ako nije tako -nadje se uvrijedjena, pa se pitam ko je tu lud :ne I iskreno sad kad gledam vise puta sam si pregrizla jezik sa njom nego rekla sto mislim, samo zato da je ne uvrijedim. Mah, ko nju sljivi iako mi je zao, ali vise volim ne imati takve osobe u blizini.

Hvala vam za savjete sa prst. Nana, nisam nikad cula za gavez. Malo sam googlala al vjerojatno se to tu kod mene drugacije zove.
Azzul, imam aloe gel sto postotni, jel to to?Nemam sad biljku tu, nemoj me tjerati da idem u trgovinu sad :hahaha
Sto se braka u LA tice, i ja sam bez teksta. Ne mogu vjerovati da jedna zena od 35 god moze izjaviti nesto takvo. Da sam joj napisala i tome sta mislim, mislim da bi si sutra auto na ciglama nasla :mrgreen
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Azzul » 11 tra 2012, 12:19

Stellina je napisao/la:Azzul, imam aloe gel sto postotni, jel to to?Nemam sad biljku tu, nemoj me tjerati da idem u trgovinu sad :hahaha

za gel neznan jer ja iman biljčicu pa joj kidnem komadić lista i mažem - pretpostavljan da ako je 100% gel da bi trebao imat isto djelovanje ;)
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul

PostPostao/la snowwhite » 11 tra 2012, 13:31

stellina magnezij ti ne mož škoditi. samo si ti to popij bit će ti lakše. mene su u prvoj trudnoći takvi grčevi hvatali :ne ne želim se ni prisjetiti. sad tu i tamo i znatno manjeg intenziteta.
ja ga sad pijem kad se iznerviram pa kao da se smirim. ne znam jel od hormona ali ovaj moj stariji mene svakodnevno izbaci iz takta 100 puta. luda sam već...šta će tek biti kad ih bude troje :nesvist :mrgreen
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la zara-ciara » 11 tra 2012, 14:41

Hey curke,eto i mene od dr iuvz. Sve ok,curka super napreduje,tak smo joj se nasmijali na početku uvz se ženska držala za guzu ručicama,onda smo je očito omeli u nečem pa nam je cijelo vrijeme mahala šakicama :hahaha :hahaha . teška je cc.1750 g i sve je naj redu. Sutra me šalje vadit kks i testove senzibilizacije,još to pa je onda to to od bockanja.
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 11 tra 2012, 20:05

Ja lagano pakiram torbu za rodilište da ne bi bilo iznenađenja. Zanima me što mislite ponijeti za protiv bolova (nakon poroda, šavovi....). S laurom mi je jedino voltaren pomagao a super ga podnosim, bez njega se ponekad ni s kreveta nisam mogla dignit al sad je on na recept jel da?
lupocet mi je preblag a lekadol osim što mi izaziva neku mučninu ne želim ga piti jer piše na uputama da se ne preporučuje baš kod dojenja mada čujem da ga mnoge rodilje piju.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la silki » 11 tra 2012, 20:28

mi smo u bolnici dobijale lekadol protiv bolova. i to bi mrknula gram od puta.
smiješ li uopće voltaren dok dojiš?

ne razmišljam još o torbi. radim do 26.04. pa ću nakon toga krenut izvačit malu robicu iz spejs begova, slagat torbu itd.

edit: našla za rapid da može dok dojiš
Trudnoća i dojenje
Liječenje Voltaren rapidom tijekom trudnoće, posebice tijekom zadnjeg tromjesečja, se ne preporučuje.
Liječenje Voltaren rapidom tijekom dojenja je dopušteno. Pri oralnim dozama od 50 mg diklofenaka tri puta na dan tragovi aktivne tvari mogu se naći u mlijeku dojilje, ali u količinama tako malim da se ne očekuju nepoželjni učinci na dojenče.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Azzul » 11 tra 2012, 20:52

ja još neman apsolutno ništa za bebu (kamo li spremnu torbu za rodilište) osin praznih ladica namjenjeni bebinim stvarčicama
sve čekan da se otkrije spol - mislin da san jedina ljetnica koja ne zna :mrgreen

a šta se tiče za bolove davno prije san pila samo ketonale (za katastrofalno jake menstrualne bolove) jer mi ništa drugo nije pomagalo, pa san koji misec prije trudnoće bacila kemiju u škovace - dakle iskusne mame kolika je ta bol nakon poroda? jel se da pritrpit ili ću i ja opet morat na neke tablete?
Azzul

PostPostao/la mamac2012 » 11 tra 2012, 21:09

pozz svima!

citam vas na brzaka, i vidim da spominjete gavez za bolove...samo sam htjela spomenuti da je u trudnoci gavez zabranjen i bolje probajte s necim drugim (znam jer sam koristili prije kremu pa sam prestala zbog trudnoce)....

evo mene vec par dana drze neki cudni grcevi u nogama...nije bio ono grc da stisne i pusti nego su mi cijeli dan listovi napeti i zgrceni nekako, noge teske....danas sam se domislila da bi mi pomogo i za to magnezij pa cu probat sutra popiti...ovako se jedva vucem :ajme

cure, hoce li koja od vas roditi u petrovoj?
malo sam se pogubila od pocetnih razgovora pa se ne sjecam :nokti
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 11 tra 2012, 21:23

mamac2012 je napisao/la:cure, hoce li koja od vas roditi u petrovoj?
prvo sam rodila u petrovoj i ne bi više hvala lijepo.
drugo na sv. duhu. s drugim mališanom imam prekrasno iskustvo tako da opet planiram tamo.

što se bolova nakon poroda tiče, boli, ovisno o pragu tolerancije. nekog više nekog manje. maternica se steže i vraća na mjesto. ja sam pila lekadole. prvi put me bolilo jače i dulje nego drugi.
silki

PostPostao/la nana44 » 11 tra 2012, 21:34

Mamac hvala za gavez, nisam znala da ga sada ne smijem koristit. Ja ga uzela na preporuku prije čiji mali ima atopijski dermatitis pa bi mu znala krastice s njim namazat. Valjda mi neće ništa bit ako sam par puta ruke namazala :nesvist

Meni dr kod kojeg sam bila na 4D kaže da svih vitamina osim željeza ima u hrani i da uzmem željezo za pit bez obzira kakva je krvna slika.

Ja još nisam počela kupovat i spremat stvari, kako sam tek sad spol saznala nisam tila prije, al sad ću zato u akciju
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 11 tra 2012, 21:59

Mamac ja cu u Petrovoj, tamo je moj dr i kod njega vodim trudnoću, i mozda bi i mogle u isto vrijeme jer ja cu najvjerovatnije na carski cim uđem u termin, aBd,ja sam dva puta lezala u Petrovoj po vise od mjesec dana i odusevljena sam i sestrama i doktorima, ne znam zasto je silki ostalo u ruznom sjecanju, sad je tamo sve preuređeno i sve je novo, doduse jesam cula da sestre na babinjacama znaju biti bezobrazne, u srijedu idem tamo ponovo na kontrolu
Opet mi nitko ne rece sta je gavez?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la snowwhite » 11 tra 2012, 22:03

ništa još ne spremam za bebu. čekam da se preslimo. ako to bude za koji tjedan i dok malo stasamo u novom prostoru bacam se na robicu. iako moji su bili jesenska i zimska beba pa mi je upitno kolko ću moći iskoristiti. obećana mi je robica s druge strane pa moram i to izorganizirati.
ja nisam nakon poroda ništa pila protiv bolova osim ona 3 dana u bolnici kad su davali voltaren. nije bila takva bol a ja imam nizak prag boli...ali za cice sam pila lupocet i sad ga popijem ako zagusti tako da njega imam uvijek pri ruci.

rajvos ja nikad čula za gavez ali gugl sve zna :cool evo jedan od odgovora
http://hr.wikipedia.org/wiki/Gavez
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rajvos » 12 tra 2012, 02:22

Žgaravica :ajme a ja bi spavala :nesvist
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Iva15 » 12 tra 2012, 07:57

Ja nisam ni razmisljala da bi mi mozda trebale neke tablete za bol nakon poroda :/ toga me kao, barem za sada, nije strah.
Rajvos zašto ti ideš na carski?
Ja nasljedila nešto robice, ovi najmanji bodiji taman ljetni, bez rukava, a ima ih par i sa kratkim rukavima. Ali ja sve to gledam i sve mi neki upitnici iznad glave, dali onda idu i neke hlače na te kratke bodije ili ostane golih nogu, sa čarapicama...pokriven nekom dekicom. A po noći? Spava u dugim ili u kratkim rukavima? :roll
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Stellina » 12 tra 2012, 08:11

mamac2012 je napisao/la:
dni grcevi u nogama...nije bio ono grc da stisne i pusti nego su mi cijeli dan listovi napeti i zgrceni nekako, noge teske....danas sam se domislila da bi mi pomogo i za to magnezij pa cu probat sutra popiti...ovako se jedva vucem

mamac to se i meni dogadja zadnjih dana. Ne mogu reci da su grcevi ali ako sjedim i dignem se naglo bas mi se zgrce listovi i zabole me tolko da moram sjesti, a onda osjecam tupu bol cijeli dan, ko kad se misic preforsira. Ja danas sa magnezijem pocinjem pa cemo vidjeti.

Ja neznam kako vi al ja u zadnje vrijeme imam napadaje gladi koji traju cijeli dan :hahaha Bas sam jucer rekla dragom da cijeli dan razmisljam o jelu i samo bi nesto trpala u usta. Kad doruckujem, vec razmisljam sto cu za rucak, poslije jedem jos 10 puta, pa onda rucak...pa sve iznova :ajme

Danas zovem doktoricu da mi napravi test na gluten, sve imam osjecaj da ne podnosim brasno. To mi traje vec oko godinu dana , al u zadnje vrijeme je nepodnosljivo.
Zaista mi bude lose nakon sto pojedem nesto gdje ima brasna. Prekjucer sam pojela tanjur tjestenine -kad nisam crkla. Jucer si ispekla pola pizza -ista stvar :angry
Tak da mislim da ima nesto u tome, iako nisam primjetila da mi se ista javlja nakon sto jedem kruh :dunno

Ja se nadam da ce nas zvati iz trgovine ovaj tjedan da nam je stigla sobica i kolica :moli tak da mozemo montirati u subotu :naughty
Dragi se pak veseli kolicima ko ja cokoladi :mrgreen On kaze da cemo macku staviti unutra i ici isporbati po ulici kako idu. vec nas vidim :hahaha
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 12 tra 2012, 08:30

cure jedino što vam može pomoći za grčeve je magnezij. počela sam piti jedan dnevno od 375 mg.
samo ga treba piti redovno. i stolica se malo regulirala pljuc, pljuc.

rajvos, ti si carica, vjerujem da nećeš imati nekih prevelikih problema u petrovoj osim glede dojenja ali to sve ovisi o tebi kako ćeš se postaviti.
prvijenca sam rodila u petrovoj jer sam tamo pripadala po mjestu stanovanja. za prvorotku sam se super otvarala i mogli su me pustiti da sve odradim sama prirodno ali toga u petrovoj nema. nafilali su me koječim ai ne sjećam se ničega. sve mi je u nekoj magli. čak se ne sjećam ni malca kad su mi ga dali na ruke. iskasapili su me tako da me još uvijek, nakon 13 godina, zatežu šavovi. neljudski pristup sestara bio mi je prestrašan. beba doje svaka 3 sata. to i ne bi bilo tako strašno da malca nisam dobijala sitog i uspavanog :/
al' bila sam mlada, neiskusna i jedva sam čekala doć' kući jer sam bila uvjerena da će se sve složiti kad dođemo kući. haujesnou. dojili smo u kombinaciji a ad do nekih 2,5 mjeseca starosti. položaje sam gađala instiktivno i razvalio mi je sise. dojila sam ga kroz otvorene rane. na kraju sam odustala i žao mi je zbog toga.
s drugim malcem uletila sam na sv. duh pripremljena i znala sam točno što želim.
od ulaska u bolnicu do izgona sat vremena :lol s tim da sam u boxu bila ravno dvajst minuta. nisam rezana, zahvaljujući predivnoj babici alenki. imam i predivno iskustvo s objela babinjača.
ali sve to ne mora značiti da će svi imati ista iskustva.
silki

PostPostao/la snowwhite » 12 tra 2012, 08:35

Stellina, macak u kolicima :hahaha :5
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la renesmee » 12 tra 2012, 09:01

ej curke! :mah
evo i mi jučer bili na kontroli, sve je ok sa gospođicom, lijepo napreduje - imamo 612g, samo nam nešto nije bila fotogenična jučer cijelo vrijeme si je rukama pokrivala lice :lol
jedino mi je dr. rekao da mi je cervix malkice omekšan, al je onda napravio cervikometriju i ispalo je više nego dobro, pa tko bi ga sad znao! :dunno
e ima još koja varaždinka ovdje? naime krećem sa ovim vježbama za trudnice kaj počinju danas pa me zanima dal ide još netko možda?
inale Stellina za opekline ti je odličan kamagel! meni spasio lice! ;)
renesmee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rajvos » 12 tra 2012, 09:52

Ajme Silki sokirala si me, sad ti bebe u Petrovoj donesu oko 6 ujutru i do 10 navecer su s mamama, sto meni izgleda super, zadnji put kad sam lezala ispratila sam 4-5 rodilja, nisu mi pricale o nekim losim iskustvima, znam da skoro svima nude epiduralnu- pa ko voli izvoli, poslije poroda ti daju neke injekcije protiv bolova, forsiraju dojenje, tako da one cije su bebe na neonatologiji se svaka 3 sata izdajaju i nose mlijeko, a porod valjda zavisi i od dr koji ga obavlja, npr upoznala sam doktoricu koja cim se uđe u 40 tt forsira na induciranom
A netko me pitao zasto carski, imala sam i previse komplikacija do sada da bi bilo sto riskirali a i prije dvije god operirala septum maternice, uz to jos sam na fraxiparinima zbog trombofilije.....molim Boga samo da uđem u 37 tt
Ja pijem svaki dan Mg 300 al sam primijetila da mi cesto sake trnu, s nogama nemam problema valjda zato sto puno i ne hodam :roll
renesmee super za kontrolu :) velika beba!
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la silki » 12 tra 2012, 10:07

ajde super, vidim da ima i nekih pozitivnih promjena i u petrovoj. mašala.
nadam se da se rodilje više ne izdajaju kao prije kad se to mlijeko skupljalo za klince umjesto ad :ajme
silki

PostPostao/la Stellina » 12 tra 2012, 10:14

Renesmee, ja sam varazdinka al jbga, ne zivim tamo :mrgreen
Isuse kad citam ove vase price o stanju u bolnicama kosa mi se dize :shock Ovako sam sva na iglama iako znam da idem u bolnicu u kojoj rodilja ima sva moguca prava i mama i beba su na prvom mjestu. Da sam u HR ja bi crkla prije poroda :nesvist pogotovo ovo o izdajanju, pa nismo krave Boze mi prosti :ajme
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zara-ciara » 12 tra 2012, 10:33

i ja ću rodit u petrovoj,rodila sam i prvih dvoje,pa mislim i ovo. a i pod nosom mi je,nemam 3 min do rodilišta :D .
Nemam nekih loših iskustava sa Petrovom,osim ša imam problem,koji bi bio ma u kojoj bolnici rodila, imam ili bolje rečeno nemam bradavicu tako da se i ja i djete mučimo,a imam jaaaaaakoooo puno mlikeka. A sam dojila 14mj na one leptiriće(nastavke za dojenje) i išlo je super a I jednostavno to nije prihvaćao i koliko god forsirala nije htio tako da sam se njemu 10mj stalno izdajala. :nesvist .
Silki kad sam ja I rodila 2010 još su skupljali izdojeno mlijeko u bocu po sobama.....

Šta se tiče tableta protiv bolova,nisam pila ništa,nisam imala bolove ni nikakvih problema tako mi ništa nije trebalo,a za sad neznam,ako će mi trebat tražit ću njih ili mi mm donese.
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zara-ciara » 12 tra 2012, 10:33

i ja ću rodit u petrovoj,rodila sam i prvih dvoje,pa mislim i ovo. a i pod nosom mi je,nemam 3 min do rodilišta :D .
Nemam nekih loših iskustava sa Petrovom,osim ša imam problem,koji bi bio ma u kojoj bolnici rodila, imam ili bolje rečeno nemam bradavicu tako da se i ja i djete mučimo,a imam jaaaaaakoooo puno mlikeka. A sam dojila 14mj na one leptiriće(nastavke za dojenje) i išlo je super a I jednostavno to nije prihvaćao i koliko god forsirala nije htio tako da sam se njemu 10mj stalno izdajala. :nesvist .
Silki kad sam ja I rodila 2010 još su skupljali izdojeno mlijeko u bocu po sobama.....

Šta se tiče tableta protiv bolova,nisam pila ništa,nisam imala bolove ni nikakvih problema tako mi ništa nije trebalo,a za sad neznam,ako će mi trebat tražit ću njih ili mi mm donese.
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zara-ciara » 12 tra 2012, 10:34

UUUUUUUUUUUUUUUUpppppppppppsssssssssss ode prošli post dvaputttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 12 tra 2012, 10:36

zara-ciara je napisao/la:i ja ću rodit u petrovoj,rodila sam i prvih dvoje,pa mislim i ovo. a i pod nosom mi je,nemam 3 min do rodilišta :D .

pa nas dvije smo susjede :p
silki

PostPostao/la mamac2012 » 12 tra 2012, 11:26

silki je napisao/la:
zara-ciara je napisao/la:i ja ću rodit u petrovoj,rodila sam i prvih dvoje,pa mislim i ovo. a i pod nosom mi je,nemam 3 min do rodilišta :D .

pa nas dvije smo susjede :p

ja sam isto blizu ;)
pozdrav susjedama, hehe :mah

krenula sam na tecaj u petrovoj i kolko za sad vidim oni dosta zagovaraju cim prirodniji porod...pa sad, vidjet cemo! nadam se da cu nabasat na nekog dobrog i dobre babice!
rajvos drago mi je da imas pozitivna iskustva za petrovu! tjesis me!

a za grceve , nista...idem se kljukat magnezijem...cudan je neki filing u nogama :( nisu mi otecene, samo zgrcene..
stellina i mene lovi glad...i to za slatkim u zadnje vrijeme, sto ja nisam inace pretjerano luda za tim, al dobro ajd...jos malo ;)

nana, ne brini, nece ti biti nista ako si se par puta namazala i to samo na djelu koze...meni je isto bila suha koza u pocetku ali sada je to preslo u atopijski dermatitis, i dermatolog mi preporucio proizvode od exomege (iz apoteke) za tusiranje i mazanje...ali mislim da je to bas za dermatitis, a ne za suhu kozu samo...nisu prejeftini, ali su blagi i mogu se u trudnoci koristiti.
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 12 tra 2012, 11:47

e ja idem u vinogradsku i treći put :faca

iva pitala si za robicu. dosta ovisi o podneblju u kojem jesi. ja planiram s malecnim čim čim zbrisati na more. tamo imamo staru kamenu kuću u kojoj će bebi sigurno biti hladnjikavo i veliko dvorište koje ima puno hladovine. vjerujem da će biti za bodi kratkih rukava i lagane pamučne hlačice, vjerojatno i čarapice. ako baš bude pakleno onda bodi i pokrivanje tetra pelenom.
sumnjam da će me plaža vidjeti osim eventualno u večernjim satima.
a zbog djece mi je žao da propustimo more a tamo smo kao doma. naravno sve ovisi o bebi i meni nakon poroda.
silki znam da je i tebi na moru kao doma, planiraš ići ovo ljeto?
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la silki » 12 tra 2012, 12:24

snowwhite je napisao/la:silki znam da je i tebi na moru kao doma, planiraš ići ovo ljeto?

naravno. plan mi je rodit između 15. i 18.06. i 01.07. biti dolje s klincima :mrgreen
planiram i svako jutro/predvečer s njima na plažu. malca u kolica i u hladovinu, tako mu je svejedno gdje leži.
meni će bit lakše jer ipak d. ide s nama, a na njega mogu računat da će uletiti oko b.
s pedicom sam već dogovorila da ne moram dolaziti na prvi pregled jer mi se ne da tramakavat 320kn samo radi vaganja i mjerenja. izvagat ga mogu i na vagi u obližnjim plodinama :lol
vraćamo se kad počinje škola.
silki

PostPostao/la rusulica » 12 tra 2012, 12:35

Ja sam počela pripremati robicu ali ja sam prva na listi, debelo sam zagazila u 8 mjesec (termin 02.06). Neko nepisano pravilo mi je da do ulaska u 9 bude sve spremno.

Silki znam da voltaren smiju dojilje, provjerila sam to još s Laurom. I znam da se Lekadol daje u bolnici al meni on ne paše osim toga na uputama piše da baš on nije preporučljiv kod dojenja. Inače ja imam visok prag tolerancije boli ali su me toliko izrezali i stegli šavove koji su sigurna sam bili upaljeni da me to bolilo pakleno. Kreveti u starom rodilištu su bili užasno visoki pa si trebao napravit skoro špagat za popet se ili saći sa njega i za to mi je trebao voltaren, pogotovo treći i četvrti dan kad sam morala ići na drugi kraj hodnika primati posjete (ja i L smo ostale 7 dana nakon poroda u rodilištu). Jedini problem je kako dobiti voltaren u ljekarni kad je na recept. Bolovi stezanja maternice su mi bili pis of kejk, njih bii lupocet riješio al daju se izdržat bez ičega.

edit: evo tu o lekadolu kod dojenja http://www.sandoz.hr/assets/content/hr/ ... isnika.pdf
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 41 gostiju.