Sada je: 21 tra 2026, 11:52.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: oprema za neznalice

PostPostao/la zauvijekmama » 04 stu 2008, 17:43

Ja sam isto vec kupila nosni aspirator i cijena mu je oko 320kn(zavisi od marze pojedine ljekarne-vidla sam ga i za 315kn i i za 400kn u AM).
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Balu » 04 stu 2008, 19:11

ThinkPink, koliko platnenih si kupila, koliko odprilike jih treba? Sa cime ih peres? Koje imas? :cool
Snjeza, vidjela sam tu podlogu, no ja bi najradije nesto u stilu komode, da mi moze i robica unutra!
ZT na koji princip radi vas aspirator? Nas se prikopca na usisavac - kad to kazem ljudima, ostanu :shock: :rolf :rolf
slika
Balu
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la thinkPINK » 04 stu 2008, 19:32

Balulalow vidi o platnenima vise ovdje viewtopic.php?f=35&t=45893

Ja imam 20 ak platnenih, kupovala sam nase platnene u malim paketima (5 kom) Flaffi, Smib i Luci, s neta Bella Bottoms (najpovoljnije), i u Slo sam kupila 2 pelene Racman. To su sve one size pelene koje se koriste od rodenja dok beba ne skine pelene. Uz njih treba imati i tzv. covere, njih imam mislim 5 (marke Mother ease, tots bots i s ovim paketima nasih pelena dobila sam i njihove) Perem ih svaka 2-3 dana na 60 stupnjeva, s dvije zlice deterdenta i umjesto omeksivaca stavim obican ocat, kad mi odvrti program stavim jos jedno ispiranje. Ljeti sam susila vani, sad na kupaonskom radijatoru.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la penny » 04 stu 2008, 19:34

balulalow-evo link topica o platnenim :bye
viewtopic.php?f=35&t=45893&start=30
Snježa je napisao/la:A jeste vidjele onu podlogu za presvalaćenje što se stavi na krevetić?
Meni to izgleda praktično, pogotovo u spavaćoj

ja sam kupila tu podlogu-valjda mislimo na isto? :rolf onako ko sa komode ali sam ju stavila popreko na kinderbet i savrseno prakticno mi je,jer nemam mjesta za komodicu a bebac je jos jako mali pa mu ne smeta sto mu drzim tu dasku nad kreveticem stalno,kasnje cu je samo spustit pored i dic kad ce mi trebat :cool
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la zauvijekmama » 04 stu 2008, 23:52

Balulalow je napisao/la:ZT na koji princip radi vas aspirator? Nas se prikopca na usisavac - kad to kazem ljudima, ostanu :shock: :rolf :rolf

Ovaj se ne prikopca na usisavac, nego radi na baterije.
Nisam ga jos otvorila-ali kada trazis aspirator u apoteci-to ti daju.Tak da ne mozes fulati.
Evo, ovako izgleda...
http://www.amazon.com/B%C3%A9b%C3%A9Sou ... B000JGD5CA
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Balu » 05 stu 2008, 09:42

Hvala na linku o platnenim :kiss
ZT ja se nadam da ce nam ovaj nas biti ok.
slika
Balu
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Snježa » 05 stu 2008, 09:47

penny je mislile smo na isto, ja imam putni krevetić, nismo imali klasični jer mi se ovaj činio ljepši i mekši ako se bebač puno vrti pa udari, i bebu bolje vidim kroz tu mrežicu, a i njoj je čini se ljepše bez rešetaka :dunno više vidi van
Sad moram ispitat jel se može kupit samo ta podloga, jer dolazi u kompletu sa nekim putnim krevetićima.
evo ovak to izgleda http://www.turbolimac.com/images/products/large/95971156.jpg
I putni smo i na more nosili, lako se spakuje.
A komodicu imamo od Ami, al je mislim stavit u dnevnu sobu, i isto treba novu podlogu, staru smo bacili jer nam se proparala sa jedne strane baš na pregibu pa je bilo teško s nečim zalijepit.

Mi smo probali par paketa tih eko iz dm, nisu mi nešto drukčije od ostalih pelena :dunno
Sad sam definitivno odlučila za platnene, jedino ne znam kak će to poslje fungat u jaslicama :ja?
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 05 stu 2008, 15:38

A u kojem trenutku se treba spustiti podnica na kinderbetu? naš ima 3 razine i sad smo na najvišljoj. ok mali se još nikuda ne mrda :) ali me zanima da li se krevetić spušta tek kad počne sjediti ili kad se počne okretati ili kad?
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la silki » 06 stu 2008, 15:47

ovisi kakv ti je madrac.
ako je deblji kao moj ubrzo ću morati spustiti.
vidjet ćeš kad se počne okretati i rotirati po kinderbetu. nema baš nekih pravila jer je svaki klinac drugačiji.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la snowwhite » 12 stu 2008, 14:44

silki je napisao/la:ovisi kakv ti je madrac.
ako je deblji kao moj ubrzo ću morati spustiti.
vidjet ćeš kad se počne okretati i rotirati po kinderbetu. nema baš nekih pravila jer je svaki klinac drugačiji.

madrac je normalni, nije onaj deblji, no maks je prilično živahan pa mislim da ćemo morati uskoro spuštati...
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Be » 13 stu 2008, 11:16

Mame, sad već imate po mjesec dana iskustva ili čak više. Pliz napišite s čime pokrivate bebu i kakva su iskustva.
Ja se naime još uvijek dvoumim što kupiti za spavanje. :dunno
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 13 stu 2008, 14:01

Be mi smo prvo vrijeme koristili jastuk i preko njega dekicu. sad sam maknula jastuk i pokrivamo ga s poplunom. to baš ne preporučuju ali ja sam ga dobila i dobro ga pričvrstim i tako mi je ok. ima još i onih vreća za spavanje to je navodno super. to isto imam ali još nisam probala.
koliko se sjećam da su meni na ovom topicu savjetovali to je vreća + dekica.
naravno sve ovisi o tome kakvo grijanje imaš.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la wiksy » 13 stu 2008, 15:09

moj spava u vreći (2 mj) jer svako, ama baš svako, pokrivalo, bez obzira koliko bilo čvrsto pričvršćeno - razgrne.
u vreći je samo u čarapicama i bodiju, a vreća je bez rukava jer je u spavaćoj sobi oko 22-23 C.

imaš djece koja spavaju jako mirno, al moj nije takvo dijete. onu REM fazu sanjanja prolazi jako burno pa su noge konstantno u zraku. i sa leđa mi se baca na stranu i tak... preko dana mi nije u vreći, pokrijem ga dekicom. al to je samo zato jer preko dana ne spava dugo. najviše pola sata u komadu i to pod mojim budnim okom.

doduše, imam frendicu čija mala je mrzila vreću...

novorođenčad uglavnom možeš ušuškati pod dekice, poplune... al kad dođe oko 4.-6. tjedna vidjet ćeš spava li mirno il se otkriva. i tad odluči o daljnoj kupnji. kupi plahte - i donje i gornje. i neka dva pokrivala koja ćeš moći koristiti i kasnije. npr. dekicu u koju ćeš kasnije motati bebu. ili poplun koji će moći koristiti kad će biti i stariji.
wiksy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Be » 13 stu 2008, 15:42

Thanx na podjeljenom iskustvu. Pitala sam za spavanje, jer moja baka i djeda baš žele kupiti komplet za kinderbet (ogradica, jastučić i poplun), pa ću onda za početak koristiti taj poplun, a kad se počne micati u krevetu i kad vidim kako spava, preći ću po potrebi na vreću. Meni se vreća čini jako praktična, jedino mi se sve vreće čine dosta velike za tek rođenu bebu, tako da ova varijanta možda i nije tako loša.
:mah
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 13 stu 2008, 16:49

novorođenčad uglavnom možeš ušuškati pod dekice, poplune

ovo zna biti prilično opasno, pogotovo poplun...
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 13 stu 2008, 22:16

Svugdje piše da se popluni ne preporučuju do 1 god djetetovog života.

Be, najbolje da sama odlučiš. Znaš da je i meni ovo prvo dijete i cure na forumu su mi puuuuuuuuno pomogle, ali opet čim imaš više mišljenja, manje znaš.
Ja sam se odlučila za vreću ( u biti, to je više kao deka-vreća ) i imam jednu tanju pamučnu dekicu ( to su mame dosta pisale da ju koriste ) a imam i malo deblju dekicu, pa ću vidjeti.
Mislim da sve ovisi o temp. sobe, a i vidiš po rukicama ako će bebi biti prohladno, lako ju pokriješ s debljom dekicom. Tako ću i ja.
Bude mi u vreći, a ako će mu biti hladno, pokrit ću ga s dekicom i rješena stvar! :bye
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 14 stu 2008, 09:54

ja sam se na kraju odlučila za poplun iz razloga što je maksu ful bilo hladno. temperatura nam je preporučenih 21-22 i on u jastuku, obučen u duple duge rukave i pokriven dekicom, a rukice hladne. :dunno. onda sam dodala još jednu dekicu i bilo ok ali je bilo toliko slojeva na njemu da smo sve maknuli i stavili samo poplun. sad je super :up
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la IvaV » 14 stu 2008, 11:12

be- ja bih ti svakao preporucila vrecu (kao sto i jesam :mrgreen: ), jer ako se ne naviknu na nju od pocetka, neke bebe nece u nju. Tako je i P od rodjenja spavala u vreci, al preko ljeta ne. I dodje zima, a ona fras dobi kad ju stavim, pa sad muku mucimo sa cijelonocnim pokrivanjem.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 14 stu 2008, 12:25

snowwhite je napisao/la:ja sam se na kraju odlučila za poplun iz razloga što je maksu ful bilo hladno. temperatura nam je preporučenih 21-22 i on u jastuku, obučen u duple duge rukave i pokriven dekicom, a rukice hladne. :dunno. onda sam dodala još jednu dekicu i bilo ok ali je bilo toliko slojeva na njemu da smo sve maknuli i stavili samo poplun. sad je super :up

klasicna greska ;) pocinila sam je i ja. bebe imaju losu perifernu cirkulaciju iz vise razlogai to nije pokazatelj da li im je hladno. provjerava se na bazi vrata, otraga ispod kose ili na trbuscicu.
za 21 ili 22 stupnja tvoja beba ima prekoprevise toga na sebi. opasnije je da se pregrije nego da mu je malo prohladno.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Zwerka » 14 stu 2008, 12:57

Likica, kak to misliš na bazi vrata? Da se na vratu provjerava da li je bebi hladno ili ne?
Pitam jer to još nisam čula.
Ja budem isto u sobi održavala oko 22 stupnja i mislim malog obući u body dugih rukava, pidžamicu, metnut ga u vreću i eventualno pokrit dekicom i stvarno mislim da mu ne bi trebalo biti hladno.
Imam i poplun, ali ga nikako neću koristiti.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 14 stu 2008, 13:06

Da se na vratu provjerava da li je bebi hladno ili ne?

da, otraga na vratu, ispod kose.
za 22 mu je i to previse. ako ima duge rukave i dupli sloj na tijelu, za preko dana mu je dosta da je pokriven jednom ili dvjema laganim dekicama. stavila sam bila gore negdje onu tabelu pa pogledaj. za po noci, kad je grijanje ugaseno, probaj drzati temp. oko 18, i onda ga obuci tako kako si rekla.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Krumpirić » 14 stu 2008, 13:10

Zwerka je napisao/la:Likica, kak to misliš na bazi vrata? Da se na vratu provjerava da li je bebi hladno ili ne?
Pitam jer to još nisam čula.
Ja budem isto u sobi održavala oko 22 stupnja i mislim malog obući u body dugih rukava, pidžamicu, metnut ga u vreću i eventualno pokrit dekicom i stvarno mislim da mu ne bi trebalo biti hladno.
Imam i poplun, ali ga nikako neću koristiti.

ko što LiK kaže, 22 ti je previše za spavanje :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Zwerka » 14 stu 2008, 13:11

Oko 22 sam mislila održavati po danu, a na većer oko 18-20, jer niti MM ni ja ne volimo da nam je pretoplo kad spavamo, a mislim da to niti malom neće odgovarati.

Čitala sam negdje da je najidealnija temp za dijete ona koja odgovara i nama. Sad, koliko je to točno, ne znam.

A najviše od svega me muči to što u spavačoj imam grijanje na plinsku peć i kinderbet mi je od peći udaljen kojih 1,5 m. Ne možemo ga na žalost nikamo drugačije staviti, pa se bojim da to ne bi bilo malom preblizu. :dunno
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 16 stu 2008, 14:00

be, vreća, vreća i samo vreća ;)
kad ga jednom naučiš na vreću nećeš imati problema s pokrivanjem po noći. moj prvjenac je duuuuugo bio u vreći. zimi u zimskoj, ljeti u ljetnoj.
mi gasimo grijanje noću. na bodi dugih rukava obučem mu pidžamicu i vreću bez rukava. to mu je skroz ok.

imaš u TL malih coconut vreća po 80kn. skroz su ok.
silki

PostPostao/la snowwhite » 16 stu 2008, 15:06

pa čini se da ja onda svojega pregrijavam.
patronažna mi je rekla da mu je hladno i da jače grijemo i bolje ga obučemo i pokrijemo :dunno
ja i po noći ostavljam 21-22, bojim se da bude malome hladno.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la silki » 16 stu 2008, 15:11

ja sam se na kraju odlučila za poplun iz razloga što je maksu ful bilo hladno. temperatura nam je preporučenih 21-22 i on u jastuku, obučen u duple duge rukave i pokriven dekicom, a rukice hladne. . onda sam dodala još jednu dekicu i bilo ok ali je bilo toliko slojeva na njemu da smo sve maknuli i stavili samo poplun. sad je super

ovo je definitivno previše pokrivke za tu temperaturu.
ne pipaj mu rukice, one nisu mjerilo.
silki

PostPostao/la frrr » 17 sij 2009, 01:27

ja sam samo došla zahvaliti svim dobrim ženama koje su od mene, koja nisam znala što je bodi, što odijelce, a što tutica, napravile vrlo brzo ekperticu za početničku bebi opremu.

naime, moja sestrična je rodila 8 mjeseci poslije mene i ja sam joj proslijedila svu svoju opremu. ona me svaki tjedan bar jednom zove ushićena i po milijunti put zahvaljuje i govori kako koristi samo moje stvari jer su joj najpraktičnije i najbolje (bodi-benkice jer ih ne mora oblačit preko glave, odijelca koja se kopčaju i sprijed i između nogu, švedske na čičak, čarapice koje ne skliznu i sl.)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 17 sij 2009, 10:01

Snow, nama je noću malo viša temp, oko 23 jer se grijemo na drva pa kamina ne možemo smanjiti i malom obućem body dugih rukava i na to tanju pidžamicu i pokrijem ga laganom dekicom. Rukice su mu isto hladne, ali mu je potiljak topao, tako da isprobavaj njegovu toplinu na potiljku.
Rukice i nogice su bebama uvijek hladnije.

Mislim da stvarno malog previše utopljavaš.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 19 sij 2009, 14:07

cure iz Zg!
je li koja od vas kupila ili vidjela gdje ima za kupiti onaj baby gym, što se može napuhati rub (kao kod malog bazenčića na napuhavanje) pa beba može biti unutra i kad počne sjedit? i koliko to košta?
kupila bi to malenom već sad da ne moram kupovat prvo onaj za ležanje, pa opet za sjedenje, a kod frendice sam vidjela da je to full korisna stvarčica. moj obožava i viper sa igračkicama, satima može biti miran i zabavljat se sam sa sobom, ali tamo ima više slobode. maše ručicama i nožicama, pokušava dohvatit igračke sa svih strana. mislim da mu je to puuuuuuuuno bolje za razvoj motorike, a i zdravije za kralježnicu.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la silki » 19 sij 2009, 14:36

sad sam malo gledala i vidjela super baby gymova ali ništa nisam našla kod nas.
kakav god da kupiš ne stavljaj ga ne krevet već na pod.
krevet je premekan i klinci su slabije pokretni nego na podu. pod možeš obložiti velikim spužvenim puzlama u bojama. možeš ih kupiti u svakom većem dućanu. nisu skupe, 10 komada 40ak kn.

vidi ovdje krasnih.
http://www.innovative.com.hk/itty-bitty ... at_01.html

možda u baby media shopu?
http://www.media-commerce.com.hr/ducani.php
silki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.